اخبار داخلی

در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند مطرح شد؛ غلبه دلالی زمینه‌ساز کاهش انگیزه تولید/حمایت‌ها فراتر از شعار شود

گلایه از غلبه دلالی بر فعالیت اصیل اقتصادی، ضرورت حمایت‌هایی فراتر از شعار از تولیدکنندگان و حل مشکلات ارزی صادرکنندگان در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند مطرح شد.

 رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: در حوزه تولید باید سمت کسب ارزش افزوده بیشتر حرکت کرده و از مونتاژکاری فاصله بگیریم.

محسن احتشام با اشاره به اینکه صنعت کشور باید به سمت تولید مولد حرکت‌ کند، بیان‌کرد: جای تأسف است در شرایطی که باید از فعالان اصیل اقتصادی حمایت شود، فعالیت‌های دلالی و سوداگری غلبه پیدا کرده است.

دلالی و سوداگری بر فعالیت‌های اصیل اقتصادی غلبه پیدا کرده است

احتشام با تبیین اینکه باید انگیزه تولید را فزایش دهیم، ادامه داد: غلبه دلالی و سوداگری انگیزه تولید کنندگانی که بدون رانت و در شرایطی سالم کار می‌کنند را کاهش می‌دهد.

وی افزود: در کمیسیون‌های اتاق بازرگانی و از جمله کمیسیون صنعت و کارگروه تسهیل باید به این موارد بیندیشیم که چگونه می‌توان در عرصه عمل مشکلات واحدهای تولیدی خراسان‌جنوبی و بیرجند را حل کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: وقتی که از تولید وتولیدکنندگان حقیقی حمایت و در امتداد آن اشتغال‌زایی ایجاد شود بی‌شک آسیب‌های اجتماعی ناشی از فقر و بیکاری در خراسان‌جنوبی کاهش پیدا خواهد کرد.

تولیدکنندگان انتظار حمایت‌هایی فراتر از شعار دارند

احتشام با انتقاد از برخی از مسائل مرتبط با مالیات از واحدهای کوچک صنعتی در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: در شرایط جنگ تمام عیار اقتصادی تولیدکنندگان انتظار حمایت‌هایی فراتر از حرف، شعار و همایش دارند.

وی بیان کرد: استاندار برای حل مشکلات واحدهای تولیدی آمادگی کافی دارند و ما به عنوان بخش خصوصی باید در این زمینه ایده بدهیم.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: وقتی با افغانستان مبادلات از طریق دلار نداریم چگونه از صادرکننده به این کشور انتظار برگشت ارز داریم که بی شک باید برای این مسائل چاره اندیشی کرده و راه حلی برای رفع آن بیابیم.

در زمینه بازاریابی باید توانمند شویم

احتشام یادآور شد: از طرف دیگر تولیدکنندگان نیز برای رسیدن به موفقیت باید مسلط به علم بازاریابی، بازارسازی و بازارشناسی باشند، در حالی که درباره بسیاری از محصولات خراسان‌جنوبی در این زمینه مشکل داریم.

وی با اشاره به تأکید استاندار خراسان‌جنوبی در زمینه بازاریابی برای محصولات خراسان‌جنوبی، گفت: در صورتی که یک فرد توانمند و با دانش بیابیم آماده راه‌اندازی معاونت بازاریابی در اتاق بازرگانی بیرجند هستیم.

علیرضا باقری رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه گفت: در حوزه معدن ما تا کنون سه جلسه کمیسیون برگزار کرده‌ایم و مسائل مرتبط را با حضور مسئولین صمت و رئیس مجمع نمایندگان خراسان‌جنوبی پیگیری کرده‌ایم.

تداخل قوانین منابع طبیعی با قوانین حوزه معدن

رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به برخی از مشکلات معدن کاران اظهار کرد: یکی از این مشکلات تداخل قوانین مرتبط با معدن با قوانین منابع طبیعی است که محل بحث و گفت‌وگوهای فراوان شده است.

باقری با بیان اینکه قانون منابع طبیعی به گونه‌ای بالا دست قانون معادن قرار گرفته است، بیان کرد: معارضین محلی، نبود زیر ساخت‌های کافی از جمله آب و برق و مخابرات از دیگر مشکلات معادن خراسان‌جنوبی است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال منطقه شاهکوه نهبندان که معادن زیادی در آنجا وجود دارد از برق صنعتی برخوردار نیست.

مشکلات معدن کاران در زمینه واردکردن تجهیزات

رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند با تبیین مشکلات معدن کاران در زمینه خرید تجهیزات معدنی گفت: معدن‌کاران حتی اجازه وارد کردن تجهیزات دست دوم مرتبط با معدن را ندارند که در این زمینه باید تدبیری بیندیشیم.

باقری بیان کرد: باید بازار مشترکی برای عرضه محصولات معدنی خراسان‌جنوبی بیابیم که اتاق بازرگانی با همفکری متولیان امر می‌تواند در این زمینه ورود پیدا کند.

علیرضا خامه زر رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: تلاش اتاق بازرگانی بر این است که تمام واحدهای تولیدی خراسان‌جنوبی در نمایشگاه‌های توانمندی‌های استان در مزارشریف افغانستان شرکت کنند.

مشکلات ارزی صادرکنندگان حل شود

وی بیان کرد: در حوزه تولید و صادرات کالا اگر همه مسائل مرتبط با بازاریابی را حل کرده ولی برای موضوعات ارزی که دست صادرکننده را بسته تدبیری نیندیشیم بی‌شک به نتیجه مطلوب و دلخواه نخواهیم رسید.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: تصور کنیم که همه بازاریابی‌ها و برنامه‌ها برای تولید را به نتیجه رساندیم ولی وقتی بر سرراه صادرکننده مشکلاتی در زمینه مسائل ارزی وجود دارد مسائل حل نخواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا