اخبار داخلی

زنگ خطر تعطیلی کارخانه‌های لبنی خراسان جنوبی/ مسئولان حمایت کنند

صنعت لبنیات خراسان جنوبی با ۹ واحد تعطیل ( از ۱۱ واحد) منجر به این شد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند نسبت به برگزاری کمسیون صنعت اصل ۴۴ و محیط کسب و کار با دستور جلسه طرح نهضت راه‌اندازی واحدهای راکد و نیمه فعال اقدام کند.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در این نشست گفت: از حدود دو سال قبل بحث خام‌فروشی لبنیات در استان در حال پیگیری است و علیرغم این پیگیری‌ها که از دولت قبل آغاز شده، موضوع به جایی نرسیده است.

محمدعلی رمضانی افزود: آخرین درخواست ما از رئیس جمهور در سفر به خراسان جنوبی ( ۱۹ شهریور ۱۴۰۰) ساماندهی وضعیت خام فروشی لبنیات و واحد‌های راکد و نیمه فعال در استان بود.

وی ادامه داد: در این زمینه دستور داده شد اما یکسال از این سفر می‌گذرد و تاکنون اتفاق مثبتی رخ نداده است، علاوه بر این یکی از واحدهای نیمه فعال نیز تعطیل شد.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند تصریح کرد: به شورای گفت و گوی دولت، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و سایر مراجعه کردیم، مکاتبات متعددی نیز انجام شد اما بی نتیجه مانده است.

وی اظهار داشت: با توجه به وضعیت شیر خام در استان، خواسته مردم، نمایندگان مجلس و رئیس جمهور ساماندهی این موضوع است، در این زمینه بانک کشاورزی، جهاد کشاورزی، معاونت اقتصادی استانداری و دفترهماهنگی امورسرمایه گذاری واشتغال استانداری همراهی می‌کنند اما دلیل به نتیجه ترسیدن موضوع باید بررسی شود.

رمضانی تاکید کرد: اگر به این نتیجه رسیدید که سرمایه‌گذاران استان توان این کار را ندارد اعلام کنید از خارج استان سرمایه‌گذار جذب کنید.

وی عنوان کرد: با توجه به هزینه حمل بالا، هر کیلوگرم شیر خام که از استان خارج و در قالب فراورده وارد استان می‌شود هزار تا ۱۲۰۰ تومان هزینه به مصرف کننده یا دامدار تحمیل می‌شود.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: در دو ماه گذشته اتاق بازرگانی ایران و بسیج کشور  نهضت راه‌اندازی واحدهای تعطیل را داشته‌اند.

وی گفت: اگر سرمایه‌گذاری در استانی دیگر صحبت‌های مدیرعامل کارخانه‌های شیر استان را بشنوند تمایلی به حضور در استان ندارد.

رمضانی تصریح کرد: از مسئولان و به ویژه دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استاندار تقاضا داریم در اینگونه موارد ما را حمایت کنند

وی با اشاره به نگاه حمایتی برخی دستگاه‌های اجرایی اظهار داشت: خوشبختانه اگر موضوعی مربوط به اداره کل امور مالیاتی استان یا تامین اجتماعی بوده در اتاق با همکاری مدیران کل حل و فصل شده است.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند افزود: جلسه‌ای با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار برگزار کنیم تا یکبار برای همیشه بتوانیم این مشکل را حل و فصل کنیم.

وی در ادامه گفت: قرار بود در دولت اصل ۴۴ اجرا شود اما در حالیکه روز به روزها کارها به بخش خصوصی واگذار می‌شود ادارات نیز نیروی جدید استخدام می‌‍کنند.

رمضانی افزود: با اجرای این قانون قرار بود دولت کوچک شود اما دستگاه‌های اجرایی برون سپاری کرده و تولیدکننده باید هزینه‌ها را بپردازد.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: تولیدکنندگان باید هزینه‌های گزاف کارشناسان، ایاب و ذهاب و سایر را بپردازند اما اگر قرار است تولید ساماندهی شود باید هزینه‌های سربار کاهش پیدا کند.

رمضانی گفت: اگر سرمایه‌گذاری در استانی دیگر صحبت‌های مدیرعامل کارخانه‌های شیر استان را بشنوند تمایلی به حضور در استان ندارد.

وی تصریح کرد: از مسئولان و به ویژه دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استاندار تقاضا داریم در اینگونه موارد ما را حمایت کنند

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: تولیدکنندگان باید هزینه‌های گزاف کارشناسان، ایاب و ذهاب و سایر را بپردازند اما اگر قرار است تولید ساماندهی شود باید هزینه‌های سربار کاهش پیدا کند.

وی گفت: بانک کشاورزی و جهاد کشاورزی تعامل خوبی با مجموعه دارند اما الان وقت کار است و باید با جدیت ورود کرد.

رمضانی افزود: درخواست داریم کارهای انجام شده ملموس باشد و جلسه‌ای با حضور معاون اقتصادی استاندار برگزار و مباحث پیگیری شود تا کار عملیاتی انجام شود.

وی گفت: ما قدردان زحمات جهاد کشاورزی هستیم اما برای پرداخت تسهیلات در شهرستان‌ها اطلاع‌رسانی کم می‌شود.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند افزود: ۱۱ واحد تولیدی لبنی در استان وجود دارد که یک واحد فعال است، واحدهای تولیدی برای پرداخت تسهیلات باید در اولویت قرار بگیرد.

وی بیان کرد: به عنوان مثال تسهیلات زیادی به یک تولیدکننده لبنی در زیرکوه پرداخت شده که قرار است از صفر شروع کند، در حالیکه واحدهای لبنی دیگر تعطیل شده‌اند.

رمضانی با بیان اینکه مصوبات غیرکارشناسی سبب این تصمیم‌ها می‌شود، عنوان کرد: با همدیگر باید هماهنگی داشته باشیم و جایی که به نفع تغییر مصرف است از نظر کارشناسان استفاده شود.

وی یادآور شد: عمدتا واحدها به بانک معرفی و رها می‌شوند که درخواست داریم سازمان جهاد پیگیر پرداخت تسهیلات به واحدها هم باشد.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه تولیدکننده مقصر نیست بلکه نمی‌تواند ادامه بدهد، افزود: طبق صحبت دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان، در استان ۸۰ درصد سپرده‌ها، تسهیلات پرداخت شده است که هشت درصد به بخش صنعت پرداخت شده که چهار درصد به صنایع بزرگ و چهار درصد به صنایع کوچک پرداخت شده است.

وی گفت: در دولت مردمی سیزدهم انتظار داریم نظرات بخش خصوصی در حوزه‌های متعدد دریافت شود در حالیکه تا این لحظه از بخش خصوصی کمتر نظرخواهی شده یا اگر بوده به صورت موردی بوده است.

رمضانی با تاکید بر اینکه انتظارات از دولت در استان ما خیلی بیشتر است، تصریح کرد: با این همه امکانات و تجهیزات موجود در استان نباید شیر را به استان‌های دیگر بفرستیم و دوغ و ماست تحویل بگیریم.

وی بیان کرد: اگر بتوانیم شیر، ماست، دوغ، پنیر و بستنی را در داخل استان تولید کنیم قول می‌دهم روزانه ۱۵۰ تن شیر وارد خراسان جنوبی شود.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند گفت: قرار بود طرح مردمی سازی یارانه‌ها اجرا شود و دولت تسهیلات سرمایه در گردش بدون لحاظ کردن معوقات و چک برگشتی به واحدهای تولیدی پرداخت کند اما این مهم انجام نشده است.

تعطیلی واحد تولیدی به دلیل عدم آشنایی کارشناسان با تولید

مدیرعامل کارخانه ایجاد لبنیات قهستان با اشاره ۲۳ سال سابقه فعالیت در این حوزه در شهرهای مشهد و بیرجند، گفت: به نظر می‌رسد در این حوزه نیاز به دشمن نداریم چون مشکلات داخلی و توسط یکسری کارشناس اداری ایجاد می‌شود که با پرونده سازی، اتفاقات ناجوری رقم می‌زنند.
محمدرضا دهقان با بیان اینکه بخاطر یک سوتفاهم مشکلات زیادی برای ما رقم خورد، افزود: دو سال استاندار وقت و دستگاه‌های اجرایی مربوطه برای راه‌اندازی پروژه هاب شتر در استان زحمت کشیده و مشوق ما بودند.
وی با بیان اینکه روزی ۵۰۰ کیلوگرم شیر شتر در استان جمع‌آوری می‌شد، ادامه داد: حتی از استان سیستان و بلوچستان شیر وارد استان شده و به ازای هر کیلوگرم شیر ۱۷ هزارتومان به شتردار پرداخت می‌شد اما در مکاتبه‌ای اعلام کردند شیرخشک شتر نباید صادر شود چون در کشور نیاز است.
مدیرعامل کارخانه ایجاد لبنیات قهستان تصریح کرد: تصور پلیس امنیت اقتصادی بر این بود که شیرخشک احتکار می‌شود اما همه مدارک از جمله تحویل شیر، پرداخت‌ها، پروانه‌ها و مجوزها رویت و سوتفاهم‌ها برطرف شد.
وی افزود: برای اخذ مجوز صادرات شیرخشک شتر یکسال تلاش کردیم و قرار شد ۱۶ میلیارد تومان دولت و هشت میلیارد تومان توسط بنیاد برکت برای تامین دستگاه شیرخشک کن اختصاص یابد تا برای خشک کردن شیر به مشهد ارسال نشود اما پلیس امنیت اقتصادی به سوتفاهم اینکه شیرخشک نوزاد است، ما را تعزیراتی کردند.
وی بیان کرد: بعد از چند سال پیگیری در این زمینه هیچ نتیجه‌ای نگرفته‌ایم درخواست دارم کارشناسان را به جلسات دعوت و آگاه‌سازی کنید، چون کارشناسان پرونده‌هایی درست می‌کنند که تولیدکننده باید یکسال وقت خود را هدر دهد.
مدیرعامل کارخانه ایجاد لبنیات قهستان عنوان کرد: سرمایه‌گذار و تولیدکننده قاتل یا قاچاقچی نیست بلکه اشتغال ایجاد می‌کند، با تعطیلی این کارخانه ۲۰ نفر از پرسنل مجموعه، چندین دامدار و شاغل دیگر بیکار شدند.
وی گفت: دو سال است برای ما جلسه برگزار می‌کنید که هیچ سودی ندارد در حالیکه بهتر است برای کارشناسان جلسه برگزار شد تا سطح سواد آنها افزایش یابد.
دهقان یادآور شد: در حالیکه یک ریال از دولت اعتبار نگرفته‌ام اما اموال ما به نفع دولت ثبت و ضبط می‌شود علاوه بر این جریمه هم اعمال شده است، استاندار جدید هیچ اقدامی برای ما انجام نداده است.
وی افزود: اگر مشکلات ما حل و فصل شود باز هم تمایل به فعال‌سازی واحد و بازگشت به چرخه تولید داریم.

بزرگترین واحد لبنی خراسان جنوبی تعطیل است
مدیرعامل شرکت شیر آنا قاین هم گفت: این شرکت ظرفیت تقریبا ۱۰۰ تن شیر را دارد و یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی صنعت لبنیات استان محسوب می‌شود.
علوی افزود: با عشق، علاقه و پشتکار وارد میدان شدیم و این واحد با بیش از سه هزار مترمربع زیربنا با تامین تجهیزات را در ۱۰ روز راه‌اندازی کردیم.
وی بیان کرد: از سال ۸۵ شروع کردیم و بهمن همان سال نیز واحد افتتاح شد، با روحیه بسیجی کار را دنبال کردیم اما در خراسان جنوبی هنوز قانونی قرار است در مجلس تصویب شود، اجرا می‌شود و هیچ تعاملی با تولیدکننده نیست.
مدیرعامل شرکت شیر آنا قاین اظهار داشت: اگر کارخانه سحر گناباد را ببینید شاید خراسان جنوبی با آر پی جی آن را منفجر می‌کرد اما در کارخانه ما بخاطر یک ترازو که دچار مشکل شده بود می‌خواستند خط را پلمب کنند.
وی تصریح کرد: به اندازه‌ای که ۱۰ سال در خراسان جنوبی اذیت شدم در جنگ‌ها و عملیات‌های مختلف دوران دفاع مقدس اذیت نشده بودم، فشار عصبی وارد شده که نوشتن را از دست داده‌ام.
علوی ادامه داد: ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری در آن زمان برای کارخانه انجام دادیم در حالیکه ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه در گردش به ما دادند.
وی عنوان کرد: وسایل و تجهیزات باید از راه دور خریداری و سرمایه در انبار بلوکه شود تا بتوان کار کرد، با چنگ و دندان کارخانه را تا پایان سال ۹۶ نگه داشتیم.
مدیرعامل شرکت شیر آنا قاین افزود: حدود چهار سال به ما گازوئیل ندادند که به صورت آزاد تهیه می‌کردیم آیا کارخانه‌ای با این شرایط می‌تواند ادامه دهد.
وی بیان کرد: در خراسان رضوی مشاور چندین کارخانه هستم که با تمام وجود به سرمایه‌گذار و واحد تولیدی در این استان کمک می‌کنند.
علوی اظهار داشت: ۴۰۰ کیلومتر از مشهد به خراسان جنوبی همیشه در حرکت بوده‌ام، بانک سپه ۱۰۰ میلیارد تومان وثیقه برای پنج میلیارد تومان از ما دارد.
وی تصریح کرد: کارخانه با تجهیزات و تاسیسات کامل وجود دارد، جلسات و پیگیری‌های متعددی با استانداران مختلف و روسای سازمان‌ها انجام داده‌ایم اما بی نتیجه مانده است.
وی عنوان کرد: کارخانه در بیرجند ۳۰ میلیارد تومان اما توسط کارشناسان مشهد حدود ۵۲ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده است، نمی‌دانیم چرا فضای استان اینقد نسبت به تولید و همکاری بسته است.
مدیرعامل شرکت شیر آنا قاین یادآور شد: تمام استانداردهای صنعت غذا در این کارخانه رعایت شده است، چرا در منطقه‌ای محروم امکانات و تجهیزاتی به این شکل بنا کنیم اما باید اینگونه با ما رفتار شود.
وی گفت: تا مقداری به خود می‌آمدیم یک دستگاه مسیر ما را متوقف می‌کرد، تولیدکننده وقتی موفق است که واحد آر اند دی خوبی داشته باشد که این امکانات در کارخانه ما موجود است.
علوی افزود: وقتی واحد تولیدی به مشکل برمی‌خورد دور واحد را توری می‌کشند و می‌گویند برو مشکل را حل و فصل کند اما مگر می‌شود در زندان بود و مشکلات را حل کرد.
وی با تاکید بر اینکه باید تصمیم قوی برای این واحد اخذ شود، بیان کرد: هیچ امکانات اجتماعی نمی‌توانم استفاده کنم چون تمام حساب‌های ما بسته شده است.
مدیرعامل کارخانه آنا گفت: چرا باید تسهیلات پرداختی در استان خراسان جنوبی با استان‌های خراسان رضوی، تهران و سایر یکی باشد و با نرخ ۱۸ درصد پرداخت شود.
وی با بیان اینکه کارخانه‌های صنایع لبنی کوچک زیان‌ده هستند، افزود: قول‌های لبنی سود می‌کنند اما ما کارخانه‌های کوچک زیان می‌کنیم و معضل بزرگی برای ما است، از طرفی باید جوابگوی ادارت مختلف از جمله استاندارد، غذا و دارو، تامین اجتماعی و سایر هم باشیم.

واحدهای راکد و تعطیل پایش می‌شود
نماینده دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی هم گفت: طرح نهضت فعال‌سازی واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل توسط نهاد ریاست جمهوری دنبال می‌شود، سامانه‌ای در این خصوص راه‌اندازی شده و بیش از ۴۰۰ فرمانداری کشور اطلاعات واحدها را ثبت می‌کنند.
ولی‌اله احمدی افزود: تا این لحظه که اطلاعات در حال بارگذاری است استانداری‌ها هم ورود نمی‌کنند اما علت برگزاری این جلسه را نمی‌دانیم.
وی بیان کرد: در دولت جدید سیاست بر احیا واحدهای نیمه فعال و راکد است، استاندار نیز این موضوع را به جد پیگیری می‌کند.
نماینده دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی افزود: مجموعه استانداری در تلاش است تا با فعال سازی واحدهای راکد کام تولیدکننده را شیرین کند.
وی تعداد بنگاه‌های اقتصادی راکد استان در سال ۹۹ را ۸۵۷ واحد اعلام کرد و گفت: سال قبل واحدهای اقتصادی فعال راکد شده ۴۱ مورد و راکد فعال شده ۱۸۴ مورد با ۸۳۱ نفر اشتغال بوده است.
احمدی تاکید کرد: سیاست دولت سیزدهم بر این است که از طریق مختلف از جمله پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ واحدهای راکد و نیمه تعطیل را به چرخه تولید بازگرداند.
وی با اشاره به ظرفیت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برای کمک به احیای واحدها و مشاغل آن، تصریح کرد: تولید و اشتغال مکمل همدیگر هستند و دفتر اشتغال استانداری این مهم را وظیفه خود می‌داند.
نماینده دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی افزود: با تاکید استاندار اگر در ادارات کل سنگ‌اندازی برای تولیدکنندگان می‌شود حتما اعلام کنید تا به سراغ مدیر برویم.
وی با اشاره به هزینه‌های اضافی که باید تولیدکننده بپردازند، یادآور شد: برای رفع این مشکل در جلساتی که با حضور مدیران کل مربوطه داریم موضوع مطرح و نتیجه را اعلام خواهیم کرد، چون نباید هزینه‌ای متحمل تولیدکننده شود.
احمدی گفت: سیاست دولت، استانداری و ما این است که در اختیار و حامی تولیدکننده باشیم و اگر کاری نمی‌توانیم انجام بدهیم حداقل برخورد مناسبی با سرمایه‌گذار و تولیدکننده داشته باشیم.
وی افزود: به فرموده معظم‌له اکنون در جنگ اقتصادی قرار داریم، ما وظیفه خود می‌دانیم از تولیدکنندگان حمایت کنیم، بنابراین تکلیف ما روشن است.
نماینده دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: هر واحد تولیدی در زمینه آب، برق، گاز، اراضی و سایر مشکل دارد تمام قد در اختیار بوده و مشکلات را پیگیری می‌کنیم.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا