در اولین جلسه کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی بیرجند مطرح شد:کمک به کسب و کارهای سنتی برای ورود به بازار دیجیتال
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: حوزه فناوری باید به سمت کمک به کسب و کارهای سنتی استان به خصوص حوزه حمل و نقل و خدمات مرز حرکت کند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، علیرضا خامه زر در اولین جلسه کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و کسب و کارهای نوین اتاق بازرگانی بیرجند، با تاکید بر آموزش در حوزه های مختلف، اظهار کرد: اگر در فضای کسب و کار نوین نیاز به آموزش باشد، قطعا اقدامات لازم انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه شناسایی ظرفیت های مختلف بین بخش های خصوصی از مهم ترین اولویت های اتاق بازرگانی است، افزود: باید برای بهره وری کسب و کارهای استان به سمت راهکارهای عملیاتی و اجرایی حرکت کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه متاسفانه در حال حاضر سهم بخش خصوصی در اقتصاد کشور تنها بین ۱۰ تا ۱۲ درصد است، گفت: اگر به همین شیوه کار کنیم بخش خصوصی به شدت ضعیف خواهد شد.
وی با بیان اینکه فناوری اطلاعات می تواند یک سری نرم افزارها و اپلیکیشین ها جهت توسعه فضای کسب و کار سنتی طراحی و در حوزه بازاریابی دیجیتال به آن ها کمک کند، عنوان کرد: متاسفانه یکی از دلایلی که قیمت تمام شده اجناس در استان خراسان جنوبی زیاد است یکسر بار بودن کامیون ها است که با طراحی برنامه های مطلوب و توزیع بار می توانیم این مشکل را تا حدی برطرف کنیم تا اجناس ارزان تری در استان داشته باشیم.
خامه زر با اشاره به اینکه حوزه فناوری باید به سمت کمک به کسب و کارهای سنتی استان به خصوص حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی، حمل و نقل و خدمات مرز حرکت کند، بیان کرد: بخش های خصوصی باید ظرفیت های یکدیگر را پوشش دهند تا مشکلات با نتیجه موثرتری برطرف شوند.
وی با بیان اینکه مطالبات باید در قالب تعاملات مطرح شود، اظهار داشت: کمیسیون فناوری اطلاعات باید به گونه ای عمل کند که تاثیر آن در کسب و کارهای استان دیده شود.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه مهم تر از موضوع صادرات در استان، صادرات خدمات فنی و مهندسی است، افزود: اتاق بازرگانی نهایت تلاش خود را برای ارتباط گرفتن حوزه دیجیتال استان با کشور افغانستان انجام خواهد داد.
وی با بیان اینکه از دل کمیسیون فناوری اطلاعات باید تشکل های مختلف در حوزه های گوناگون شکل گیرد، گفت: عضو گیری در اتاق بازرگانی از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه هرچه تعداد اعضا بالاتر باشد قدرت چانه زنی نمایندگان استان در اتاق ایران بیشتر خواهد بود.
خامه زر با اشاره به اینکه هیئت نمایندگان و هیئت رئیسه اتاق بازرگانی به هیچ عنوان قصد دخالت در امور کمیسیون ها را ندارند، عنوان کرد: کمیسیون ها باید با تعامل و مطالبه گری از بخش های دولتی راهکارهای عملیاتی جهت رفع مشکلات مرتبط ارائه دهد.
وی بیان کرد: ارائه خدمت در حوزه آی تی و فناوری اطلاعات در ادارات دولتی استان باید به عنوان یک مطالبه اصلی مطرح و در این راستا از توان شرکت های فعال این حوزه ها استفاده شود.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه تا سال گذشته ۲۰۰ هزار مرزنشین در استان داشتیم که متاسفانه با تصمیم شعاع ۵۰ کیلومتر برای مرز توسط وزارت کشور گرفته شد، تعداد آن ها کاهش پیدا کرده است، افزود: شرکت های تعاونی مرزنشینان ظرفیت هایی دارند که سال هاست مغفول مانده است و امروز باید از آن ها بهره برد.
وی ادامه داد: کالاهایی که توسط مرزنشینان وارد کشور می شود در حوزه مواد غذایی ۱۰۰ درصد و سایر کالاها ۵۰ درصد شامل معافیت امور گمرکی می شود لذا کمیسیون فناوری اطلاعات می تواند در برخی اقلام خصوصا ابزار و تجهیزات کامپیوتری از این ظرفیت استفاده کنند.
مهدی باقری، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و و کسب و کارهای نوین اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: با توجه به اینکه تا کنون کمیسیون فناوری اطلاعات را در اتاق بازرگانی بیرجند نداشته ایم لذا باید از این ظرفیت نهایت استفاده در جهت توسعه فضای کسب و کار نوین استان داشت.
وی با بیان اینکه متاسفانه حوزه فناوری اطلاعات در خراسان جنوبی به شدت مغفول واقع شده است، افزود: شرکت ها فناوری اطلاعات و دانش بنیان حرف و ایده برای گفتن دارند اما آنگونه که باید دیده نشده اند.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه پیشرفت فناوری اطلاعات در خراسان جنوبی به میزان زیادی نیاز به آینده نگری و جرات بالای مدیران ارشد استان را دارد افزود؛ در بسیاری مواقع خصوصا در زمینه نرم افزاری این حوزه مانند صنایع و کشاورزی نیست که ماحصل آن فیزیکی باشد بلکه یک ایده و یک استارتاپ دانش بنیان است که باید مورد حمایت قرار گیرد اما خوب متاسفانه این مهم در استان نیازمند مدیران با دل و جرات و ریسک پذیر فراوان است که تا حدودی در این از آن محرومیم
وی با بیان اینکه متاسفانه قالبا مهاجرت هایی که از استان انجام میشود جامعه ای از نخبه ها و متخصیص علوم فناوری بوده اند ادامه داد باید به سمتی حرکت کنیم که نخبگان بتوانند در همین منطقه ایده های خود را پیاده سازی و اجرا کنند.
باقری بیان کرد: بخش دولتی طبق سیاست های اصل ۴۴ به دنبال این است که بخش خصوصی امور را در پیش گیرد و این باعث رشد شرکتهای خصوصی استان شود و این فرصتیست که از ظرفیتهای فناوری اطلاعات استان در برنامه توسعه هفتم در زمینه های صنعت،گردشگری و خدمات شهری استفاده کنیم.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کامپیوتر،فناوری اطلاعات و شهر هوشمند، در مهر ماه امسال اظهار داشت: مطمئنا با ظرفیتی که در استان داریم همه شرکتها و اشخاص فعال در حوزه فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک،شرکتهای دانش بنیان،صاحبین برند ها و همچنین ادارات و نهادهای خدمت رسان در این حوزه می توانند در این نمایشگاه ظرفیتها و دستاوردهای خود را به نمایش گذارند.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه ما در استانی کویری و کم باران به سر میبریم اظهار داشت مطمینا امروزه راحت ترین و کم هزینه ترین راه اشتغال در استان خراسان جنوبی فناوری اطلاعات است چراکه با یک ایده دانش بنیان و یک فعالیت استارتاپی میتوان با حداقل های سرمایه گذاری اشتغال حداکثری ایجاد نمود
وی ادامه داد: با توجه به اینکه زیرساخت اکثر فعالیتهای اقتصادی فناوری اطلاعات است این ظرفیت در کمیسیون فناوری اطلاعات وجود دارد تا در زمینه هوشمند سازی ، امنیت شبکه و پیاده سازی سخت افزاری و نرم افزاری کسب وکارها و کارخانه های استان با کمیسیون های دیگر اتاق بازرگانی تعاملات خوبی ایجاد شود.
در ادامه هر یک از اعضا نقطه نظرات و پیشنهادات خود را جهت تشکیل این کمیسیون در میان گذاشتند و در پایان جلسه هادی سورگی به عنوان نائب رئیس اول و مجتبی مالکی به عنوان نائب رئیس دوم کمیسیون فناوری اطلاعات اناق بازرگانی انتخاب شدند.