اخبار داخلی

بازاریابی و فروش نیاز امروز صنایع لبنی خراسان جنوبی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند بازاریابی و فروش را  نیاز امروز صنایع لبنی استان عنوان کرد و گفت: در این زمینه نیاز است تا از واحدهای کوچک و متوسط فعال در استان حمایت شود.

محسن احتشام رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در بیست و هفتمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی که با حضور استاندار برگزار شد با اشاره به وضعیت نامناسب  بازار صنایع  لبنی استان اظهار کرد: بازاریابی و فروش نیاز امروز صنایع لبنی استان است.

وی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی کوچک استان توان رقابت و بازاریابی ندارند، عنوان کرد: در این زمینه نیاز است تا حمایت هایی از این واحدها به خصوص در زمینه بازاریابی فروش داشته باشیم.

 وی بر توانمندسازی واحدهای موجود صنایع لبنی در استان تاکید کرد و ادامه داد: هزینه های برندسازی خیلی بالا است که در این زمینه باید از صنایع کوچک این حوزه حمایت شود تا با ایجاد برندهایی، در بازار توان رقابت داشته باشند.

احتشام تصریح کرد: جلوی خام فروشی در استان گرفته شود و فرآوری محصولات را در خود استان انجام دهیم و استان در نیروی انسانی ظرفیت بسیاری دارد.

در ادامه احتشام خواستار اعلام برنامه قطعی قطع برق از سوی شرکت برق استان جهت برنامه ریزی بهتر واحدهای تولیدی شد.

جواد غریبی، رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: در حال حاضر ۶۵ هزار راس دام سنگین با ظرفیت تولید روزانه ۲۵۰ تن شیر در استان وجود دارد که روزانه ۱۲۰ تن توسط مراکز جمع‌آوری شیر ساماندهی و مابقی در استان مصرف می‌شود.

جواد غریبی افزود: قیمت هر کیلوگرم شیر با ۴ هزار و ۵۰۰ تومان سال گذشته، ۵۰ درصد قیمت تمام‌شده شیر برای دامدار است که هزینه تولید در استان ما به نسبت سایر استان‌های برخوردار بالاتر است.

وی با بیان اینکه ۶۰درصد شیر تولیدی مربوط به واحدهای سنتی است اظهار داشت: حمل و نقل شیر به استان‌های مجاور سبب کاهش کیفیت شیر می‌شود از طرفی در زمستان بابت سرما و مسدود شدن جاده‌ها و در تابستان به علت گرما مشکلاتی ایجاد می‌شود.

رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی گفت: فروش شیر به‌گونه‌ای است که دامداران مجبور هستند نقدینگی کارخانه‌ها فراهم کنند لذا مطالبه دامداران بالا است.

وی عنوان کرد: مجموعه‌ها و صنایع بزرگ شیر و فرآورده‌های لبنی برای جمع‌آوری و فراوری شیر در استان سرمایه‌گذاری نکرده‌اند.

غریبی افزود: ۱۱ کارخانه با ظرفیت اسمی ۲۵۰ تن در روز وجود دارد که اگر ۵۰ درصد ظرفیت آنها فعال باشد نباید شیر از استان خارج شود.

وی با بیان اینکه در۳۰سال گذشته کارخانه‌های لبنی تنها حول محور دو یا سه محصول کار می‌کنند گفت: نخستین مشکل این است که صلاحیت‌سنجی قبل از آغاز به کار این کارخانه‌ها به درستی انجام نشده است لذا از این تعداد دو کارخانه فعال و سه واحد نیمه فعال و مابقی تعطیل یا ورشکسته هستند.

رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی با بیان اینکه انگیزه لازم برای فعالیت کارخانه‌ها در استان وجود ندارد گفت: برخی کارخانه‌ها با وجود داشتن تمامی امکانات و تجهیزات اما با پنج درصد ظرفیت کار می‌کنند.

وی افزود: برخی واحدهای تولیدی بازاری را که یک دهه گذشته داشته‌اند از دست داده‌اند یا همان مسیر را با همان رویه ادامه می‌دهند و برخی از کارخانه‌ها اکنون در نقش مرکز جمع‌آوری شیر ظاهر شده‌اند.

غریبی بیان کرد: با توجه به اینکه فروش محصولات لبنی در کشور رقابتی است اما چون سبد محصولات در استان کامل نیست کارخانه‌ها قادر به رقابت نیستند لذا از دورترین نقاط کشور محصول در استان موجود است و رنگ و بویی از صنایع استان نیست.

وی گفت: پیشنهاد می‌شود برای کمک به دامدار مراکز جمع‌آوری شیر تجمیع و مجهز به دستگاه‌های پیشرفته شوند همچنین توسعه و احیای واحدهای فعال و تنوع‌بخشی به محصولات از دیگر راهکارها است.

رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی تاکید کرد: قبل از اینکه دام به روستاها تزریق شود باید زیرساخت‌های بخش دام تکمیل شود چراکه زیرساخت‌ها تکمیل نیست و ۷۰ درصد نهاده‌ها وارد می‌شود.

وی افزود: صنایع لبنی استان ضعیف بوده و انگیزه تولید ندارند بنابراین درخواست داریم نقدینگی و سرمایه در گردش این واحدها درخصوص دریافت تسهیلات مدنظر قرار بگیرد تا شاهد بازگشت مجدد واحدها به فعالیت باشیم.

غلامرضا قوسی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: روزانه ۲۵۰ تن شیر خام در استان جمع‌آوری می‌شود که حدود ۹۰ درصد شیر جمع‌آوری شده به صورت خام توسط شرکت‌های معتبر از خراسان جنوبی خارج می‌شود.

 وی افزود: در حال حاضر ۱۵ کارخانه و کارگاه شیر با ظرفیت اسمی ۵۰۰ تن شیر در روز در استان وجود دارد که ۲۵۰ تن ظرفیت آنها فعال است.

قوسی بیان کرد: از این میزان ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن توسط مراکز جمع‌آوری شیر ساماندهی می‌شود و بقیه خودمصرفی مردم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: از این میزان ۸۰ درصد به صورت خام توسط شرکت‌های معتبر از استان خارج و مابقی در استان توسط کارخانه‌ها به فرآورده‌های لبنی تبدیل می‌شود.

وی گفت: نبود رقابت کارخانه‌های استان با کارخانه‌های معتبر، نبود تنوع در محصول، کمبود نقدینگی، نبود به‌روز رسانی تجهیزات و امکانات از دلایلی است که سبب شده ۱۰۰ درصد ظرفیت تولید شیر استان استفاده نشود.

قوسی با بیان اینکه قانون خرید تضمینی شیر در کشور مغفول مانده است عنوان کرد: برای اینکه ۱۰۰ درصد شیر تولیدی در استان جمع‌آوری و فرآوری شود این قانون باید اجرا شود.

وی گفت: هیچ سالی برای این قانون اعتباری پیش‌بینی نمی‌شود که اگر اجرایی شود خیلی از مشکلات دامداران در سطح کشور حل می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه فرآیند قیمت‌گذاری شیر طولانی است افزود: اگر قرار باشد این مشکل را حل کنیم باید خرید توافقی در قالب کشاورزی قراردادی را اجرا کنیم که مستلزم تامین اعتبار در سطح ملی یا استانی است.

وی گفت: برای حل مشکل دامداران در زمینه شیر و لبنیات، ایجاد و راه‌اندازی کارخانه تولید شیر خشک ضروری است و صادرات شیر خشک را می‌توان بدون محدودیت انجام داد که این پیشنهادات به وزارتخانه ارسال شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند هم گفت: قیمت فروش محصولات لبنی استان خیلی پایین‌تر از محصولاتی است که از استان‌های دیگر وارد می‌شود.

سید حسین خیریه افزود: این در حالی است که هزینه تولید شیر و فرآورده‌های لبنی در استان بالا است و سودی عاید دامداران یا واحدهای تولیدی نمی‌شود.

وی بیان کرد: اگر دامدار یا کارخانه‌های لبنی سود کافی داشته باشند ظرفیت خود را افزایش می‌دهند همچنین در صورتی که قیمت‌ها یکسان باشد، سود دامدار بیشتر و محصولات بیشتری تولید خواهد شد.

فرماندار بیرجند هم در این نشست گفت: کارخانه‌های شیر و فرآورده‌های لبنی استان در حد واحد هستند و تنوع محصول ندارند.

علی ناصری افزود: می‌توان با استفاده از سرمایه شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت استان برای فرآوری محصولات لبنی و توسعه صنعت شیر با برند خاص اقدام کرد.

مشیرالحق عابدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی بروز رسانی واحدهای تولیدی و برندسازی را از نیازهای بخش تولید استان عنوان کرد و افزود: در غیر این صورت مردم همچنان از محصولات سایر استان‌ها استفاده خواهند کرد.

وی گفت: تا زمانی که واحدهای تولیدی فرآوری، محصولات نو نداشته باشند و به شکل سنتی بدون در نظر گرفتن ذائقه مردم فعالیت کنند، موفق نخواهند بود.

معاون استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: در مورد واحدهای تولیدی لبنیات استان، مشکل این است که به تولید چند محصول مختصر و سنتی اکتفا کرده و به سمت فرآوری نرفته‌اند.

وی افزود: برخی واحدهای تولیدی شیر و فرآورده‌های لبنی استان به دلایلی تعطیل است که با به‌روز رسانی تجهیزات می‌توان مجدد محصولات تولیدی آنها را وارد بازار کرد.

عابدی گفت: بدون شک دولت در زمینه حمایت از واحدهای تولیدی پای کار است و فعالان بخش خصوصی را مورد حمایت قرار می‌دهد.

وی اضافه کرد: تاکنون تسهیلاتی برای ایجاد صنایع فرآوری و تبدیلی در استان پرداخت شده است اما کافی نیست و در حوزه واحدهای تولیدی محصولات لبنی باید تسهیلات در سه بخش سرمایه ثابت، برندسازی و سرمایه در گردش پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه بارها عنوان شده که میزان شیر تولیدی استان براساس تعداد دام است تصریح کرد: باید پایه درستی برای تعیین میزان شیر تولیدی در استان داشته باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: درخصوص واحدهای تولیدی شیر استان، میزان تولید و وضعیت فعالیت کارخانه مشخص است اما اگر به هر دلیلی توان مدیریتی در مجموعه ضعیف است، باید برای اصلاح آن چاره‌اندیشی شود.

وی با بیان اینکه از سال ۹۲ تاکنون مجوز کارخانه لبنیات در استان صادر نشده است گفت: سال گذشته برای تکمیل زنجیره هاب شتر، سرمایه‌گذار برای خریداری یک کارخانه تولید فرآورده‌‍‌های لبنی اقدام کرد اما همین واحدهایی که امروز از مشکلاتشان می‌گویند، کارخانه خود را به گونه‌ای قیمت‌گذاری کردند که این اقدام انجام نشد.

مدیر شعب بانک ملی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: اگر در حال حاضر تسهیلات در اختیار واحد تولیدی شیر و فرآورده‌های لبنی قرار نمی‌گیرد به دلیل تعطیل بودن واحد است.

محمدعلی زرنگ افزود: هر واحدی تولیدی لبنیات که قرار بر احیا و بازگشت به چرخه تولید داشته باشد، پرونده آن به صورت تخصصی بررسی می‌شود و با ارائه تسهیلات به منظور حل مشکل و ایجاد اشتغال، تسهیلات دریافت خواهد کرد.

وی گفت: تسهیلات سرمایه در گردش از ۷۰ درصد به ۹۰ درصد رسیده است و این گونه نیست که تسهیلات در اختیار واحد تولیدی قرار ندهیم.

معاون اعتباری و بانکداری شرکتی مدیریت شعب بانک کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: محل تامین اعتبار برای طرح‌های صنایع فرآوری و تبدیلی در حوزه‌های متعدد فرق نمی‌کند و این طور نیست که تسهیلات پرداخت نکنیم بلکه پرداخت تسهیلات به تشکیل پرونده‌ها در بانک بستگی دارد.

جواد غنچه افزود: از محل تسهیلات بند «الف» ماده ۵۹ سال قبل ۱۸ طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی به مبلغ ۲۲۶ میلیارد ریال در استان پرداخت شد.

وی بیان کرد: اعتبارات فنی و اعتباری امسال خیلی محدود شده است و در حال حاضر هیچ اعتباری از صندوق توسعه ملی نداریم و به خاطر خشکسالی ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از سایر استان‌ها استقراض داریم تا بتوانیم جوابگوی جامعه دامداری باشیم.

معان اعتباری و بانکداری شرکتی مدیریت شعب بانک کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: چهار مجموعه کارخانه شیر و فرآورده‌های لبنی استان تاکنون تسهیلات دریافت کرده‌اند و بدهی دارند در حالی که اکنون تعطیل هستند.

وی گفت: دلیل تعطیلی این واحدها به خاطر تسهیلات نیست بلکه موضوع مدیریت واحد است و برای یکی از مجموعه‌ها علیرغم بدهکاری به بانک اما از تسهیلات سامانه بهین یاب پرونده در حال بررسی است.

غنچه افزود: ۱۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای فعال‌سازی مجدد این واحد پیش‌بینی شده اما منتظر مراجعه برای تشکیل پرونده هستیم و تاکنون مجری طرح مراجعه نداشته‌ است.

حمید ملانوری، استاندار خراسان جنوبی در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی افزود: بخش عمده‌ای از مشکلات واحدهای تولیدی استان از جمله کارخانه‌های فرآوری شیر و لبنیات به دلیل کامل نبودن زنجیره تولید اتفاق افتاده است.

وی گفت: در حال حاضر ۱۵ واحد تولیدی شامل ۱۱ کارخانه و چهار کارگاه فرآوری شیر در استان وجود دارد که بخشی از آنها تعطیل است.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: تعداد محدودی از کارخانه‌های لبنیات با ظرفیت پایین هم که فعالیت دارند اما بازار فروش مناسبی ندارند، به این شکل که برای تولید محصول خود هزینه زیادی می‌کنند اما سودی عایدشان نمی‌شود.

وی افزود: در خیلی از موضوعات دیگر استان مانند تولید زرشک، زعفران، مرغ، حتی معدن و صنعت نیز تکمیل نبودن زنجیره سبب بروز مشکلات مختلف و عدم سوددهی تولید برای کشاورز و سرمایه‌گذار شده است.

ملانوری با تاکید بر اینکه نباید زنجیره محصولی در استان تشکیل اما نیمه راه رها شود عنوان کرد: اگر در تکمیل زنجیره تولید، کوتاهی رخ داده است ما مقصر هستیم و باید دستگاه‌های اجرایی برای حمایت از تولید بسیج شوند.

وی گفت: اینکه بانک‌ها تسهیلات می‌دهند اما متقاضیان نمی‌توانند تسهیلات مورد نیاز خود را دریافت کنند نیز باید بررسی و مشکل حل شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: اینکه ۱۵ واحد تولیدی استان با ظرفیت اسمی ۵۰۰ تن در استان وجود دارد اما ۲۵۰ تن شیر در استان تولید می‌شود به دلیل کامل نبودن زنجیره تولید است.

وی با بیان اینکه در استان از زنجیره و چرخه تولید تعریف درستی نداریم افزود: باید با رفع مشکلات موجود، در تولید محصولات به جایی برسیم که دیگران برای خرید آنها به ما التماس کنند نه اینکه به دنبال فروش محصول باشیم.

ملانوری تصریح کرد: کسی که بخواهد مشکلات موجود را از مسیر تولید شیر استان حذف کند فقط ما هستیم و این موضوع در خارج استان حل نمی‌شود.

وی گفت: اگر تنها مشکل واحدهای تولیدی شیر استان، کمبود نقدینگی و تسهیلات است، این قول را می‌دهیم که همه این واحدها تسهیلات مورد نیاز خود را دریافت کنند.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: اگر کارخانه‌های فرآوری لبنیات مانند کاله، میهن و دایتی توانسته‌اند گام‌های بلندی در کشور بردارند و کارهای بزرگی انجام دهند، چرا ماا نتوانیم؛ ما می‌توانیم فقط کافی است کارها مدیریت شده پیش بروند.

وی افزود: برای رفع موانع از مسیر واحدهای تولید شیر استان باید در اولین فرصت نشستی مشترکی با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، نمایندگان اتاق تعاون، اتاق بازرگانی و مدیران واحدهای تولیدی و با حضور نمایندگان کارخانه‌های شیر استان برگزار شود.

ملانوری گفت: در این نشست که جزو مصوبات امروز است همه مسایل موجود مورد واکاوی قرار بگیرد و راهکارهای لازم برای رفع و رجوع آنها ارائه شود.

وی بیان کرد: در سال “تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها” باید بیشترین توجه به برگزاری جلساتی مانند شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی لحاظ شود تا هم تولید افزایش یابد و هم از واحدهای فعال مانع‌زدایی و از مسیر واحدهای غیرفعال مانع‌زدایی شود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه لبنیات استان مانند سایر محصولات خام فروشی می‌شود گفت: خیلی از کارخانه‌های مواد لبنی کشور در حالی که هزینه‌های خود را کاهش داده‌اند اما سودآور هستند و ما از کارخانه‌های استان حمایت می‌کنیم تا واحدها در قالب یک کارخانه بزرگ تجمیع شوند یا مجدد به چرخه تولید بازگردند.

وی اظهار داشت: امسال به دلیل کمبود بارندگی‌ها و تشدید خشکسالی مشکلاتی از قبیل نبود علوفه و افزایش قیمت نهاده‌های دامی و تامین آن برای دامداران ایجاد شده و برای این موضوع طرح خرید مازاد دام در استان در حال انجام است تا بخشی از مشکلات دامداران را بتوان رفع کرد.

ملانوری با اشاره به مصوبات جلسه قبل شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی افزود: در این نشست هر آنچه مصوب می‌شود باید پیگیری و اجرا شود در غیر این صورت برگزاری جلسه دردی از استان دوا نمی‌کند.

وی گفت: براساس مصوبه جلسه قبل شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با توجه به اهمیت حضور بخش خصوصی، باید جلسه شورا در محل اتاق بازرگانی بیرجند و هر ماه یک بار برگزار شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا