اخبار داخلی

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان: رانت در صدور ویزای ایران در افغانستان/لزوم تثبیت پیوندهای ساختاری

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان گفت: در حال حاضر ویزای ایران در افغانستان رانت شده، خرید و فروش می شود و گروهای فساد اطراف آن ایجاد شده است.

 بهادر امینیان  در شورای مبادلات مرزی و کارگروه توسعه صادرات خراسان جنوبی اظهار داشت: شما به عنوان بخش خصوصی می توانید بخشی از دستگاه دیپلماسی کشور باشید و ما وقتی موفق می شویم که شما احساس کنید بخشی از دستگاه دیپلماسی هستید.

وی بیان کرد: اگر قرار است سربازان دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشور باشید باید توجه کنید مهم ترین اولویت کشور در حال حاضر بحث اقتصاد مقاومتی و بعد سیاست همسایگی است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی بر مباحثی سرمایه گذاری کنیم که توان ذاتی کشور است و قابل ضربه زدن نیست، عنوان داشت: این یعنی روابط با همسایگان و یعنی ظرفیت های ذاتی روابط با همسایگان را به روز کنیم و اگر در این زمینه موفق شویم کشور هم در اقتصاد مقاومتی موفق می شود.

رابطه با افغانستان اولویت درجه اول سیاست خارجی است

امینیان، رابطه با افغانستان را اولویت درجه اول سیاست خارجی و سیاست نظام دانست و گفت: سیاست همسایگی یعنی به سمتی برویم که در روابط کشور با کشورهای همسایه چنان پیوندهایی ایجاد شود که قابل گسستن نباشد.

وی اضافه کرد: این یعنی روابط با افغانستان را به سمت روابط ساختاری و تثبیت پیوندهای ساختاری ببریم و این از طریق مدیریت جهادی باید انجام شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان تأکید کرد: در ارتباط با همسایگان و به خصوص افغانستان اولویت ما مسائل فرهنگی است اما روابط فرهنگی با افغانستان از طریق مسائل اقتصادی صورت می گیرد.

 امینیان بیان کرد: باید از طریق پیوندهای اقتصادی در مردم افغانستان و مردم ایران این احساس ایجاد شود که روابط با یکدیگر پیشرفت آینده آن ها را فراهم می کند و در این صورت به هدف خود رسیده ایم.

صادرات به ۲۸ کشور اروپا تنها یک سوم صادرات افغانستان است

وی با اشاره به اینکه کشور در روابط با اروپا سرمایه گذاری زیادی می کند اما از اروپا هیچ چیز عاید آن نمی شود، افزود: از آمریکا نیز تمام آن چیزی که می توانیم دست یابیم، سعی می کنند خنثی کنند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان با اشاره به اینکه در اتحادیه اروپا در ۲۸ کشور سفارت داریم، بیان داشت: تمام صادرات این کشورها اندازه یک سوم صادرات به افغانستان نیست.

امینیان با تأکید بر اینکه افغانستان جایگاه فوق العاده زیادی برای کشور دارد و باید به طور کامل برای آن برنامه ریزی کنیم، گفت: بنابراین  افغانستان هم در اقتصاد مقاومتی، هم سیاست همسایگی، هم در مدیریت جهادی و هم در حجم صادرات اقتصادی اولویت نخست کشور است.

وی با تأکید بر اینکه اگر استان ها پای کار بیایند موفق می شوند، افزود: در رابطه با افغانستان خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان باید اولویت باشد و لذا شما به عنوان بخش خصوصی می توانید بخشی از دستگاه سیاست خارجی باشید.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان با اشاره به اینکه وزارت خارجه در افغانستان با مسائل مختلفی درگیر است، افزود: اما در بحث اقتصاد زمانی موفق هستیم که بدانیم بازوی اجرایی مثل بخش خصوصی و استان های مرزی داریم و باید این اطمینان را به من بدهید.

تغییر دیدگاه های اشتباه نخستین برنامه سفارت ایران در افغانستان است

وی با انتقاد از اینکه بخش خصوصی را نگذاشته ایم قدرت بگیرد و هنوز توان، پویایی و بلوغ را ندارد، عنوان داشت: زمانی موفق می شویم که این شرایط فراهم شود و باید بخش خصوصی نیز در این زمینه کمک کنند.

وی، تغییر دیدگاه ها را نخستین برنامه سفارت ایران در افغانستان دانست و افزود: تصور اشتباه موجود باید تغییر کند و در دانشگاه ها، آموزش، توریست سلامت، جهاد کشاورزی برنامه جدی داریم.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان با بیان اینکه ساختارهای پیوندی را باید تثبیت کنیم، بیان کرد: نفت، گاز، انرژی و راه افغانستان باید از طریق ایران تامین شود و علاوه بر این در حال حاضر برنامه ای در حال تدوین است که مهاجران از طریق سیستم های اندروید پول جابجا کنند.

صادرات تولیدات کشور از طریق مناطق مشترک افغانستان

امینیان با تأکید بر اینکه باید قوانین داخلی را اصلاح کنیم، بیان داشت: در حال حاضر دو سه میلیون تابعه داریم که وضعیت بدی دارند و باید این وضعیت را تغییر دهیم.

وی با بیان اینکه باید در وضعیت مالی و گمرک را اصلاح ساختار انجام دهیم، افزود: همچنین در بحث های معدن، خدمات فنی و مهندسی و مزیت های افغانستان ارتباط مستقیم با ولایت های مرزی و استان های مرزی را باید انجام دهیم.

 سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان با اشاره به اینکه افغانستان مزیت های بالای معدنی و کشاورزی دارد اما این تنها نیست، افزود: اگر بتوانیم برخی کالاها را به مناطق مشترک افغانستان ببریم و به اسم افغانستان صادر کنیم می توانیم این کالاها را به تمام اروپا بدون عوارض گمرکی صادر کنیم.

امینیان اضافه کرد: این یک مزیت بزرگ است که تاکنون از آن استفاده نشده چراکه از این طریق می توانیم به آسیای مرکزی، پاکستان و هند دسترسی پیدا کنیم.

وی با تأکید بر اینکه باید مسائل اجرایی و عملیاتی را کتبی اعلام کنید تا پیگیری شود، افزود: برداشتن ویزا و پرواز مستقیم از خراسان جنوبی به افغانستان قابل انجام نیست.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان همچنین خواستار ارائه راهکارهای عملی در بحث راهکار صدور ویزا و صدور ویزا برای نخبگان اقتصادی شد و گفت: در حال حاضر صدها ویزای توریستی صادر می شود اما چند مورد واقعا توریست هستند؟ همچنین برای تعداد زیادی ویزای سلامت صادر می کنیم اما چه تعداد واقعا در بیمارستان های ما هزینه می کنند؟

امینیان ادامه داد: همین طور در بحث تجارت روزانه صدها ویزای تجاری صادر می شود باید راهکار بدهید که این ویزاها واقعا ویزای اما اگر کیلویی ویزا صادر شود وضعیت همین است

وی با بیان اینکه در حال حاضر ویزای ایران در افغانستان رانت شده، خرید و فروش می شود و گروهای فساد اطراف آن ایجاد شده است، تأکید کرد: باید راهکار بدهیم که ویزای سالم صادر شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا