اخبار داخلی

پیام فعالان اقتصادی خراسان جنوبی به وزیر دادگستری

فعالان اقتصادی خراسان جنوبی در نشستی با وزیر دادگستری، ضمن بیان ظرفیت‌های غنی استان و مشکلات زیرساختی، با اشاره به هشدار قرآنی درباره مسئولیت‌پذیری مدیران، خواستار توجه ویژه و پاسخگویی دقیق برای تحقق عدالت و توسعه پایدار شدند.یکی تولید کننده تایر در خراسان‌جنوبی در این نشست واردات بی‌رحمانه تایر که رقم آن ۹۳۰ میلیون دلار برآورد شده را ظلم بزرگی به تولیدکنندگان داخلی کشور دانست و گفت: هم افزایی و وحدت رویه در استان وجود دارد و وفاق کلی به خوبی شکل گرفته اما باید مطالبات مردم در سطح ملی دنبال شود.محمد حسین زینلی همچنین یکشنبه‌های صنعتی استاندار خراسان جنوبی را یک اقدام راهگشا برای بخش خصوصی و تولیدکنندگان معرفی کرد و ادامه داد: در کنار بیان ضعف‌ها اما رویکرد جوانمردانه این است که ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها نیز مد نظر قرار گیرد.وی با اشاره به اجرای ۲ ابرپروژه راه آهن و انتقال آب در خراسان جنوبی عنوان کرد: این پروژه ها مطالبات مهم مردم خراسان جنوبی بوده که انتشار می رود در اولویت قرار گیرد. رئیس اتاق بازرگانی بیرجند هم گفت: مرز ماهیرود سومین معبر رسمی صادراتی با کشور افغانستان است که در خراسان جنوبی واقع شده و طی چند سال اخیر، حجم صادرات به این کشور بین ۲.۲ تا سه میلیارد دلار بوده است .علیرضا خامه زر مشکلات اصلی این وضعیت را ناشی از تعهدات ارزی، مشکلات برگشت ارز حاصل از صادرات و بانک مرکزی مخل فعالیت‌های تجاری معرفی کرد و گفت: بانک مرکزی تاکنون نتوانسته ارز حاصل از صادرات به افغانستان را به کشور بازگرداند و این مسئله به ویژه در استان‌های مرزی جدی‌تر است.رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی بیرجند ضمن انتقاد از بخشنامه‌های متعدد و غیرقابل اجرا از سوی دولت در این حوزه گفت: دولت با وضع مقرراتی که قیمت صادراتی ایران را تا ۱۸ تا ۲۰ درصد کمتر از قیمت بازار آزاد جهانی تعیین کرده، لذا ۱۷ میلیارد دلار تراز تجاری منفی شده و حتی صادرات ما را در رقابت با کشورهایی مانند چین نیز دشوار ساخته است.
یکی از بانوی کارآفرین خراسان جنوبی با اشاره به رویکرد قابل تقدیر استانداری خراسان جنوبی برای دغدغه حل مشکلات واحدهای صنعتی ادامه داد: تاکنون حمایت‌ها از بخش خصوصی و واحدهای تولیدی در دولت چهاردهم مشهود بوده است.نرگس خاتمی با اشاره به وضعیت استان کم‌برخوردار خراسان جنوبی، خواستار الزام دستگاه‌های اجرایی استان شد تا محصولات و نیازهای خود را بدون برگزاری مناقصه یا مزایده، از واحدهای تولیدی مستقر در استان تهیه کنند، مشروط بر اینکه این محصولات دارای استاندارد و کیفیت لازم باشند.وی همچنین پیشنهاد داد نرخ‌ تسهیلات تبصره‌ای ویژه سرمایه‌گذاران در استان‌های کم‌برخوردار به گونه‌ای تعیین شود که حداقل ۳ درصد کمتر از نرخ‌های سرمایه‌گذاری در تهران باشد تا رغبت به سرمایه‌گذاری در این استان‌ها افزایش یابد.
نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی خراسان جنوبی هم گفت: استان خراسان جنوبی با وجود برخورداری از بادهای موسمی و شرایط توپوگرافی سخت، از نظر منابع معدنی یکی از متنوع‌ترین و غنی‌ترین مناطق کشور به شمار می‌رود.عابدی با بیان اینکه مدیریت منابع، زیرساخت و مدیریت استان حلقه‌های اساسی توسعه اقتصادی است، از عملکرد مثبت مدیریت استانی در رفع مشکلات حوزه معدن قدردانی کرد.وی همچنین به کمبود زیرساخت‌های مهم در شرق کشور از جمله فقدان پالایشگاه و شبکه انتقال نفت و گاز اشاره کرد و خواستار توجه ویژه مسئولان به این منطقه شد.عضو کمیسیون معدن اتاق بازرگانی خراسان جنوبی افزود: خراسان جنوبی تنها یک جاده اصلی ارتباطی دارد که وضعیت مناسبی ندارد و شبکه آزادراهی در این منطقه تعریف نشده است، همچنین در حوزه انرژی، نیروگاه زغال‌سنگی هنوز در دست راه اندازی بوده لذا ظرفیت‌های انرژی زمین‌گرمایی به خوبی بهره‌برداری نشده است.

داد دامداران از کمبود علوفه

نماینده کشاورزان و دامداران خراسان جنوبی هم در این نشست ضمن بیان دغدغه‌های فعالان این بخش، به مشکلات جدی تخصیص نهاده‌ها، کمبود علوفه و خشکسالی، عدم تناسب قیمت خرید محصولات کشاورزی و نیاز به تسهیلات مالی مناسب اشاره کرد.محمد جواد غریبی به چالش تخصیص نهاده‌های دامی و علوفه‌ای اشاره کرد و گفت: خشکسالی باعث کمبود علوفه و فقر مراتع شده و نیاز به واردات نهاده از استان‌های دیگر افزایش یافته است.وی خواستار اصلاح نظام تخصیص نهاده‌ها در وزارت جهاد کشاورزی و توجه به وضعیت خاص استان‌های خشک و کم‌برخوردار شد.
وی همچنین از مشکلات سامانه بازارگاه و فروش نهاده‌ها با قیمت بالاتر از ارز دولتی خبر داد و بر لزوم نظارت دقیق و شفافیت در این زمینه تأکید کرد.

تقویت زیرساخت‌ها و حمایت قضایی لازمه توسعه پایدار گردشگری

نماینده فعالان بخش گردشگری خراسان جنوبی هم بر ضرورت توجه ویژه به توسعه گردشگری استان تأکید کرد و گفت:با دلسوزی و برنامه‌ریزی در حوزه گردشگری می‌توانیم هم نیروی کار متخصص پرورش دهیم و هم برای میهمانان استان خاطره‌ای ماندگار بسازیم. میرزایی خواستار توسعه حمل و نقل هوایی و زیرساخت‌های مرتبط شد و گفت: حوزه گردشگری استان به حمل و نقل هوایی مناسب نیاز دارد که می‌تواند نقش مهمی در کاهش مشکلات و ارتقای کیفیت سفر گردشگران ایفا کند.میرزایی همچنین به اهمیت امنیت و کاهش جرائم در حوزه گردشگری اشاره و افزود: حوزه گردشگری نیازمند محیطی امن و آرام است تا بتواند به رشد و توسعه پایدار دست یابد.
دیگر فعال اقتصادی و نماینده فعالان بخش دانش‌بنیان خراسان جنوبی، هم بر ضرورت توجه ویژه دولت به ظرفیت‌های جوانان فناوری استان تأکید کرد.مهدی باقری ضمن تأکید بر اهمیت بازدید وزیر از شرکت‌های دانش‌بنیان استان، به مشکلات نظارتی و قوانین سختگیرانه اشاره کرد و گفت: برخی نظارت‌ها که ناشی از عدم آگاهی است، موجب دلسردی و مهاجرت جوانان نخبه می‌شود که این موضوع تهدیدی جدی برای سرمایه انسانی استان است.وی خواستار «شخصی‌سازی» قوانین و مقررات متناسب با شرایط استان‌های مرزی همچون خراسان جنوبی شد و گفت: با توجه به سختی‌های فعالیت اقتصادی در این مناطق، حمایت‌های معنوی و تسهیل قوانین از سوی دولت ضروری است.مدیرعامل شرکت معدنجوی طبس هم با اشاره به حادثه تلخ رخ‌داده در یکی از معادن زغال‌سنگ استان خراسان جنوبی، گفت: پس از آن حادثه سنگین، من و همکارانم با تمام توان در مسیر جبران و بازسازی اعتماد قدم برداشتیم و در این راه، یاری خداوند و همراهی مسئولان استانی، به‌ویژه مجموعه دستگاه قضایی، مشعل راه ما بود.محمد مجتهد زاده افزود: فرصت جبران، نعمتی بزرگ بود که در مسیر آن تلاش شد تمام ظرفیت مجموعه معدنجوی برای احیای ایمنی، حقوق همکاران و بازسازی شرایط به‌کار گرفته شود.وی همچنین با اشاره به وضعیت بازار زغال‌سنگ کشور، خطاب به وزیر دادگستری گفت: اکنون کشور به حدود ۴ میلیون تن کنسانتره زغال‌سنگ نیاز دارد، اما به‌رغم این نیاز و واردات سالانه معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان، مطالبات تولیدکنندگان داخلی در این حوزه به هزار میلیارد تومان رسیده است لذا این ناترازی می‌تواند صنعت زغال‌سنگ داخلی را با خطر جدی مواجه کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

دکمه بازگشت به بالا