رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند: موتور گردشگری جز با حمایت بخش خصوصی روشن نمیشود
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنرو اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی بیرجند گفت: موتور گردشگری جز با حمایت بخش خصوصی روشن نمی شود.
محمد رضا مجیدی در سمینار گردشگری سلامت و ظرفیتهای آن برای توسعه گردشگری حوزه اکو و و همسایگان در اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰ نوع گردشگری داریم.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه گردشگری سلامت فراتر از گردشگری برای درمان است، بیان کرد: گردشگری پزشکی، گردشگری طبیعت درمانی و گردشگری تندرستی زیرشاخههای گردشگری سلامت است.
مجیدی با تبیین اینکه کشور افغانستان برای خراسانجنوبی هدف در رونق گردشگری سلامت است، بیان کرد: از میان دلایلی که موجب میشود افراد با هدف درمان مسافرت کنند، میتوان به هزینه پایین مراقبتهای پزشکی، جستجو برای یافتن پزشک متخصص و باتجربه، کیفت مناسب خدمات درمانی، ایمنی و کوتاهتر بودن زمان انتظار برای درمان اشاره کرد.
وی ادامه داد: جایگاه گردشگری سلامت در اسناد بالادستی کشور هم دیده شد و باید از عنصر آموزش و فرهنگ سازی برای توانمندسازی بخش خصوصی استفاده کرد.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنرو اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه موتور گردشگری کشور جز با حمایت بخش خصوصی روشن نمیشود افزود: در سال ۲۰۱۲ بیش از ۲۰۰ هزار نفر گردشگر با هدف توریسم سلامت به ایران سفر کردند که از محل ورود این گردشگران بیش از یک میلیارد دلار وارد چرخه اقتصادی کشور شده است.
مجیدی با اشاره به اینکه در زمینه توریسم درمانی و جذب گردشگران سلامت همواره باید به چهار آیتم اساسی در این زمینه توجه داشت، بیان کرد: توانمندیهای شاغلان حرفه پزشکی، تکنولوژیهای روز و استانداردهای جهانی، اقتصاد درمان و هزینههای درمانی و مقررات داخلی کشورها از عوامل مهم گردشگری سلامت هستند.
وی اظهار کرد: ایران در هر چهار مورد ذکر شده نسبت به کشورهای همسایه و خاورمیانه از توانمندیهای بهتری برخوردار است که باید نهایت استفاده از پتانسیل موجود را کرد اما متأسفانه تبلیغات مناسبی برای شناسایی توانمندیهای پزشکی و گردشگری ایران در خارج صورت نگرفته است.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنرو اقتصاد ورزش اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: تا پیش از بحران سیاسی شکل گرفته در روابط ایران و برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس گردشگران ورودی به ایران بیشتر از کشورهای آذربایجان، عراق، ترکمنستان، افغانستان، کویت، سوریه، لبنان، بحرین، عربستان و ترکیه بودند و ایران طی یک دهه گذشته پیشرفتی در حدود ۲۰ الی ۲۵ درصد در حوزه توریسم سلامت داشته است.
مجیدی یادآور شد: ناباروری، دندانپزشکی، جراحی پلاستیک، جراحی قلب، بیماریهای مرتبط با سرطان، جراحی چشم و و گردشگری در آبهای شفا بخش از مهمترین علل سفر گردشگران سلامت به ایران بوده است.
محمد جهانگیری،معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور و رئیس انجمن خدمات بینالمللی سلامت ایران در حاشیه سمینار گردشگری سلامت و ظرفیتهای آن برای توسعه گردشگری حوزه اکو و و همسایگان اظهار کرد: خراسانجنوبی به واسطه همزبانی و هم مرز بودن با کشور افغانستان یک ظرفیت مهم برای رونق گردشگری سلامت دارد.
وی بیان کرد: از طرف دیگر متخصصین بسیار خوبی در حوزه پزشکی در شرق کشور و خراسانجنوبی داریم که این مهم نیز بسیار قابل تأمل است.
جهانگیری ادامه دارد: اما نکته مهم این است که ما نتوانستهایم علیرغم خدمات خود یک بسته جامع و با نظم و هارمونی ارائه دهیم.
وی افزود: شاید یک بیمارستان و آژانس گردشگری به تنهایی در حوزه گردشگری کار خود را به درستی انجام داده باشد ولی باید بین خدمات این دو یک هماهنگی و تعامل وجود داشته و در حقیقت یک بسته جامع خدمت ارائه شود.
رونق گردشگری سلامت در خراسان جنوبی نیازمند توسعه زیرساختها
رئیس انجمن خدمات بینالمللی سلامت ایران و معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: از نظر زیر ساختی نیز برای رونق گردشگری سلامت در خراسانجنوبی زیر ساختهای حمل و نقل زمینی و هوایی باید ارتقا یافته تا انتقال افراد و رفت و آمد آنان تسهیل شود.
جهانگیری با اشاره به ضرورت معرفی ظرفیتهای گردشگری خراسانجنوبی برای کشور هدف یعنی مردم افغانستان، بیان کرد: باید ارتباطات مالی بین دو کشور نیز از جنبههای مختلف تسهیل شود چرا که به دلایل امنیتی مردم افغانستان نمیتوانند حجم زیادی پول نقد به همراه خود به ایران بیاورند.
وی با بیان اینکه در حوزه گردشگری باید به صورت حرفهای کار و تلاش کنیم، ادامه داد: دو بیمارستان ولی عصر (عج) و امام رضا (ع) در خراسانجنوبی مجوز پذیرش بیمار خارجی را دارند و بیمارستان رازی نیز مراحل کار دریافت مجوز را پیگیری میکند.
رئیس انجمن خدمات بینالمللی سلامت ایران و معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: یکی از استانهای همسایه خراسان جنوبی یعنی خراسانرضوی یکی از قطبهای گردشگری سلامت است که میتوان از تجربیات آن استفاده کرد.
جهانگیری با اشاره به اینکه کشورهای افغانستان، عراق و آذربایجان بیشترین گردشگر را به منظور درمان به ایران دارند، یادآور شد: بیشترین علل مراجعه درمان در حوزه گردشگری سلامت نیز مربوط به چشم پزشکی، ناباروری، زیبایی، قلب و عروق و ارتوپدی است.