اخبار داخلی

معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران: سهم ۶۰۰میلیون دلاری ایران از بازار اورآسیا/ظرفیت ۲۰ میلیارد دلاری

معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران از صادرات ۶۰۰ میلیون دلاری ایران به کشورهای اورآسیا خبر داد و گفت: ظرفیت افزایش این رقم به ۲۰ میلیارد دلار وجود دارد.

مسعود کمالی اردکانی  در کمیسیون واردات، توسعه صادرات، حمل و نقل، ترانزیت و گمرک اتاق بازرگانی بیرجند اظهار داشت: ایران عملاً از پنجم آبان ماه سال جاری عضو اتحادیه اورآسیا شده است.

وی با بیان اینکه این اتحادیه شامل پنج کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است، بیان کرد: کل تجارت خارجی این پنج کشور حدود ۹۰۰ میلیارد دلار بوده در حالی که تجارت ایران با این پنج کشور حدود دو میلیارد دلار است.

کاهش تعرفه ترجیحی ۵۰۲ قلم کالا

معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه این پنج کشور بالغ بر ۳۲۰ میلیارد دلار واردات دارند، افزود: از این میزان ۶۰۰ میلیون دلار سهم ایران است اما مطالعات نشان می‌دهد پتانسیل بیش از ۲۰ میلیارد دلار صادرات به این کشورها وجود دارد.

کمالی اردکانی با تأکید بر اینکه انعقاد موافقتنامه تعرفه‌های ترجیحی با اورآسیا یک ظرفیت خوبی برای تجارت کشور است تا از آن استفاده کند، بیان کرد: در حال حاضر بسیاری از تجار در زمینه کاهش تعرفه‌های ترجیحی در بازارهای خارجی مطالبه دارند که با انعقاد این تفاهم نامه در ۵۰۲ قلم کالا از این پنج کشور کاهش تعرفه گرفته ایم.

وی اضافه کرد: برای برخی از این کالاها حتی تا ۹۰ درصد کشور و به طور میانگین حدود ۵۰ درصد کاهش تعرفه گرفته شده است.

معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تمرکز خراسان جنوبی بر روی بازار افغانستان و عراق، عنوان داشت: هر چند بازار افغانستان در نوع خود یک بازار استراتژیک و مهم برای ایران محسوب می‌شود اما این بازارها بی ثبات و ساختار نیافته است.

اردکانی اضافه کرد: اگر بخواهیم آینده نگر باشیم تجار باید سبد بازارهای خود را توسعه دهند و از حالت تک بازاری خارج شوند که کشورهای اورآسیا می‌تواند ظرفیت خوبی در این زمینه باشد.

صادرات ۶۵ دلار کالا

معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران یادآور شد: همچنین در حال حاضر ۱.۴ میلیارد دلار از این پنج کشور واردات داریم.

کمالی اردکانی، حجم تجارت خارجی کشور طی ۹ ماه گذشته را بالغ بر ۶۵ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: این میزان به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود چهار هزار قلم کالا به ۴۰ کشور جهان صادر می‌شود، عنوان داشت: اما تمرکز اصلی صادرات کشور روی ۲۰ کشور است که عمدتاً بازارهای کشورهای همسایه هستند.

معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به مشکلات پیمان سپاری ارزی تجار، گفت: شرایط کشور به گونه‌ای است که ارز حاصل از صادرات برای تأمین نیازمندی‌های وارداتی کشور باید وارد کشور شود.

کمالی اردکانی ادامه داد: بر اساس آخرین تصمیم بانک مرکزی ۵۰ درصد این ارز ناشی از صادرات باید به کشور برگردد، حدود ۳۰ درصد واردات انجام دهند و ۲۰ درصد نیز می‌تواند به صورت نقدی وارد کشور شود.

 محمد عرفانی ،رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه باید رویه صادرات و واردات از افغانستان متعادل شود، گفت: این کشور رغبتی برای بازگشایی بازارچه های مرزی استان ندارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر میزان صادرات به کشور افغانستان و واردات از افغانستان تفاوت زیادی دارد که همین امر سبب انتقاد تجار افغان قرار گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه باید بین صادرات و واردات از افغانستان تعادل ایجاد شود، بیان کرد: اگر هر روز شاهد بسته شدن مرز از سوی کشور افغانستان هستیم چون دولت افغانستان در آن سوی مرز هیچ گمرکی نداشته و از طرفی با وضعیت تراز تجار منفی رغبتی برای باز کردن بازارچه‌های استان ندارد.

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: در حال حاضر بالغ بر ۹۴ درصد مراودات تجاری استان با کشورهای افغانستان، پاکستان و عراق است.

سعید بهشتی با بیان اینکه باید در سیاست‌های صادراتی به کشور افغانستان یک رویه مشخص داشته باشیم، عنوان داشت: در صورت تحقق این امر کشور افغانستان نیز نمی‌تواند به یکباره جلوی واردات برخی کالا را بگیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعرفه ترجیحی در تجارت با کشور افغانستان نداریم و یا خیلی کم است، بیان کرد: باید این تعرفه‌های ترجیحی را با کشور افغانستان داشته باشیم تا بتوانیم بسیاری از محصولات مورد نیاز استان را از طریق این کشور تأمین کنیم.

خراسان جنوبی سهم خود از بازار افغانستان را بگیرد

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی به عنوان یک استان مرزی می‌خواهد مراودات تجاری با کشور افغانستان افزایش یابد، افزود: در این راستا نیاز است که کنسولگری افغانستان در بیرجند و کنسولگری ایران در استان فراه را داشته باشیم.

بهشتی با بیان اینکه خراسان جنوبی در تجارت با کشور افغانستان در کنار دو استان قوی خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان قرار گرفته است، بیان داشت: با وجود همه پتانسیل‌هایی که در این استان وجود دارد اما هنوز هم در بخش زیرساختی مشکل داریم و باید تمهیداتی اندیشیده شود تا خراسان جنوبی سهم خود از بازار افغانستان را بدست آورد.

وی اضافه کرد: کشور افغانستان برای خراسان جنوبی یک موضوع حیاتی است بنابراین باید این استان به عنوان استان معین برای افغانستان باشد و در تصمیمات حداقل از این استان نیز مشورت گرفته شود.

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه بخش تعهدات ارزی به جای اینکه به سود تولید کننده باشد هزینه‌ای را بر آن‌ها متحمل کرده است، افزود: باید در این گونه تصمیمات کشورهای ریالی به صورت خاص دیده شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا