اخبار داخلی

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند: ساز و کار رفع تعهد ارزی چوب لای چرخ صادرکنندگان کالا به افغانستان است

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند گفت: مهمترین مشکل صادرکنندگان کالا به افغانستان ساز و کار رفع تعهدات ارزی است.

علیرضا خامه زر در جلسه کمیسیون توسعه صادرات ،مدیریت واردات ترانزیت و گمرک که با حضور سردار طهماسبی دبیر مجمع جهانی بازرگانان مسلمان و معاون کار گروه ها و دبیر بین المللی قرارگاه اقتصادی معین،مسئولین دولتی ذیربط و بخش خصوصی استان برگزار شد بیان کرد: خراسان جنوبی دالان خدمات و صادرات سایر استان‌های کشور به افغانستان است.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند بیان‌کرد: طبق آمار ۲۰ درصد از صادراتی که از مرز ماهیرود به افغانستان می رود تولیدات و مصنوعات خراسان جنوبی است.

خامه زر گفت: در بازار افغانستان یک سری رقبای سنتی چون پاکستان داشته ایم ولی اخیر به واسطه برخی از سیاست ها رقبایی جون چین و امارات و … نیز در بازار افغانستان ورود پیدا کرده اند.

وی با اشاره به اینکه نتوانسته ایم از بازار ۳۵ میلیونی افغانستان در راستای صادرات کالا به خوبی استفاده کنیم، ادامه داد: در حال حاضر بیشتر مشکلات در حوزه صادرات با افغانستان به داخل برمی گردد.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند گفت: مهمترین مشکل شیوه و ساز و کار رفع تعهدات ارزی است که بدون در نظر گرفتن صدای اتاق های بازرگانی و صادرکنندگان وضع شد.

خامه زر بیان کرد: بارها و بارها مطرح کردیم با این ساز و کار فعلی نمی توان رفع تعهدات ارزی داشته باشیم ولی کسی به این دغدغه توجه نکرد.

وی افزود: گاه بدون نظر کارشناسان محدودیت هایی برای صادرات کالا وضع شد که مشکلاتی را برای تولیدکنندگان و از جمله تولیدکنندگان در خراسان جنوبی به وجود آورد.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند ادامه‌داد: برای برخی کالاها محدودیت هایی وضع کردند بدون آنکه در نظر گرفته شود کارخانه تولیدکننده آن کالای صادراتی قرارداد بلند مدت و … داشته است.

خامه زر با بیان اینکه در حال حاضر وفتی صادراتی با افغانستان انجام می دهیم راه برگشت پول را نداریم، یادآور شد: همین بی توجهی ها صورت گرفت که در حال حاضر مقام چندم را در بازار افغانستان داریم.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند گفت: اگر این بی توجهی ها ادامه پیدا کند ما بازار بسیار باارزش کشور افغانستان را از دست خواهیم داد.

خامه زر بیان کرد: یکی از مسائل پیش رو این است که ما به کشور افغانستان همواره نگاه امنیتی داشته و آن را به عنوان شریک اقتصادی نپذیرفتیم.

وی با اشاره به اینکه در کنار صادرات به این کشور باید خواسته های آنان و واردات از افغانستان را نیز مد نظر قرار دهیم، افزود: در جذب سرمایه از این کشور موفق عمل نکرده ایم.

مهدی جعفری ،رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی استان در این جلسه به گزارشی از بازدیدهای سردار طهماسبی دبیر مجمع جهانی بازرگانان مسلمان در استان پرداخت و افزود:یکی از ظرفیت‌های خوب خراسان‌جنوبی پرورش شتر مرغ است که بهره وری اقتصادی بسیار زیادی نیز دارد و با توجه به مازاد تولید گوشت شتر مرغ در خراسان جنوبی برای صادرات این محصول به خارج از استان باید تمهیداتی اندیشیده و در خصوص مصرف گوشت شتر مرغ فرهنگ سازی صورت گیرد.

وی افزود:امیدواریم بتوانیم کشت قراردادی را در استان فراه(افغانستان) با توجه به آب و زمین آن منطقه اجرایی و واردات کنجد از این کشور برای روغن کشی و از تفاله آن برای خوراک دام و طیور داشته باشیم.

دبیر مجمع جهانی بازرگانان مسلمان و معاون کار گروه ها و دبیر بین المللی قرارگاه اقتصادی معین دراین جلسه گفت: با توجه به موقعیت مرز و برخورداری خراسان جنوبی از بازارچه‌های مرزی، صادرات محصولات تولیدی استان تسهیل خواهد شد.

 طهماسبی افزود: تولیدکنندگان رزمنده جهادی در خط مقدم اقتصادی هستند و در شرایطی که کشور نیاز به کار جهادی دارد با تمام مشکلات پای کار هستند.

وی ادامه داد: مجموعه جهانی بازرگانان مسلمان به پشتیبانی بسیج و نیروهای مسلح برای تسریع و تسهیل صادرات کالا شکل گرفته است.

دبیر مجمع جهانی بازرگانان مسلمان گفت: با توجه به کارشکنی‌هایی که اتحادیه اروپا انجام داده به کشورهای آسیایی و آفریقایی تکیه خواهیم کرد و در بحث اروپا هم اگر نیاز باشد در بحث انرژی و مسایل دیگر توجه خواهیم داشت.

وی اظهار داشت:  دنیا امروز تشنه خدمات جمهوری اسلامی است و اگر در بحث اقتصاد به سمت کشورهای اسلامی برویم کافی است؛ حیف است که این امکانات و ‌بستر را داریم ولی به خوبی استفاده نکنیم.

طهماسبی اذعان داشت: با تشکیل دولت جهادی و مردمی مدیران برای ایجاد اشتغال و ثبات اقتصادی تلاش می‌کنند که این مهم باید مضاعف شود.

وی تاکید کرد: بستر مناسب اقتصادی در خراسان جنوبی وجود دارد در کشورهای هدف افغانستان، عراق، سوریه و یمن می‌توان محصولات این استان را به خوبی ارایه کرد.

دبیر مجمع جهانی بازرگانان مسلمان گفت: در سه ماه دیگر نمایشگاهی با مدیریت مرکز تجارت در روسیه فعال خواهد شد که فرصت مناسبی برای معرفی محصولات است.

وی ادامه داد: در مجمع جهانی بازرگانان در چند جهت می‌توانیم به بازرگانان کمک کنیم و همه صنعت‌ها را زیرمجموعه قرار دهیم و هر صنعتی در این استان شکل گرفته آماده‌ایم در بازارهای بین المللی به معرض فروش برسانیم و بتوانیم دغدغه بستر مالی استان را در زمینه صادرات کاهش دهیم.

طهماسبی اذعان داشت: قرارگاه اقتصادی معین که سیاستش مانع زدایی در بحث صادرات است، واگذار به مجمع بازرگانان مسلمان شده که این مهم کارگروه‌های اقتصادی صادرات را مدیریت می‌کند که فرصت خوبی برای تسهیل موانع است.

وی تاکید کرد: آفریقا بازار تشنه‌ای برای کالای ایرانی دارد که در معرفی این کالاها به این بازار می‌توانیم از تولید کننده و صادرکننده حمایت کنیم.

طهماسبی گفت: درخصوص بازارچه مرزی بنا به ورود داریم زیرا یکی از سیاست‌های ما این است که نماینده در بازارچه‌های مرزی داشته باشیم که مشکلات در این زمینه تسهیل شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی هم در این نشست خواستار استقرار نمایندگی مجمع جهانی بازرگانان مسلمان در استان شد.

جواد اشرفی اظهار داشت: اتاق بازرگانی خراسان جنوبی درخواست استقرار نمایندگی را به مجمع بدهد تا این مرکز در اتاق بازرگانی استان مستقر شود.

وی یادآور شد: اتاق بازرگانی استان به عنوان پارلمان بخش خصوصی باید در ترجمه کاتالوگ‌های اقتصادی استان به سه زبان پیشگام باشد تا در معرفی محصولات استان با مشکلی مواجه نباشیم.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: ترتیبی اتخاذ شود که پایانه‌های مرزی استان محدوده‌ای برای تناژ صادرات به کشور افغانستان نداشته باشند زیرا کشور افغانستان در این زمینه مشکلی ندارد.

وی ادامه داد: تصمیمات خوبی در حوزه مرز نشینان در شورای ساماندهی کشور گرفته شده که تسهیلی در روند کالاهای کولبری برای استان‌های مرزی همچون خراسان جنوبی و۶۲ قلم کالا صورت گیرد که در صورت تحقق تحول خوبی در حوزه خرده فروشی در مرز رقم خواهد خورد.

دبیر مجمع جهانی بازرگانان مسلمان در سفر یک روزه به خراسان جنوبی از چند واحد تولیدی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، چند واحد کشاورزی، کارگاه پارچه‌بافی و نساجی بیرجند بازدید کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا