اخبار داخلی

لزوم استفاده از انرژی‌های‌ خورشیدی برای توسعه خراسان جنوبی

استان خراسان جنوبی با داشتن بیش از ۳۰۰ روز آفتابی از ۳۶۵ روز سال شرایط بسیار مطلوبی برای استفاده از انرژی‌های نو به ویژه انرژی خورشیدی دارد در حالیکه این ظرفیت عظیم مورد کم‌توجهی قرار گرفته و فرصت‌سوزی می‌شود.
تابش خورشید و انرژی حاصل از آن به عنوان منحصر به فردترین منبع انرژی تجدیدپذیردر جهان و منبع اصلی تمامی انرژی‌های موجود در زمین امروز جایگاه ویژه‌ای به خود گرفته است.
با توجه به محدود بودن منابع سوخت فسیلی و مشکلات ناشی از احتراق این سوخت‌ها مانند آلودگی روز افزون هوا، استفاده از فناوری‌های خورشیدی مورد توجه بسیاری از کشور‌ها قرار گرفته و هم اکنون کشور‌های زیادی به دنبال استفاده از نور خورشید برای تولید برق هستند.
ساعات آفتابی در خراسان جنوبی به طور متوسط به سه هزار و ۲۰۰ ساعت در سال و حتی بیشتر نیز می‌رسد که این روند در برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی از جمله طبس مقدار تابش ۴۸۱ (کالری بر سانتیمتر مربع در هر روز) است.
در صورت استفاده بهینه از این انرژی‌های پایدار، استان خراسان جنوبی به یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید برق تبدیل خواهد شد و خواهد توانست علاوه بر تامین نیاز استان و استان‌های همجوار، بخشی از انرژی را به کشورهای همسایه صادر کند.
مقام معظم رهبری در بیش از یک دهه گذشته در نامگذاری سال‌ها بر مسائل اقتصادی تاکید کردند و همواره این مسئله را اولویت نخست دولتمردان دانستند.

ایشان امسال را نیز بر همین محور نامگذاری کرده و شعار امسال را«تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نامیده و اعلام کردند که مشکلات اقتصادی علاج‌پذیر است و حتماً باید علاج شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی هدف از تعیین شعار سال را جهت‌دهی به حرکت مسئولان دستگاه‌ها و آحاد مردم دانستند و از مسئولان خواستند در تحقق شعار سال به کارهای سطحی همچون درج نام سال بر تابلوی خیابان‌ها و یا بر روی سربرگ دستگاه‌ها اکتفا نکنند چراکه تحقق شعار امسال نیاز به سیاستگذاری دارد و کار و تلاش بیشتر باید محقق شود.
با توجه به اینکه از بنیادی‌ترین و استراتژیک‌ترین بخش‌های یک کشور بخش انرژی است و از طرفی با توجه به ظرفیت‌های منحصر به فرد خراسان جنوبی در زمینه انرژی‌ پاک، کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند برای نخستین بار تشکیل شد.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: با عنایت به ظرفیت‌های خدادادی متعدد در استان خراسان جنوبی ضرورت دارد که این مهم ابتدا در استان معرفی و جایگاه آن تبیین شده و پس از آن با هم افزایی با مدیران استان در جهت ترویج و توسعه فعالیت‌های سرمایه گذاری اقدام شود.
سینا سرحدی افزود: خوشبختانه با توجه به حمایت اتاق بازرگانی بیرجند و ظرفیت قانونی اتاق‌های بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی و علاقه مندی سرمایه گذاران این موضوع در دستور کار اتاق قرار گرفته و پس از طی فرآیندهای قانونی کمیسیون تخصصی تشکیل شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر و با توجه به حمایت و هدایت‌های دولت و علاقه‌مندی شخص استاندار خراسان جنوبی پیش بینی می‌شود که توسعه در این بخش که جزء زیرساخت‌های اصلی می‌باشد افق روشنی را در پیش داشته باشد.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند با تاکید بر اینکه توسعه در تمامی بخش‌ها، حتما و اجبارا نیاز توسعه در حوزه تولید انرژی دارد اظهار داشت: استان خراسان جنوبی از ره آورد توسعه در این بخش در کوتاه مدت می‌تواند به رشد در شاخص‌های اقتصادی دست یافته و مکان مناسبی برای سایر سرمایه گذاران علاقه مند بومی و غیر بومی شود.
وی تصریح کرد: با لطف خداوند به جهت وجود منابع غنی استان و مدیران علاقه‌مند و همچنین حضور دکتر نخعی نماینده محترم نهبندان مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی به عنوان سخنگوی کمیسیون انرژی محلس، سعی خواهد شد که در کوتاه مدت فرصت‌ها و تهدیدها توسعه در این حوزه رصد و پس از طرح در مجاری قانونی به منظور حل این مشکلات اقدامات مؤثر به کار آید.
سرحدی با اشاره به اعلام نیاز کشور به بیش از ۷۰ هزار مگاوات برق افزود: قسمتی از محل تولید در بخش انرژی‌های تجدید پذیر از سوی دولت پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: همچنین نیاز جدی پنج هزار مگاوات کشور همسایه (افغانستان)که در حال حاضر حدود ۱۱۰ مگاوات از طریق ایران تأمین می‌شود، افق سرمایه گذاران در این بخش را روشن می‌کند.
وی ادامه داد: لذا ضروری است که تولید در این حوزه به عنوان تولید زیرساختی از طریق استان حمایت جدی شده و از محل اعتبارات اختصاص یافته (تبصره۱۸) سهمی به این بخش و سرمایه گذاران علاقه‌مند که مسیر قانونی را طی کرده‌اند تخصیص یابد.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: در حال حاضر و با توجه به اسناد مکتوب بخشی از سرمایه گذاری‌های صورت گرفته در استان به علت عدم وجود انرژی برق، بلا استفاده مانده این در حالیست که با حمایت سریع و جدی در بعضی از شهرستان‌ها صدها فرصت شغلی جوانان که معطل تأمین انرژی برق است، در اختیار این افراد خواهد گرفت.
سرحدی افزود: در این مسیر مطالعات جدی هم از موفقیت‌های استان‌های پیشرو مانند یزد به عمل آمده و سعی شده که الگوی عملیاتی مناسبی براساس ظرفیت‌های استان و اقلیم و حوزه سرمایه گذاری تعریف شود که به متولیان توسعه استان ارائه خواهد شد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا