در اولین جلسه کمیسیون امور بانکی، تامین مالی و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی بیرجند مطرح شد:مسائل و مشکلات بانکی باید به صورت تخصصی پیگیری شوند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: مسائل و مشکلات بانکی باید به صورت تخصصی پیگیری شوند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، علیرضا خامه زر در اولین جلسه کمیسیون امور بانکی، تامین مالی و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی بیرجند، اظهار کرد: کمیسیون های اتاق بازرگانی بازوهای مشورتی هیئت رئیسه و هیئت نمایندگان هستند که مسائل را به صورت تخصصی دنبال و پیگیری میکنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ کمیسیون تخصصی و ضروری در اتاق بازرگانی بیرجند تشکیل شده است، افزود: در حال حاضر یکی از ارکان تامین مالی بنگاه های تولیدی بانک ها هستند لذا بحث و مسائل بانک ها موضوع ویژه ای در خراسان جنوبی است.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه در کمیسیون امور بانکی باید شرایط بانکی و اعتبارات قطره چکانی که به استان تزریق می شود مورد رسیدگی قرار گیرد، گفت: در تمامی کمیسیون ها مسائل بانکی وجود خواهد داشت بنابراین باید با تعامل بین کمیسیون ها مسائل بانکی بنگاه ها در کمیسیون امور بانکی احصا شود.
وی با بیان اینکه باید در راستای افتتاح حساب شرکت های بزرگی که در استان فعالیت دارند قدم برداریم تا به بحث نقدینگی استان کمک شود، عنوان کرد: متاسفانه گاهی تا توانسته ایم به بانک ها هجوم بردیم اما در برخی مواقع باید کمک حال آن ها نیز باشیم.
خامه زر با اشاره به اینکه مسائل و مشکلات بانکی باید به صورت تخصصی پیگیری شوند، افزود: باید با شناخت ظرفیت های بانکی، مکمل یکدیگر باشیم چراکه وقتی حمایت و اثبات حقانیت وجود داشته باشد بانک ها نیز مکلف به استفاده از ظرفیت حداکثری خود می شوند.
وی ادامه داد: در خواستی برای ایجاد شعبه ویژه ای در شورای حل اختلاف در حوزه فعالان اقتصادی داده شده است که امیدواریم با راه اندازی آن گره ای کوچکی از مشکلات فعالان اقتصادی باز شود.
محمودرضا یوسفی، رئیس کمیسیون امور بانکی، تأمین مالی و سرمایه گذاری اتاق بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت و حساسیت امور بانکها، اظهار کرد: علی رغم اینکه دیگر کمیسیون ها در حوزه تخصصی خود فعالیت دارند اما کمیسیون بانک ها ترکیبی از تمامی کمیسیون ها، فعالان اقتصادی و بنگاه های مختلف استان است.
وی با بیان اینکه قرار نیست فقط جلسه ای برگزار شود و هیچ نتیجه ای نداشته باشد لذا موضوعات کمیسیون امور بانکی باید به صورت تخصصی در حوزه های مختلف برگزار شود، افزود: امروزه مسائل بانکی به عنوان یک ابرچالش در سیستم اقتصادی کسب و کارها مطرح است.
یوسفی با اشاره به اینکه متاسفانه تامین نقدینگی و مسائل بانکی چالش بزرگ فعالان اقتصادی است، گفت: متاسفانه سیستم بانکی در استان خراسان جنوبی همواره نسبت به موضوعات و چالش های بانکی مقاومت دارند.
وی با بیان اینکه برای واحدها و شرکت هایی که مشکل بانکی دارند باید جلسات به صورت تخصصی برگزار و بانک هابه صورت جداگانه پای کار بیایند، عنوان کرد: متاسفانه از سال گذشته تاکنون هنوز نتوانستیم حتی یک ریال از سیستم بانکی تسهیلات دریافت کنیم.
یوسفی با اشاره به اینکه اعتبارات در استان خراسان جنوبی بسیار محدود است، افزود: در مجموع ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص داده شده که بسیار ناچیز و قطره چکانی است.
محمدرضا آذربایجانی،عضو اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: علی رغم اینکه تا کنون دهها جلسه کارگروه رفع موانع تولید در استان برگزار شده اما نتیجه مطلوب و قابل قبولی نداشته است.
حمید رضا صباغ گل، فعال اقتصادی و کار آفرین استان هم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بعد سال ها از شکل گیری استان خراسان جنوبی اما هنوز خانه صنعت و معدن در استان آن گونه که باید رسمیت نیافته است، اظهار کرد: این مشکل به دلیل این است که تعداد صنایع آنقدر کم است که NGO شکل نمی گیرد.
وی ادامه داد: تعداد کمیسیون ها مهم نیست بلکه پراکندگی ها باید کاهش یابد و کمیسیون های ضروری به صورت عملیاتی و مستمر شکل گیرد.
محمدرضا صباغ زاده، از فعالان اقتصادی استان نیز در این جلسه اظهار کرد: کمیسیون امور بانکی تامین مالی و سرمایهگذاری بسیار مهم و زیربنایی است و این کمیسیون میتواند با یک مدیریت درست و رفتار مدون در همه کمیسیونها و بخشهای اقتصادی استان نقش مهمی را ایفا کند.
وی با بیان اینکه باید به صورت اساسی به مباحث و ظرفیت های کمیسیون امور بانکی پرداخته شود، گفت: متاسفانه امروز مسائل بانکی بسیار خشک و با نگاه سود محور است.
صباغزاده ادامه داد: از آنجایی که حدود ۱۵ درصد اختیارات بانک ها استانی است و می توان در بخش های کوچکی از بانک ها نفوذ و به سمت و سوی بخش اقتصادی استان حرکت داد.
وی ادامه داد: ۸۰ درصد صنایع استان با مشکل منابع روبرو هستند لذا نیاز است کمیسیون امور بانکی با همکاری دیگر کمیسیون ها و دستگاه های دولتی برای تامین منابع کمک کنند.
وی با اشاره به اهمیت موضوع سرمایه گذاری، گفت: در حوزه سرمایه گذاری دو مبحث حفظ سرمایه و جذب سرمایه مطرح است که باید جدی گرفته شود.
صباغ زاده با بیان اینکه متاسفانه استان خراسان جنوبی در حوزه جذب سرمایه گذاری ضعیف است، عنوان کرد: جاذبه ای در استان در حوزه سیستم اداری وجود ندارد لذا بدنه بروکراسی استان باید بررسی و به صورت کارشناسانه ورود کرد.
آرش وحیدنیا، عضو اتاق بازرگانی بیرجند و فعال اقتصادی استان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه مصوبات بدون اجرا در کارگروه های استانی زیاد است، اظهار کرد: اکثر مشکلات از داخل استان است لذا باید نگاه ها تغییر کند.
وی با بیان اینکه یک دست صدا ندارد لذا تعامل و هم افزایی در استان باید تقویت شود، افزود: بخش دولتی و خصوصی باید از توان و ظرفیت یکدیگر در راستای رفع مشکلات استفاده کنند.
سعید اکبری، فعال اقتصادی استان در این جلسه با اشاره به اینکه سیستم بانکی کشور در گذشته بهتر بود، اظهار کرد: متاسفانه از وقتی بانکها وارد معاملات شدند دچار مشکل و چالش شدیم.
وی با بیان اینکه وقتی از نقدینگی حمایت نمی شود اکثر تولیدات از کارکرد خود پشیمان می شوند، افزود: جذب سرمایه گذار نیاز به چراغ سبز در حوزه بانکی دارد.
اکبری ادامه داد: اگر قدرت کمیسیون ها در راستای اجرایی شدن مصوبات افزایش یابد بسیاری از مشکلات برطرف می شود.
نورمحمدی، نماینده نظام صنفی بخش کشاورزی استان در این جلسه اظهار کرد: اهداف و چشم انداز های اتاق بازرگانی باید از دل جلسات کمیسیون ها بیرون کشیده شود.
وی با بیان اینکه با تغییر نگرش و اصلاح رویه ها می توان مشکلات کسب و کارها را برطرف کرد، افزود: در راستای برطرف کردن مشکلات باید از مجموعه فعالان اقتصادی شناخت کاملی به دست آورد.
جوادغریبی، مدیر عامل اتحادیه دامداران استان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه امروز متاسفانه قوانین عقیم در کشور وجود دارد، اظهار کرد: در حوزه کشاورزی و دام در استان مسائل مالی سر و سامان درستی ندارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر صندوق حمایت از تولید بخش کشاورزی در استان وجود دارد، افزود: سرپا ماندن بسیاری از تشکل ها به دلیل راه اندازی همین صندوق بوده لذا راه اندازی این گونه صندوق ها در حوزه های صنعت و معدن نیز می تواند موثر باشد.
غریبی با بیان اینکه در جهت خلق منابع باید وابستگی به بانک ها را کاهش دهیم، گفت: در حوزه کشاورزی چندین پروژه وجود دارد که اگر مدیران همکاری لازم را داشته باشند اعتبارات خوبی به این حوزه تزریق خواهد شد.
سینا سرحدی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه با اشاره به اینکه امروز منتقد اصلی سیستم بانکی، دولت است، اظهار کرد: با وجود انتقاد همه از سیستم بانکی نمی دانیم منابع بانکی به چه صورت توزیع می شود.
وی با بیان اینکه بانک هایی که به صورت شعبه در استان فعالیت دارند کاملا به صورت سلیقه ای کار می کنند، افزود: در حوزه اقتصادی باید یک اجماع فکری داشته باشیم و این هنگامی به دست می آید که مشکلات یکدیگر را بشناسیم.
سرحدی با اشاره به اینکه از ورود مصداقی در کمیسیون امور بانکی جلوگیری شود، گفت: در ابتدای امر باید میزان اعتبار مورد نیاز هر بخش احصا و تجمیع شود و پس از آن از ظرفیت شورای گفتگو بهره مند شد.
وی با بیان اینکه در حوزه ترانزیت و قیمت تمام شده نمی توانیم با دیگر استان ها رقابت کنیم، عنوان کرد: امروز اعتبارات کمبهره و ارزان قیمت چاره ادامه حیات استان است.
وی تاکید کرد: راه اندازی صندوق حوزه صنعت، معدن و انرژی باید جدی گرفته شود.
سید محمدآذرکار، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: در حوزه تعداد و نوع کمیسیون های اتاق باید تناسبی بین جمعیت و منطقه جغرافیایی وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه بانک ها در راستای سیاست های کلی حاکم بر کشور تعهداتی دارند که کناره گیری از آن ها قابل قبول نیست، افزود: بسیاری از مشکلات بانکی به دلیل نا آگاه بودن از سیستم و فعالیت های بانک و هم چنین بی مسئولیتی مدیران دولتی است.
آذرکار ادامه داد: کمیسیون های اتاق بازرگانی بایستی اتحاد داشته باشند به صورتی که هر نامه ای از اتاق بازرگانی به سیستم های بالاتر ارجاع داده شد ازحداکثر ظرفیت های موجود در راستای رفع موانع استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت دستگاه قضایی در راستای اجرایی کردن مصوبات استفاده کرد، گفت: مصوبات ستاد تسهیل برای بانک ها لازم الاجرا است اما متاسفانه بسیاری از این مسئولیت بی خبر هستند.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه مشکلات و معضلات حوزه بانکی باید احصا شود، عنوان کرد: بانک ها یکسری مشکلات خاص به خود را دارند و بسیاری از بخش نامه های بانکی با مصوبه بانک مرکزی منافات دارد.
وی با تاکید بر برگزاری جلسات آموزشی در حوزه قوانین بانکی، افزود: اگر انسجام و اتحاد داشته باشیم و بتوانیم حقانیت خود را در رده های بالاتر به اثبات برسانیم قطعا به نتیجه مطلوبی خواهیم رسید.
سید رحیم شکوری، مدیر کارخانه نساجی فردوس نیز در این جلسه اظهار کرد: اتاق بازرگانی بیرجند باید سیاست های کلی استان را ترسیم و بفهمد استعدادها در چه زمینه ای بیشتر است.
وی ادامه داد: علی رغم اینکه ۳۰ درصد مصرف برق استان در حوزه کشاورزی است اما نرخ برق کشاورزی نیز یک چهارم بخش صنعتی است لذا باید اولویت ها شناسایی شود.
وی گفت: اطلاعات در حوزه بانکی باید افزایش پیدا کند.
احسان بیکی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه اظهار کرد: ۹۰ درصد مشکلات صنایع و واحدها در حوزه قراردادهایی است که با بانک ها بسته می شود.
وی با بیان اینکه بیش از نیمی ازقراردادهای بانکی قابل ابطال است، افزود: به کارگیری وکیل حاذق بانکی در کمیسیون امور بانکی بسیار اهمیت دارد.
خالداکبری، رئیس کمیسیون صادرات، واردات و امور مرز اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه اظهار کرد: کار کردن با بانک مرکزی که در یک هفته سه بخش نامه متفاوت ارائه می دهد، بسیار سخت است.
وی با بیان اینکه بانک ها باید در راستای حمایت از صنایع از کشورهای اطراف الگوبرداری کنند، افزود: دولت باید در قوانین بانکی نیز به صورت دستوری عمل کند.
بهرام ساتلیخ محمدی، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: اگر موضوع کمیسیون ها مهم نبود برای عضویت در کمیسیون های اتاق ایران نزاع وجود نداشت.
وی با اشاره به اینکه اگر بتوانیم مدیران بانکی را از پشت میزشان به جلسات اتاق و کمیسیون ها بکشانیم قطعا نوع ادبیات آن ها کاملا متفاوت خواهد بود، افزود: از پتانسیل های دستگاه های نظارتی در خصوص بانک ها باید بهره مند شویم.
وی با بیان اینکه باید از بانک های تخصصی مثل صنعت و معدن بیشتر استفاده کنیم، گفت: این بانک ها به دلیل اینکه مشتریان خرده کمتری دارند می توانند مشتریان تجاری خود را بهتر حمایت کنند.
ساتلیخ محمدی ادامه داد: بانک های تخصصی باید از تسهیلاتی از جمله فرزندآوری و ازدواج مستثنی شوند.
وی با اشاره به اینکه اکثر مدیران ارشد بانک ها در استان عمدتا مدت مدیریت محدودی دارند و در آستانه بازنشستگی هستند، عنوان کرد: این موضوع باعث می شود مدیر روحیه بی انگیزگی را به نیروها تزریق کند.
وی با اشاره به بدهی بانک ها، افزود: یکسری بانک ها با افزایش سرمایه خود را سرپا نگه داشته اند لذا به سختی تسهیلات می دهند.
محمدی با بیان اینکه قطعا بانک ها به شکل های مختلفی راه اندازی صندوق ها را ابطال خواهند کرد، گفت: وقتی مدیران بانکی و دولتی در کمیسیون ها دعوت می شوند حداقل به معاون اقتصادی استاندار رونوشت ارائه شود.
وی با تاکید بر اینکه از ظرفیت مدیران ارشد و مشاورین خبره بانکی در اتاق بازرگانی استفاده کنیم، اظهار داشت: اتاق بازرگانی و کمیسیون ها از طریق مطالبه گری و رونوشت ها باید تقویت شوند.
در پایان این جلسه با رأی گیری(الکترونیکی) از اعضای این کمیسیون آقای حمیدرضا صباغ گل به عنوان نائب رئیس اول و آقای محمدرضا صباغ زاده به عنوان نائب رئیس دوم کمیسیون امور بانکی اتاق بازرگانی انتخاب شدند.