انتقال حساب بانکی واحدهای بزرگ خراسان جنوبی به داخل استان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: شرکتی که تحت عنوان سرمایهگذار از منابع استان استفاده میکند الزاما باید حساب های خود را داخل استان داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، علیرضا خامه زر در کمیسیون امور بانکی، تأمین مالی و سرمایه گذاری با اشاره به انتقال حساب شرکتهای بزرگ تولیدی به داخل استان، اظهار کرد: هدف اصلی از این اقدام جبران ناترازی و تقویت سیستم بانکی است.
وی افزود: شرکتی که تحت عنوان سرمایهگذار از منابع استان استفاده میکند الزاما باید حساب های خود را داخل استان داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه اتاق بازرگانی اهرم اجرا ندارد و نمیتواند به شرکتها حکم کند، گفت: در این راستا نقش اتاق بازرگانی تنها مشاوره و ایجاد رغبت برای بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه سیستم بانکی همراهی لازم را با واحدهای بزرگ ندارند، عنوان کرد: متاسفانه بدنه کارشناسی استان ضعف دارد.
خامه زر افزود: سیاست دولت انقباضی است و متاسفانه این سیاست از تولید و صنعت شروع شده است.
محمودرضایوسفی، رئیس کمیسیون امور بانکی اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: متاسفانه کمبود نقدینگی بخش تولید را بسیار دچار آسیب کرده است.
وی با بیان اینکه بخش عمده ای از حساب های شرکتهای تولیدی استان داخل استان است، افزود: شرکت های بزرگ به دلیل برآورده نشدن دغدغههای خود در حوزه تسهیلات و LC مجبور میشوند حسابهای خود را به خارج استان انتقال دهد که در این راستا باید راه حل آن را پیدا کنیم.
یوسفی با اشاره به اینکه سیستم بانکی استان ضعفهای بزرگی دارد، گفت: باید با مدیران عامل در تهران جهت برطرف شدن مشکلات سیستم بانکی استان ارتباط بگیریم.
وی با بیان اینکه مدیرانی که در آستانه بازنشستگی هستند عملکرد مناسبی در سیستم بانکی ندارند، عنوان کرد: متاسفانه سقف اختیار تسهیلات بانکی در استان برای شرکت های تولیدی و صنعتی بسیار ناچیز است.
بهرام ساتلیخ محمدی،عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه اظهار کرد: محدودیت هایی در استان وجود دارد که باعث مغفول واقع شدن شرکت ها می شود.
وی با بیان اینکه از آنجایی که در تهران امور بسیار راحتتر انجام می شود حساب شرکت های بزرگ اکثرا به تهران بزده می شود، افزود: شبکه بانکی استان باید دامنه اختیارات خود را افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه بانک کشاورزی آن گونه که باید در استان فعالیت موثر نداشته است، گفت: باید با مدیران عامل بانک ها در تهران جهت تفویض اختیار به سیستم بانکی استان ارتباط برقرار شود.
ساتلیخ محمدی ادامه داد: بانک های تخصصی باید از تسهیلات تکلیفی عمومی همچون تسهیلات ازدواج و فرزندآوری معاف شوند.
وی افزود: مدیران بانکی که چند سال آخر فعالیت خود را در استان فعالیت می کنند هیچ انگیزه ای برای کار کردن ندارند لذا باید این قضیه را پیگیری کرد تا بتوانیم از مدیران جوان و جسور بهره مند شویم.
ساتلیخ محمدی گفت: سیستم نظارتی استان حساسیت و محافظه کاری بالایی دارند که این موضوع باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
محمدعلی حقی،عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه اظهار کرد: اگر آینده نگر و به دنبال توسعه باشیم باید انتقال حساب شرکت های بزرگ در محل فعالیت باشد.
وی با بیان اینکه صد در صد حسابهای شرکت در شهرستان طبس متمرکز است، افزود: متاسفانه سیستم بانکی استان تسهیلات در گردش و سرمایه ثابت محدودیت مبلغ دارد.
حقی با اشاره به اینکه مبنای بانکها بر اساس کارکرد حساب است لذا طبیعتاً در شهرهای بزرگ مثل تهران کارکرد حساب بالاتر است، گفت: درصد و ضریب کارکرد حساب جهت اخذ تسهیلات در استان های کوچک همچون خراسان جنوبی باید تغییر پیدا کند.