درپنجاه و هشتمین جلسه کمیته کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بررسی شد:مشکلات زیرساختی تامین آب، برق و معابر در شهرک های صنعتی استان
پنجاه و هشتمین جلسه کمیته کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با موضوع “بررسی مشکلات زیرساختی تامین آب، برق و معابر در شهرک های صنعتی استان” با حضور نمایندگان بخش های خصوصی و دولتی، شرکت های خدمات رسان و نمایندگان شرکت های خدماتی شهرک های صنعتی استان در محل سالن جلسات اتاق بازرگانی بیرجند برگزار شد .
محمد علی رمضانی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: از ۱۵-۱۰ سال پیش مشکلات زیادی در شهرک های صنعتی ما وجود داشته که کماکن این مشکلات تا کنون وجود دارد که از مهم ترین آنها مشکل آب در شهرک صنعتی بیرجند است هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی و هماهنطور که مستحضرید در زمان تدوین طرح مطالعاتی شهرک صنعتی بیرجند ۱۵۰ لیتر بر ثانیه آب در ۴ فاز پیش بینی شده بود که متأسفانه اکنون با فعالیت ۳ فاز و واگذاری فاز ۴، تنها ۴۴ لیتر بر ثانیه آب به این شهرک تخصیص داده شده است که این میزان تخصیص داده شده (۴۴ لیتر برثانیه) نیز از سختی بالایی برخورداراست و از لحاظ کیفی مناسب نمی باشد و این برخی از صنایع به ویژه صنایع غذایی را با مشکلات جدی مواجه نموده است که از آن جمله می توان به تعطیلی کارخانه نوشابه در شهرک صنعتی بیرجند و ناموفق بودن صنایع لبنی در سایر شهرک ها اشاره نمود. رمضانی با اشاره به جلسات کمیسیون صنعت و کارگروه تسهیل و طرح موضوع مذکور در این جلسات و عدم حصول نتیجه مطلوب، افزود تقاضا دارم که موضوع آب جدی مورد توجه و چاره اندیشی واقع شود.
سید محمدعلی حقی رئیس هیأت مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی طبس در این جلسه گفت: در بحث آب شهرک صنعتی طبس نیز در بحث کمی و کیفی مشکل داریم و پیشنهاد می گردد از شبکه آب شهر طبس که فاصله خیلی کمی با شهرک دارد (حدود ۱۵۰۰ متر) استفاده گردد البته این موضوع در حد پیشنهاد هست و تاکنون مطالعه فنی صورت نگرفته است. وی در ادامه افزود: دو چاه در شهرک صنعتی طبس داریم که یک چاه فعال است و دیگری رزرو می باشد. حقی همچنین گفت جهت تأمین آب شیرین شهرک از شبکه آب کوثر که از ۳۷ روستا عبور و آب آن تأمین می شود انشعاب گرفتیم به صورتی که چند جایگاه جهت برداشت آزاد در شهرک داریم که عموماً برای مصرف آب شرب از آن استفاده می شود و به چند واحد صنفی نیز انشعاب داده شده که با کنتور حساب کتاب آن مشخص و نهایتاً به آب روستایی پرداخت می شود. رئیس هیأت مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی طبس در ادامه با ابراز گلایه مندی از سختی آب شهرک خواستارتجهیز شبکه آب به تأسیساتی جهت رفع این مشکل شد
حقی مشکل دیگر آب شهرک صنعتی طبس را فرسودگی لوله های آب فاز اول این شبکه اعلام نمود که مربوطه به ۳۵ سال پیش بوده و هراز گاهی با ترکیدگی و مشکلات آب رسانی مواجه می شوند.
محمودذبیحی مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی طبس هم در این جلسه گفت:با پیگیری های انجام شده از مجتمع آب رسانی کوثر سهمیه آبی تعلق گرفته است که میزان آن ماهانه ۵۰ متر مکعب می باشد که متری ۷۰۰ تومان محاسبه می گردد، ذبیحی در ادامه با اشاره به افزایش سالانه تعداد واحدهای فعال اعلام نمود هم اکنون ۳۵ واحد فعال داریم که با افزایش این واحدها، میزان مصرف مازاد به صورت آزاد محاسبه می شود که با احتساب ارزش افزوده بهای هر متر مکعب آب حدود ۶۷۰۰-۷۰۰۰ می باشد از این رو درخواست داریم سهمیه در نظر گرفته شده از ۵۰ متر مکعب به ۷۰۰ متر مکعب در ماه افزایش یابد تا بتوانیم مشکلات آب شرب واحدهای غذایی را مرتفع کنیم.
ذبیحی همچنین با توجه به الزام واحدهای تولیدی به ایجاد ۳۵ درصد فضای سبز و محاسبه آب مصرفی این فضا با بهای تولید، خواستار پیگیری موضوع در سطح ملی به منظور خروج آب بهای مصرفی فضای سبز از تعرفه تولید شد
محمود رضا یوسفی،رئیس هیأت مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی بیرجند و مدیرعامل شرکت مهراس کویر در این جلسه بیان کرد: شهرک صنعتی بیرجند به عنوان پیشانی صنعتی استان از حساسیت بالایی برخوردار است وقطعاً باید نگاه ویژه ای به این شهرک داشته باشیم که متأسفانه بعضی وقتها از حداقل ها در شهرک صنعتی محروم هستیم. وی درادامه با شاره به دغذغه مقام معظم رهبری درخصوص تولید و تعیین شعار سال در حمایت از تولید گفت: همت دولت بر این حمایت است و نباید صنعتگر برای حداقل زیرساخت ها دغدغه داشته باشد. یوسفی در ادامه اعلام نمود: علی رغم پیگیری ها هنوز برای زیر ساخت تلفن همراه و اینترنت مشکل داریم که در این دولت و شرایط فعلی جایگاهی ندارد.
وی تأکید نمود کانون تجارت استان شهرک صنعتی بیرجند است، قطع شدن آنتن در شهرک صنعتی معضلی است که هر روز با آن مواجه می شویم، بحث جابه جایی چاه آب، کیفیت و کمیت آب شهرک از جمله مواردی است که هنوز انجام نشده است. رئیس هیأت مدیره شرکت خدماتی شهرکت صنعتی بیرجند بر مشکلات آب شهرک تأکید نمود و افزود فاز چهار شهرک صنعتی بیرجند آب ندارد و در سازمان صمت در معرفی واحدهای جدید چه درقالب طرح جدید و چه طرح توسعه توجه داشته باشند که این فاز آب ندارد. و ما در تأمین آب فاز ۴ شهرک صنعتی هیچ گونه تعهدی نخواهیم داشت و اصلاً زیرساخت جهت انتقال آب به فاز ۴ مهیا نیست و این مسئله مهمی است که حتماً باید تعیین تکلیف شود. یوسفی در پایان گفت شهرک صنعتی بیرجند بیش از ۱۰۰-۹۰ لیتر آب نیاز دارد که به این صورت نیست و به شدت مشکل تأمین آب در شهرک وجود دارد که نیازمند چاره اندیشی است.
علی برات زاده، مدیرعامل شهرک صنعتی بیرجند ضمن تأیید صبحت های رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند گفت: میزان آب شهرک صنعتی با شرایط تدوین شده و مطلوب فاصله بسیار زیادی دارد و در سال ۱۴۰۰، ۵۲ لیتر آب بر ثانیه مصرف کرده ایم که پروانه ای که داریم ۰۸/۳۹ لیتر بر ثانیه می باشد یعنی در حال حاضر۱۳ لیتر بر ثانیه معادل ۲۳۰ هزار متر مکعب جریمه باید پرداخت کنیم که با توجه به خط مشی شرکت خدماتی شهرک صنعتی بیرجند ما زیر بار تفاهمنامه نخواهیم رفت و عددی که به عنوان تعرفه آزاد در نظرگرفته شده است، پرداخت نخواهیم کرد چرا که این در واقع باری است بردوش کارخانه داران و آنچه که در قالب تفاهمنامه منعقد می گردد هزینه های آب به مراتب بالاتر از آن چیزی است که به صورت تخصیص در نظر گرفته می شود. برات زاده با توجه به تلاش های مدیرعامل محترم شرکت شهرک های صنعتی بیرجند و همکاری خوب مسئولان آب منطقه ای اعلام داشت چاهی در شهرک صنعتی بیرجند وجود دارد که از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۹۹، ۵/۱۳ لیتر بر ثانیه پروانه داشته که ظرف دو سال اخیر به ۵/۲۳ لیتر بر ثانیه رسیده که ۱۰لیتر به آن اضافه شده است، بنابراین امکان اجرا وجود دارد و این نکته را نیز در نظر بگیرید که سهمی که صنعت از مصرف آب دارد به نسبت کشاورزی و سایر موارد، بسیار بسیار سهم ناچیزی است (حدود یک تا دو درصد).مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی بیرجند درادامه اظهار داشت راهکار که طی این دوسال ارائه داده ایم (که اگر اجرایی شود هم بحث کیفیت آب شهرک صنعتی حل خواهد شد و هم کمک شایانی به صرفه جویی در مصرف انرژی می نماید)، جابه جایی چاه آب بود چرا که همانگونه که مستحضرید چاه آب شهرک صنعتی در سال ۱۳۶۴ حاشیه جاده بوده و شهرک صنعتی هم حاشیه جاده بود منتها جهت توسعه شهرک صنعتی به سمت جنوب (سربالایی) است و درحال حاضر باید آب را از گودترین و دورترین نقطه شهرک صنعتی استصال کنیم که ۸۰ متر اختلاف ارتفاع داریم که آب باید به سمت بالا و ۲۵۰۰ متر نیز طولی آب به سمت بالای شهرک ارسال گردد که این موارد خود هزینه بسیار سنگینی در بحث مصرف برق دارد. لذا با جابه جایی چاه آب شهرک صنعتی می توان چاه را به نقطه ای انتقال داد که هم کیفیت آب افزایش یابد و هم مصرف برق کاهش یابد.
برات زاده درخواست خود را از آب منطقه ای جابه جایی چاه آب و افزایش دبی آب به نسبت ۲ سال قبل اعلام نمود و افزود اکنون ۵/۱۳ لیتر آب بر ثانیه مازاد مصرف داریم درخواست داریم از شرکت شهرک ها که بحث هزینه ای آن تعیین تکلیف شود و همچنین ۳۹ لیتر بر ثانیه نیز با وضعیت تعداد واحدهای که در شهرک صنعتی وجود دارند اگر به چرخه برگرد ند، موردنیاز می باشد و در خصوص فاز ۴ که چه تعداد واحد اضافه خواهد شد و میزان آب مورد نیاز که بحث جداگانه ای می باشد. برات زاده تأکید نمود نکته دیگری که تمام شرکت های خدماتی شهرک های صنعتی سراسر کشور با آن مواجه هستند این است که هزینه آب با تعرفه صنعت پرداخت می گردد درصورتی که شاید یک سوم از میزان آب مصرفی جهت فضای سبز که ریه شهرک صنعتی بوده و از انتشار آلودگی به داخل شهر جلوگیری می کند، استفاده می شود که درخواست داریم آب منطقه ای این موارد را با تعرفه کشاورزی محاسبه نماید. چرا که هر هزینه ای که به شهرک صنعتی تحمیل شود به کارخانه دار تحمیل شده و فعال اقتصادی در راستای پوشش هزینه ها ناچار به افزایش بهای تمام شده محصول و نهایتاً کاهش توان رقباتی محصولات استان خواهد شد.
برات زاده روش دیگر جهت تأمین آب مورد نیاز فضای سبز شهرک صنعتی را استفاده از پساب تصفیه خانه شهر بیرجندعنوان نمود و گفت تصفیه خانه شهرک صنعتی در اردیبهشت ماه امسال ۸۰ متر مکعب خروجی داشته که اگر شبکه ای وجودداشته باشد که این پساب به تصفیه خانه فاضلاب بالای شهرک و از انجا دوباره به داخل شهرک صنعتی انتقال یابد بخشی از این مشکلات حل خواهد شد. برات زاده در ادامه با اشاره به مساعدت مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان در سال جاری در خصوص تخصیص اعتبار ۴ میلیارد تومان به این طرح گفت پیمانکار درحال نقشه برداری می باشد که درخواست دیگر ما تأمین منابع مالی این طرح با پیگیری و مساعدت استانداری محترم می باشد.
مجتبی رضایی، مدیرمشارکت مردمی شرکت آب منطقه ای استان دراین جلسه بیان کرد با توجه به تغییر اقلیم و خشکسالی ها مستحضرید که همه دشت های منطقه در وضعیت ممنوعه یا ممنوعه بحرانه قراردارند و در مباحث تخصیص محدودیت داریم و آنچه که در حال حاضر و قبل از آن دربحث شهرک صنعتی داشته ایم مربوط به تخصیص هایی بوده که از برنامه پنجم داشته ایم ودر برنامه ششم تاکنون تخصیصی ابلاغ نشده است لذا باید پیشنهادات درخصوص تأمین آب به سمت مواد ۲۷ و ۲۸ قانون توزیع سوق داده شود چرا که درحال حاضر هیچ گونه تخصیصی برای شهرک های صنعتی نداریم و اگر بتوانید از محل مواد ۲۷ و ۲۸ آب را خریداری کنید در بحث تغییر کاربری درخدمت خواهیم بود. مدیرمشارکت مردمی شرکت آب منطقه ای استان در بحث جابه جایی چاه آب نیز اعلام داشت درصورتی که “محدودیت حریمی” نباشد، مشکلی وجود ندارد، لذا شرکت شهرک های صنعتی درخواست جابه جایی چاه آب را به انضمام مناطقی که جهت حفر چاه مدنظر می باشد را به آب منطقه ای اعلام، تا امکان آن بررسی و اعلام گردد.
مهدی پارسا، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان اعلام نمود طی دو سال گذشته ۶۱ لیتر بر ثانیه تخصیص ماده ۲۷ و ۲۸ را از آب منطقه ای گرفته ایم که ۱۰ لیتر آن برای بیرجند بود که هزینه آن را نقد پرداخت کردیم و درخواستی که اکنون داریم با توجه به مصوبه شورای حفاظت آب مبنی براینکه که تمام تخصیص باید با اولویت شهرک صنعتی بیرجند باشد، دیگر شاهد تخصیص آب به واحدهای خارج از شهرک صنعتی نباشیم و این یک اصل خیلی مهم است و نباید نادیده گرفته شود ولو اینکه نیم لیتر بر ثانیه باشد. پارسا در ادامه اظهار داشت اگر ۲ لیتر به ما تخصیص یابد ۲۰ واحد صنعتی کوچک را در فاز چهار مستقر خواهیم کرد درصورتی که اگز این ۲ لیر به واحدی خارجی از شهرک تخصیص یابد ممکن است ۲۰ درصد از آب موردنیاز آن واحد راهم تأمین نکند وی در ادامه تأکید نمود که شرکت شهرک ها در قبال تأمین آب واحدهای خارج از شهرک صنعتی تعهدی ندارد.
مدیرعامل شرکت شهرک ها در ادامه اعلام داشت: برای تأمین آب شهرک صنعتی بیرجند هم در خصوص تخصیص پساب فاضلاب برنامه ریزی شده است وهم اینکه در ابتدای امسال تصمیم گرفته شد تا برای شبکه فاضلاب شهرک از منابع داخلی هزینه گردد و پیمانکاری انتخاب و تجهیز کارگاه انجام شده و پیمانکار قول داده ظرف ۵-۴ ماه آینده این شبکه را به اتمام برساند که شیرآلات و تجیهزات شبکه نیز در عهده شرکت شهرک ها می باشد که این اتفاق خوبی است که امسال رقم خواهد خورد و آب مورد نیاز فضای سبز شهرک از تصفیه خانه تأمین خواهد شد. پارسا در ادامه خواستار پیگیری آب منطقه ای درخصوص انتقال چاه آب شهرک صنعتی بیرجند شد.
محمد علی حسینی – مدیرصنایع تبدیلی جهادکشاورزی در خصوص معرفی متقاضیان برای سرمایه گذاری در شهرک صنعتی که مشکلات زیر ساختی دارد، گفت: در این خصوص ما منعی نداریم و خود متقاضی تصمیم می گیرد در کدام شهرک صنعتی کار را شروع کند. و جهاد کشاورزی قبل از صدور مجوز از شهرک های صنعتی استعلام می گیرد.
مشکلات مربوطه به روشنایی:
مهدی پارسا- مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان، در بحث روشنایی گفت: از سال گذشته در برخی از شهرک های صنعتی استان شاهد دزدی کابل های مسی بودیم و دو شب گذشته نیز حدود دو کیلومتر کابل مسی در طبس دوباره به سرقت رفته است. پارسا در ادامه اظهار داشت اگر دوباره کابل مسی کارشود بازهم برای سرقت جذابیت ایجاد خواهد شد و امکان دوباره به سرقت رفتن آن می باشد لذا جلسه ای با مدیرعامل شرکت توزیع برق استان برگزار و پیشنهاد گردید که کلیه کابل های روشنایی شهرک ها و نواحی صنعتی استان “کابل خودنگهدار” که آلومینیومی است و جذابیت سرقت ندارد کار شود. برای این مهم حدود ۸ میلیارد اعتبار برآورد شد و منتظر مضوبه شورای اداری دستگاه های نظارتی هستیم که با مصوبه این شورا شرکت برق با تأمین منابع از سوی شرکت شهرک های صنعتی در این خصوص اقدام خواهد نمود و ظرف مدت حدود۲ ماه پس از ابلاغیه مصوبه مشکلات روشنایی شهرک های صنعتی مرتفع خواهد شد.
رمضانی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اعلام نمود بحث روشنایی شهرک های صنعتی استان، در دو حوزه قابل بررسی است یکی لامپ های خاموش و دیگری ایجاد شبکه. رمضانی اظهار داشت در بعضی مکان ها متأسفانه تنها ۵۰ درصد روشنایی شبکه ایجاد شده است و در مناطق مانند بلوارتلاش، بلوار پوشش شهرک صنعتی بیرجند با قدمت ۳۰ ساله کاملاً فاقد روشنایی بوده و این موضوع در جلسه ای در یک سال پیش نیز مطرح و مقرر شد ظرف مدت ۳ ماه برطرف گردد که تاکنون اقدامی نشده و مشکل خاموشی این مناطق همچنان وجود دارد، از این رو پیگیری جدی موضوع را از طریق شورای گفتگوی استان خواستار شد.
ولی اله احمدی، نماینده دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری، گفت همگان می دانند که شهرک های صنعتی به عنوان پیشران های اقتصادی مطرح می باشند و لزوم استقرار زیرساخت ها بر هیچ کس پوشیده نیست وقانون نیز الزاماتی را برای دستگاه های خدمات رسان مشخص نموده است.
احمدی با اشاره به ظرفیت قرارگاه پشتیبانی و مانع زدایی به ریاست معاونت محترم هماهنگی امور عمرانی استاندار و دبیری دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری اعلام نمود مشکلات و موانع شهرک های صنعتی در ۱۱ شهرستان استان احصاء تا در جلسه آتی قرارگاه فوق الذکر با محوریت برررسی مشکلات شهرک های صنعتی استان برگزار گردد. احمدی در ادامه با اشاره به ماده ۸۱ قانون الحاق ۲ برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده ۵۴ قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور گفت: وزارتخانه های نیرو، نفت و ارتباطات مکلف هستند نسبت به تأمین آب، برق، گاز و مخابرات شهرک ها و نواحی صنعتی تا درب واحد تولیدی اقدام نمایند.
علی برات زاده، مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی بیرجند، گفت:درخصوص بحث روشنایی معابر شهرک صنعتی مشکلات موجود طی مکاتبات متعدد به شرکت برق اعلام شده است اما مشکلی که وجود دارد این است که شرکت محترم برق معابر شهرک صنعتی را معبر خصوصی درنظر می گیرد در صورتی که این معابر، شاره عام است ولی چون معبر خصوصی در نظر گرفته می شود هزینه تعویض لامپ را از شهرک صنعتی درخواست می کنند که در صورتی که لامپ خریداری و دراختیار شرکت برق قرار گیرد، تعویض انجام می شود. برات زاده در ادامه اعلام نمود روشنایی شهرک درحد مطلوب نیست و تاریک بودن معابر فرصتی را برای سارقین ایجاد نموده است واکثر سرقت ها در معابر خاموش اتفاق می افتد. مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی بیرجند در ادامه با اشاره به اقدام ارزشمند شرکت برق گفت در تاریخ ۱۱/۰۳/۱۴۰۱ جلسه ای با حضور آقایان پارسا و دادگر در محل شرکت برق برای بحث خاموشی های که قراراست اتفاق بیفتد برگزار شد که در آن جلسه اعلام کردیم که شهرک صنعتی بیرجند ۳ فاز دارد و اگر در خاموشی های سراسری فاز یک خاموش شود در این فاز چاه آبی است که آب فاز ۳ شهرک را تأمین می کند و عملاً با خاموش این چاه درست شد و با قطع برق فاز یک، برق این چاه قطع نمی شود که این اقدامی در خور تقدیر می باشد و در ادامه گفت یک سری از خاموشی ها سراسری و پیرو مصوبه هیأت وزیران می باشد که در پیک های مصرف اتفاق افتاده و غیرقابل اجتناب است لذا درخواست ما مستثنی شدن چاه های آب از این خاموشی هاست چون ممکن است برخی واحدها فقط با آب بتوانند کارشان را انجام دهند اما روشنایی معابر درصورت پذیرفتن اینکه معابر شهرک صنعتی، شاره عام است (که این امر نیز قابل استعلام از سازمان صنایع کوچک می باشد ودلیل اینکه شهرک های صنعتی حصار ودیوار ندارند نیز همین گزینه می باشد) مشکل روشنایی شهرک نیز مرتفع می شود.
سید محمد علی حقی، رئیس هیأت مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی طبس اعلام نمود حدود ده روز پیش جلسه هیأت مدیره با حضور رئیس شرکت برق طبس برگزار و مشکلات خاموشی معابر شهرک و سرقت کابل ها مطرح شد که مقرر شد ظرف مدت ده روز این موانع برطرف گردد اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است و درخواست داریم حداقل در مناطقی از شهرک که واحدهای صنعتی فعال وجود دارد لامپ ها تعویض گردد. حقی در ادامه گفت با توجه به اینکه شهرک صنعتی طبس در حال دو بانده شدن می باشد و با عنایت به اینکه اکثریت پرسنل شهرک و شرکت خدماتی شهرک صنعتی موتور سوار می باشند و دور زدن از مسیر دوربرگردان خطرات زیادی را به دنبال دارد درخواست می گردد زیرگذری جهت شهرک صنعتی در نظرگرفته شود و اگر هم امکان ساخت زیرگذر نیست حداقل زیرگذری جهت موتورسواران احداث گردد.
مرتضی رستگار مقدم، مدیر دفترکنترل و برنامه و ریزی شرکت توزیع نیروی برق استان دراین جلسه گفت: شرکت برق خراسان جنوبی در شهرک های صنعتی خراسان جنوبی ۵۱ کیلومتر شبکه سیمی، ۷/۱۷ کیلومتر هم شبکه کابل نگهدار دارد که طی چند سال اخیر حدود ۱۰ کیلومتر شبکه سیمی سرقت شده است. رستگار مقدم در ادامه افزود برای کل شهرک ۵۴۰۰ متر شبکه برق نیاز است که دو هزار و پانصد و پنجاه و پنج متر آن در شهرستان بیرجند، دو هزار و صدو هشتاد و هفت مترنیز در شهرستان طبس و مابقی در سایر شهرستان های استان موردنیاز است و اعتبار کلی موردنیاز جهت تعویض شبکه های سیمی و توسعه شبکه برق ۵/۱۳ میلیارد برآوردشده است. مدیردفتر کنترل و برنامه ریزی شرکت توزیع برق استان همچنین گفت براساس دستورالعمل احداث شبکه برق تا ورودی شهرک صنعتی بر عهده شرکت برق است و داخل آن با شهرک صنعتی است و درخصوص سرویس نگهداری نیز اگر قراردادی وجود داشته باشد شرکت برق مطابق با مفاد آن اقدام خواهد نمود ولی اکثر شهرک های صنعتی استان فاقد قرارداد سرویس و نگهداری می باشند و با عنایت به اینکه شهرک های صنعتی خارج از محدوده شهری و روستایی است این موارد برعهده متقاضی (شرکت شهرک ها ) می باشد.
محمد علی رمضانی- رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اعلام نمود در جلسات گذشته شرکت برق این مورد را تقبل و مقرر شد که ماهی ۲بار نسبت به تعویض لامپ های سوخته شهرک اقدام نماید که تقریبا حدود یک پنجم لامپ ها تعویض و مابقی به فراموشی سپرده شده و بلوار تلاش شرقی یک در شهرک صنعتی بیرجند لامپ های آن ۵ سال است که سوخته و تعویض نشده است.
رضا عالمی،رئیس گروه بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت در بحث آب شهرک صنعتی بیرجند تنها راهکاری که پیش روی مسئولین استان می باشد استفاده از فاضلاب شهر بیرجند می باشد که اکنون حدود ۲۷۰-۲۶۰ لیتر برثانیه خروجی دارد و در افق کل شهر بیرجند خروجی آن به ۶۰۰ لیتر بر ثانیه خواهد رسید که این رقم، رقم درخور توجهی است و می بایست در برنامه ریزی های آینده دربحث پروژه ها لحاظ گردد که بخشی از آن می تواند نیاز آبی خوسف و شهرک صنعتی بیرجند را جوابگو باشد.
عالمی در ادامه گفت در خصوص اعتبارات بخش های آب، فاضلاب و معابر شهرک های صنعتی هرساله که قانون بودجه ابلاغ می شود کلیه موارد قانونی و الزامات که باید رعایت شود و همچنین دستورالعمل توزیع اعتبارات در آن لحاظ می گردد و توزیع اعتبارات برعهده شورای برنامه ریزی توسعه استان و کمیته برنامه ریزی شهرستان می باشد. و در شورای برنامه ریزی توسعه براساس اولویت ها، مصوبات وچالش هایی که در استان وجود دارد توزیع انجام می شود.
احمد نیک کار، رئیس اداره صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان، اعلام نمود سال گذشته این جلسه با همین اعداد وارقام برگزار ولی متأسفانه به نتیجه ای نرسیده است. نیک کار در ادامه گفت دیدگاه مسئولان استانی و دست اندرکاران صنعت بسیار مهم و تعیین کننده می باشد. رئیس اداره صنایع اظهار داشت در آماری که وزارت نیرو تهیه کرده میزان مصرف آب در بخش صنعت بین ۲ تا ۳ درصد و در خراسان جنوبی یک درصد می باشد وی درادامه با تأکید بر نقش صنعت در ایجاد اشتغال پایدار و ارزش افزوده گفت ارزش افزوده ای که هر لیتر آب در بخش صنعت ایجاد می کند بسیار بالا و حتی در برخی از صنایع تا ۳۰۰ برابر می باشد بنابراین در کل اگر آبی در بخش صنعت مصرف شود جای خوبی هزینه شده است چرا که باعث ایجاد اشتغال پایدار، ارزش افزوده شده و اهمیت استراتژیک برای کشور ایجاد نموده است. نیک کار در ادامه بااشاره به بحث خشکسالی گفت خشکسالی همه بخش ها را درگیر خواهد کرد اما بخش صنعت بهینه ترین استفاده را از آب می برد و بالاترین بهره وری را خواهد داشت. رئیس اداره صنایع سازمان صمت استان در ادامه بااشاره به افزایش تعرفه گاز و پیگیری موضوع در سطح ملی و نهایتاً کاهش هزینه ها گفت باید مطالبه گر باشیم.
مرتضی رستگار مقدم، مدیر دفتر کنترل برنامه و پروژه شرکت توزیع برق استان در پایان جلسه اعلام نمود: پتانسیل خوبی در شهرک های صنعتی وجود دارد که با احداث نیروگاه های خورشیدی می توان هم در بحث تأمین برق و هم در بحث اقتصادی به واحدهای تولیدی کمک نماید و هر واحد صنعتی می تواند متناسب با دو برابر دیمان خود نیروگاه خورشیدی احداث نماید و نرخ خرید آن تضمینی و به ازای هر کیلووات حدود۱۲۷۴ تومان می باشدب ه عنوان مثال یک نیروگاه ۱۰۰ کیلوواتی نزدیک به ۲۴۰-۲۳۰ میلیون تومان در سال در آمد ایجاد می کند و واحدهای صنعتی درصورتی که زمین مسطح و بلااستفاده ای دارند می تواند از این پتانسیل استفاده نمایند و علاوه براین اگر سرمایه گذاران بزرگ تری نیز در استان وجود داشته باشند ۲۹۲ مگاوات جهت احداث نیروگاه های بزرگ در استان پتانسیل سنجی شده است.
پارسا، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی در پایان با اشاره به موارد و اقداماتی که در دست اجرا می باشد خواستار ۲۰روز مهلت جهت پیگیری موارد مطروحه شد و افزود پس از این مهلت مواردی که به نتیجه نرسیده است در جلسات شورا و یا کارگروه مربوطه طرح و بررسی گردد.