اخبار داخلی

بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری بین قرقیزستان و خراسان جنوبی فراهم شود

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: انتظار داریم بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری‎‌های مشترک بین خراسان جنوبی و قرقیزستان فراهم شود که در این زمینه بخش خصوصی استان اعلام آمادگی می‌نماید

محسن احتشام در دیدار فعالان اقتصادی و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان با سفیر قرقیزستان در ایران افزود: در حال حاضر ۹۶۵ نفر از فعالان اقتصادی استان عضو اتاق بازرگانی بیرجند هستند و آمادگی خود را برای ایجاد پلی بین مبادله ظرفیت‌های نسبی دو کشور از طریق فعالان بخش خصوصی، تجار و بازرگانان اعلام می‌کنیم.
وی ادامه داد: در همین زمینه آمادگی پذیرش یک هیات تجاری از کشور قرقیزستان هستیم تا دو طرف بتوانند مزیت‌های نسبی را بیشتر معرفی کنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه آماده اعزام یک هیات تجاری از طریق خراسان جنوبی به شهر بیشکک هستیم، تصریح کرد: همچنین برای برگزاری نمایشگاه‌های اختصاصی با این کشور آمادگی داریم.
وی افزود: قرقیزستان از جمله کشورهای هدف ابتدایی بوده و تجار و بازرگانان کشور ما از۲۵ سال پیش حضور پررنگی در صادرات مواد شوینده به بیشکک این کشور داشته اند.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هم گفت: در استان محصولاتی از قبیل ایزوگام، مواد شوینده و بهداشتی، قیر، کنسانتره زرشک و انار، کیک و کلوچه، محصولات لبنی، صنایع غذایی، چرم مصنوعی، تولید نخ پنبه، تولید پارچه و کارخانجات تولید آرد، پلاستیک و فولاد را داریم.

علیرضاخامه‌زر افزود: با توجه به موقعیت تجاری خراسان جنوبی و مرز مشترک با کشور افغانستان، از مجموع صادرات حدود دو تا سه میلیارد دلار کالا به این کشور در چند سال منتهی به امسال، خراسان جنوبی ارائه دهند خدمات به حدود یک سوم این حجم کالای صادراتی از لحاظ ارزشی و ۵۰ درصد از لحاظ وزنی است و این موقعیت اقتصادی استان را برجسته می‌کند.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی بیرجند آماده پذیرش هیات‌های تجاری از قرقیزستان به استان و برعکس را دارد، اظهار داشت: همچنین برای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های خراسان جنوبی و برعکس آمادگی داریم.

رئیس کمیسیون توسعه صادرات،مدیریت واردات،حمل و نقل،ترانزیت،گمرک و امور مرز اتاق  بیرجند تصریح کرد: آماده انعقاد تفاهم‌نامه بین بخش خصوصی استان با فعالان بخش خصوصی قرقیزستان را داریم.

وی تاکید کرد: پیشنهاد می‌کنیم ارتباطی بین خراسان حنوبی و یکی از استان‌های قرقیزستان که به لحاظ اقتصادی و فرهنگی به استان ما نزدیک‌تر است را داشته باشیم.
خامه‌زر عنوان کرد: برای تشکیل تشکیل اتاق‌های بازرگانی مشترک ایران و قرقیزستان را داریم که جزو ضروریات است تا بتوانیم مراکز تجاری را در دو کشور راه‌اندازی کنیم.
وی یادآور شد: اشتراک بین ایران و قرقیزستان عضویت دو کشور در اتحادیه اوراسیا، سازمان اکو و سازمان همکاری اقتصادی شانگهای است.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند بیان کرد: ایران رتبه ۱۸ در صادرات به قرقیزستان را دارد و از پنج میلیون دلار واردات به این کشور ما رقم خیلی کمی داریم.
وی ضمت تبریک سی‌امین سال برقراری رابطه دیپلماتیک بین ایران و قرقیزستان یادآور شد: تقاضا داریم در سبد واردات این کشور محصولات استان ما نیز گنجانده شود تا نقش بیشتری در این کشور داشته باشیم.

نائب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم گفت: این استان با صدها معدن بیش از ۲ هزار نفر دانش‌آموخته در حوزه معدن دارد.

احمد پروین افزود: کشور قرقیزستان در زمینه معادن طلا بسیار غنی و دارای معادن فعال است که این ظرفیت در استان ما هم وجود دارد و پیشنهاد می‌کنم فعالان استخراج طلا در استان و کشور مقابل جلسات مشترک برگزار و انعقاد تفاهم‌نامه داشته باشند.

وی بیان کرد: امکان مطالعات دقیق‌تر اکتشافی در معادن این کشور را داریم همچنین می‌توانیم با شرکت‌های دانش بنیان خود مسایل و پیامدهای زیست محیطی استخراج طلا را در جمهوری قرقیزستان را کم کنیم.

نائب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ضمن پیشنهاد امکان سرمایه‌گذاری مشترک در معادن طلا، تصریح کرد: با توجه به داشتن ذخایر ارزشمندی از سنگ‌های نیمه قیمتی در خراسان جنوبی توصیه می‌کنم فعالان معادن طلا، صنایع بالادستی را که شامل ارزش افزوده از تلفیق سنگ‌های نیمه قیمتی و طلا است را در شهرک‌های تحصصی داشته باشند.
پروین عنوان کرد: در زمینه مصالح ساختمانی تابستان امسال از شهرداری بیشکک هیاتی در تهران حضور داشت که مصالح ساختمانی در ایران برای آنها جذاب بود، در عمده مصالح ساختمانی از جمله در سنگ‌های ساختمانی و نما در استان امکان تامین داریم.

وی یادآور شد: سنگ‌های گرانیت و کریستال استان با توجه به جذب آب کم و مقاومت در شرایط سخت و مربوط برای کشور قرقیزستان مناسب است و قیمت رقابتی با سایر تولیدکنندگان را خواهیم داشت.

نایب رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: پیشنهاد می‌کنیم برای بخشی از استان‌های چین که همجوار با قرقیزستان است و از مراکز تولید دور است این محصولات از قرقیزستان به استان‌های همجواز بازصادارات شود.

وی ادامه داد:  در این زمینه پیشنهاد می‌دهیم هر نوع تعرفه گمرکی که در زمینه صادرات سنگ‌های ساختمانی از ایران در جمهوری قرقیزستان است حذق شود چون نهایت به نفع مصرف کنندگان این کشور است و سنگ ارزان تر به دست کشور می‌رسد.

پروین اظهار داشت: آمادگی داریم در شناسایی ظرفیت‌های معدنی جمهوری قرقیزستان  همکاری کنیم، تمام تجربه اکتشافی را می‌توانیم در کشور شما داشته باشیم.

وی عنوان کرد: در زمینه معادن بزرگ پیشنهاد سرمایه‌گذاری‌های مشترک و ایجاد کنسرسیوم‌های بین‌المللی را داریم که می‌تواند سهامدار استخراج در دو کشور باشد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن بیرجند هم گفت: کشاورزی این استان به علت واقع شدن در منطقه خشک به سمت محصولات کم آب بر هدایت شده است.

سید حسین خیریه افزود: سطح زیرکشت برخی محصولات باغی استان از جمله زرشک استان ۱۹ هزار و ۴۸۵ هکتار، عناب چهار هزار و ۷۱۶ هکتار، پسته ۲۶ هزار و ۴۵۱ هکتار با تولید ۱۲ هزار و ۶۵۱ تن، انار چهار هزار و ۲۰۴ هکتار با تولید ۳۹ هزار و ۸۹۰ تن، گیاهان دارویی پنج هزار و ۴۲۷ هکتار با تولید هزار و ۸۵ تن و گل نرگس ۳۹ هکتار است.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در زمینه محصولات دام و طیور مزیت خیلی خوبی دارد اظهار داشت: تعداد جوجه ریزی در سال در واحد گوشتی ۳۴ میلیون قطعه، در واحد تخمگذار ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار قطعه، میزان تولید تخم مرغ ۲۶ هزار و ۲۳۹ تن، میزان تولید گوشت سفید ۵۴ هزار و ۱۲۴ تن، گاو و گوساله ۶۰ هزار راس، تولید شیر ۱۱ هزار و ۵۲۴ تن، گوسفند و بز یک میلیون و ۶۹ هزار راس و بز و بزغاله یک میلیون و ۵۴ هزار راس است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن بیرجند تصریح کرد: یکی از مزایای استان پرورش شتر است که ۳۲ هزار و ۷۴۳ نفر  داریم و میزان تولید گوشت قرمز ۱۵  هزار و ۹۰۲ تن است.

وی عنوان کرد: صنایع تبدیلی باغی استان ۱۵۷ واحد با ظرفیت ۹۸ هزار و ۶۵۰ هزار تن، صنایع دامی ۳۲ واحد با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن، صنایع تبدیلی زراعی ۳۱ واحد با ظرفیت ۳۷۴  هزار و ۵۱۹ تن  و صنایع خوراک دام ۲۰ واحد با ظرفیت ۲۱۳ هزار تن است که امکان صادرات به قرقیزستان را داریم.

خیریه گفت: کالاهای مورد نیاز استان در بخش کشاورزی شامل حبوبات، ذرت دامی، گندم انسانی و دامی، سویا، آرد و دام است.

وی افزود: با توجه به قرارداد ایران و اکو تقاضای کشت فراسرزمینی و تقاضای ارائه نحوه توافقات و قراردادها به ایران را داریم.

وی با اشاره به امکان حمل ترکیی ریلی و جاده‌ای به استان ( ۹۰ درصد ریلی و ۱۰ درصد جاده‌ای) گفت: همچنین پیشنهاد می‌دهیم ترانزیت کالاها به افغانستان از طریق مرز ماهیرود انجام شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم گفت: در حال حاضر ۱۳ هزار نفر در بخش صنعت، همین میزان در بخش معدن و حدود ۹۰ هزار نفر در بخش تجارت استان فعال هستند.

عباس جرجانی با اشاره به بخشی از مزیت‌های استان افزود: وجود ۲ گمرک زمینی رسمی (گمرک بیرجند و گمرک ماهیرود) و یک گمرک در مرز مجاز هوایی فرودگاه بین المللی بیرجند و وجود ۴ بازارچه مرزی با زیرساخت مناسب در مرز با افغانستان و گستردگی مرزی از جمله این مزیت‌ها است.

وی وجود محصولات و مواد معدنی استراتژیک خاص در استان  از جمله زغالسنگ، منیزیت، فلورین، پتاس، طلا و مس را از دیگر مزیت‌های استان دانست و گفت: در حوزه طلا سه واحد شمش فعال و دو واحد در حال احداث است همچنین ۷۶ درصد زغالسنگ کشور با پیش بینی چهار میلیارد تن مربوط به این استان است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: در حوزه سنگ‌های گرانیتی نمونه بارز و خوشرنگ آن در تریبون سازمان ملل نصب شده است و ۲۵ واحد تولیدی در استان فعال است.

وی تولید ۲۰ درصد لاستیک کشور و ۷۰۰ کیلوگرم شمش طلا را از دیگر مزیت‌ها دانست و ادامه داد: عمده اقلام صادراتی استان را روغن سوخت تقطیری، هیدروکربن سبک، کاشی، شمش چدن و سیمان دانست و گفت: امسال تاکنون ۶۷ درصد این محصولات صادراتی از لحاظ وزنی مربوط به سیمان بوده است.

 جرجانی خواستار برقراری ارتباط بین بخش‌های خصوصی دو کشور و تبادل بانک اطلاعات تجار بین دو طرف شد و گفت: امضا سند همکاری‌های بانکی فیمابین، کاهش هزینه‌های حمل و نقل و افزایش زیرساخت‌های لازم در این زمینه و تاسیس مرکز تجاری و نمایشگاه دائمی محصولات ایرانی در قرقیزستان  از دیگر پیشنهادات است.

وی با اشاره به  بهبود محصولات صادراتی از نظر کیفیت و بسته بندی و ارتقا جایگاه شرکت‌های ایرانی در قرقیزستان نسبت به رقبا قوی در آن کشور اظهار داشت: در زمینه  امضا یادداشت تفاهم همکاری بین کمیته انرژی، صنعت و معدن قرقیزستان و وزارت صمت ایران و  تشکیل کمیته‌های معدنی بین دو کشور می‌توان همکاری مشترک داشت.

 مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی خواستار استقرار شرکت‌های توانمند ایرانی جبرای فعالیت در حوزه‌های مواد غذایی، مصالح ساختمانی و خدمات فنی و مهندسی در قرقیزستان شد و تاکید کرد: همچنین در جهت اطلاع رسانی ترجیحات تجاری امضا شده فیمابین ایران و اتحادیه اوراسیا باید تلاش شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: بخش کشاورزی در استان دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی است، در حوزه باغبانی ظرفیت‌هایی مانند زرشک را داریم که ۹۸ درصد تولید این محصول در کشور و جهان متعلق به خراسان جنوبی است.

مهدی جعفری افزود: در این خصوص سرمایه‌گذاری اندکی صورت گرفته در حالی ظرفیت بکری برای فراوری، بسته بندی و صادرات است.

وی با بیان اینکه پارسال ۴۷۳ تن انواع محصولات زرشک استان صادر شد، بیان کرد: این محصول بازار بسیار بکری با تولید سالانه حدود ۱۰۰ هزار تن زرشک دارد همچنین قابلیت صادراتی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ظرفیت تولید عناب استان را هفت هزار و ۸۴۰ تن دانست و گفت: این محصول در سطح سه هزار و ۶۵۴ هکتار باغ بارور تولید می‌شود و ۹ هزار و ۲۰۰ نفر بهره‌بردار دارد.

وی خراسان جنوبی را تولیدکننده نخست عناب معرفی کرد و اظهار داشت: برای توسعه صنایع فراوری در استان تمام ظرفیت از جمله زمین، آب، مجوزها و هرگونه حمایتی لازم باشد را می‌توانیم تامین کنیم.

جعفری با اشاره به اینکه خراسان جنوبی با کیفیت‌ترین زعفران کشور و حتی جهان را دارد، گفت: سطح زیر کشت این محصول در استان ۱۷ هزار و ۲۳۷ هکتار و تولید سالانه آن ۷۰ تن زعفران خشک است.

وی گل نرگس و خرما را از دیگر مزیت‌های بخش کشاورزی استان دانست و گفت: در حال حاضر سالانه ۹ میلیون ۷۹۴ هزار شاخه گل و چهار هزار و ۳۷۰ تن خرما در استان تولید می‌شود اما خرما هنوز جایگاه اصلی خود را در این استان پیدا نکرده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی هم گفت: یکی از برنامه‌های مهم و کلان دولت در جهت توسعه و شکوفایی اقتصادی، سرمایه‌گذاری و تاکید بر حوزه فناوری اطلاعات است که در دو حوزه مهم توسعه زیرساختی و حمایت از فعالان کسب و کارها و بخش خصوصی این حوزه مورد توجه قرار گرفته است.

مصطفی بهی افزود: امروز در استان علاوه بر اینکه همه شهرها به ظرفیت فناوری تجهیز شده‌اند ۸۵ درصد جمعیت خانوارهای روستایی نیز از این ظرفیت بهره‌مند هستند و ظرف ۶ تا یکسال آینده همه خانوارهای روستایی برخوردار خواهند شد.

وی بیان کرد: برای توسعه اقتصاد دیجیتال یکی از مولفه‌های مهم بحث نیروی انسانی است که در استان با وجود بیش از ۲۲ دانشگاه و مرکز پژوهشی، همه این مراکز در حوزه فناوری و اطلاعات دانشجویان مستعدی پرورش می‌دهند و ظرفیت نیروی انسانی بسیار خوبی داریم.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت پارک علم و فناوری و چهار مرکز رشد در استان تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۶۰ واحد فناور از بخش خصوصی در این حوزه فعال هستند.

وی عنوان کرد: در حوزه نظام صنفی یارانه‌ای ۲۵ عضو حقیقی و حقوقی داریم و ۹۰ شرکت در حوزه فناوری فعال هستند.

بهی یادآور شد: آمادگی داریم در حوزه‌های دورکاری یا آزادکاری فناوری اطلاعات هم از حیث توسعه اقتصادی و هم ایجاد ظرفیت‌های فناورانه و کاربردی در همه حوزه‌های بخشی مانند کشاورزی، صنعت و گردشگری مبتنی بر فناوری اطلاعات با کشور قرقیزستان همکاری داشته باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا