اخبار سراسری

آنالیز الگوی کشت در خراسان جنوبی/مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش یافت

بیرجند- رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: الگوی کشت استان متناسب با شرایط اقلیمی موجود ابلاغ شده و اقدامات اجرایی متناسب با این الگو انجام می شود.

به گزارش  روابط عمومی اتاق بازرگانی بیرجند به نقل از خبرنگار مهر، حاکمیت خشکسالی در خراسان جنوبی روایتی قدیمی بوده که از دو دهه قبل در این استان حکایت می‌شود. مردمان این نقطه کویری با نامهربانی‌های طبیعت خو گرفته و زندگی در شرایط سخت را مشق کرده اند.

این روزها افزایش گرمای هوا در کنار کاهش منابع آبی، زنگ هشداری برای مردم و مسئولان است. هرچند برخی آمارها، میزان مصرف آب در بخش کشاورزی را در رده‌های بالایی قرار داده اما متولیان این بخش حرف‌های تازه ای نسبت به کاهش برداشت آب در عرصه کشاورزی را گزارش می‌دهند.

بنا بر گفته رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در سال ۹۲ مصرف آب کشاورزی در خراسان جنوبی یک میلیارد و ۲۶۳ میلیون مترمکعب بود اما اکنون به ۷۸۷ میلیون مترمکعب کاهش یافته که استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری و تغییر الگوی کشت خراسان جنوبی این موفقیت را رقم زده است.

بدیهی است در استانی مانند خراسان جنوبی، اجرای طرح الگوی کشت متناسب با شرایط اقلیمی می‌تواند در مهار اثرات نامطلوب بخش کشاورزی به خوبی ایفای نقش کند که می‌طلبد بیش از این مورد توجه قرار گیرد.

توسعه صنعت گلخانه‌ای

مهدی جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به خشکسالی‌های چندین ساله در خراسان جنوبی بیان کرد: الگوی کشت استان متناسب با شرایط اقلیمی موجود ابلاغ شده و اقدامات اجرایی متناسب با این الگو انجام می‌شود.

وی با اشاره به صنعت گلخانه‌ای در استان اظهار کرد: تلاش داریم با توسعه صنعت گلخانه‌ای راندمان مصرف آب و تولید را بالا ببریم تا بتوانیم حداکثر بهره‌وری را داشته باشیم.

جعفری با بیان اینکه سال گذشته ۵۴ هکتار به زیرساخت‌های گلخانه‌ای استان اضافه شد، گفت: در دولت قبل فقط ۸۴ هکتار گلخانه در استان داشتیم اما اکنون ۵۰ درصد به این سطح اضافه شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین در دولت قبل دو هکتار از سطح زیرکشت خراسان جنوبی به کشت دانه‌های روغنی اختصاص داشت اما اکنون به ۶۲ هکتار رسیده که سه هزار درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته سه هزار و ۵۲۰ هکتار به سطح زیرکشت درختان استان اضافه شد، افزود: توسعه محصولات خاردار مانند زرشک، عناب، زعفران، پسته و گل محمدی جزو الگوی کشتی استان بوده که کشت گیاهان دارویی و روغنی هم به محصولات کشاورزی استان اضافه شده است.

کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی

جعفری بیان کرد: رشد تولید فقط با بهره‌وری به‌دست می‌آید، یعنی علم و تجربه را با هم ترکیب کنیم و در کنار آن از منابع موجود نیز بهترین استفاده را ببریم.

وی با بیان اینکه استفاده مطلوب از زمین و منابع آبی، افزایش عملکرد در واحد سطح را به ارمغان می‌آورد، گفت: آن‌چه آمارها نشان می‌دهد در سال ۹۲ مصرف آب کشاورزی در خراسان جنوبی یک میلیارد و ۲۶۳ میلیون مترمکعب بود اما اکنون به ۷۸۷ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: توجه ویژه به اجرای سامانه‌های نوین آبیاری سبب شده تاکنون ۲۵ درصد اراضی کشاورزی خراسان جنوبی یعنی بالغ بر ۴۰ هزار هکتار مجهز به این سامانه‌ها باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا