اخبار داخلی

در دومین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند مطرح شد:کیفیت نهاده های دامی وارداتی به شدت پایین است/هشدار نسبت به امنیت غذایی در کشور

سید حسین خیریه،عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: امروزه دولت درصدی از نهاده ها را وارد می کند اما متاسفانه کیفیت آن به شدت پایین است است و این موجب به خطر افتادن امنیت غذایی در کشور می شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، خیریه در دومین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند، اظهار کرد: طبق دستورالعمل جدید کارخانجات اجازه خرید نهاده های دامی از بازارگاه را ندارند.

وی با اشاره به پروسه طولانی مدت رسیدن نهاده به مرغداران، افزود: اگر امروز مشکلات خرید نهاده ها در استان برطرف نشود قطعا در آینده دچار مشکل جدی می شویم و جهادکشاورزی باید پاسخگو باشد.

وی با بیان اینکه متاسفانه در حق حوزه صنعت دام و طیور اجحاف زیادی شده است، گفت: اختصاص ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی جهت خرید کالاهای اساسی شاید برای مصرف کننده خوب است اما کارخانجات و صنعت دام و طیور را متضرر می کند.

خیریه بیان کرد: احداث کارخانجات،تجهیزات و تمامی هزینه ها با نرخ آزاد محاسبه می شود اما فروش محصولات با ارز دولتی صورت می گیردکه سود حاصل ازآن به نسبت سرمایه گذاری و هزینه بسیار کم است واین امر باعث ضعیف شدن این صنعت می شود و در دراز مدت به ضرر تولید کشور خواهد بود،

وی عنوان کرد: امروزه پشتیبانی امور دام بخشی از نهاده ها را وارد می کند اما متاسفانه کیفیت آن به شدت پایین است است و این موجب به خطر افتادن امنیت غذایی در کشور می شود.

وی با بیان اینکه اگر در حوزه نهاده های دامی کارخانجات استان حمایت شوند قطعا سلامت مردم هم تامین می شود، اظهار داشت: متاسفانه اعتبارات حوزه دام و طیور نیز بسیار کم است لذا باید برای آن چاره اندیشیده شود.

خیریه افزود: جهاد کشاورزی باید اهمیت حضورکارخانجات در حوزه تولیدخوراک دام و طیور را بدانند و از آن ها حمایت کنند.

وی گفت: در بحث عدم خرید سویا کارخانجات از بازارگاه مشکلاتی فراوانی بوجود خواهد آمد و مسئولین باید قبل از رسیدن به مرحله بحران برای رفع مشکل چاره اندیشی نمایند.

خیریه ادامه داد: در حال حاضر حدود ۸۰ درصد مشکلات طیور به عدم مدیریت توزیع جوجه مادر از واحدهای اجداد بر می گردد.

وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان نباید مشتریان و بازار فروش خود را از دست بدهند، عنوان کرد: متاسفانه به دلیل نبود تعادل در توزیع مرغ، به محض کم شدن مرغ در استان جلوی خروج مرغ و تخم مرغ به خارج از استان گرفته می شود و همین مسئله موجب از دست دادن مشتریان می شود.

وی با بیان اینکه ممنوعیت خرید سویا از بازارگاه به سرعت باید مورد پیگیری قرار گیرد، افزود: حدود ۳۰ درصد دان تولیدی کارخانجات از سویا تأمین می شود.

خیریه با اشاره به این که کمبود سویا در بازار به شدت قابل لمس هست و متأسفانه فروشندگان، سویا کهنه و سوخته را به بازار تحویل می دهند افزود: قابلیت جذب سویای سوخته در بدن مرغ کاهش پیدا می کند و این به ضرر مرغدار خواهد بود.

وی گفت: اگر بخواهیم ذرت و سویا به استان خراسان جنوبی وارد کنیم حداقل ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است علاوه بر این اعتبار، بانک مرکزی باید تعهد ارز ی در بازه زمانی مشخص را به استان بدهد.

خیریه با اشاره به اینکه نرخ تعیین شده در صنعت دام و طیور دستوری است، افزود: قبل از اینکه واحدهای استان به تعطیلی کشیده شود استانداری، سازمان بازرسی و نمایندگان مجلس در استان باید وارد عمل شوند.

وی با بیان اینکه مشکل اصلی ما ارز است، گفت: بانک مرکزی باید برای پرداخت ارز در بازه زمانی مشخص واحدها را حمایت کنند.

 جوادغریبی، نماینده اتحادیه دامداران خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: یکی از مشکلات موجود امروز در کشور کمبود نقدینگی است.

وی با بیان اینکه متاسفانه سویا به قیمت چهار هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده و اصلا پیدا نمی شود، افزود: طی دو ماه اخیر هیچ سویایی برای گاو شیری عرضه نشده و به دنبال لاغر شدن گاوهای مولد دامپزشکی نیز اجازه کشتار را هم صادر نمی کند.

نماینده اتحادیه دامداران خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بهترین راهکار برای این وضعیت حذف دام‌مولد است، گفت: اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند متاسفانه در نیمه دوم سال جاری شاهد افزایش چشمگیر قیمت شیر در کشور خواهیم بود.

وی بیان کرد: دامدار اگر بخواهد همه تسهیلات خود را تسویه و سپس ۸۰ درصد تسهیلات دریافت کند باید سرمایه داشته باشد و در صورت وجود سرمایه دیگر نیازی به تسهیلات ندارد لذا این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده اتحادیه دامداران خراسان جنوبی با بیان اینکه باید بتوانیم از ظرفیت تجار افغانی استفاده کنیم، عنوان کرد: اگر دولت مدیریت و حمایت درستی داشته باشد واردات نهاده از کشور افغانستان امکان پذیر است.

وی با اشاره به اینکه عواقب اقدام دولت در حوزه واردات گوشت گرم و منجمد طی یک سال آینده خود را نشان خواهد داد، افزود: متاسفانه اگر قیمت دام در کشور پاکستان افزایش پیدا کند دیگر توجیهی برای واردات ندارد و دامدار دام‌ خود را برای کشتار به فروش‌می رساند.

غریبی ادامه داد: حمایت از تولید کننده داخلی باید در دستور کار دولت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه متاسفانه بانک وثیقه ها را در حوزه دام و طیور به اجرا گذاشته است، گفت: بهترین کار در صنعت گاو شیری این است که تسهیلات امحال نشود و یه جای آن مجوز کشتار گاو‌ مولد صادر شود.

وی با اشاره به اینکه به زودی در حوزه گاو شیری تنش اجتماعی خواهیم داشت.

ابوذرجمالی،مسئول دفتر نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس نیز در این جلسه اظهار کرد: متاسفانه به دلیل اینکه در مرکز کشور به صورت میدانی عمل نشده مشکلات برای مسئولین قابل لمس نیست و گاها تصمیماتی گرفته می شود که تولید کنندگان را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی با بیان اینکه اگر می خواهیم مصوبه اشتباهی را اصلاح کنیم باید برنامه ریزی داشته باشیم، افزود: وقتی راهکارها و نقاط ضعف و‌ قوت مصوبات مشخص شد یک‌تیم در قالب استانداری به وزارتخانه بروند و مطالبه گری کنند.

جمالی با اشاره به اینکه هیچ اصراری بر تغییر مصوبات نیست بلکه استان خراسان جنوبی باید استثنا شود، گفت: اگر بنا است گامی برداشته شود باید از سوی مدیران ارشد انجام شود چراکه با برگزاری جلسات و بیان مشکلات برای یکدیگر به نتیجه ای نخواهیم رسید.

محمدخزاعی، نماینده کارخانجات خوراک دام و طیور استان در این جلسه نیز اظهار کرد: در جلسه قرارگاه امنیت غذایی عرضه محصول در بازارگاه رفع شده اما بارگیری سویا هنوز چالش هایی دارد.

وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی حدود ۱۷ کارخانه کوچک و بزرگ که عمدتا محصولات دامی تولید می کنند، افزود: اطلاعات تولید و توزیع محصولات دامی از سوی کارخانجات به صورت ماه به ماه به جهاد کشاورزی اعلام می گردد .

خزاعی افزود:جهاد کشاورزی باید میزان دریافت نهاده و تولیدات را بررسی و به مرکز ارائه تمایند تا مشکل سامانه بازارگاه برطرف شود.

در حوزه حمایت از اشتغال و تولید از کارخانجات انتظار وجود دارد اما گاهی مسیر ورودی مواد اولیه را می بندند.

علی واحدی پناه، مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان نیز در این جلسه اظهار کرد: مرغدار سویا را بر مبنای کیلویی ۳۳ هزار تومان خرید می کند اما محصول خود را به قیمت قبل به فروش می رساند.

وی با بیان اینکه صنعت طیور بزرگترین صنعت در خراسان جنوبی است اما متاسفانه در هیچ کجا نماینده ای ندارد، افزود: در صنعت طیور تمامی عملکردها و مجموعه ها باید کنار یکدیگر دیده شود.

وی با اشاره به اینکه هنگامی که دان بی کیفیت به مرغدار عرضه می‌شود نتیجه آن نیز گوشت مرغ بی کیفیت هم هست، گفت: در حوزه سرمایه در گردش، مجموع سیستم مرغداران بدهکار بانکی شده اند و امکان جوجه ریزی مجدد در سالن ها را ندارند.

واحدی با بیان اینکه بسیاری از مسائل حوزه طیور نیاز به پیگیری از مرکز دارد، عنوان کرد: تعدادی از مسئولین به نمایندگی باید به وزارتخانه بروند و مشکلات را مطرح و پیگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه هنگامی که قیمت گذاری ها سطح کارشناسی داشته باشد هیچکس قانون را نمی شکند، افزود: متاسفانه در خراسان جنوبی نظارت بر اجرا پیشی گرفته است.

وی ادامه داد: اگر تولید را متوقف کنیم رکود تورمی در چرخه اقتصاد ایجاد می شود.

سعیدجوانشیر، عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند و نماینده کارخانه دان و علوفه شرق در این جلسه اظهار کرد: هنگامی که پشتیبانی امور دام ۶۰ هزار تن سویا دارد و آن را هم در دو مرحله عرضه می کند قطعا استان خراسان جنوبی دیگر نمی تواند وارد کننده سویا باشد.

وی با اشاره به اینکه زمان آزادسازی ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی قیمت گذاری ها با جنگ اوکراین مصادف شد، افزود: جنگ اوکراین موجب گران شدن نهاده جو و ذرت شد و به تبع آن قیمت گذاری ها بر پایه قیمت جهانی بسته شد.

وی با بیان اینکه به دلیل اینکه تولید جهانی سویا پایین آمده قیمت جهانی آن نیز افزایش پیدا کرده است، گفت: درد اصلی امروز درحوزه دام و طیور از قیمت گذاری ها است.

جوانشیر با اشاره به اینکه وارد کردن سویا باید برای وارد کننده صرفه اقتصادی داشته باشد که متاسفانه اینگونه نیست، عنوان کرد: برای برطرف شدن مشکلات حوزه طیور انبارهای پشتیبانی باید در استان در نظر گرفته شود.

رضا فروزانفر،نائب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه اظهار کرد: عمده مشکلات صنعت توانمند دام و طیور به تصمیم گیری های یکسویه و کمتر کارشناسی شده بخش دولتی و عدم توجه کافی به نظرات اجرایی بخش خصوصی بر می گردد.

وی با بیان اینکه متاسفانه در سیاست گذاری و تصمیم گیری ها کمتر از نظرات و راهکارهای تشکل های بخش خصوصی استفاده می شود، افزود: با عنایت به اینکه عمده بدهکار بانک های خصوصی دولت است !بخش خصوصی انتظار تامین نقدینگی مورد نیاز تولید از این منابع را نباید داشته باشد.

فروزانفر با اشاره به اینکه دولت باید در حوزه تعاملات جهانی سیاستهای اثربخشی اتخاذ کرده تا با عقد قرارداد و کنوانسیون منتج به صادرات کالا ها و خدمات شود، در وضعیت کنونی تنها راهکار خارج شدن از رکود تورمی توسعه بازارهای صادراتی است.

وی با بیان اینکه زمانی که می توانیم درآمد مازاد برای استان داشته باشیم نباید موانعی برای تولیدکنندگان ایجاد کرد گفت:در استان های دیگر این موضوع به صورت غیر رسمی مدیریت شده و با توافق بین  سه ضلع مثلث مفروض تولید کنندگان، دولتمردان و مصرف‌کنندگان مصوبات کشوری بومی سازی می شود اما اجرای قیمت ها ی دستوری در خراسان جنوبی موجب تضعیف توان مالی تولیدکنندگان می شود.

فروزانفر با اشاره به اینکه شایسته است نگاه نظارتی در حوزه تولید تلطیف شده تا راهگشا و ارشادی باشد، بیان کرد: نباید در استان دچار فرصت سوزی شویم و با تعامل و هم‌افزایی به رشد و ارتقای تولید و تامین سرمایه طرح‌های توسعه‌ای و جذب سرمایه‌گذار کمک نماییم. محمد حسین صمصام،نماینده بازرسی کل استان نیز در این جلسه اظهار کرد: در حوزه قیمت گذاری ها باید جهاد کشاورزی اهتمام بیشتری نماید.

وی با بیان اینکه نگاه نظارتی قابل تلطیف نیست، افزود: نامه ای جهت بررسی مشکلات و اثبات تصمیمات نادرست برای خراسان جنوبی به اداره بازرسی زده شود تا از ظرفیت سازمان بازرسی در این راستا استفاده شود.

جنوبی بوده است، گفت: باید به هر طریقی شده اثبات کنیم تصمیمات گرفته شده برای خراسان جنوبی غلط است.

 مسلم جابری، نماینده دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری در این‌ جلسه اظهار کرد: مشکلات حوزه دام و‌طیور باید اولویت بندی شود.

وی افزود: جهاد کشاورزی باید در خصوص قیمت گذاری ها و تصمیمات گرفته شده در مرکز پاسخ گو باشد.

 محمدشبانی،معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان در این جلسه اظهار کرد: برای دامداران و تشکل های بخش سنتی بازارگاه و بارگذاری فعال است.

وی افزود: در حال حاضر برای تشکل ها حدود سه هزار و ۸۰۰ تن سویا، ۱۳ هزار تن ذرت و ۲۵ هزار تن جو بارگذاری می شود اما به دلیل کمبود نقدینگی و خرید مستقیم از کارخانجات استقبال از سوی خود تشکل ها کاهش یافته است.

وی بیان کرد: از منابع داخلی بانک کشاورزی ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ویژه خراسان جنوبی اختصاص یافته است و طی چند روز آینده ابلاغ خواهد شد.

شبانی گفت: اگر سهمیه بازارگاه در اختیار سازمان جهاد کشاورزی هر استان قرار گیرد مدیریت بهتری انجام می شود.

محمدشفاهی،معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان در این جلسه اظهار کرد: کشتار دام مولد به شرط اینکه عمر اقتصادی آن ها تمام شده باشد، هیچ‌ممنوعیتی ندارد.

وی با بیان اینکه باید همواره به دنبال توسعه بازار صادراتی باشیم، افزود: متاسفانه مرغ از کشور ترکیه به افغانستان صادرات می‌شود و خراسان جنوبی با ظرفیت هایی که دارد در این حوزه ممنوعیت دارد که باید مورد پیگیری قرار گیرد.

  احسان بیکی، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند نیز‌ در این جلسه با بیان اینکه باید نامه ای به سازمان بازرسی استان در خصوص رفع مشکلات و تصمیمات نادرست حوزه دام و طیور ارائه شود، افزود: همچنین در خصوص پیگیری اجراییه و صدور وثیقه های بانکی نیز نامه ای مکتوب به سازمان بازرسی ارسال شود‌.

وی ادامه داد: از سازمان بازرسی، نمایندگان مجلس و استاندارمحترم خواستاریم برای پیگیری وحل مشکلات حوزه دام و طیور استان  ورود پیدا کنند.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا