در کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند مطرح شد؛ عناب در مسیر جهانی شدن قرار می گیرد/راهکارهای ارزآوری
راهکارهای ارزآوری بیشتر و معرفی جهانی محصول عناب در راستای رونق گردشگری در کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند مورد بررسی قرار گرفت.
کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی بیرجند با محوریت بررسی راهکارهای ارزآوری عناب به عنوان یکی از محصولات استراتژیک خراسان جنوبی که ۹۸ درصد تولید جهانی را دارد تشکیل شد و دست اندرکاران بخش خصوصی و دولتی استان مباحث پیرامون این محصول را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه بیان کرد: با برگزاری همایش بینالمللی بیابان لوت یک برنامه ۱۰ ساله طراحی شد که براساس آن هر دو سال یکبار در استانهای مشرف به بیابان لوت، این همایش با موضوعات گوناگون برگزار شود.
محمدرضا مجیدی با اشاره به اینکه دبیرخانه دائمی همایش بینالمللی بیابان لوت در دانشگاه بیرجند تشکیل شده است، ادامه داد: امیدواریم بتوانیم از ظرفیت بیابان لوت به درستی استفاده کنیم.
مجیدی با اشاره به اینکه یکی از درآمدزاترین انواع گردشگری، گردشگری سلامت است، افزود: از دیگر اتفاقات مهمی که اتاق بازرگانی در حوزه گردشگری پیگیری کرد، برگزاری سمینار گردشگری سلامت در خراسانجنوبی بود.
مشکلات فعالان حوزه گردشگری در شورای گفت و گو مطرح شود
وی گفت: امیدواریم یکی از جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در خراسانجنوبی با محوریت مسائل و مشکلات فعالان حوزه گردشگری در این منطقه باشد چرا که با مسائل عدیدهای رو به رو هستند.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: در حوزه گردشگری در مناطق گوناگون استان کارها و فعالیتهای بسیار خوبی صورت گرفته است.
مجیدی با اشاره به اینکه گردشگری پیشران توسعه خراسانجنوبی است، بیان کرد: گردشگری میتواند مصداق واقعی و حقیقی اقتصاد مقاومتی و رونق بخش بخشهای دیگر اقتصادی در استان و کشور باشد.
وی یادآور شد: دلیل ورود کمیسیون گردشگری به بحث همایش عناب این است که یکی از بخشهای گردشگری، گردشگری کشاورزی است و میتوان از ظرفیت محصولات استراتژیک برای رونق گردشگری نیز بهره برد.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: در مورد همایش ملی عناب نیز باید چون همایش بین المللیبیابان لوت دبیرخانه دائمی راهاندازی و با یک برنامه ۲۰ ساله زمینه جهانی شدن این محصول را نیز فراهم کنیم.
استفاده از ظرفیت جام جهانی برای معرفی محصول عناب
مجیدی با اشاره به ظرفیت جام جهانی ۲۰۲۲ ادامه داد: میتوان با همکاری دفتر نمایندگی وزارت امور خارجی و سایر دستگاههای ذی ربط از این فرصت برای معرفی محصول عناب استفاده کرد.
سید حسین خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: در مورد همه محصولات استراتژیک خراسانجنوبی و از جمله محصول عناب یکی از مشکلات ضعف در بسته بندی این محصولات است.
وی با اشاره به ضرورت معرفی عناب به عنوان یکی از سوغاتهای اصلی خراسانجنوبی به گردشگران خارجی ادامه داد: این مهم میتواند زمینه ساز ارز آوری برای استان و کشور را فراهم کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با تبیین مشکلات خراسانجنوبی در حوزه منابع آبی، اظهار کرد: این موضوع در حوزه کشاورزی ما را به سمت محصولات کم آب بر چون زرشک و عناب هدایت میکند.
صنایع تبدیلی گیاهان دارویی در اولویت قرار گیرد
خیریه یادآور شد: توجه به بحث صنایع تبدیلی گیاهان دارویی یکی از اولویتها است چرا که برای منطقه سودآوری چند برابری خواهد داشت.
محسن پویان دبیر همایش ملی عناب و مدیر دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی بیان کرد: در زمینه همایش ملی عناب با بسیاری از دانشگاههای کشور و بزرگان پژوهشی مراکز علمی رایزنی و از آنان دعوت شده است.
وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی در سال ۹۵ پروژه دهکده گیاهان دارویی را با ۱۲ میلیارد تومان به تصویب جهاد مرکز رساند، ادامه داد: تاکنون برای این پروژه ۴ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
دریافت ۶۰ مقاله برای شرکت در همایش ملی عناب
مدیر دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی گفت: تاکنون برای شرکت در همایش ملی عناب ۶۰ مقاله دریافت کردیم.
پویان اظهار کرد: دولت سند توسعه عناب را از وزارت جهاد کشاورزی خواسته است و هر چند در این سند از خراسان جنوبی نیز به عنوان تولید کننده یاد شده است ولی شهر قم را برای توسعه عناب معرفی کردهاند!
راغ آرا معاون پشتیبانی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی و دبیراجرایی همایش ملی عناب نیز در این کمیسیون بیان کرد: در دو سال گذشته نقشه جامع علمی کشور و سند ملی توسعه استان و بسیاری از اسناد بالا دستی را بررسی کردیم و به ظرفیت مهم گیاهان دارویی و بحث عناب رسیدیم.
وی ادامه داد: ساماندهی تحقیقات و حمایت از پژوهشهای کاربردی دانشجویان تحصیلات تکمیلی، گردشگری هدفمند و ایجاد موزه گیاهان دارویی از اهداف کلی تشکیل دهکده گیاهان دارویی در زمینی به مساحت ۱۴ هکتار توسط جهاد دانشگاهی است.
معاون پشتیبانی همایش ملی عناب با اشاره به چاپ پنج کتاب با موضوع گیاهان دارویی و کارگاههای متعدد در برخی شهرستانها توسط جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی گفت: همه این موارد در راستای شناساندن هر چه بیشتر ظرفیتهای گیاهان دارویی خراسانجنوبی است.