ضرورت تغییر برخی از قوانین کار و سازمان تامین اجتماعی
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند بر ضرورت تغییر برخی از قوانین کار و سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی بیرجند سید حسین خیریه در دیدار فعالان اقتصادی با مدیرکل تامین اجتماعی خراسان جنوبی اظهار کرد: مسائل و مشکلات کارگری و تامین اجتماعی خاص و بسیار گسترده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه حق کارگر و کارفرما توسط تامین اجتماعی آن طور که باید رعایت نمی شود، افزود: امروز باید به یکدیگر کمک کنیم و این مهم مستلزم بازبینی در قوانین تامین اجتماعی است.
خیریه بیان کرد: با توجه به دسترسی و ارتباط راحت تر اداره کل تامین اجتماعی استان با مرکز، مسائل و مشکلات موجود در استان باید بررسی و توسط مدیران تامین اجتماعی به مرکز منتقل و راهکاری برای آن ها ارائه شود.
نوربخش، فعال اقتصادی حوزه صنعت نیز در این دیدار اظهار کرد: همه مدیران، کارگران و کارفرمایان در واقع همچون اجزای یک زنجیره برای پیشرفت، استقلال و خودکفایی کشور خدمت می کنند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه کارفرمایان تا کنون در سطح استان کمترین مشکلات را با سیستم تامین اجتماعی داشته اند، افزود: اگر همه مردم بتوانند در هر جایگاهی خود را جای طرف مقابل قرار دهند، قطعا بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
نوربخش بیان کرد: علی رغم پایین بودن سطح هوشی مردم کشور چین اما پیشرفت و توسعه آن ها به دلیل تعهد کاری بسیار بالا است لذا باید در این خصوص تمهیدات ویژه ای اندیشیده شود.
صباغ،یک فعال اقتصادی حوزه صنعت نیز در این جلسه اظهار کرد: انتظار می رود سازمان تامین اجتماعی از مجموعه ها و واحدهای فعال سطح استان بازدید و مشکلات را از نزدیک بررسی کنند.
آذرکار، نائب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند نیزدر این دیدار اظهار کرد: نیاز است تعاملی سازنده بین دستگاه های مجری قانون و بخش خصوصی اتفاق بیفتد تا به برکت این هم افزایی به رشد و توسعه مطلوب برسیم.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه کمترین مشکلات را در حوزه تامین اجتماعی داریم، افزود: عمده گرفتاری ها به حوزه نیروی انسانی بر می گردد که باید در این خصوص چاره اندیشی شود.
آذرکار بیان کرد: سرمایه گذارانی که در استان ماندگار شده اند خود امتیاز ویژه ای برای استان هستند که حتی بایستی حق مرز نشینی به آن ها تعلق گیرد.
رمضانی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: متاسفانه امروز اکثر مشکلات ما از ناحیه دولت است و در این زمینه تامین اجتماعی نیز با بخش خصوصی همدرد است.
وی بیان کرد: عدم پرداخت تعهدات دولتی به سازمان تامین اجتماعی نظیر سه درصد حق بیمه دولت و معافیت کارگاههای تولیدی باعث می شود خدمات درستی به جامعه کارگری و کارفرمایی ارائه نشود.
رمضانی با اشاره به اینکه امروز جمعیت کشور رو به پیری می رود، افزود: در کشوری که جمعیت به سمت پیری حرکت کند قطعا تولید ناخالص نیز پایین می آید.
وی با بیان اینکه در حوزه قوانین مشاغل سخت و زیان آور باید تجدید نظر صورت گیرد، گفت: به عنوان مثال آزمایشگاه راحت ترین مکان در کارخانه ها است اما جزو مشاغل سخت و زیان آور به حساب می آید.
زرگری،یک فعال اقتصادی حوزه صنعت در این جلسه اظهار کرد: گاهی سیستم های اداری کارآفرینان را درگیر بروکراسی و مشکلات را چند برابر می کنند که در این خصوص باید چاره اندیشی شود.
خاتمی، مدیرعامل یک واحد تولیدی نیز در این دیدار اظهار کرد: بیمه تامین اجتماعی انگیزه ای برای کارگران است.
وی با بیان اینکه عمده مشکلات کارفرمایان در حوزه تامین اجتماعی مربوط به عدم توجیه و آگاهی از بخش نامه ها و دستورالعمل ها است، افزود: هر ساله بخش نامه ها بروز می شود و کارفرمایان از مفاد آن مطلع نیستند لذا پیشنهاد می شود جلسات توجیهی در این خصوص برای مدیران برگزار شود.
خاتمی با اشاره به اینکه گاهی اوقات دستورالعمل ها منطقی نیست و نیاز به بازنگری و اصلاح دارد، گفت: اگر بتوانیم بروکراسی های اداری را ساده تر کنیم قطعا به تسهیل امور کمک خواهد شد.
حسین فراتی، مدیرکل تامین اجتماعی خراسان جنوبی ضمن تبریک هفته کار و کارگر، اظهار کرد: کارفرمایان پایه های کار و اشتغال هستند چراکه اگر بستر کار فراهم نباشد اشتغالی هم ایجاد نخواهد شد.
وی با بیان اینکه صنایع قطب اصلی رشد تولید، امنیت جامعه و توسعه در کشور و استان هستند، افزود: در قانون مرتب بر حوزه کار بیشتر جنبه حمایتی از کارگر مطرح بوده و کارفرما به عنوان قطب تاثیرگذار مورد توجه واقع نشده است.
فراتی با اشاره به اینکه بسیاری از مواقع به دلیل نقص حاکم بر قانون، حق کارگر و گاهی حق کارفرما به درستی رعایت نمی شود، گفت: اگر قانونی دچار سکون شود با مشکلات زیادی روبه رو خواهد شد لذا نقاط ضعف و قوت قوانین باید شناسایی و سپس بازنگری و اصلاح شوند.
وی بیان کرد: متاسفانه از دهه ۵۰ تا کنون تغییر آنچنانی در وصول حق بیمه و چارچوب پرداخت حق بیمه دیده نمی شود و در واقع صرفا شکل کار تا حدی متفاوت شده است.
وی با اشاره به عدم پرداخت و پرداخت ناقص تعهدات دولت به سازمان تامین اجتماعی، عنوان کرد: تا پایان سال گذشته بالغ بر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی بوده است.
فراتی با بیان اینکه تنها در سال گذشته ۳۵۰ میلیارد تومان کسری حق بیمه ساختمانی تامین اجتماعی در استان بوده است، افزود: افزایش حق بیمه ها مربوط به سال گذشته بوده و در سال ۱۴۰۲ هیچ افزایش حق بیمه ای اعمال نشده است.
وی با اشاره به اینکه در گذر زمان برخی قوانین بر سازمان تامین اجتماعی تحمیل شده است، گفت: بخش نامه های تامین اجتماعی برگرفته شده از مفاد قانون اجتماعی در سال ۱۳۵۰ است.
مدیرکل تامین اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه توازن بین پرداختی ها و تعهدات دچار مشکل شده و تمام محاسبات سازمان را تحت الشعاع قرار داده است، عنوان کرد:
وی با اشاره به اینکه متاسفانه دولت به پرداخت بدهی و تعهدات خود مکلف نشده است، اظهار داشت: در قانون بودجه ۱۴۰۲ قید شده دولت مجاز است بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند و هیچ تکلیفی مشخص نشده است.
فراتی با بیان اینکه دولت در سال گذشته تنها ۹۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را پرداخت کرده است، افزود: امسال نیز پیش بینی می شود دولت ۱۲۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را پرداخت کند تا بتوانیم از پس تعهدات سازمان تامین اجتماعی برآییم.
وی با اشاره به اینکه بدهی های دولت عمدتا بابت معافیت های کارگاهی است، گفت: در حال حاضر ۲۶ هزار نفر مستمری بگیر در خراسان جنوبی وجود دارد.
مدیرکل تامین اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه وصولی حق بیمه به نسبت پرداختی بسیار کاهش یافته است که این زنگ خطر است، عنوان کرد: بزرگ ترین رویکرد سازمان تامین اجتماعی باید به سمت آگاهی بخشی باشد و تعهد، وظایف و شرایط بیمه باید برای مردم بازگو شود.
وی بیان کرد: جزو تکالیف مجموعه تامین اجتماعی است که تیمی کاری در کارگاه ها حضور پیدا کنند و مشکلات کارگران و بیمه شدگان را بررسی و رفع و رجوع کنند.
فراتی با اشاره به اینکه موضوع مشاغل سخت و زیان آور بزرگترین چالش و دغدغه تامین اجتماعی در سطح استان است، افزود: صفت سخت و زیان آور را نمی توان برای برخی مشاغل تعریف کرد لذا دقت در این زمینه بسیار بالا است.