استادیار مرکز پژوهشی آب و محیط زیست شرق کشور:جای خالی مراکز تحقیق و توسعه در دستگاههای اجرایی
استادیار مرکز پژوهشی آب و محیط زیست شرق کشور با بیان اینکه مراکز تحقیق و توسعه در دستگاههای اجرایی وجود ندارد، گفت: در کشورهای غربی هزینه تحقیقات برای هر شهروند بیش از هزار دلار اما در کشور ما ۹ دلار است.
ایمان ایوبی روز چهارشنبه در آیین اختتامیه نخستین همایش الگوهای نوین کسب و کار در خراسان جنوبی افزود: طرح توسعه برای هر کشوری یک نقش کلیدی دارد، در کشورهای پیشرفته به ازای هر یک میلیون نفر سه هزار و ۶۰۰ نفر محقق و پژوهشگر داریم در حالیکه این چارت در کشور ما تعریف نشده است.
وی اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته بیش از ۶۰ درصد تحقیق و تفحص توسط بخش صنعت و ۱۰ تا ۲۰ درصد توسط دانشگاهها انجام میشود، با این تفاوت که دانشگاه برای تحقیق و تفحص باید ابتدا نیازسنجی کرده و بر اساس آن تحقیق انجام بدهند.
استادیار مرکز پژوهشی آب و محیط زیست شرق کشور با بیان اینکه فناوریهای دانش بنیان هایریسک هستند تصریح کرد: امروز با حجم زیادی از دادهها مواجهایم و هر روزی حجم عظیمی از داده تولید میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه هدف ما به عنوان پژوهشگر این است دیتا را به خرد تبدیل کنیم، عنوان کرد: در دستگاههای اجرایی دیتا و اطاعات زیادی وجود دارد اما به درستی از آن استفاده نمیشود.
ایوبی با اشاره به سهم بودجههای پژوهشی دانشگاههای دنیا یادآور شد: در کشورهای دیگر برای تحقیق و توسعه هزینههای زیادی میکنند چون صحبتهای مقام معظم رهبری در خصوص علم را بهتر از ما درک کردهاند.
وی گفت: در کشور برای کارآفرینی ارزش قائیل نیستند، همچنین نظام آموزشی کشور نیز معیوب است.
وی افزود: اگر پژوهش میخواهد رشد کند باید ساختار استاندارد پژوهشی قوی داشته باشیم، اگر دستورالعملی اشتباه است باید مقابل آن بایستیم.
استادیار مرکز پژوهشی آب و محیط زیست شرق کشور با بیان اینکه شعار مهم نیست باید عمل کنیم اظهار داشت: برای حذف قوانین و مقررات مزاحم در استان باید مدیران دستگاههای اجرایی به جد ورود کنند.
وی تصریح کرد: دیوان سالاری اداری را از بین ببرید، باید در طرحهای پژوهشی انعطاف داشت در حالیکه ماهیت کار پژوهشی با کار ساخت و ساز پیمانکاری یکی است.
ایوبی با اشاره به پیچیدگی قوانین گمرکی عنوان کرد: برای اینکه واحد تولیدی بخواهد ماده اولیه خود را تولید کند باید دوندگیهای زیادی کند.