اخبار داخلی

اختصاص زمین به شهرک تخصصی زرشک با سرعت بیشتری انجام شود

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: با توجه به اهمیت موضوع و در راستای ساماندهی به کارگاه های زرشک پاک کنی اختصاص زمین به شهرک تخصصی زرشک باید با سرعت بیشتری انجام شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، احسان بیکی در جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به واگذاری زمین برای کارگاه‌های زرشک پاک کنی، اظهار کرد: کارگاه‌های زرشک پاک کنی خراسان جنوبی به منزله قلب تپنده تولید این محصول به حساب می‌آیند و نیازمند توجه ویژه هستند.
وی با بیان به اینکه سالانه حدود ۲۶ هزار تن زرشک خشک در استان تولید می‌شود، افزود: از این میزان تنها حداکثر حدود ۱۰درصد توسط کارخانجات جذب می‌شود و مقداری زیادی از محصول تولیدی این استان متاسفانه به دلایل مختلف از جمله دپو،سورت و بوجاری و نگهداری نامناسب محصول از بین می رود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه امروز معضلات و مشکلات زیادی در حوزه صادرات محصول زرشک وجود دارد، گفت: متاسفانه در خراسان جنوبی به هیچ عنوان زیرساخت‌ها از جمله بارگاه ها برای صادرات زرشک فراهم نیست.
وی با بیان اینکه طی یک سال اخیر ساماندهی کارگاه‌های زرشک پاک کنی در دستور کار کارگروه توسعه زرشک و کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند قرار گرفته است، عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۲۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم از محل کارگاه های زرشک پاک کنی کسب روزی می کنند.
بیکی با اشاره به اینکه اتحادیه تخصصی زرشک، عناب و زعفران برای اولین بار در شهرستان بیرجند به صورت پایلوت راه اندازی شده است، بیان کرد: یکی از راه‌های جذب سرمایه گذار و توسعه محصول زرشک ایجاد یک بازار بورس تخصصی برای این محصول است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه یک‌ قطعه زمین ‌‌به مساحت حدودا چهار هکتار برای ایجاد مجتمع کارگاهی زرشک تخصیص داده شده است که با توجه به حجم تولید و تعداد کارگاه های موجود و پیش بینی آینده این محصول کافی نمی باشد اظهار داشت: تشکیل اتحادیه و تخصیص زمین به کارگاه های زرشک پاک کنی باعث می شود قیمت پایه این محصول در خود استان تعیین و نظارت به این کارگاه ها دقیق تر انجام شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه تا کنون حدود ۱۲۰ نفر متقاضی دریافت زمین در مجتمع کارگاهی زرشک را داشته اند، افزود: در این مجتمع حتما باید یک سردخانه نیز احداث شود.
وی با بیان اینکه به دلیل بالا رفتن محصول زرشک قطعا سطح زیر کشت این محصول در استان افزایش خواهد یافت، گفت: با بالا رفتن اشتغال در حوزه محصول زرشک قطعا تعداد متقاضیان سرمایه گذاری در این حوزه هم افزایش خواهد یافت لذا باید فضای بزرگتری برای راه اندازی مجتمع کارگاهی در نظر گرفته شود.
بیکی با اشاره به اینکه باید جلسه ای با حضور شرکت شهرک های کشاورزی، منابع طبیعی و امور اراضی جهت مکان یابی زمین مجتمع کارگاهی برگزار شود، عنوان کرد: در راستای واگذاری زمین ها فعلا هیچ گونه معرفی برای اخذ تسهیلات وجود ندارد.
وی با بیان اینکه انتخابات اتحادیه باید تا پایان سال برگزار شود چراکه مدیریت شهرک تخصصی با اتحادیه خواهد بود، اظهار داشت: در صورت مشخص شدن زمین باید آن را در اختیار شرکت شهرک های کشاورزی برای واگذاری به متقاضیان قرار داد.
غلامرضا دره کی، مدیر شرکت شهرک های کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه با اشاره به اختصاص زمین برای ایجاد مجتمع کارگاهی زرشک در خراسان جنوبی، اظهار کرد: در ابتدای امر ۲۵ نقطه برای ایجاد این مجتمع پیش بینی شده بود که با بازنگری های انجام شده ۹ نقطه در اولویت گذاشته شد.
وی با بیان اینکه طی دو ماه گذشته زمینی در موقعیت ورودی شهرستان بیرجند از سمت روستای مَرَک برای راه اندازی این مجتمع جانمایی شد، افزود: در حال حاضر حدود ۴ هکتار زمین برای این مجتمع در نظر گرفته شده اما هیچ محدودیتی برای شرکت شهرک های کشاورزی وجود ندارد و در صورت تقاضای کارگاه های زرشک پاک کنی می توان مجددا زمین خریداری کرد.
وی بیان کرد: فراهم نمودن زیرساخت های این مجتمع نیاز به مصوبه ای از سوی کارگروه زیربنایی یا شورای برنامه ریزی استان دارد تا برای دستگاه های خدمات رسان الزاماتی ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه تا کنون اقدام جدی برای محصول زرشک در خراسان جنوبی انجام نشده است، گفت: از آنجایی که اکثر زرشک کاران استان خرده مالک هستند لذا تشکیل اتحادیه به عنوان یک متولی برای این محصول ضروری بود.
وی با بیان اینکه هنوز تا کنون نیاز سنجی ها برای این مجتمع به طور خاص انجام نگرفته است، عنوان کرد: قراردادهای زمین ها در این مجتمع کارگاهی به صورت اجاره به شرط تملیک و قاعدتا سه ساله خواهد بود.
محمدعلی ایمانی، نماینده دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به اینکه زرشک یکی از محصولات استراتژیک و مزیت دار در خراسان جنوبی است و حتماً باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: اگر بخواهیم بارگاه ها را در همان مجتمع کارگاهی زرشک داشته باشیم قطعا نیاز به زمین با مساحت بیشتری وجود دارد.
وی با بیان اینکه محوریت راه اندازی اتحادیه و مجتمع کارگاهی باید با بخش خصوصی باشد، افزود: پیش بینی و واگذاری زمین باید متناسب با تقاضا باشد.
رضا اردنی، رئیس اداره امور اصناف سازمان صنعت،معدن و تجارت استان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تا کنون حدود ۱۴۰ نفر عضو اتحادیه تخصصی زرشک، عناب و زعفران شده اند، اظهار کرد: از این تعداد حدود ۸۰ نفر در حوزه کارگاه‌های زرشک پاک کنی و حدود ۴۰ نفر در حوزه فرآوری پروانه اخذ کرده اند.
وی با بیان اینکه ایجاد مجتمع کارگاهی باید متناسب با ظرفیت زرشک استان باشد و در این راستا زمین های کمتر از ۱۵ هکتار مناسب نیست، افزود: مجتمع کارگاهی زرشک نیاز به بورس، نمایشگاه و سردخانه دارد لذا زمین های کمتر از ۱۵ هکتار در آینده چالش های زیادی ایجاد خواهد کرد.
محمودهاشمی زاده، رئیس هیأت مدیره اتاق اصناف کشاورزی خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به اینکه محصول زرشک کالای حجیمی است و نیاز به فضای بزرگی دارد، اظهار کرد: تنها مرکز تجارت زرشک در جهان نباید فضایی کوچک و فشرده داشته باشد.
وی با بیان اینکه اختصاص چهار هکتار برای ایجاد مجتمع کارگاهی قطعا چالش های زیادی ایجاد خواهد کرد، افزود: همزمان با اقدامات در خصوص تامین زمین باید به فکر تامین اعتبار و زیرساخت های این زمین ها نیز باشیم.
هاشمی زاده بیان کرد: مجتمع و شهرک کارگاهی زرشک باید با طراحی ویژه و در مکانی با آینده ای روشن راه اندازی شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا