رئیس اتاق بازرگانی بیرجند تأکید کرد: تسهیل روند صادرات به افغانستان زمینه ساز کاهش قیمت تمام شده کالا
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: تسهیل روند تجارت و مبادله کالا با کشور افغانستان نقش بسیار مؤثری در کاهش قیمت تمام شده کالاهای مورد مبادله خواهد داشت.
محسن احتشام در کمیسیون مدیریت واردات، توسعه صادرات، حمل و نقل و ترانزیت و گمرک اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: برای موفقیت بیشتر در ارتباطات بازرگانی با همسایگان باید شناخت بیشتری از بازار افغانستان و محیط کسب و کار در این کشور داشته باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به نمایشگاه محصولات ایران در مزار شریف ادامه داد: روز به روز نیازهای کشور افغانستان افزایش مییابد و تمایل آنان به وارد کردن کالا از ایران است.
تسهیل روند مبادله قیمت تمام شده کالا را کاهش میدهد
احتشام افزود: بیشک تسهیل روند تجارت و مبادله کالا با کشور افغانستان نقش بسیار مهم و مؤثری در کاهش قیمت تمام شده کالاهای مورد مبادله خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه باید این امکان ایجاد شود که کالای خراسانجنوبی بیش از گذشته در افغانستان شناخته شود، بیان کرد: این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که الفبای تجارت و بازاریابی شناساندن کالا و محصول در بازار هدف است.
بازاریابی مشکل واحدهای تولیدی خراسانجنوبی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند یادآور شد: این موضوع در خراسانجنوبی که بیشتر واحدهای تولیدی و صنعتی خراسانجنوبی صادرات محور بوده و عمده آنان با مشکل بازاریابی رو به رو هستند از اهمیت بیشتری برخوردار است.
علیرضا خامه زر، رئیس کمیسیون مدیریت واردات، توسعه صادرات، حمل و نقل، تزانزیت و گمرک اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه گفت: تمایل بر این است فرهنگ مصرف، تأثیر انتخابات افغانستان بر روند تجارت و سایر سؤالات در ذهن فعالان اقتصادی پاسخ داده شود.
اشارهای به پتانسیلهای خراسانجنوبی
وی با اشاره به پتانسیلهای خراسانجنوبی بیان کرد: در حوزه تولید مرغ و تخم مرغ ۸۰ درصد مازاد مصرف استان تولید داریم و در حوزه معدن و پرورش شتر و صنعت نیز ظرفیتهای بسیار خوبی در خراسانجنوبی وجود دارد.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات، توسعه صادرات، حمل و نقل، ترانزیت و گمرک اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به ظرفیت خراسانجنوبی در حوزه تولید سیمان و تایر و کاشی ادامه داد: از این ظرفیت نیز میتوان برای مبادله با کشور افغانستان استفاده کرد که به ویژه در مورد سیمان این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است.
استفاده از توان فنی و مهندسی خراسانجنوبی در افغانستان
خامه زر با بیان اینکه خراسانجنوبی در یک کریدور مهم کشور واقع شده است، افزود: تمایل بر این است که از توان فنی و مهندسی خراسانجنوبی در حوزه تولید مسکن و تولید برق نیز در افغانستان استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات، توسعه صادرات، حمل و نقل، ترانزیت و گمرک اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه بخش اعظمی از مشتقات نفتی از مرز ماهیرود وارد افغانستان میشود، گفت: خراسانجنوبی در مرز ماهیرود خدمات زیادی به سایر استانهای کشورمی دهد.
خامه زر با اشاره به برخی از اتفاقات چون ممانعت از ورود برخی از کالاها به کشور افغانستان که گاه به طور متناوب رخ میدهد، اظهار کرد: به عنوان مثال در سال گذشته برای مدتی ورود چهار قلم کالا به افغانستان ممنوع شد که این موضوع برای صادر کنندگان مشکلات عدیدهای ایجاد کرد.
توجه به کشت فرا سرزمینی در ارتباط با افغانستان
محمدعلی بیجاری، مدیرتوسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی نیز در این زمینه اظهار کرد: یک اتفاق بسیار مهم در تجارت و تبادلات با افغانستان بحث کشت فراسرزمینی به ویژه در زمینه محصول چغدر قند است.
وی با اشاره به ضرورت رونق گرفتن گردشگری بین ایران و افغانستان بیان کرد: باید شرایط به گونهای پیش رود که از خراسانجنوبی و ایران به فرا و از فراه گردشگر به خراسانجنوبی بیاید.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی یادآور شد: در زمینه صادرات دام از کشور افغانستان و موضوع گواهی بهداشت از مبدأ کالاها نیز باید رایزنیهایی با کشور افغانستان و متولیان امر داشته باشیم.
ایجاد منطقه اقتصادی مشترک با افغانستان را جدی بگیریم
محمد مهدی جوانمرد قصاب ،رایزن بازرگانی منتخب ایران در افغانستان در این جلسه گفت: ایجاد منطقه اقتصادی مشترک با افغانستان را جدی بگیریم و بخش دولتی و خصوصی اقدام و کار خاصی در حوزه بازار افغانستان انجام نداده است.
رایزن بازرگانی منتخب ایران در افغانستان بیان کرد: باید قدرت و توانمندی خود را در بازار افغانستان بسنجیم تا به درستی دریابیم در این بازار هدف باید چه اقداماتی را باید انجام دهیم.
جوانمرد قصاب با اشاره به اینکه باید اضافه شدن گمرکهای رسمی را مطالبه کنیم، ادامه داد: باید از ظرفیتهای خراسانجنوبی و مرز آن برای گسترش توریسم سلامت، توریسم تجاری در راستای افزایش توان و قدرت اقتصادی استان استفاده کنیم.
رایزن بازرگانی منتخب ایران در افغانستان گفت: اگر میخواهیم صادرات با افغانستان را رونق ببخشیم باید گذر محلی و دادن ویزا در مرز را جدی بگیریم چرا که این مهم در تقویت گردشگری سلامت و گردشگری تحصیلی بسیار مهم و حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: کشت فرا سرزمینی در زمینه چغندر قند نیاز به یک اعتماد سازی و تبلیغات دارد چرا که متأسفانه طرف افغانستانی به واسطه آنچه در گذشته رخ داده است، ذهنیت خوبی در این زمینه ندارد.
رایزن بازرگانی منتخب ایران در افغانستان با تبیین موضوع واردات دام مولد، افزود: در این موضوع بحث ثبت آماری از اهمیت خاص و ویژهای برخوردار است.
جوانمرد قصاب گفت: تصور ما براین است که اگر نفت صادر نکنیم کشور با اشکالات زیادی در حوزه اقتصادی رو به رو خواهد شد در حالی که رونق دادن گردشگری به راحتی میتواند بحث کاهش صادرات نفت را جبران کند.
وی با بیان اینکه به راحتی میتوان در زمینه گردشگر سلامت ارتباطات با افغانستان داشته باشیم، بیان کرد: البته این امر مستلزم آن است که زیر ساختهای حمل و نقل چون پرواز رونق گیرد.
رایزن بازرگانی منتخب ایران در افغانستان با اشاره به پتانسیلها و توان فنی و مهندسی خراسانجنوبی ادامه داد: اگر میخواهیم از این پتانسیل در بحث ارتباطات با کشور افغانستان استفاده کنیم باید آن را بیش از گذشته معرفی کنیم.
جوانمرد با اشاره به موضوع ساخت مسکن در کشور افغانستان افزود: اگر می خواهیم در حوزه خدمات فنی و مهندسی چون ساخت مسکن ورود پیدا کنیم باید مزیتهای خود را در این زمینه در قبال دیگران معرفی کنیم.