لزوم استفاده از ظرفیت پیمانکاران بومی برای احداث نیروگاههای خورشیدی
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند هم گفت: در خراسان جنوبی ۱۵ شرکت فعال پیمانکاری در این زمینه فعالیت دارد و مطابق مقررات شرکت توزیع برق و استانداردها همکاری میکنند.
علی کرمانی بیان کرد: قرار است چهار هزار نیروگاه در مجموع استان به صورت پراکنده احداث شود لذا باید هزینهها مدیریت و تا حد امکان از توان شرکتهای پیمانکاری داخل استان استفاده شود.
وی اظهار داشت: این پیمانکاران در آینده ۲۰ سال خرید تضمینی کمک حال مجموعه خواهند بود لذا درخواست داریم تا حدی که در توان است به رشد نیروهای بومی استان کمک شود.
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند تصریح کرد: در خصوص تأمین تجهیزات میتوان از ظرفیت و توان استان استفاده کرد، باید تجهیزاتی در استان نصب شود که در چند سال گذشته امتحان خود را پس داده چون فرصت آزمون و خطا نیست.
وی عنوان کرد: تا جایی که امکان دارد اگر قرار است مناقصه برگزار شود از نیرو و توان استان در این خصوص استفاده شود، این موارد توسعه صنعت استان را در پی خواهد داشت.
مجری طرح کاهش تلفات و انرژیهای نو شرکت توزیع برق منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به تفاهمنامه همکاری پنج جانبه فی مابین بهزیستی، کمیته امداد، وزارت نیرو، بسیج سازندگی و معاوت توسعه روستایی در خصوص احداث نیروگاههای خورشیدی و انرژی پاک، گفت: تعهد و سهم هر کدام از این دستگاهها در استان خراسان جنوبی مشخص میشود.
علیرضا پوزشی با بیان اینکه خراسان جنوبی نسبت به جمعیت بیشترین سهم را در احداث نیروگاهها توسط کمیته امداد دارد، افزود: اجرای طرح منوط به توجیه اقتصادی بر اساس قیمت پایه خواهد بود که با شناسایی مددجویان در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: به هر کدام از متقاضیان ۱۰۰ میلیون تومان توسط دستگاههای حمایتی و ۲۰ میلیون تومان توسط استانداری تأمین پرداخت خواهد شد.
وی اظهار داشت: افرادی که قادر به احداث نیروگاه پنج کیلوواتی به تنهایی نباشد به صورت تجمیعی و با همکاری دهیاریها و شوراهای روستایی در این زمینه برنامهریزی خواهد شد.
مجری طرح کاهش تلفات و انرژیهای نو شرکت توزیع برق منطقهای استان تصریح کرد: افراد متقاضی توسط دستگاههای عضو تفاهمنامه، شناسایی و معرفی شده و بعد از تأمین زیرساختها، برای عقد قرارداد باید مراجعه کرده همچنین در سامانه مهرسان شرکت توزیع برق نیز ثبت میشوند.
مجری طرح کاهش تلفات و انرژیهای نو شرکت توزیع برق منطقهای استان هم با بیان اینکه نیروگاههای برق رابطه تنگاتنگی با بار شبکه دارند، افزود: تعداد نیروگاهها سطح استان را به تفکیک شهرستان، بخش، حتی روستا میتوانیم اعلام کنیم.
وی با بیان اینکه مجموع نیروگاههای پنج کیلوواتی کشور هفت هزار واحد است عنوان کرد: در خراسان جنوبی نیز در چند سال اخیر ۵۰۰ واحد احداث شده است.
مجری طرح کاهش تلفات و انرژیهای نو شرکت توزیع برق منطقهای استان افزود: از سال ۹۵ که طرح آغاز شد کمیته امداد در وهله نخست ۶۰ نفر را مشخص کرد، افرادی بودند که هیچ امکانات و تجهیزات نداشتند اما اکنون همین افراد به درآمد رسیدهاند.
پوزشی با اشاره به ماه محرم، اجرای این کار را حسینی دانست و گفت: هر کس بخواهد در این مسیر قدمی بردارد آخرت خود را آباد کرده است.
وی تاکید کرد: خراسان جنوبی یک درصد جمعیت کشور را دارد اما هر اقدامی در این خصوص لازم باشد انجام و اطلاعات لازم را در اختیار دستگاههای مربوطه قرار میدهیم.
مجری طرح کاهش تلفات و انرژیهای نو شرکت توزیع برق منطقهای استان افزود: بهتر است در فاز نخست ۳۰ درصد طرح هدف گذاری شود و بعد از اجرای کامل به صورت فاز بندی مراحل را دنبال کنیم.
وی عنوان کرد: بازدید میدانی باید با حضور کمیته امداد، بسیج سازندگی، شرکت برق و سایر دستگاههای مربوطه از محل اجرای طرح انجام و مکان استانداردهای لازم را داشته باشد.
پوزشی یادآور شد: سالها قبل هزار و ۷۰۰ نفر برای اجرای نیروگاه به شرکت برق معرفی شده است که تمامی اقدامات از جمله کنتور و ملک به نام فرد، بحثهای فنی و سایر آماده است.
مجری طرح کاهش تلفات و انرژیهای نو شرکت توزیع برق منطقهای استان گفت: درخواست داریم بعد از اینکه قرارداد با شرکت برق منعقد شد وارد فاز اجرا شوند، باید کسی که می خواهد وام بگیرد مالک بوده و کنتور برق به نام وی باشد.
پوزشی با تاکید بر اینکه قوانین و چارچوبها مدنظر قرار بگیرد افزود: قرارداد انشعابی است لذا کسانی میتوانند قراداد منعقد کنند که کنتور برق و ملک به نام آنها باشد.
وی بیان کرد: ترانسهایی که توزیع کننده برق روستاها هستند مشخص است اگر در روستایی نیاز باشد با توجه به فاصله، با تامین اعتبار میتوان ترانسهای دیگری نصب کرد.