رئیس اتاق بازرگانی بیرجند: سرمایه های سرگردان برای کارآفرینی در خراسان جنوبی جذب شود
نخستین همایش خراسان جنوبی در مسیر پیشرفت یکشنبه شب با حضور استاندار، سرمایه گزاران بخش خصوصی و جمعی از سرمایه گزارن غیر بومی و مسئولان استانی برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی بیرجند گفت: باید کارگروه کارآفرینی در استان تشکیل شود چرا که پولهای سرگردان زیادی وجود دارد که این کارگروه میتواند الگویی برای جذب سرمایههای سرگردان و جوان باشد.
محسن احتشام در همایش «خراسان جنوبی در مسیر پیشرفت» اظهار داشت: توسعه نیاز به تلاش و پشتکار و استاندار توسعه گرا دارد.
وی با بیان اینکه توسعه گرایی در استان خود یک استراتژی است و باید به معنای واقعی به توسعه صادرات در استان بپردازیم گفت: بخش خصوصی ابداع گر و خلاق عامل دیگری برای بخش استراتژی است و باید بخش خصوصی را بیش از پیش حمایت شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی بیرجند افزود: با حمایت بخش خصوصی بسیاری از امکانات بالقوه در کنار منابع مادی و خدادادی قرار گرفته و به بالفعل تبدیل میشود.
احتشام با بیان اینکه باید مشکلات فراروی بخش خصوصی برداشته شود تصریح کرد: تولید محوری نیز در جامعه مهم بوده و مسیر تولید باید هموار شود و حل مشکلات تولیدکنندگان در برنامه مسئولان قرار گیرد.
وی ادامه داد: ساختار نیز یکی از مشکلات است و در بحث ساختار نخستین قدم تغییر نظامهای مدیریتی بوده که استاندار خراسان جنوبی این اقدام را سرلوحه کار مدیریتی استان قرار داده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه برخی از تغییرات مدیریتی نیز نوید توسعه در استان میدهد خاطرنشان کرد: بحث پویایی و توانمندیهای نظام مدیریتی در عملکرد مدیران است.
احتشام اظهار کرد: منابع انسانی دارایی برای بخش خصوصی و دولتی است و بخش تکنولوژی در توسعه مهم بوده و تعامل و تناسب این عوامل میتواند نوید توسعه و صادرات استان داشته باشد.
وی افزود: بدون یک مربی بزرگ کارآفرینی نمیتواند تحقق یابد بنابراین استاندار تفکر توسعه گرایی به وجود آورده و ما کارآفرینان میتوانیم آن را تحقق دهیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی بیرجند گفت: نظام برنامه ریزی بر اساس فرمتهای مدیریتی شکل میگیرد و انتظار است سبکهای مدیریتی به سمت مدیریت استراتژی برگردد.
احتشام بیان کرد: باید کارگروه کارآفرینی در استان تشکیل شود چرا که پولهای سرگردان زیادی وجود دارد که این کارگروه میتواند الگویی برای جذب سرمایههای سرگردان و جوان باشد.
وی عنوان کرد: از تحریمها هیچ هراسی نداریم و بسیاری از کشورهایی که در تحریم بودند به توسعه دست یافتند و توسعه باید متکی به داخل و جوانان باشد و اقتصادی مقاومتی الگوی ایرانی_اسلامی است.
محمد صادق معتمدیان، استاندار خراسانجنوبی در این همایش گفت: طبق طرح انتقال آب از دریای عمان، سهمیه تخصیص یافته برای خراسانجنوبی حداقل ۶۰ میلیون مترمکعب و حداکثر ۱۱۰ میلیون متر مکعب است.
محمد صادق معتمدیان اظهار کرد: در حوزه پیشرفت خراسانجنوبی هنوز در مرحله ریلگذاری هستیم ولی آینده بسیار روشنی را برای این منطقه پیشبینی میکنیم.
استاندار خراسانجنوبی با اشاره به اینکه پتانسیلهای موجود در خراسانجنوبی موتور محرکه پیشرفت است، بیان کرد: درراستای پیشرفت و ارتقاء خراسانجنوبی نیاز به احداث و تکمیل برخی از زیر ساختها داریم که برای ما یک اولویت محسوب میشود.
معتمدیان با بیان اینکه با توجه به خشکسالیهای متعدد و پیاپی نیاز به الگوی درست استفاده از منابع آب داریم، ادامه داد: از این رو بعد از پیگیریهای متعدد سند سازگاری با کم آبی خراسانجنوبی به تصویب رسید و استان به عنوان پایلوت در این طرح معین شد.
وی گفت: براساس این طرح باید اقداماتی چون حذف کشت محصولات آب بر، احداث و ایجاد سیستمهای نوین آبیاری و جلوگیری از هدر رفت آب در شبکههای انتقال آب صورت گیرد که در موضوعی چون ایجاد سیستمهای نوین آبیاری ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار لحاظ شده است.
هدر رفت آب در خراسانجنوبی از میانگین کشوری بالاتر است
استاندار خراسانجنوبی با بیان اینکه هدر رفت آب در شبکههای انتقال آب روستایی و شهری در خراسانجنوبی حدود ۶ درصد بیش از میانگین کشوری است، اظهار کرد: بر اساس سند سازگاری با کم آبی در افق ۱۴۲۵ کسری مخزن آب زیرزمینی استان باید حدود ۱۳۰ میلیون متر مکعب کاهش یابد.
معتمدیان بیان کرد: در طرح انتقال آب از دریای عمان برای سه استان سیستان و بلوچستان، خراسانجنوبی و خراسانرضوی سهمیه تخصیص یافته برای خراسانجنوبی حداقل ۶۰ میلیون مترمکعب و حداکثر ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب است.
وی با تبیین اینکه اتصال بیرجند به خط ریلی یکی از خواستهای مردم خراسانجنوبی بوده است، ادامه داد: اتصال راه آهن از سواحل عمان به سرخس یکی از طرحها و پروژههای ملی است که در رابطه به این پروژه خراسانجنوبی تاکنون عملیات اجرایی نداشته است.
استاندار خراسانجنوبی در زمینه اتصال شهرستان بیرجند به ایستگاه یونسی در گناباد، گفت: در این راستا هفته گذشته هیأت دولت این اجازه را داده است که شرکت زیرساخت اجازه انعقاد قرارداد با بخش خصوصی در این زمینه را داشته باشد که در صورت تأمین اعتبار مالی طی یک برنامه چهار ساله این اتصال صورت میگیرد.
معتمدیان بیان کرد: علاوه بر این قطعهای را از سمت بیرجند به قائنات در برنامه داریم که مرحله مطالعه، مناقصه و بازگشایی پاکتها انجام شده و شرکت ویسا یکی از شرکتهای معتبر در حوزه راه آهن در این مناقصه برنده شده است و امیدواریم به زودی عملیات اجرایی این ۳۲ کیلومتر آغاز شود.
به دنبال ایجاد بازارهای جدید برای تجار هستیم
وی ادامه داد: در حوزه صادرات به دنبال ایجاد بازارهای جدید برای تجار و صادرکنندگان خراسانجنوبی هستیم و از این جهت در پاییز سال جاری نمایشگاه توانمندیهای خراسانجنوبی را در مزار شریف برگزار کرده و در صورت موافقت مقامات افغانستانی در آینده در کابل برگزار خواهیم کرد.
استاندار خراسانجنوبی با انتقاد از خام فروشی محصولات استراتژیک خراسانجنوبی یادآور شد: متأسفانه در برخی از محصولات خراسانجنوبی شاهدیم که کمتر از یک درصد فراوری محصول صورت میگیرد.
معتمدیان با اشاره به اینکه در سالهای گذشته سرمایهگذاری بخش خصوصی در خراسانجنوبی ۱۰۰ میلیون دلار بوده است، گفت: حضور شرکتهای دولتی در استان برای سرمایهگذاری در راستای تسهیلگری ورود بخش خصوصی است.
زدن از آسایش بنا به حس مسئولیت پذیری با هدف خدمت به مردم
رئیس منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی هم در این همایش با تاکید بر اینکه توسعه بدون حضور بخش خصوصی صورت نمی گیرد ، گفت : در خراسان جنوبی افرادی سرمایه گذاری کرده اند که شاید به این سرمایه گذاری نیازی نداشته اند اما با توجه به حس مسئولیت پذیری از آسایش خودشان زده اند تا به مردم منطقه خدمت کنند .
مرتضی صفدری زاده با بیان اینکه با درایت مسئولان استانی و پیگیری هایی که برای رفع مشکلات در دستور کار قرار گرفته ، روحیه امید در استان شکوفا شده ،افزود: با کمک نخبگان استانی می توان بیکاری را در این استان با ایجاد شغل های جدید ریشه کن کرد و این شدنی است .
چاره ای جز سرمایه گذاری نداریم
وی با بکار بردن این عبارت که نمی گوییم همه چیز گل و بلبل است و مشکلی وجود ندارد ، ادامه داد : فضا اکنون عوض شده و بخش خصوصی هم باید پای کار بیاید چرا که چاره ای جز سرمایه گذاری نداریم .
ترس از سرمایه گذاری در استان باید از بین برود
وی با اشاره به ترسی که از سرمایه گذاری و حضور در فضای کسب و کار در استان وجود دارد ، گفت : در خراسان جنوبی سرمایه های مالی خوبی وجود دارد که رشد قارچ وار موسسات مالی و بانک ها در بهترین نقاط شهر نشان از این امر دارد ولی سرمایه گذاری نمی شود که بخشی از آن مربوط به عدم موفقیت برخی واحدها در شهرک صنعتی است که متاسفانه رسانه ها هم بی محابا به آن پرداخته اند .
صفدری زاده با بیان اینکه باید با برگزاری این همایش ها این ترس از بین برود ، افزود : ۳۱ هزار صنف داریم که اگر هر صنف فقط یک میلیون تومان با ۳۰ هزار عضو در قالب یک شرکت تشکیل دهد و سیتی سنتری شکل گیرد افتخاری برای بیرجندی ها خواهد بود .
فضای اقتصادی امروز در استان مناسب است
وی فضای اقتصادی در استان را مناسب ارزیابی کرد و از فعالان اقتصادی خواست این فرصت را مغتتم شمرند و در ادامه بیان کرد : اتفاقات خوبی در استان افتاده و زیر ساخت ها فراهم است و در منطقه ویژه هم اقبال زیادی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی وجود دارد .
صفدری زاده با تاکید بر اینکه باید فضای جامعه را به سمت و سویی ببریم که سرمایه گذاری امری مقدس شمرده شود ، افزود : خراسان جنوبی آبستن اتفاقات میمون و مبارکی خواهد بود
تشکیل بنیاد کارآفرینی و اشتغال استان اتاق فکری برای توسعه
رئیس اتاق اصناف خراسان جنوبی هم از ارتباط نزدیک استاندار با مردم قدردانی کرد و گفت : اینگونه مدیریت ها امید به توسعه استان را افزایش می دهد .
علیزاده تشکیل بنیاد کارآفرینی و اشتغال استان را اتاق فکری برای توسعه و پیشرفت خراسان جنوبی دانست .
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی هم در این همایش با بیان اینکه اثر مدیریتی استاندار در بخش های مختلف کاملا مشهود است ، گفت :باید از این ظرفیت استفاده کنیم .
اسعدزاده خواستار اختصاص مکانی برای برگزاری نمایشگاه دائمی فروش محصولات حوزه تعاوت شد و افزود : افزایش پرداختی های سوخت مررنشینان باعث مهاجرت معکوس در این مناطق شده است.