اخبار سراسری

رونق صادرات و واردات در دروازه طلایی شرق کشور

مرز ماهیرود دروازه طلایی شرق کشور است و در حال حاضر صادرات و واردات در این معبر جریان دارد، سال گذشته سیمان، صیفی‌جات، گازوئیل، روغن سوخت تقطیری وهیدروکربن سبک به کشورهای افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، عراق و قزاقستان صادر شده است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی به نقل از خبرگزاری تسنیم از بیرجند، تجارت به عنوان نیروی محرکه رشد و توسعه در تمامی کشورها به ویژه در جوامع در حال توسعه بوده و این کشورها برای به دست آوردن این هدف لازم است به دنبال حضور فعال و جدی‌تری در عرصه تجارت جهانی باشند که با توجه به گسترش داد و ستد منطقه‌ای، توسعه تراز اقتصادی و تجاری با همسایگان در نقاط مرزی از مهمترین راهبردهای تحقق این امر است.

مبادلات تجاری مرزی یکی از شاخص‌های اصلی در برقراری ارتباط بین کشورهای همسایه و امر معاش مرزنشینان است. در مرزهای جوامع در حال توسعه سطح قابل توجهیه از نیاز مردم از طریق مبادلات مرزی تامین می‌شود با اینکه این گونه مبادلات به صورت غیررسمی و محلی است، اما نقش پر اهمیتی در مبادلات میان این کشورها داشته و سبب بهبود زندگی ساکنان نقاط مرزی می‌شود.

توجه به اقتصاد مرزنشین‌ها می‌تواند نقش ویژه‌ای در رفاه، پیشرفت و توسعه اقتصادی نواحی مرزی، افزایش استانداردهای زندگی مردم و بهبود آن، کاهش فقر، توزیع مناسب درآمد، ایجاد فرصت‌های شغلی، استمرار و پایداری دوستی و تفاهم طرفین، تسریع همکاری‌های بیشتر بین نواحی مرزی شود.

افغانستان پنجمین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران است و پایانه‌های مرزی ماهیرود در خراسان جنوبی دوغارون در خراسان رضوی و میلک در سیستان و بلوچستان سه معبر مهم صادراتی کالا به این کشور هستند.

در خراسان جنوبی از ۴ بازارچه مرزی ماهیرود، دوکوهانه، گلورده و یزدان، پایانه مرزی ماهیرود بار اصلی صادرات کالا به افغانستان را به دوش می‌کشد و نزدیک به ۵۰ درصد صادرات کالاهای ایرانی به افغانستان از این بازارچه روانه بازارهای افغانستان می‌شود.

ماهیرود مهمترین دروازه ورود به بازار افغانستان است که همه روزه شاهد رفت و آمد کامیون‌ها و تریلی‌ها در این مرز هستیم.

از آن جایی که بازارچه‌های مرزی می‌تواند نقش بسزایی در صادرات کالاهای تولیدی در منطقه و به دنبال آن رشد و توسعه اقتصادی آن منطقه داشته باشد لذا  ایجاد و توسعه بازارچه‌های مرزی؛ افزایش و توسعه صادرات، ایجاد اشتغال و درآمد برای مردمان مستقر در نواحی مرزی را در پی خواهد داشت.

رشد صادرات موجب افزایش درآمد و اشتغال شده و با فراهم آوردن امکان بهره‌گیری از صرفه های مقیاس، بهره گیری از تکنولوژی‌های پیشرفته، امکان تخصیص بهینه منابع و افزایش رقابت در تولید محصولات می‌تواند موجب افزایش بهره وری کل عوامل تولید و اشتغال و رسیدن به رشد اقتصادی بالاتر و توسعه بیشتر شود.

مرز ماهیرود در فاصله ۲۲۰ کیلومتری از مرکز خراسان جنوبی است که  آنچه در این مرز به چشم می‌خورد، کامیون‌های بزرگ افغانستانی است که برای بارگیری می‌آیند و می‌روند و روند صادرات مانند قبل و حتی پر رونق‌تر از قبل است و تاکنون هیچ موضوعی نتوانسته این تجارت پرسود را که هم برای ایران است و هم افغانستان نفع دارد، از بین ببرد.

افزایش ۴۰ درصدی ترانزیت کالا از خراسان جنوبی 

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: ارزش کالا‌های صادراتی از گمرک خراسان جنوبی در سال گذشته بیش از ۴۷۲ میلیون و ۶۳۷ هزار دلار بوده است.

کوهگرد افزود: وزن کالا‌های صادر شده از استان در سال گذشته  بیش از ۴۷۲ هزار دلاری کالا از خراسان جنوبی میلیون و ۵۷۴ هزار و ۶۳۹ تن بوده است.

وی عنوان کرد: عمده اقلام صادراتی گمرک استان در این مدت شامل سیمان، صیفی جات، گازوئیل، روغن سوخت تقطیری و هیدروکربن سبک بوده است که به کشور‌های افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، عراق و قزاقستان صادر شده است.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: در سال گذشته ارزش واردات به استان هم ۷ میلیون و ۶۴۴ هزار و ۶۷۶ دلار به وزن ۳ هزار و ۷۰۷ تن بوده است.

کوهگرد با بیان اینکه عمده اقلام وارداتی به استان در سال گذشته لوازم و قطعات مربوط به معدن، برنج، فروسیلیکون تیتانیوم دار، شاهدانه خام و نارگیل تازه بوده که از آلمان، پاکستان، ترکیه و افغانستان وارد شده است گفت: در دوازده ماهه پارسال ۱۳۱ هزار و ۱۸۰ تن کالای ترانزیتی شامل آرد شکر، فوفل، گازوئیل و نخود از روسیه، هند، اندونزی، جمهوری آذربایجان و ترکیه از طریق گمرک ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شده که ارزش ترانزیت کالا از خراسان جنوبی افزایش ۴۰ درصدی را نشان می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا