اخبار داخلی

تقدیر از تولیدکنندگان برتر حوزه صنایع غذایی خراسان جنوبی

در مراسم گرامیداشت روزجهانی ایمنی غذا از کارخانه تروند زعفران قاین، کارخانه خوشه سرخ شرق و کارخانه فردوس ناب تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، علیرضا خامه زر در مراسم گرامیداشت روزجهانی ایمنی غذا، ضمن تبریک دهه تولید و تجارت به ویژه حوزه غذایی و صنعت راهبردی غذا، اظهار کرد: امنیت غذایی همواره به عنوان دغدغه برای بشریت وجود داشته و هیچ کس نمی تواند این صنعت راهبردی را انکار کند.
وی با بیان اینکه سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد شعاری مبنی بر «کاهش قیمت غذاهای مغذی و اطمینان از مقرون به صرفه بودن غذاها در رژیم غذایی و نیاز به تغییر در سیستم غذایی» دارد، افزود: متاسفانه تغییرات سیستم غذایی در کشور به خصوص با توجه به شرایط اقلیمی نسبت به گذشته کمی سخت شده است.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند ادامه داد: با توجه به تحریم های سنگین در کشور شاید نتوانیم آن گونه که باید در عرصه تجارت بین الملل مواد غذایی و نهاده های دامی که به مواد غذایی تبدیل می شوند را برای سفره مردم تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه گرانی ارز در واردات چالش ایجاد کرده است، گفت: طی دو سال اخیر تامین مالی تولید کنندگان مواد غذایی بسیار سخت شده و بسیاری از تولید کنندگان درگیر مسائل مالی هستند.
خامه زر با بیان اینکه وقتی مواد غذایی گران به دست مردم می رسد سفره مردم کوچک و دریافت مواد غذایی که ایمنی مردم را تامین می کند بسیار کاهش می یابد، عنوان کرد: متاسفانه امروز مردم درگیر تامین غذا هستند و به کیفیت غذا فکر نمی کنند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در حوزه کشاورزی هزینه کود، سم، کارگر و نهاده های کشاورزی تاثیر مستقیم بر مواد غذایی مردم دارد، افزود: کشور ایران در تامین مواد غذایی و اقلام اساسی مردم جزو کشورهای وارد کننده است.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه کشورهایی که در حوزه غذا ضعف دارند قدرت شان در سیاست های دنیا کمتر است، گفت: بشریت همواره درگیر امنیت غذایی بوده و متاسفانه امروز ابزاری برای قدرت های استعماری شده و به عنوان اهرم فشار از آن استفاده می کنند.
وی با اشاره به اینکه نگرانی ایمنی غذا در همه ادوار مطرح بوده و هست، عنوان کرد: هر چه مواد غذایی سالم تری به بدن وارد کنیم هزینه های درمانی کاهش می یابد.
خامه زر با بیان اینکه کمتر از ۱۰ درصد مردم دنیا درگیر مصرف غذای آلوده هستند و متاسفانه سالانه ۴۲۰ هزار نفر در دنیا جان خود را به همین دلیل از دست می دهند، افزود: همچنین ۲۰۰ نوع بیماری حاصل از غذای آلوده وجود دارد که باید با مدیریت درست از ابتلای به آن ها پیشگیری شود.
وی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی مواد غذایی از پایش و کنترل مسئولین ذی ربط می گذرد و امنیت غذا برای مردم محرز شده است، گفت: متاسفانه خراسان جنوبی در حوزه غذا استان توانمندی نیست و در اقلام اساسی به خصوص برنج، روغن، قند و شکر استانی مصرفی هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: اعتصاب رانندگان در سال ۹۷ بازار غذای مردم را دچار چالش کرد لذا بخش دولتی و خصوصی جهت تحلیل حوزه اقتصادی غذایی استان باید تمام تلاش خود را داشته باشند.
وی با بیان اینکه به لحاظ جفرافیایی در شهر بیرجند دسترسی به بازارهای مصرف کم است و زیرساخت های ریلی مناسبی هم وجود ندارد، افزود: متاسفانه برند های معروف بازار غذای استان را قبضه کردند و حتی حاضر نیستند از واحدهای تولیدی در استان به عنوان ظرفیت و تولید قرارداری استفاده کنند.
خامه زر ادامه داد:‌ انتظار می رود برندهای معروف در استان محدود شود و یا با کمک تولید قرارداری به کمک تولید استان بیایند.
وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی هر ایده و نظری را که به ایمنی غذا کمک کند را می پذیرد، گفت: راه های رسیدن به امنیت غذایی تولید بهتر، مصرف بهتر و محیط زیست بهتر است.
گفتنی است در پایان جلسه از دبیرانجمن صنایع غذایی استان و کارخانه تروند زعفران قاین، کارخانه خوشه سرخ شرق و کارخانه فردوس ناب تولید کننده انواع سبزیجات خشک به عنوان واحدهایی که اقدامات موثر در راستای اخذ گواهی های ایمنی مواد غذایی را انجام دادند، تقدیر و تشکر شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا