همفکری برای مرهم گذاشتن بر زخمهای تولید و صادرات
تقویت بازاریابی واحدهای تولیدی، کمکهای فنی و اعتباری، مسائل کارتهای پیله وری و ممنوعیت صادرات برخی کالاها مورد بررسی مسئولان اتاق بازرگانی بیرجند قرار گرفت.
جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند برگزار و پیرامون مسائل و مشکلات حوزه تولید و صادرات در خراسان جنوبی رایزنی و همفکری صورت گرفت.
محسن احتشام رئیس اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه با اشاره به مشکلات برخی از تولیدکنندگان با دستگاههایی چون امور مالیاتی اظهار کرد: تلاش بر این است که با پیگیریها و روشهای مختلف این موضوع را رفع کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: گاه ما در خراسانجنوبی معافیتهای مالیاتی داریم ولی به واسطه عدم آگاهیها و عدم پیگیری از سوی فعالان اقتصادی از این معافیتها بهره مند نمیشویم.
مدیرانی که اختیارات کافی ندارند
احتشام با بیان اینکه سیستم مدیریتی در اتاق بازرگانی به صورت مشاورهای و مشورتی پیگیری میشود، افزود: از آنجایی که مدیران استانی اختیارات کافی در برخی زمینهها ندارند، گره بسیاری از مشکلات در پایتخت باز میشود که باید پیشگیری شود.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: اتاق بازرگانی بیرجند دیگر به دنبال اقدامات عمرانی و ساخت فضاهای فیزیکی نیست بلکه بیشتر از آن میخواهیم به تقویت بازار و بازاریابی واحدهای تولیدی در خراسانجنوبی کمک کنیم.
احتشام یادآور شد: باید هرچه زودتر بسته ای برای رونق تولید در خراسان جنوبی تهیه و تنظیم و تدوین کنیم و به سمت اجرایی شدن حرکت نماییم.
مطالبهگر باشیم
وی با اشاره به تأثیر پیگیریها و بازدیدهای استاندار از شهرکهای صنعتی شهرستانهایخراسانجنوبی گفت: در مورد مسائل و مشکلات زیر ساختی صنعت و تولید اگر فعالان اقتصادی مطالبهگر و پیگیر باشند بی شک به نتایج بسیار خوبی خواهیم رسید.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند گفت: در زمینههایی چون کمکهای فنی و اعتباری باید با جدیت بیشتری موضوع را پیگیری کنیم.
حقیقی مشاور توسعه راهبردی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به تشکیل کارگروه رفع موانع تولید بیان کرد: میتوان از این فرصت برای رفع بسیاری از مشکلات واحدهای تولیدی خراسانجنوبی در پایتخت برداشت.
وی با بیان اینکه بسیاری از همشهریان خراسانجنوبی که در پایتخت زندگی میکنند از روشهای مختلف میتوانند به رفع مشکل واحدهای تولیدی استان کمک کنند، ادامه داد: در خراسانجنوبی به واسطه مسائلی چون دوری از مرکز و کمبود اعتبارات، عدم آشنایی برخی از مدیران استانی از موضوعاتی چون قوانین مالیاتی و مسائل مختلف با مشکلاتی رو به رو هستیم.
مشاور توسعه راهبردی اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: اتاق بازرگانی بیرجند از جنبههای مختلف چون ساخت فضای فیزیکی مناسب، امنیت مدیریت، اعتماد به هیئت رئیسه در سالهای قبل بسیار موفق عمل کرده که یک فرصت بسیار خوب برای فعالان اقتصادی است.
فکر اساسی برای ممنوعیتهای صادراتی به افغانستان شود
علی اکبر فرامرزی عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه بیان کرد: در راستای بحث ممنوعیتهایی که برای صادرات چهار قلم کالا از مرز خراسان جنوبی به افغانستان اعمال میشود باید فکر و چاره اساسی کرد.
وی ادامه داد: اگر برای کالاهایی چون سیمان و سوخت و آهن آلات ممنوعیت صادرات به افغانستان اعمال شود بیشک دچار مشکلات عدیدهای خواهیم شد.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند گفت: براساس برنامه سازمان توسعه تجارت و بازرگانی باید کالا به نام تولیدکننده صادر شود که این موضوع نیز پیله وران و صادرکنندگان را در زمینه فعالیت هایشان دچار نگرانی کرده است.
فرامرزی یادآور شد: حل این مشکل نیز باید پیگیری شود.
سید حسین خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه بیان کرد: در بحث فولاد و سیما مسائلی در زمینه صادرات گمرک و تعهدات ارزی داشتیم.
ممنوعیتهای صادراتی که با کارت پیله وری برداشته میشود!
وی ادامه داد: در مورد کالاهایی مثل جوجه و دام خیلی از افراد از ما خرید میکردند و از طریق استفاده از کارتهای پیلهوری دیگران از مرز خارج میکردند در حالی که امکان صادرات برای تولید کننده به دلایل عدیدهای وجود نداشت.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند افزود: این موضوع را در دیدار با بسیاری از مسئولان و متولیان مطرح کردیم که چرا صادرات آن کالاهای مد نظر برای من تولید کننده که پیگیری تعهدات ارزی او به مراتب راحتتر است فراهم نیست.
خیریه با اشاره به اینکه در شرایط فعلی همه کارها به سمت تخصصی شدن حرکت کرده است، گفت: در این راستا اگر از یک مشاوره خبر و متخصص در حوزه ارزی و گمرک برای راهنمایی فعالان اقتصادی خراسانجنوبی در اتاق بازرگانی بیرجند بهره بگیریم بسیار مفید خواهد بود.
گلایه به اعتراض یکسان بودن قیمت دان در تمام کشور
و بیان کرد: یکی از گلایه ها و اعتراضات تعیین قیمت یکسان برای دان در تمام نقاط کشور است در حالی که باید موضوعات دیگر چون هزینه حمل و نقل از بندر امام تا شهرهایی چون بیرجند در نظر گرفته شود.
حمیدرضا امینی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه دادستانی در بحث تعهدات ارزی برخی از شرکتهای سیمانی ورود پیدا کرده است، اظهار کرد: اگر شرکتی بخواهد کالایی را صادر کند، تولید کننده باید اظهار کند.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: حتی اگر نمایندهای را معرفی و این نماینده به تأیید سازمان توسعه تجارت و یا وزارت صنایع می رسد باز هم شرکت تولید کننده موظف به تصفیه ارزی است.
هر صادرکننده ای با هر میزان صادرات باید تعهدات ارزی خود را تسویه کند
امینی بااشاره به اینکه در سال گذشته تا یک میلیون دلار لازم نبود بازگشت ارز صورت بگیرد، بیان کرد: امسال بسیاری از معافیتها نیز برداشته شده است و هر صادرکننده ای با هر میزان صادرات باید تعهدات ارزی خود را تسویه کند.
وی با تبیین شیوه پیگیری مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی در کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ادامه داد: در دوره جدید چهار جلسه کمیسیون صنعت برگزار شد و در چهار جلسه استانی کارگروه رفع موانع تولید و سه جلسه کمیته شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی نیز شرکت کردیم.
پیلهوری راه امرار معاش بسیاری از مرزنشینان
نهتانی فعال اقتصادی نیز در این جلسه با تبیین ضرورت بحث صادرات پیلهوری بیان کرد: بسیاری از خانوادهها در گزیک و درح و بسیاری دیگر از مناطق مرزی از همین طریق کار و امرار معاش میکنند.
وی یادآور شد: اگر بخواهیم جلوی کارت پیله وری و صادرات آن گرفته شود بی شک به این افراد ظلم بزرگی خواهد شد.
این فعال اقتصادی گفت: هر چند پیله وران مشکلات عدیدهای دارند ولی در کنار آن متعهدند که اگر از طریق بازارچه کالایی را خارج میکنند اجازه واردات و ورود کالا از کشور افغانستان نیز دارند.
گفتنی است در این جلسه علیزاده به عنوان دبیر اتاق بازرگانی بیرجند انتخاب شد.