انتقاد از اعمال محدودیت در استفاده از سنگ های ساختمانی

در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی، فعالان اقتصادی با انتقاد از اعمال محدودیتهای سلیقهای در استفاده از سنگ های ساختمانی در نمای ساختمان برخی از استانها و به تبع آن تاثیر بر بازار سنگ استان، خواستار ورود شورای رقابت به این موضوع شدند.
در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی که به ریاست استاندار خراسان جنوبی برگزار شد مسائل مهمی در حوزه معدن (سنگ های ساختمانی)، مشکلات سوخت و اهمیت تجارت با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان مطرح شد که با پیشنهاداتی از سوی فعالان بخش خصوصی همراه بود.
در ابتدای این نشست، علیرضا خامه زر، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند و دبیر شورای گفتگوی خراسان جنوبی با انتقاد از اعمال محدودیت در استفاده از سنگ های ساختمانی، در نمای ساختمان برخی از استانها اعلام کرد: اعمال این محدودیتها برخلاف اصل ۴۴ قانون اساسی و قانون رقابت و منع انحصار می باشد.
وی تصریح کرد: استدلالهای مطرحشده درباره خطر سقوط سنگ یا لزوم استفاده از آجر بهنام معماری اسلامی، فاقد پشتوانه کارشناسی است؛ چراکه در بسیاری از بناهای تاریخی مانند تختجمشید، پاسارگاد و حتی معماری اسلامی در دورههای مختلف از سنگ استفاده شده است. مهم این است که انتخاب مصالح، تابع شرایط فنی، اقلیمی و زیستمحیطی باشد، نه سلیقههای شخصی. در این نشست مقررگردید ممنوعیت ایجاد شده در خصوص استفاده از سنگ های ساختمانی از سوی برخی استانها از طریق استانداری، شورای گفتگو و شورای رقابت پیگیری گردد.
در ادامه جلسه، به ظرفیتهای همکاری اقتصادی خراسان جنوبی با افغانستان اشاره شد و تفاهمنامه سه جانبه ای فی مابین اتاق بازرگانی بیرجند، منطقه ویژه اقتصادی بیرجند و سازمان نظام مهندسی معدن ایران – شعبه افغانستان در خصوص ایجاد محدوده مواد معدنی در منطقه ویژه اقتصادی استان، منعقد گردید
در بخش دیگری از این نشست، موضوع کمبود سهمیه سوخت برای معادن مورد توجه قرار گرفت. احمد پروین، رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی بیرجند خواستار ارایه توضیحاتی درخصوص تعیین تکلیف سهمیه معادن استان در سال جاری شد و از میزان سوخت تخصیص یافته طی سالهای اخیر انتقاد نمود.
تعامل سازنده دولت و بخش خصوصی، زمینه ساز توسعه اقتصادی است
استاندار خراسان جنوبی گفت: تعامل سازنده دولت و بخش خصوصی، زمینه ساز توسعه اقتصادی است.
سیدمحمدرضا هاشمی با بیان این مطلب در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به رشد چشمگیر صادرات استان در فروردین ماه امسال، خاطرنشان کرد: در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، صادرات خراسان جنوبی به میزان ۱۱۹ درصد افزایش یافته که این موضوع نویدبخش رونق اقتصادی برای استان است.
به گفته وی؛ سال گذشته، ۳۸ درصد از کل صادرات جمهوری اسلامی ایران به افغانستان، از مرز خراسان جنوبی صورت گرفته که این سهم قابل توجه، بیانگر ظرفیتهای بالای این مرز در حوزه تجارت بینالملل است.
وی با بیان اینکه امنیت مهمترین اولویت ماست و در سایه این امنیت، اقتصاد نیز شکوفا میشود،تأکید کرد: همکاری خوب مجموعههای مختلف مرزی باعث شده شاهد بازگشایی و تسهیل تردد مرزی باشیم.
استاندار با اشاره به روند اجرای پروژه های زیرساختی در مرز، ضمن تشکر از وزارت راه و شهرسازی، گفت: در این راستا رعایت اصول معماری اسلامی، بهرهگیری از کوتاهترین مسیرها و مدیریت بهینه پروژهها بسیار اهمیت دارد.
هاشمی همچنین بر اهمیت فعال سازی معادن موجود و صدور مجوز برای معادن جدید با نگاه دقیق و آینده نگرانه تأکید کرد و متذکر شد: در این زمینه لازم است اژ صدور بیرویه مجوزها پرهیز کرده و مجوزها را بر اساس نیاز و ظرفیت صادر نماییم.
وی ضرورت تأمین سنگهای ساختمانی مورد نیاز پروژههای ملی از جمله پروژه های حرم مطهر رضوی را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: لازم است تفاهم نامههایی در حوزه گوهرسنگها و صنایع دستی امضا شود تا آستان قدس رضوی، نیازهای خود را از تولیدات خراسان جنوبی تأمین کند.
استاندار در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کاهش نرخ تورم استان اظهار داشت: در فروردین سال گذشته، استان ما از لحاظ تورم در رتبه دوم کشور قرار داشت؛ اما در فروردین امسال به رتبه هجدهم رسیده که نشان از بهبود قابل توجه اقتصاد دارد.
هاشمی در پایان با قدردانی از رسانهها، بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی گفت: همدلی و تعامل میان دولت و بخش خصوصی در استان باعث شده اتفاقات خوبی رقم بخورد و امیدواریم این روند مثبت تداوم یابد.
در پایان، نمایندگان بخش خصوصی خواستار برنامهریزی شفاف برای تأمین انرژی و اطلاعرسانی دقیق به سرمایهگذاران شدند تا از توقف پروژهها به دلیل ابهام در تأمین سوخت و برق جلوگیری شود. همچنین بر تفکیک مدیریت سهمیههای سوخت پروژه های عمرانی از صنعتی در سامانه “صمت” تأکید شد.