اخبار داخلی

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند: نرخ جرم با افزایش میزان اشتغال به حداقل می‌رسد

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به نقش اشتغال در کاهش آسیب های اجتماعی، گفت: نرخ جرم با افزایش میزان اشتغال به حداقل می‌رسد.

 محسن احتشام در نخستین جلسه ستاد خیرین آموزش و توسعه اشتغال مددجویان زندان‌های خراسان‌جنوبی اظهار کرد: براساس توافق‌نامه بین اتاق ایران و سازمان زندان‌ها، ستاد خیرین آموزش و اشتغال مددجویان در استان‌ها نیز باید شکل بگیرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند بیان کرد: براساس یک فلسفه جدید در حوزه تولید به نام فلسفه بازاریابی اجتماعی آن دسته از سازمان‌ها، تجار و فعالان اقتصادی در کسب و کار موفق هستند که در کنار آن به کارهای اجتماعی نیز بپردازند.

احتشام ادامه داد: در خراسان جنوبی نیز شرکت‌ها و واحدهای تولیدی موفقی داریم که در کنار تجارت و کسب و کار به خدمات اجتماعی نیز پرداخته و در این زمینه نیز قدم‌های بسیار مثبتی برداشته‌اند.

وی افزود: به عنوان فعالان اقتصادی باید همانطور که از امکانات محیط زیست و جامعه استفاده می‌کنیم در کنار آن در راستای رسالت خود در حوزه اجتماعی و به ویژه موضوع مهم اشتغال‌زایی نیز خدماتی ارائه دهیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه به آن دسته از خدمات اجتماعی که منجر به اشتغال‌زایی شود نیازمند هستیم، گفت: این نکته از آن جهت حائز اهمیت است که اگر مشکل جوانان در زمینه اشتغال حل شود به سمت ناهنجارهای اجتماعی و در نهایت زندان نخواهند رفت.

احتشام با اشاره به اینکه باید خدمات اجتماعی تولید کنندگان در نهایت به رفاه اجتماعی منجر شود، ادامه داد: فعالان اقتصادی نباید تنها به سود شخصی توجه داشته و از رسالت‌ اجتماعی خود در عرصه‌های مختلف غافل باشند.

وی بیان کرد: بی شک معضلات اجتماعی به ویژه در حوزه اعتیاد از مسیر رونق تولید کاهش می‌یابد و نرخ جرم با افزایش اشتغال به حداقل می‌رسد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند ادامه داد: بسیاری از افرادی که به دلایلی در زندان‌ هستند از هوش بسیار بالایی برخوردار بوده و می‌توان از توانمندی‌های آنان در حوزه تولید و اشتغال استفاده کرد.

احتشام یادآور شد: به عنوان یک فعال اقتصادی باید بیندیشیم که چگونه می‌توانیم رسالت خود را در حوزه کاهش معضلات اجتماعی انجام دهیم و در این راستا نه در شعار که در عرصه عمل نیز گام‌های بلندی برداریم.

ابراهیم زنگنه، مدیرعامل نمایندگی بنیاد تعاون زندانیان خراسان‌جنوبی در این نشست اظهارکرد: در کشور ۵۰ هزار زندانی شاغل هستند که از این تعداد ۳۵ هزار نفر اشتغال مولد دارند.

وی  با بیان اینکه در بنیاد تعاون زندانیان کشور ۹۲۰ واحد تولیدی در حوزه‌های مختلف وجود دارد، بیان کرد: این واحدها بیش از سه هزار و ۶۰۰ کالای متنوع تولید می‌کنند.

زنگنه با اشاره به اینکه اشتغال مولد به اشتغالی گفته می‌شود که در آن زندانی بیش از ۲۰۰ هزار تومان درماه درآمد داشته باشد، ادامه داد: در خراسان‌جنوبی هزار و ۵۰۰ زندانی شاغل هستند که از این تعداد ۸۰۰ نفر اشتغال مولد دارند.

وی گفت:  سال گذشته بنیاد تعاون بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به مددجویان زندان‌های خراسان‌جنوبی حقوق پرداخت کرده است.

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان‌خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سال گذشته سه هزار و ۶۲۰ نفر از زندانیان خراسان‌جنوبی دوره‌های آموزشی فنی و حرفه ای را گذراندند، یادآور شد: از این تعداد دو هزار و ۷۶۳ نفر موفق به کسب گواهینامه شدند.

محسن معراجی، کارشناس معاونت بنیاد تعاون کشور نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بنیاد تعاون در کشور ۳۳ نمایندگی در استان‌ها دارد، گفت: تعداد واحدهای تولیدی بنیاد تعاون از ۵۰۰ واحد در سال ۹۲ به ۷۰۰ واحد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه میزان اشتغال ایجاد شده برای مددجویان نیز به حدود ۴۹ هزار و ۷۱۶ شغل در سال ۹۷ رسیده است، اظهار کرد: ظرفیت‌های متعددی در حوزه ایجاد اشتغال در زندان‌های کشور وجود دارد و باید از این فرصت به نحو احسن استفاده کرد.

کارشناس معاونت بنیاد تعاون کشور با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال از منظر روحی نیز برای زندانی تأثیر مثبتی دارد، یادآور شد: ایجاد اشتغال به معنای کاهش مددجویان زندان‌ها در کشور است.

علی هاشمی، مدیرکل سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان‌جنوبی در این جلسه اظهار کرد: رسالت اصلی سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی اجرای حکم حبس است.

مدیرکل سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان‌جنوبی بیان کرد: سازمان زندان‌ها در کنار این وظیفه اصلی رسالت‌هایی در حوزه اشتغال‌زایی و حرفه‌آموزی مددجویان نیز برعهده دارد و آن را بسیار حائز اهمیت می‌داند.

هاشمی با اشاره به فعالیت پنج انجمن حمایت از زندانیان در خراسان‌جنوبی، ادامه داد: در حال حاضر یک هزار و ۵۲۲ خانواده زندانی در خراسان‌جنوبی تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان هستند.

وی با اشاره به اینکه زندانیان خراسان‌جنوبی حدود سه هزار فرزند دارند، افزود: اگر به مسائل و مشکلات این سه هزار فرزند زندانی توجه نشود، این افراد نیز در آینده دچار آسیب‌های اجتماعی عدیده‌ای می‌شوند.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه تلاش در حوزه آموزش و حرفه آموزی آمار زندانیان را کاهش می‌دهد، گفت: سال گذشته ۱۶۶ دوره حرفه‌آموزی برای زندانیان برگزار شد و انتظار عملکرد بهتری در سال جاری داریم.

هاشمی با اشاره به اینکه ۹۲ درصد زندانیان خراسان‌جنوبی مرد و هشت درصد آنان زن هستند، اظهار کرد: میزان زندانیان زن در خراسان‌جنوبی از میانگین کشور بالاتر است چرا که در حمل مواد مخدر گاه از بانوان سوء استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه کارگاه‌های تولیدی برای زنان زندانی برپا کرده‌ایم، بیان کرد: بانوان زندانی خراسان‌جنوبی تا کنون پنج قالی بافته و آن را به عتبات تقدیم کرده‌اند.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی خراسان‌جنوبی ادامه داد: فضای در نظرگرفته شده برای هر زندانی در خراسان‌جنوبی حدود ۱۴ متر مربع است در حالی که این میزان در برخی زندان‌ها حدود هفت متر مربع است.

هاشمی بیان کرد: میزان بازگشت زندانی به محیط زندان در صورت فراهم شدن شرایط اشتغال تنها دو درصد و در صورت بیکاری و نداشتن حرفه حدود ۴۶ تا ۵۰ درصد است و از این منظر بیکاری در سابقه دار شدن فرد نیز تأثیرگذار است.

وی یادآور شد: سال گذشته بنیاد تعاون زندان‌های خراسان‌جنوبی حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به مددجویان حقوق پرداخت کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا