پیشبینی سرمایه گذاری ۶۲ هزار میلیارد ریالی در حوزه صنعت خراسان جنوبی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از صدور ۱۰۹ فقره جواز تأسیس صنعتی با پیشبینی سرمایه گذاری ۶۱ هزار و ۹۲۵ میلیارد ریال از ابتدای امسال در استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی بیرجند به نقل از خبرگزاری تسنیم ، احمد آریافر صبح امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در ۶ ماهه اول امسال ۱۰۹ فقره جواز تاسیس صنعتی با پیشبینی سرمایهگذاری ۶۱ هزار و ۹۲۵ میلیارد ریال صادر شده که ۵۹ درصد از لحاظ پیشبینی سرمایهگذاری نسبت به مدت ماشبه سال قبل رشد داشته است.
وی افزود: با اجرای کامل این طرحها پیشبینی میشود زمینه اشتغال برای ۲ هزار و ۷۸۰ نفر به صورت مستقیم در استان فراهم شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: این جواز تاسیسها در زمینه کنسانتره زغال سنگ سرب، روی و طلا، لعاب کاشی و سرامیک، محصولات بتنی، تیرچه و اسکلت فولادی، پودر میکرونیزه بنتونیت، تولید درب و پنجره یو پی وی سی، آجر نسوز، گندله آهن، منیزیت، ابزار و ادوات کشاورزی، مصنوعات چوبی و فلزی و غیره صادر شده است.
آریافر با بیان اهمیت تامین زیرساختهای لازم برای تکمیل و بهرهبرداری هر چه سریعتر از طرحهای صنعتی در دست اقدام، بر همکاری و همراهی تمامی دستگاههای مرتبط در این زمینه تاکید کرد.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی ۷۷۵ معدن و ۵۵۳ واحد صنعتی دارد و ۱۴ هزار فرصت شغلی در صنعت، ۱۳ هزار فرصت شغلی در معادن و ۱۰۰ هزار فرصت شغلی در اصناف و خدمات ایجاد شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از راهاندازی شهرک طلا و مس استان در چند سال آینده خبر داد و گفت: نبود زیرساختهای آب و برق، دو معضل معادن بهویژه معادن طلای استان است که تلاش میشود از پساب فاضلاب در تأمین آب صنایع استفاده شود.
وی افزود: معادن سنگ استان نیز برای صادرات مشکل حملونقل دارند که امیدواریم با بهرهبرداری از راهآهن استان این مشکل رفع شود.
آریافر عنوان کرد: از آغاز امسال ۱۱ واحد صنعتی و ۱۵ معدن راکد استان فعال شدند و سرمایهگذاری در بخش معادن استان نیز بیش از ۷ برابر افزایش یافته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: ۳ معدن طلای کودکان، هیرد و شادان دارای کارخانه فرآوری طلا در کنار معدن خود هستند و شمش طلا تولید میکنند و در چند سال آینده شهرک طلا و مس در خراسان جنوبی راهاندازی میشود تا طلای تولیدی در خراسان جنوبی خارج نشود و در خود استان تبدیل به مصنوعات طلا و مس شود تا اشتغال در این بخش افزایش یابد.
وی افزود: تنها ۶ درصد از اکتشافات معدنی خراسان جنوبی تاکنون تبدیل به معدن و عملیات استخراج شده و هنوز ۹۴ درصد اکتشافات معدنی، مراحل تکمیلی خود را طی نکردهاند تا زمینه استخراج آنها فراهم شود.