اخبار داخلی

پیشنهاد تمدید مهلت مصالحه ریالی صادرکنندگان تا پایان شهریور ارائه شد

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت صمت خراسان جنوبی از ارائه پیشنهاد تمدید مهلت مصالحه ریالی و پیگیری تسهیل رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان خبر داد.

الیاس جویبان، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی، امروز در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با تشریح آخرین وضعیت مقررات بازگشت ارز حاصل از صادرات، اظهار کرد: در شرایط عادی، کارگروه اقدام ارزی برای گروه‌های مختلف کالایی مهلت‌های مشخصی را برای بازگشت ارز صادراتی تعیین کرده است.

وی افزود: بر این اساس، صادرکنندگان محصولات نفتی، پالایشی، پتروشیمی، فلزات رنگی و محصولات فولادی ۸۰ روز فرصت دارند ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند و سایر گروه‌های کالایی نیز چهار ماه فرصت دارند تا حداقل ۶۰ درصد تعهدات ارزی خود را ایفا کنند.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت خراسان جنوبی با اشاره به یکی از مطالبات صادرکنندگان استان گفت: در خصوص موضوع مصالحه ریالی، پیشنهاد تمدید این امکان از سوی سازمان صمت استان به وزارت متبوع جهت طرح در کارگروه اقدام ارزی ارسال گردیده است.

جویبان تصریح کرد: با توجه به ضوابط موجود، اجرای این موضوع بدون تعیین بازه زمانی مشخص امکان‌پذیر نیست، اما پیشنهاد وزارتخانه این است که فرصت استفاده از این ظرفیت حداقل تا پایان شهریورماه تمدید شود تا صادرکنندگان بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

وی همچنین به موضوع افزایش سقف صادراتی و رفع محدودیت‌های برخی صادرکنندگان اشاره کرد و افزود: امکان استفاده از سهمیه‌های ویژه برای واحدهای تولیدی و بازرگانان در سامانه جامع تجارت پیش‌بینی شده و این موضوع به استان‌ها تفویض اختیار شده است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت خراسان جنوبی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند درخواست خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند تا پس از بررسی، رتبه‌بندی و ارائه تضامین لازم، مجوزهای مورد نیاز برای ادامه فعالیت صادراتی صادر شود.

جویبان با بیان اینکه برخی از این فرآیندها هزینه‌های صادرات را افزایش می‌دهد، گفت: پیشنهاد ما این است که صادرکنندگان تا سقف یک میلیون دلار از برخی محدودیت‌ها و الزامات معاف شوند تا بخشی از مشکلات فعالان اقتصادی، به‌ویژه در استان‌هایی مانند خراسان جنوبی، برطرف شود.

وی تأکید کرد: بسیاری از پیشنهادهای مطرح‌شده در حوزه رفع تعهدات ارزی و تسهیل صادرات نیازمند طرح و تصویب در کارگروه اقدام ارزی بانک مرکزی است و تحقق آن‌ها مستلزم همراهی و همکاری دستگاه‌های ملی خواهد بود.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: با پیگیری استانداری، نمایندگان مجلس و دستگاه‌های اجرایی استان، تلاش خواهیم کرد مطالبات صادرکنندگان به‌صورت جدی در سطح ملی دنبال شود تا زمینه تسهیل تجارت خارجی و حمایت از فعالان اقتصادی استان فراهم شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

دکمه بازگشت به بالا