دسته‌بندی نشده

درکمیسیون مشترک کشاورزی و صنعت اتاق بازرگانی مطرح شد: بازار لبنیات خراسان جنوبی در قبضه برندهای غیر بومی؛ شرکت سرمایه گذاری راه اندازی شود

سید حسین خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با تاکید بر این که برای برون رفت از مشکلات در حوزه شیر باید به سمت فراوری گام برداریم و ارزش افزوده ایجاد کنیم، اظهارکرد: صنایع تبدیلی لبنی به نحوی در استان ایجاد کنیم که از قیمت تعزیراتی که دولت دارد خارج و سود دهی داشته باشد.

خیریه با اذعان به اینکه باید در صنایع بالا دست لبنی از جمله شیرخشک و بستنی سرمایه گذاری شود ، تصریح کرد: بهترین کار در حوزه سرمایه گذاری صنایع لبنی توسعه است چرا که زیرساخت های آن از قبل ایجاد شده است. وی با اظهار گلایه از صدور مجوزهای مازاد در حوزه تولید عنوان کرد: باید از طریق شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به مجلس و دولت اعلام شود تا این قانون اصلاح شود و صدور مجوزها بر اساس ظرفیت های موجود در منطقه باشد.  وی بر ایجاد یک شرکت سرمایه گذاری در حوزه شیر و فراورده های لبنی  در استان تاکید کرد و افزود: با ایجاد این شرکت می توان در حوزه فراورده های لبنی به صورت گروهی ورود کرد. وی از واحدهای لبنی استان خواست تا مشکلات، طرح ها و پیشنهادات خود را برای توسعه و یا فعال کردن واحدها به جهاد کشاورزی اعلام کنند.  وی با بیان اینکه اهلیت سرمایه گذاران باید مورد برسی قرار گیرد،  تصریح کرد: مشکلات واحدها از سوی کارشناسان امر بررسی و اولویت بندی خواهد شد و در زمینه ارائه تسهیلات و سرمایه در گردش از سوی جهاد کشاورزی اقدام خواهد شد.

اکبری  معاون برنامه ریزی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه  با تشکر از پیگیری های اتاق بازرگانی در زمینه شیر و مشکلات کارخانجات این حوزه گفت: برآورد کردیم که ۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا زنجیره شیر را در استان تکمیل کنیم.  وی با بیان اینکه در حال حاضر تسهیلاتی برای تکمیل این زنجیره نداریم گفت: تامین تسهیلات بانکی را پیگیر هستیم و اگر رقم محقق نشد از اعتبارات تسهیلات صنایع برای این امر می گذاریم.   وی با بیان اینکه سرمایه در گردش را برای برخی کارخانه هایی لبنی فعال  در استان را تامین می کنیم، گفت: با بررسی های کارشناسی و بازدیدهای انجام شده اولویت را برای ستره و نیمبلوک گذاشته ایم. وی با بیان اینکه در حوزه شیر هم اکنون ارزش افزوده در استان نداریم، بیان داشت: اگر چربی را بالا ببرند دیگر روی قیمت گذاری سایر فراورده ها بحث تعزیراتی نیست.  وی با بیان اینکه تلاش داریم تا میزان خروج شیر خام از استان را کاهش دهیم، تصریح کرد: باید با ایجاد صنایع تبدیلی ارزش افزوده برای استان را داشته باشیم.

محمد علی حسینی مدیر امور صنایع جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این جلسه با بیان اینکه دو مجوز ایجاد صنایع شیر خشک در استان را تا کنون صادر کرده ایم، بیان کرد: ظرفیت تولید شیر استان برای ایجاد این دو کارخانه پاسخگو است و مشکلی وجود ندارد.  وی با بیان اینکه در صدور مجوز منع قانونی نداریم، تصریح کرد: ملاک ما در بررسی های برای ظرفیت منطقه پروانه بهره برداری است که تا کنون در حوزه شیر خشک پروانه ای بهره برداری نداشته ایم. به گفته وی ظرفیت اسمی کارخانجات در بحث شیر ۱۴۶ هزار تن فراوری شیر است که تنها ۳۰ درصد شیر تولیدی استان جذب می شود. وی ادامه داد: قرار نیست مجوز ندهیم که کارخانه دار می خواهد یک روز مشکلات را حل کند و جذب را بالا ببرد. وی با بیان اینکه در حوزه تولید باید رقابت وجود داشته باشد، عنوان کرد: ظرفیت استان برای دو کارخانه ای که مجوز صادر کرده ایم جواب می دهد و هر دو را در زمینه تسهیلاتی حمایت خواهیم کرد.

اعطای مجوز بر اساس ظرفیت سنجی باشد

محمد رضا دهقان یکی از فعالان و سرمایه گذاران صنایع لبنی خراسان جنوبی بیان داشت: مسئولان در اعطای مجوزهای تولیدی ظرفیت های منطقه را در نظر داشته باشند.

 وی با بیان اینکه در استان همزمان دو مجوز احداث کارخانه شیر خشک صادر شده است، اظهارکرد: در شرایط فعلی اقتصادی ایجاد رقابت برای سرمایه گذاران هزینه دارد و باید در حوزه صدور مجوزها برنامه داشته باشیم. وی به مشکلات کارخانه لبنی آلبان به عنوان مجموعه تحت مدیریت خود اشاره کرد و افزود: کمبود نقدینگی و تصفیه فاضلاب از جمله مشکلات این واحد است. وی با اذعان به اینکه ۲۲ سال در حوزه شیر فعالیت کرده است، ادامه داد: ظرفیت اسمی کارخانه آلبان ۲۵ تن است که اگر دو میلیارد تومان نقدینگی به ما کمک شود می توانیم ۱۵ تن از این ظرفیت را فعال کنیم.

جواد غریبی مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی هم در این جلسه عنوان کرد: باید بررسی شود کارخانجاتی که تسهیلات تکلیفی گرفته اند در کجا هزینه کرده اند. وی عنوان کرد: اگر ۵۰ درصد ظرفیت اسمی واحدهای لبنی استان هم فعال بود اکنون دامداران ما با این حجم از مشکلات مواجه نبودند. وی با اذعان به اینکه باید مشکل کارخانجات را بررسی کنیم و چرایی عدم فعالیت آنها را شناسایی کنیم، بیان کرد: برخی از کارخانه های ما جزو مجهز ترین کارخانجات هستند اما چرا با ۱۰ درصد ظرفیت کار می کنند؟

وی با بیان اینکه از ۱۱ کارخانه شیر استان تنها دو واحد با ظرفیت اسمی کامل کار می کنند؛ بر مدیریت اعتبارات تأکید نمود.

رمضانی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند هم در این جلسه گفت: بخش خصوصی در حوزه صنایع شیر گلایه مند است زیرا دولت و جهاد کشاورزی حمایت نکرده است. وی عنوان کرد: استاندار وقت در سال ۹۸ بازدیدی از واحد لبنیات قهستان داشتند یک میلیارد تومان تسهیلات مصوبه شد اما پرداخت نشد. وی با بیان اینکه جلسه معاون محترم استاندار با واحدهای لبنی از نظر بنده خروجی قانع کننده ای برای بخش صنعت لنی استان نداشته است، ادامه داد: باید مشکلات صنایع لبنی احصا و برای حل آنها راهکار عملیاتی و اجرایی داده شود. وی ادامه داد: تا زمانی که رقابت در دریافت شیرخام در استان نداشته باشیم موفق نخواهیم بود و نبود رقابت به دلیل نبود نقدینگی است. وی با بیان اینکه امروز بازار تشنه لبنیات است، گفت: باید تسهیلات را به واحدهایی بدهیم که نیاز استان را تامین می کنند. رمضانی اظهار داشت تولید شیر خشک در استان ما محکوم به شکست است زیرا در استان بازار ندارد و باید تولید و انبار نمایند تا زمانی که بتوانند صادرات انجام دهند.

امینی نماینده اداره کل بازرسی استان هم در این جلسه گفت: باید مشکلات تمام واحدها احصا شود و تیم نظارتی مشکلات را بررسی کند و بعد برنامه ریزی برای حل آنها انجام شود و صرفا کمک ها و تسهیلات دولتی برای چند واحد خاص نباشد.

پورسجادی نماینده سهام داران فراز لبن هم در این جلسه اظهار کرد: ظرفیت کارخانه فراز لبن ۲۰ تن است و تا سه ماه آینده مشکلات ما برای بازگشت به چرخه فعالیت حل خواهد شد.  وی ادامه داد: دو میلیارد تومان سرمایه نیاز داریم تا با ظرفیت ۱۰ تن به چرخه تولید برگردیم. وی با بیان اینکه برخی کارخانه های شیر استان به ایستگاه شیر تبدیل شده است، تصریح کرد: کارخانه ای که ۳۰ تن شیر پمپاژ می کند باید ۴۵ نفر نیرو داشته باشد اما شاهد هستیم با ۴ یا ۵ نیرو فعالیت می کنند.

وی گلایه کرد: امکانات شهرک صنعتی را در اختیار شرکت هایی گذاشتیم که کارخانه ای در استان ندارند و صرفا انبارهای پخش هستند.  وی با بیان اینکه برندهای خارج استان تمام بازار تجاری استان را گرفته اند، عنوان کرد:  تعریف شهرک صنعتی چیست؟ اگر تولید کننده هستند در شهرک باشند و اگر انبارداری می کنند باید در خارج از شهرک صنعتی انبار کرایه کنند و جای تولید کننده را اشغال نکنند.

پور سجادی که در حوزه دامداری نیز فعالیت می کند گفت: کارخانه دار از دامدار شیر را مدت دار می خرد اما ما نمی توانیم به دام بگوییم مدت دار علوفه بخورد. وی بیان داشت: دامدار برای هر راس دام، حداقل ۱۰میلیون تومان سرمایه در گردش نیاز دارد.

اعتصامی رئیس هیئت مدیره شرکت گاوداران ستره هم در این جلسه عنوان کرد: حذف اجباری کارخانجات کار درستی نیست. وی با بیان اینکه ستره در سال ۹۶ کارگاه بود که با ظرفیت  ۶تن تولید خریداری شد، گفت: امروز ظرفیت ما به ۱۷ تن رسیده که ۹  تن  را فراوری می کنیم و ۶ تن مازاد را به خارج از استان ارسال می کنیم. وی تصریح کرد: اگر ۵ تا ۷ میلیارد تومان به ستره تزریق شود تعهد می دهیم ۱۳ تن شیر را جذب  و فراوری کنیم.  وی ادامه داد: همچنین برنامه ریزی کرده ایم طرح توسعه را برای ایجاد تولید پنیر را هم داشته باشیم.

سجادی مدیر یک کارگاه تولید کشک در سربیشه هم گفت:  از کارگاه های کوچک حمایتی نشده است فقط سنگ اندازی و مانع تراشی می کنند.  وی عنوان کرد: ما مشکلاتی در حوزه عدم صدور مجوز بسته بندی داریم که در این زمینه باید با نماینده علوم پزشکی مشکلات مطرح و بررسی گردد.

 کاظمیان مدیر واحد تولید بستنی هاشیمه هم گفت: متقاضی ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات هستیم تا بتوانیم ۵۰۰کیلو شیر استان را جذب وخط تولید پنیر سنتی را راه اندازی نماییم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا