رئیس اتاق بازرگانی بیرجند: برای اولین بار خراسان جنوبی در هفدهمین نمایشگاه بین المللی معدن و صنایع وابسته معدنی تهران شرکت می کند
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: استان خراسان جنوبی برای اولین بار به صورت گسترده در آبان ماه سال جاری در هفدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات، تجهیزات و صنایع وابسته تهران شرکت خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، علیرضا خامه زر در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه جلسات شورای گفتگو بر اساس ماهیت عملکردی، جلسات و کیفیت مصوبات رتبهبندی میشوند، اظهار کرد: خوشبختانه جایگاه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان خراسان جنوبی روز به روز در حال ارتقا و پیشرفت است.
وی با بیان اینکه شوراهای گفتگو به هم افزایی بخش خصوصی و بخش دولتی در جهت اصلاح فرایندها، رفع موانع تولید و جذب سرمایه گذاری کمک می کنند، افزود: شورای گفتگوی استان در سال جاری در رتبه هفتم و جایگاه شایسته و در حد انتظار قرار گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷ رتبه ارتقا داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: متاسفانه تنها شاخص و امتیاز حضور نمایندگان مجلس در شوراهای گفتگوی استانی ضعیف بوده که امیدواریم در این حوزه نیز گام های خوبی برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه باید در استان به سمت راه اندازی صندوق ها از جمله صندوق ضمانت صنایع کوچک خرکت کنیم، گفت: راهکارهای تامین مالی غیر از سیستم بانکی همچون ایده گرفتن از دیگر استانها باید مد نظر روسای کمیسیون های تخصصی اتاق قرار گیرد.
خامه زر با بیان اینکه شناسایی شرکت های بزرگ و انتقال حساب و پرونده های مالیاتی آن ها به داخل استان در دستور کار قرار گرفته است، عنوان کرد: در حال حاضر سقف اعتباری سیستم بانکی در استان محدود است که با گردش مالی شرکت های بزرگ و افتتاح حساب در بانک های استان قطعا سیستم بانکی استان نیز تقویت خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری هفدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته، اظهار کرد: استان خراسان جنوبی برای اولین بار به صورت تجمیعی پاویونی در این نمایشگاه خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه این رویداد نمایشگاهی از ۱۳ لغایت ۱۶ آبان ماه سال جاری در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار میشود، افزود: علاقه مندان میتوانند از ساعت هشت صبح الی ۱۵ بعدازظهر از این نمایشگاه و پاوین معدنی خراسان جنوبی بازدید کنند.
وی با اشاره به اینکه کمیسیونهای تخصصی باید همواره ایونتها و رویدادهای مرتبط با حوزه کاری خود را رصد کنند، گفت: استان خراسان جنوبی با ۵۸ نوع ماده معدنی متنوع قطعاً میتواند میزبان رویداد بزرگی همچون نمایشگاه بین المللی معدنی باشد.
خامه زر با بیان اینکه اولین هدف کمیسیون ها باید همپوشانی ظرفیتهای بخش های مختلف استان است، عنوان کرد: قطعاً از دل جلسات مشترک و هم افزایی کمیسیونها طرحها و ایدههای نو و مهمی بیرون خواهد آمد.
وی بیان کرد: کمیسیون کشاورزی اتاق باید حتما موضوع تشکیل کمیته آب را در دستور کار قرار دهد.
محمودرضایوسفی، رئیس کمیسیون امور بانکی، تأمین مالی و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به پایش منابع مالی و بلوکه شده در استان، اظهار کرد: در این راستا سه طرح کوتاه مدت تا پایان سال، میان مدت برای اعتبارات سال ۱۴۰۲ و بلند مدت به مقام عالی استان ارائه شده است.
وی با بیان اینکه امروز بزرگترین چالش واحدها کمبود نقدینگی است لذا باید راهکاری ارائه شود که گره از مشکلات واحدها و صنایع باز شود، افزود: استفاده از ظرفیت صندوقهای اعتباری و راهاندازی صندوق اعتباری در حوزه سازمان صمت از راهکارهای بلند مدت در راستای توسعه و رشد اقتصادی استان پیش بینی شده است.
کمیسیون امور بانکی، تأمین مالی و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه امروز تنها راه تامین مالی استفاده از ظرفیت صندوقها است، گفت: نیاز واقعی استان تنها در حوزه سازمان صمت حدود پنج هزار میلیارد تومان اعتبار است که بیش از دو هزار میلیارد مربوط به حوزه معدن می شود.
وی با بیان اینکه اگر به دنبال توسعه و رشد اقتصادی استان هستیم باید اعتبارات بخش خصوصی را تامین کنیم، عنوان کرد: در حال حاضر منابعی تحت عناوین مختلف در اختیار سازمان های دولتی است که می توان با سپردن آنها در صندوق ها از جمله صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی
چندین برابر تسهیلات با معرفی سازمان صمت واتاق بازرگانی بیرجند(پیرو تفاهم نامه مشترک بین صندوق حمایت از بخش کشاورزی و اتاق بازرگانی) به واحدها اعطا نمود.
وی با اشاره به اینکه روشهای تامین مالی از طریق روش های متعدد از جمله بورس، سرمایهگذاری و … در دستور کار کمیسیون اموربانکی است، افزود: امروز بانک ها به پشتوانه اعتبار افراد تسهیلات پرداخت می کنند و حاضر نیستند مشتریان درجه یک خود را از دست دهند.
محمد علی رمضانی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه بیان نمود:اعتبارات در استان باید هدفمند توزیع شود تا همه فعالان اقتصادی از آن بهره مند گردند.
بهرام ساتلیخ محمدی، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه اظهار کرد: اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران عمدتاً صادرکنندگان بخش کشاورزی هستند.
وی با بیان اینکه سهم ارز حاصل از بخش کشاورزی کشور به نسبت دیگر صادرات بسیار ناچیز است لذا باید معاف شود، افزود: باید با اتاق ایران ارتباط برقرار کنیم و از پتانسیل ها و فرصت هایی که در جلسات مطرح می شود نهایت استفاده را داشته باشیم.
سید محمد علی حقی، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه شبکه بانکی خراسان جنوبی ضعیف است، اظهار کرد: باید شرایطی فراهم شود که بانک های استان جسورانه عمل کنند و بخش خصوصی هم باید با سپردن منابع در بانک های استان این سیستم را تقویت کنند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده در استان خراسان جنوبی خام فروشی است، افزود: فرآوری مواد معدنی استان باید مد نظر قرار گیرد.
احمدپروین، رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: کمیسیون معدن تا کنون مشکلات معادن، ظرفیتهای قانونی و تقویت شورای معادن در استان را شناسایی و مورد بررسی قرار داده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه حدود ۸۳ درصد از مساحت استان بلوکه منابع طبیعی و سایر نهادها است و امکان سرمایهگذاری در آنها وجود ندارد، افزود: اگر بتوانیم اراضی استان را با نظارت در اختیار سرمایه گذاران معدنی قرار دهیم یکی از بزرگ ترین مشکلات حوزه معدن استان برطرف خواهد شد.
رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه سامان دهی و تقویت ارتباط معدنکاران با بدنه اتاق از مهم ترین برنامه های کمیسیون معدن است، گفت: در این راستا شرکت تجمیعی در نمایشگاه صنایع معدنی بزرگ تهران در دستور کار اتاق قرار گرفت که خوشبختانه تمامی اقدامات تا حد زیادی انجام شده است.
وی با بیان اینکه شرکت در نمایشگاه ها بستر ورود سرمایه به استان را تسهیل میکند، عنوان کرد: امیدواریم یکی از دستاوردهای بزرگ شرکت در این نمایشگاه مشخص کردن تقویم نمایشگاه دایمی معدنی در استان باشد.
احسان بیکی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیزدر این جلسه با اشاره به برگزاری جشنواره ملی زرشک در خراسان جنوبی، اظهار کرد: در حاشیه برگزاری این جشنواره موضوع ساماندهی خروج با کیفیت محصول زرشک از استان به نتایج خوبی رسیده است.
وی با بیان اینکه تا کنون سه جلسه پیرامون واردات گندم، فراوری و صادرات مجدد به کشورهای همسایه برگزار شده است، افزود: با اعلام آمادگی دو بازرگان به زودی جلسه ای با کارخانجات آرد استان جهت ورود موقت گندم و استفاده از ظرفیت خالی کارخانجات برگزار و موضوعات پیگیری خواهد شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به حضور مدیران سازمان انرژی اتمی ایران در جشنواره زرشک امسال، گفت: در این راستا تفاهمنامههای بسیار خوبی در خصوص راهاندازی سایت پرتودهی وگند زدایی محصول زرشک منعقد شد که امیدواریم با پیگیریهای لازم از سوی جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی تا قبل از برگزاری جشنواره زرشک سال آینده این سایت راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته از حدود ۶۰۰ تن زرشک صادراتی از کشور حدود ۱۵۰ تن بابت بار میکروبی آن امحا شده است، عنوان کرد: اگر سایت پرتو دهی راه اندازی و محصول قبل از صادرات گند زدایی شود ارزش افزوده و ماندگاری محصول افزایش پیدا میکند و دیگر مشکلات میکروبی نخواهد داشت.
بیکی با اشاره به اینکه متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلات حوزه محصول زرشک استان نبود متولی به صورت واحد است، بیان کرد: در این راستا ایجاد گروه کاری توسعه محصول زرشک استان با عضویت تمام ارگان های مربوطه در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه راه اندازی گمرک تخصصی زرشک در پایانه گمرکی استان می تواند ارزش افزوده خوبی برای استان داشته باشد، اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشترین زرشک بیدانه جهان در خراسان جنوبی تولید میشود صادرات آن از استان های دیگر بی معنا است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به برگزاری جشنواره غذا در حاشیه جشنواره ملی زرشک، افزود: در این جشنواره تمامی فعالان صنعت غذا انواع و اقسام غذا با بیس زرشک به نمایش گذاشته شد.
وی ادامه داد: در حاشیه این جشنواره قول هایی در خصوص تخصیص ۹۲ میلیارد تومان تسهیلات به بخش خصوصی مخصوصاً تعاونیها برای خرید محصول زرشک و عناب داده شده است.
در حاشیه این نشست از سرکار خانم مهری دستجردی مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی جهت ارتقاء رتبه شورای گفتگوی استان تقدیر شد.