اخبار داخلیدسته‌بندی نشده

نهبندان روی ریل سرمایه‌گذاری/ معدن و زیتون پتانسیل‌های توسعه

نهبندان با داشتن پتانسیل‌هایی چون معدن و محصولاتی چون زیتون و خرما فرصت‌های بی‌بدیلی برای جذب سرمایه‌گذاری دارد.

 نهبندان را نباید به چشم یک شهرستان مرزی و محروم دید. نهبندان با دهسلم زیبا و جذاب و بیابان لوت با شگفتی‌های بی‌بدیل، معدن طلای هیرد و سایر معادنش گنجینه ارزشمندی از پناسیل‌هایی است که می‌تواند خراسان‌جنوبی را در مسیر توسعه و پیشرفت اقتصادی قرار دهد.

اگر زیرساخت‌هایی چون برق و گاز و جاده برای معادن و سایر لکه‌های سرمایه‌گذاری این منطقه فراهم شود بی شک سرمایه‌گذاران متعددی علاقمند به کار و سرمایه در این نقطه از کشور خواهند بود.

محسن احتشام رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی بیرجند در دومین کمیته جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ذیل ستاد توسعه خاوران اظهار کرد: از جمله وظایف اتاق بازرگانی در کمیته جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، شناسایی افراد متمایل به سرمایه‌گذاری در خراسان‌جنوبی و شناساندن فرصت‌های سرمایه گذاری به این افراد است.

رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به اینکه امیدواریم همه تلاش‌ها به سرمایه‌گذاری واقعی منجر شود، بیان‌کرد: سرمایه‌گذاری در خراسان‌جنوبی باید برای منطقه ما آورده اجتماعی داشته باشد.

سرمایه‌گذاری باید شاخص‌های اقتصادی منطقه را ارتقاء دهد

احتشام با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری باید بر اساس مزیت‌های نسبی هر منطقه صورت گیرد، ادامه‌داد: وقتی سرمایه‌گذاری در هر شهرستان و منطقه‌ای صورت می‌گیرد باید برخی از شاخص‌ها چون نرخ بیکاری، میزان صادرات، تولید ناخالص ملی در آن منطقه به سمت بهبودی تغییر کند.

مشیرالحق عابدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه گفت: امیدواریم با ارتباط کمیته‌های ذیل ستاد توسعه خاوران به همکاری لازم برای پیشبرد امور و سرمایه‌گذاری در استان برسیم.

وی با اشاره به ۱۶ طرح مستعد سرمایه‌گذاری در شهرستان نهبندان اظهار کرد: امیدواریم با معرفی و مراجعه سرمایه‌گذاران از طریق اتاق بازرگانی زمینه رشد و بالندگی این شهرستان فراهم شود.

اگر سرمایه‌گذاری ورود پیدا کند ولی نتوانیم آنچه که به او تعهد کرده‌ایم را فراهم کنیم، این سرمایه‌گذاری نتیجه‌ای نخواهد داشت از این رو در مناطق لکه‌گذاری شده برای سرمایه‌گذاری زیرساخت‌ها باید فراهم شود.

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به شناسایی و انتخاب پنج طرح صنعتی و معدنی در نهبندان برای سرمایه‌گذاری بیان‌کرد: امیدواریم با پیگیری‌های مستمر سه طرح از این پنج طرح تا پایان سال به نتیجه مطلوب رسیده و اجرایی شود.

عابدی با بیان اینکه اگر سرمایه‌گذاری ورود پیدا کند ولی نتوانیم آنچه که به او تعهد کرده‌ایم را فراهم کنیم، این سرمایه‌گذاری نتیجه‌ای نخواهد داشت، تصریح کرد: از این رو در مناطق لکه‌گذاری شده برای سرمایه‌گذاری زیرساخت‌ها باید فراهم شود.

وی افزود: اراده بر این است که حتی تا روزهای پایانی خدمتگزاری دولت نیز در راستای توسعه و جذب سرمایه‌گذاری در استان کار و تلاش کنیم.

سرمایه گذاری ۸۰ میلیاردی در کارخانه کنستانتره آهن

مجیدبیکی فرماندار نهبندان نیز در این جلسه اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم برای سرمایه‌گذاری در شهرستان نهبندان معدن است که تأکید استاندار در جلسه شورای اداری اخیر در این شهرستان نیز بوده است.

وی با اشاره به اینکه در شهرستان نهبندان ۲۳ نوع ماده معدنی داریم، بیان‌کرد: گرانیت، طلا، آهن و انواع مواد فلزی و غیر فلزی معدنی در نهبندان شناسایی شده است که همه موارد یک فرصت مهم سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

فرماندار نهبندان ادامه‌داد: در سال‌های اخیر در حوزه فرآوری مواد معدنی در شهرستان نهبندان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی روند بسیار چشم‌گیری داشته است که نمونه آن کارخانه کنستانتره آهن با ۸۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری است.

بیکی با بیان اینکه در حوزه منیزیت نیز در شهرستان نهبندان ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی صورت گرفته است، گفت: معدن طلای هیرد نهبندان نیز ظرفیت بسیار ارزشمندی در این منطقه است.

وی با اشاره به شناسایی ۱۹۰ میلیون تن ذخایر معدنی در شهرستان نهبندان اظهار کرد: در حوزه صنعتی و معدنی پنج طرح را برای سرمایه‌گذاری پیشنهاد داده‌ایم.

فرماندار نهبندان با بیان اینکه این شهرستان در حوزه زیتون و خرما فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیار ارزشمندی دارد، ادامه‌داد: ما در نهبندان ۳۸۰ هکتار سطح زیر کشت زیتون و ۶۰۰ تن برداشت این محصول را در سال داریم.

بیکی افزود: در نهبندان ۱۲ هزار نفر شتر وجود دارد که ۱۰ درصد جمعیت شتر کشور را شامل می‌شود که این موضوع نیز یک فرصت برای سرمایه‌گذاری است.

رضا اردونی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شهرستان نهبندان نیز با تأکید بر اینکه مهمترین ظرفیت و استراتژی سرمایه‌گذاری در این شهرستان معدن است، گفت: خوشبختانه تا امروز ۹ طرح صنعتی با ۴۵ میلیارد تومان در دست سرمایه‌گذاری است.

کارخانه فرآوری سیلیس دهسلم در دست احداث

وی با بیان اینکه در حوزه ماده معدنی سیلیس ۶۰۰ هزار تن ذخیره در شهرستان نهبندان وجود دارد، اظهار کرد: کارخانه فرآوری سیلیس دهسلم را نیز در دست احداث داریم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شهرستان نهبندان یادآور شد: در بحث فراوری ماده معدنی فلوریم نیز ما معدن آن را در شهرستان نهبندان داریم و سرمایه‌گذاری اولیه در این حوزه انجام شده و برای فاز بعدی نیاز به سرمایه‌گذاری جدید داریم.

اردونی با اشاره به اینکه فاز اول کارخانه طلای هیرد با سرمایه‌گذاری ۱۸۰ میلیارد تومان در دست اجرا است، بیان کرد: امیدواریم فاز اول این کارخانه در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد.

نباید به گونه‌ای عمل کنیم که طرح‌های متعدد بدهیم که توجیه فنی و اقتصادی نداشته باشد و در آینده برای ما سرخوردگی به همراه بیاورد سید سعید رضا احمدی زاده، رئیس بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی اظهارکرد: توسعه قبل از هر چیز باید در ذهن افراد شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه متأسفانه در برخی از مناطق محروم هماهنگی لازم برای توسعه وجود ندارد، گفت: ایجاد ستاد توسعه خاوران از جهت ایجاد هماهنگی‌ها و برنامه‌ریزی های منسجم بین سازمان‌های ذی‌ربط در بحث توسعه بسیار ارزشمند است.

واگذاری طرح‌ها براساس اولویت بندی صورت گیرد

احمدی زاده با اشاره به اینکه واگذاری طرح‌ها برای سرمایه‌گذاری نیاز به اولویت‌بندی دارد، اظهار کرد: مؤلفه‌های اولویت بندی مواردی چون میزان اشتغال‌زایی است و ما از سرمایه‌گذاری باید آورده برای استان و منطقه خود داشته باشیم.

وی بیان‌کرد: نباید به گونه‌ای عمل کنیم که طرح‌های متعدد بدهیم که توجیه فنی و اقتصادی نداشته باشد و در آینده برای ما سرخوردگی به همراه بیاورد.

جلال‌الدین صادقی، رئیس جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی با تأکید بر اینکه باید علت عدم ماندگاری برخی از سرمایه گذاران آسیب شناسی شود، اظهار کرد: می‌توانیم برای رونق سرمایه‌گذاری قبل از معدن به پتانسیلی چون گردشگری فکر کنیم.

مناطق محروم نیاز به سرمایه‌گذاری دولتی دارند

وی اظهار کرد: مناطق محروم با صددرصد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نمی‌توانند به سمت توسعه حرکت کنند بلکه قبل از آن باید حمایت و سرمایه‌گذاری بخش دولتی نیز وجود داشته باشد تا انگیزه برای بخش خصوصی نیز ایجاد شود.

رئیس جهاد دانشگاهی خراسان‌جنوبی با اشاره به نقش گردشگری در جذب سرمایه‌گذار بیان‌کرد: اگر گردشگری در منطقه‌ای رونق بگیرد، از بین همان توریست‌ها و گردشگران نیز سرمایه‌گذار جذب می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا