استان نیازمند حکم حکومتی برای حمایت از تولید و عرضه کننده حوزه فناوری
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوین اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه در دنیای کنونی اقتصاد دیجیتال حرف اول را می زند، گفت: اقتصاد دیجیتال بر پایه فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی و داده های بزرگ با کمک متخصصین امر می تواند در توسعه اقتصاد جوامع موثر باشد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، مهدی باقری در نشست فعالان حوزه فناوری با معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در استان خراسان جنوبی نیز چندین دسته متولی در حوزه فناوری اطلاعات داریم،اظهار کرد: اداره کل فناوری اطلاعات، پارک علم و فناوری، سازمان نظام صنفی رایانهای، اتاق بازرگانی و کمیسیون فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوین در واقع محلی برای صاحبان حوزه فناوری اطلاعات محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه در دنیای کنونی اقتصاد دیجیتال حرف اول را می زند، افزود: اقتصاد دیجیتال بر پایه فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی و داده های بزرگ با کمک متخصصین امر می تواند در توسعه اقتصاد جوامع موثر باشد.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوین اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه کمیسیون فناوری اطلاعات در واقع حلقه مفقوده بین بخش خصوصی و حوزه بازرگانی است، گفت: حوزه فناوری اطلاعات کم چالشترین و بی دردسرترین حوزه جهت کسب درآمد در کشور است.
وی با بیان اینکه صادرات در حوزه فناوری اطلاعات، صادرات دانش، فکر و ایده است، عنوان کرد: مقرر شده تیمی از فعالان حوزه فناوری استان جهت بررسی مسائل از خط تولید و حوزه بازرگانی بازدید داشته باشند.
باقری با اشاره به اینکه اگر عرضه داخلی حمایت شود قطعاً اشتغال در شرکتها افزایش پیدا می کند، بیان کرد: امروز نیاز به حکم حکومتی فردی مورد قبول برای حمایت از شرکت های بومی استان احساس می شود تا شاید برخی دستگاه ها متوجه این موضوع بشوند که عدم حمایت در خرید کالا و خدمات از شرکت های بومی و عزیزانی که در این استان شغل ایجاد کرده اند ضربه ای جبران ناپذیر به اشتغال ما در استان خواهد زد .
وی با بیان اینکه در حال حاضر برای سامانه ستاد قانون دست ادارات را باز گذاشته است، اظهار داشت: تنها راه رشد و توسعه استان در شرایط کنونی حمایت از عرضه و تولید کالاهی بومی استان است. ما همیشه اعلام میکنیم حمایت از تولید کننده داخلی و در حوزه سخت افزارهای فناوری ما آنچنان تولید کننده ای نداریم و عملا عرضه کنندگان بومی باید مورد حمایت قرار گیرند چرا که اینها اشتغال مورد نظر را ایجاد کرده اند.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه حوزه فناوری اطلاعات به پشتیبانی و دانش بومی نیاز دارد، افزود: سوله های بزرگی در استان وجود دارد که میتوان به عنوان یک فضای کار اشتراکی جهت آموزش از آن ها استفاده کرد و مطمینا با در اختیار نهادن این فضاها به جوانان بومی میتوانیم شاهد رونق اشتغال در حوزه کارهای اشتراکی باشیم.
وی با بیان اینکه راه اندازی شتاب دهنده ها شاید برای یکبخش خصوصی به نشبت جمعیت استان توجیه اقتصادی ندارد، گفت: باید برای شتاب دهنده ها تسهیلات مشوقی در نظر گرفته شود.
باقری ادامه داد: اگر شتاب دهنده در استان حضور داشته باشد قطعا مشکل تسهیلات بزرگ و گرفتن مشاور برای آنها برطرف و ایده های نوپا به طرح های بزرگ کشوری تبدیل خواهند شد.مهدی جعفری سرپرست معاونت اقتصادی استانداری در این نشست از فعالان حوزه فناوری به عنوان مغزهای متفکر جامعه نام برد و اظهار کرد: شرکت های نوپا برای رقابت با شرکت های بزرگ نیازمند حمایت ویژه هستند.
وی با تأکید بر اینکه پیشرفت و اقتدار نیازمند توجه ویژه و با برنامه هدفمند است، گفت: نیاز است انجمن و شرکت تعاونی عام فناوری اطلاعات و کسب و کارهای دانشبنیان در استان راهاندازی شود تا گفتمان فعالان این حوزه در همه جا مطرح شده و جایگاه اصلی خود را پیدا کنند چون با این اقدام انتفاع و سودش به همه میرسد.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری ادامه داد: ما هم اعتبار لازم و کافی را از محل تبصره ۱۸ اختصاص میدهیم و حمایت میکنیم تا انجمن و شرکت تعاونی حوزه فناوری اطلاعات و کسب و کارهای دانشبنیان در استان تقویت شود.
جعفری با اشاره به لزوم ایجاد ارزش افزوده در حوزه فناوی اطلاعات استان، تصریح کرد: ما در حقیقت بهشت سرمایه برداران هستیم نه بهشت سرمایهگذاران، چون ارزش افزوده معادن خراسان جنوبی با وجود ۸۴۰ معدن و ۷ هزار میلیون تن ذخیره و اشتغال ۱۳ هزار نفر فقط چهار درصد است.
به گفته وی؛ زمانی بهشت سرمایهگذاران خواهیم شد که ارزش افزوده معادن افزایش یابد و از خام فروشی مواد معدنی جلوگیری شود.
وی به برنامه بررسی میدانی مشکلات واحدهای تولیدی و بخش صنعت و معدن و سرمایهگذاران در شهرستانها اشاره کرد و گفت: برای اولین بار روز گذشته و با حضور بیش از ۲۸ مدیرکل در نهبندان میز خدمت برپا شد و مشکلات بخش تولید این شهرستان به صورت موردی بررسی و دستورات لازم صادر شد.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری با بیان اینکه مشکلات با مدیریت میدانی و جهادی قابل حل است و در جهت رفع مشکلات مردم باید قدم برداریم، متذکر شد: باید سوخت به اندازه کافی در اختیار معادن و واحدهای تولید قرار گیرد تا بخش تولید دچار مشکل نشوند.
جعفری از افزایش هزار و ۹۰ درصدی ترانزیت کالا از مرز ماهیرود در اردیبهشت ماه جاری خبر داد و افزود: این اقدام با افزایش ساعت کاری در مرز رقم خورد.
وی با تأکید بر اینکه باید قدرت ریسک مدیران استان افزایش یابد، گفت: برای حمایت از تولیدکننده داخلی استان ادارات دولتی باید خرید محصولات تولیدی خراسان جنوبی را در اولویت داشته باشند.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری یادآور شد: برای اولین بار در خراسان جنوبی در دولت سیزدهم، فناوری اطلاعات به عنوان پیشران اقتصادی معرفی شد و این حوزه در کنار ظرفیت معادن استان قرار گرفت.
جعفری تأکید کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته ظرفیت های خالی استان را در خدمت جهش تولید قرار خواهیم داد.
شایان ذکر است در این جلسه فعالان حوزه فناوری اطلاعات به بیان مسائل و مشکلات حوزه کاری خود پرداخته و دغدغه حمایت از سازمان و ارگان دولتی از کسب و کارها بومی استان داشتند و خواستار تأمین کالا و خدمات از شرکت های بومی استان بودند.