اخبار داخلی

لزوم راه اندازی مدرسه بازرگانی در خراسان جنوبی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با تاکید بر حفظ جایگاه بازرگانی در استان خواستار تربیت بازرگانان خراسان جنوبی شد و گفت: باید یک مدرسه بازرگانی در خراسان جنوبی راه اندازی و دانش آموزان را وارد حوزه اقتصاد کرد.

علیرضا خامه زر در دیدار با رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان اظهار کرد: در سطح کشور ۳۴ اتاق بازرگانی استانی وجود دارد که مسائل و موضوعات بخش خصوصی را به صورت فنی و تخصصی مورد بررسی و پیگیری قرار می دهند.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی بیرجند تا کنون کارگاه های آموزشی مختلف در حوزه‌های مختلف اعم از مالیات و تامین اجتماعی، گمرک و … برگزار کرده است، افزود: کمیسیون های اتاق بازرگانی بیرجند شامل ۱۰ کمیسیون تخصصی است که موضوعات را احصا و به صورت تخصصی بررسی می کنند.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه دیپلماسی اتاق بازرگانی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، گفت: در حال حاضر از کشور جمهوری اسلامی بیش از ۶۰۰ قلم کالا به کشور افغانستان صادر می‌شود
وی با بیان اینکه مرز ماهیرود حدود یک سوم از حجم تجارت افغانستان را پوشش می دهد، اظهار داشت: متاسفانه قوانین حفظ نباتات و قرنطینه‌ای کشور ایران اجازه واردات بسیاری از محصولات کشور افغانستان را نمی‌دهد که این مهم موجب ناترازی تجاری با این کشور شده است.
خامه زر با بیان اینکه سال گذشته حدود ۲۰ هزار کامیون از مرز ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شده است، عنوان کرد: ۹۵ درصد تجارت خارجی استان خراسان جنوبی با کشور افغانستان است.
وی با اشاره به اهمیت بسیار بالای بازار کشور افغانستان برای خراسان جنوبی، بیان کرد: علی رغم اینکه ۵۶ ماده معدنی در استان وجود دارد اما به دلیل پراکندگی هنوز نتوانسته حوزه اشتغال استان را آنگونه که باید پوشش دهد.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه متاسفانه امروز فضای کسب و کار بسیار شکننده شده است، افزود: یکی از بزرگترین عیب های استان این است که هنوز نتوانسته ایم سرمایه‌های خرد را در حوزه تولید و صنعت به کار بگیریم.
وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی بیرجند همواره تلاش می‌کند سرمایه‌های خرد و سرگردان در استان را به سمت تولید سوق دهد، گفت: بحث تعهدات ارزی مشکلات زیادی در حوزه صادرات به وجود آورده لذا این موضوع جهت تسهیل باید مورد بازنگری قرار گیرد.
خامه زر با بیان اینکه کارت های بازرگانی به صورت جدی توسط اتاق بازرگانی مورد رصد قرار می گیرد، عنوان کرد: باید یک مدرسه بازرگانی در استان خراسان جنوبی راه اندازی و دانش آموزان را وارد حوزه اقتصاد کردوحوزه تجارت سنتی استان باید تغییر پیدا کند.
علی اکبر فرامرزی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: تعهدات ارزی باید توسط مسئولین رده بالا مورد بررسی قرار گیرد چراکه متاسفانه کمر صادرات را شکسته است.

محمد عثمان نهتانی،عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه برای افغانستان هیچ ارزی نمی توانیم انتقال دهیم و موضوع تعهدات ارزی تنها دلال گری ها را افزایش داد، گفت: باید جلسه ای از سوی اتاق بازرگانی با حضور کلیه نمایندگان مجلس و اعضای اتاق برگزار تا مسئولین با آگاهی از این مشکلات در جهت رفع آن اقدام نمایند.
وی با بیان این مطلب که در نقل و انتقال پول بین دو کشور هم مشکل داریم افزود ادامه داد: تعهدات ارزی باید برداشته شود چرا که همین موضوع باعث شده ۸۰ درصد بازار افغانستان را از دست بدهیم.
نرگس خاتمی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه با اشاره به اینکه امروز بزرگترین مشکل بخش خصوصی موضوع تعهدات ارزی است، اظهار کرد: با توجه به اینکه معاملات با کشور افغانستان دلاری انجام نمی‌شود لذا صادرات و برگشت ارز از این کشور ضربه بزرگی به صادر کنندگان وارد می‌کند.
سرهنگ دهقان، رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان در این جلسه با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون ۶ باند سازمان یافته قاچاق در خراسان جنوبی کشف شده است، اظهار کرد: در همین مدت بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان کالای قاچاق نیز کشف شده که این مهم کمک مستقیمی به تولید کنندگان کشور است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در شهرهای مرزی خراسان جنوبی تعدادی افراد سودجو کارت‌های بازرگانی مردم منطقه را گرفته و از آن سوء استفاده می‌کنند، افزود: از آنجایی که بخش عظیمی از قاچاق در مبادی رسمی صورت می گیرد، در همین راستا پلیس گمرک در مرز مستقر شده است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبی کشف شده است، گفت: پلیس امنیت اقتصادی به هیچ عنوان قصد دخالت و ایجاد مزاحمت برای تولیدکنندگان ندارد بلکه از طریق مبارزه با مفسدین و قاچاقچیان کمک مستقیمی به تولید می کند.
در پایان این دیدار و جلسه تعاملی مقرر گردید با برگزاری جلسات مشترک با فعالان اقتصادی در جهت رفع مشکلات آنها اقدام شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا