اخبار داخلی

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند مطرح کرد: غربت یاقوت سرخ ایران در بازارهای جهانی/لزوم رعایت استانداردها

رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه زرشک به عنوان یاقوت سرخ ایران در بازارهای جهانی ناشناخته مانده است، گفت:برای توسعه صادرات باید استانداردهای جهانی در تولید و برداشت رعایت شود.

محسن احتشام در جلسه کمیسیون کشاورزی،صنایع غذایی و آب اتاق بازرگانی بیرجند با تاکید بر اینکه امروز هر تولید کننده برای ورود به بازار جهانی ملزم به رعایت استانداردها است، افزود: میزان باقی مانده سموم در زرشک، زعفران و عناب باید همواره مورد توجه کشاورزان باشد.

وی خواستار توجه کشاورزان به میزان مصرف سم در محصولات شد، افزود: کشاورزان با تولید محصول ارگانیک می‌توانند دو برابر قیمت کنونی سود کنند.

احتشام اظهار کرد: مصرف سم در دیگر محصولات کشاورزی باید به حداقل برسد در غیر این صورت در زمینه صادرات با استانداردهای کشورهای جهانی با مشکل رو به رو می‌شوند.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: خرده فروشان و عمده مالک‌ها در مراحل کاشت، داشت، برداشت و خشک کردن محصولات کشاورزی مراقبت‌های لازم را داشته باشند.

احتشام ادامه داد: نیاز است مسئولان جهاد کشاورزی پاکت‌هایی بهداشتی در راستای نگهداری محصولات کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار دهد.

وی با اشاره به اهمیت معرفی زرشک بیان کرد: اگر چه اتاق بازرگانی بیرجند از ۱۲ سال گذشته اقداماتی اعم از تهیه طرح جامع تولید زرشک و تهیه کاتالوگ معرفی این محصول به زبان خارجی انجام داده اما این کافی نبوده و نیازمند ورود متولیان است.

احتشام با اشاره به مشکلات زرشک بیان کرد: این محصول در دنیا شناخته شده نیست که می‌طلبد مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر باقی مانده سموم در زرشک زیاد بوده و با استانداردهای جهانی همخوانی ندارد، اظهار کرد: همچنین در مراحل جمع آوری این محصول، مسائل بهداشتی به خوبی رعایت نمی‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با تاکید بر ارائه آموزش‌های لازم به کشاورزان بیان کرد: اگر این مهم اجرایی نشود، زعفران کاران و زرشک کاران در امر صادرات مانع بزرگی برای ورود به بازار اروپا رو به رو می‌شوند.

مشاور سازمان ملی استاندارد در امور تدوین استانداردها هم در این جلسه بیان کرد: در اتحادیه اروپا، میزان استفاده از سموم کشاورزی به دو سطح شامل حد مجاز و حد ممنوع تقسیم بندی شده که باید مد نظر تولید کنندگان باشد.

شجاعی خواستار ایجاد کمیته حقیقت یاب در خراسان جنوبی شد و گفت: رعایت استانداردها نقش مستقیمی در افزایش صادرات محصول دارد که نیازمند توجه است.

 حسن یزدان پناه،رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در این جلسه بیان کرد: بررسی های انجام شده نشان می دهد تاکنون در هیچ کشوری موردی از استفاده حشره کش در زعفران وجود ندارد.

وی خواستار ارائه آموزش های لازم به کشاورزان شد و افزود: تولید کنندگان و کشاورزان باید با ترکیب سموم آشنا شوند.

سید حسین خیریه هم در این جلسه بیان کرد: اگرچه خشکسالی های ۲۰ ساله تولید محصولاتی کم آب بر مانند زرشک، عناب و زعفران افزایش یافته اما نتوانستیم زیرساخت های لازم برای ایجاد بازار را فراهم کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: زرشک، عناب و زعفران در سبد مصرف کالا نبوده که به صورت عموم صرف شود بنابراین باید با رعایت استانداردهای صادراتی، بازارسازی کنیم.

مهدی مالکی، معاون اداره کل استاندارد خراسان جنوبی در این جلسه بیان کرد: استاندارد تسهیل کننده تجارت بوده که می طلبد مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در برخی از استانداردهای زرشک و زعفران مشکلاتی وجود دارد، گفت: وجود استانداردها به فروش محصول و صادرات کالا کمک شایشته ای می کند.

مالکی از تدوین استانداردهای بین المللی عناب خبر داد و افزود: در حال حاضر ۹۰ درصد عناب دنیا دست چینی ها بوده و برای حضور در بازار جهانی باید استانداردهای لازم را به انجام برسانیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در این جلسه بیان کرد: بر اساس قانون باید میزان سم در تولیدات کشاورزی مشخص شود.

غلامرضا آهنی خواستار شناسنامه دار کردن مزارع کشاورزی شد و اظهار کرد: شناسنامه دار کردن مزارع کمک شایسته ای به اندازه گیری میزان سموم و دیگر اقدامات لازم می کند.

وی با اشاره به شعار سال جاری بیان کرد: در تولید محصولات باید رعایت راستانداردها مورد توجه قرار گیرد.

یک تولید کننده زعفران هم در این جلسه بیان کرد: در حال حاضر کشاورزان با نحوه استفاده از سموم و میزان آن ها آشنایی ندارند.

حسنی با تاکید بر ارائه آموزش های لازم به کشاورزان بیان کرد: همچنین در حال حاضر سم فروشان آگاهی کاملی از میزان و نحوه استفاده از سم نداشته که باید آموزش های لازم را فرا گیرند.

زین العابدینی، نماینده سازمان تعاون خراسان جنوبی در این جلسه بیان کرد: اگر ساز و کاری تعریف شود که منجر به تولید محصول سالم یا ارگانیک شد، تشکل های سازمان تعاون روستایی طرح معامله با بهره برداران را مورد توجه ویژه قرار می دهد.

رضایی معاون باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این جلسه بیان کرد: سطح زیر کشت زرشک طی سال گذشته ۱۷ هزار و ۶۴۳ هکتار و میزان تولید ۲۱ هزار تن بوده است.

وی سطح زیر کشت زعفران را ۱۶ هزار و ۸۰۷ هکتار عنوان کرد و گفت: همچنین سه هزار ۸۶۳ هکتار سطح زیر عناب بوده که قریب به هفت هزار تن تولید داشته ایم.

رضایی ادامه داد: با توجه به تنش های خشکی، شوری آب و خاک، زرشک استان منحصر به فرد بوده و در تولید عناب و زعفران هم بعد از خراسان رضوی در رتبه دوم قرار داریم.

وی با بیان اینکه محصولات استراتژیک در زمینه اشتغال و تولید نقش بسیار مهمی دارند، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۴ هزار بهره بردار زرشک و زعفران و ۱۰ هزار بهره بردار عناب داریم.

معاون باغبانی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: با توجه به خرده مالکی های موجود در استان، آموزش مهمترین نکته برای تولید محصول سالم است.

وی با بیان اینکه سال گذشته چهار گواهی محصول سالم در استان اخذ شده است، افزود: تولید محوصل سالم مهمترین هدف جهاد کشاورزی بوده بنابراین نیازمندیم بخش های خصوصی، صنایع تبدیلی و فرآوری همکاری کنند.

رضایی بیان کرد: تلاش می کنیم برای مبارزه با آفات، از کودها و سموم بیولوژیک و کودهای غیرشیمیایی استفاده شود.

وی ترویج یافته های جدید، انتقال تجربیات و آموزش های صحیح از نظر کمی و کیفی از مهم ترین و اصلی ترین اهداف جهاد کشاورزی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا