اخبار داخلی

در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجندمطرح شد:کاهش انگیزه فعالیت اقتصادی سازنده/ بهبود فضای کسب و کار با شعار دادن محقق نمی شود

محسن احتشام در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه در فضای اقتصادی باید قانون حاکم باشد، اظهارکرد: در حال حاضر انگیزه کار، تلاش، سرمایه‌گذاری و فعالیت مولد اقتصادی رونقی ندارد.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی بیرجند با تأکید بر اینکه در کنار این بی انگیزگی فعالان اقتصادی، سوداگری و فعالیت های کاذب غیر مولد اقتصادی افزایش پیدا کرده است، بیان‌کرد: به راستی چه مالیاتی از افراد سوداگر و دلال در عرصه اقتصادی أخذ می‌شود در حالی که بیشترین فشار بر فعالان اقتصادی که کار مولد انجام می دهند می باشد.
احتشام ادامه‌داد: باور ما بر است که در صادرات غیر نفتی، ارز حاصله از آن باید به چرخه اقتصاد کشور برگردد و این را یک مسئولیت بزرگ اجتماعی برای خودمان می‌دانیم.
وی با اشاره به کاهش قیمت زعفران در سطح کشور و مشکلات موجود در این زمینه بیان‌کرد: سازمان تعاون روستایی و دولت ۷۴ تن زعفران به صورت توافقی خریده ولی هنوز مشکلات این حوزه باقی مانده است.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی بیرجند یادآور شد: باید جلوی فعالیت سوداگران و دلالان در عرصه اقتصادی گرفته شود تا فعال اقتصادی به راحتی بتواند صادرات کرده و ارز حاصل از آن را به چرخه ی اقتصاد کشور برگرداند.
احتشام گفت: سیاست‌ها، روش‌ها و رویه‌های اقتصادی در کشور باید در راستای تحقق اهداف اقتصادی دولت محترم و ایجاد انگیزه در بین فعالان اقتصادی سالم باشد در حالی که متأسفانه در شرایط فعلی اینگونه نیست.
وی با اشاره به مشکلات تجار با کشور افغانستان اظهارکرد: متأسفانه اسباب برگشت ارز حاصل از صادرات در تعاملات تجاری با کشور افغانستان وجود ندارد که در این زمینه باید با راه‌اندازی صرافی‌های مجاز در افغانستان تدبیری اندیشید.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی بیرجندگفت: ما همواره سخن از بهبود فضای کسب و کار می زنیم در حالی که این موضوع با حرف و شعار عملیاتی و اجرایی نمی‌شود.
احتشام با اشاره به اینکه افزایش حجم نقدینگی در کشور نشان از کاهش انگیزه فعالیت اقتصادی سازنده است، اظهارکرد:متأسفانه امروز افراد به جای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت های مولد اقتصادی در بخش‌هایی چون سوداگری، مسکن و بورس سرمایه گذاری می‌کنند در صورتی که این سرمایه ها باید به سمت کارآفرینی، فعالیت مولد و ارزش آفرینی اقتصادی هدایت شود.
وی یادآور شد: با توجه به خسارتی که کرونا به صادرات و صادرکنندگان وارد کرد باید فرصتی را برای پرداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی داده شود و تسهیلات آنان را تمدید نمایند.

حمیدرضا امینی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهارکرد: امروزه در نبرد اقتصادی بیش از دشمن خارجی، موانع داخلی و قوانین دست و پاگیر فعالان اقتصادی را آزار داده و مانع کار آنها می‌شود.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند بیان‌کرد: در حال حاضر با افزایش نقدینگی در کل کشور همزمان با کاهش نقدینگی در بخش صنعت رو به رو هستیم که یک آسیب بسیار بزرگ در حوزه تولید محسوب می‌شود.
امینی با بیان اینکه این موضوع، برگشت فروش‌ها، چک‌های برگشتی و بی اعتباری جریان مالی در کشور را به همراه دارد، ادامه‌داد: دستگاه‌هایی که وظیفه تأمین بودجه کشور را بر عهده دارند به هیچ وجه به مسائل فعالان اقتصادی و تولید کنندگان توجهی نمی‌کنند.
وی با گلایه از بی‌توجهی به مطالبه‌گری تولیدکنندگان برای حل مشکلاتشان بیان‌کرد: برخی از مسئولان تصور می‌کنند اگر سهام شرکتی در بورس افزایش پیدا کرد نشان بهبود وضعیت آن شرکت است در حالی که اینگونه نیست.
رئیس کمیسون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند در زمینه مشکلات تجارت با کشور افغانستان گفت: اتباع و تجار کشور افغانستان در داخل کشور دسترسی لجام گسیخته و بدون وجود محدودیت به منابع ریالی دارند بلکه حتی مولد ریال هستند.
امینی اظهارکرد: نبود مسیر ارتباط مالی و تبادل ارز با کشور افغانستان، دسترسی اتباع افغانستان به ریال از مسیرهای مختلف و نبود نقدینگی در واحدهای تولیدی باعث می شود که تجار با کشور افغانستان و پاکستان در اجرای تعهد ارزی با مشکلات عدیده ای رو به رو شوند.
وی بیان کرد: واحد تولیدی باید به راحتی دسترسی به نقدینگی بی منت، بدون فساد و ارزان و با قیمت مناسب داشته باشد و از طرف دیگر تحت فشار دستگاه‌های متعدد چون دارایی، تأمین اجتماعی و مالیات برای وصول مطالباتشان نباشد.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: تحت فشار قرارگرفتن واحد تولیدی توسط برخی از دستگا‌ه‌ها برای وصول مطالباتشان باعث می‌شود که همان نقدینگی موجود و کم نیز به جای قرار گرفتن در مسیر تهیه مواد اولیه و پرداخت حقوق و دستمزد به مطالبات سال‌های بسیار قبل از دستگاه‌های اجرایی اختصاص یابد.
امینی گفت: در شرایط فعلی صادرکننده و تولید کننده باید به این نکته فکر کند که مثلا در شرایط تحریم کالای خود را چگونه به بازار آلمان برساند نه اینکه دغدغه‌اش پرداخت قبوض آب و برق و گاز و سایر مطالبات از این دست باشد.
وی یادآور شد: در گذشته دغدغه ما بازار سکه و ارز بود ولی در حال حاضرخود بورس عاملی شده که نقدینگی از بازار صنعت گرفته شود.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند گفت: باید به سمتی برویم که فردی سرمایه خود را در بورس و بازار مسکن سرمایه‌گذاری کند که توان و استعداد کار و تلاش اقتصادی در بخش صنعت و تولید را نداشته باشد چرا که در غیر اینصورت تولید ضربه خواهد خورد.
علیرضا خامه زر، رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: شرایط فعلی چیزی جز سرخوردگی برای کسانی که به صورت سالم فعالیت اقتصادی دارند، نخواهد داشت و تنها دلالان و واسطه گران سود می‌برند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه کشور ما مبتلاء به رانت، امتیازات خاص و امضاء‌های طلایی شده است، بیان‌کرد: این موضوعات فضای اقتصادی را دچار فساد و آلودگی کرده و نشاط را از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی می‌گیرد.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند گفت: نوسانات نرخ ارز باعث شده که نتوانیم حتی یک معامله با طرف افغانستانی داشته باشیم.
خامه زر با اشاره به فعالیت ۳۵ هزار واحد صنفی در خراسان‌جنوبی اظهارکرد: متولیان این واحدهای صنفی به واسطه قوانین و مقررات تأمین اجتماعی و دارایی جرأت به کارگیری یک نیروی جوان در واحد صنفی خود را ندارند.
وی با اشاره ضعف‌های اقتصادی در خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: به عنوان مثال اگر در شرایطی چون کرونا یا موارد مشابه قرار به قرنطیه خراسان‌جنوبی باشد، استان نمی‌تواند مدت زمان زیادی دوام بیاورد چرا که حتی دو کارخانه مواد غذایی فعال در استان وجود ندارد.
سید حسین خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره ضرورت هدایت سرمایه ها و منابع به سمت تولید گفت: متأسفانه در حال حاضر سرمایه ها به سمت خرید دلار و مسکن و موارد مشابه رفته است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه باید برای سرمایه‌گذار امنیت روانی و اقتصادی ایجاد کنیم، اظهارکرد: کسانی که به تولید فکر می‌کنند در حقیقت سرمایه های مملکت هستند.
خیریه با بیان اینکه در بخش طیور از سال ۹۳ به طور کلی هیچ سود خاصی نداشته‌ایم، گفت: اگر در سال ۹۳ به عنوان مثال ۵ میلیارد وام داشته‌ام در حال حاضر به ۵۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در کشور بخش صنعت طیور به واسطه شیوع کرونا ماهیانه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده است، بیان‌کرد: ما در خراسان‌جنوبی در بخش محصولات طیور حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد مازاد تولید داریم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند ادامه‌داد: در صنعت طیور هیچ چیز از جمله زمان جوجه‌ریزی، میزان جوجه‌ریزی و قیمت‌گذاری به دست تولیدکننده نیست که این موضوع انگیزه سرمایه‌گذار را به شدت کاهش می دهد.
خیریه گفت: ما از تاریخ ۲۳ اسفندماه تا آخر خردادماه حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هزار جوجه تولید کردیم ولی هر جوجه را حدود دو هزار تومان زیر قیمت تمام شده فروخته‌ایم.
وی اظهارکرد: به واسطه شرایط خاص و ویژه کشور ما به دنبال سود نیستیم ولی بالاخره نباید ضرر کنیم تا بتوانیم حقوق و دستمزد پرسنل و سایر مطالبات را بپردازیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با انتقاد از قرار گرفتن دیرهنگام صنعت طیور در لیست مشاغل آسیب دیده از کرونا گفت: نباید در پرداخت تسهیلات با تولیدکننده‌ای که ۴۰ سال کار کرده مانند یک تولیدکننده تازه کار رفتار کرد.
خیریه با تأکید بر اینکه صنعت طیور قابلیت ارزآوری دارد، یادآور شد: در جهت رفع مشکل و جبران بخشی از خسارت فعالان صنعت طیور باید سویا و ذرت را به صورت امانی به مرغداران و فعالان این بخش داد.
خالد اکبری عضو رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه بیان کرد: در جهت رفع مشکل تبادل مالی با افغانستان باید در برخی از شهرهای این کشور بانک و صرافی رسمی داشته باشیم.
وی یادآور شد: ما در شرایط تحریم کارهای سخت تری کرده‌ایم و این راه اندازی بانک و صرافی یک امر سخت و غیر قابل اجرا نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا