از صادرکنندگان برتر استان خراسان جنوبی تجلیل شد
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند: فضای واقعی برای کسب و کار ایجاد شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با فعالان اقتصادی که بر بهبود شرایط تولید و رفع قوانین مزاحم تأکید داشتند، گفت: نخستین توقع و انتظار صادرکنندگان این است که به معنای واقعی فضای کسب و کار مقرراتزدایی و قوانین دست و پاگیر در شرایط فعلی برداشته شود. محسن احتشام چهارشنبه شب در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان افزود: به گفتۀ مقام معظم رهبری، دستگاههای حکومتی باید با جدیت به دنبال بهبود محیط کسب و کار و برطرف کردن قوانین مزاحم و اصلاح عملکردهای غلط باشند تا محیط مساعد تولید در کشور ایجاد شود. وی تصریح کرد: در فضایی کار میکنیم که چالشهای زیادی هم در فضای بینالمللی بخاطر تحریمهای ناجوانمردانه استکبار جهانی و هم داخل کشور وجود دارد، در حالیکه فضای کسب و کار باید به جهش اقتصادی میرسید. به گفتۀ وی امید است هم افزایی بهتری بین بخش خصوصی و دولتی در سطح ملی شکل بگیرد تا فضای کسب و کار، کارایی و اثربخشی بیشتری داشته باشد.
به تفکر مدیریت استراتژیک نیاز داریم
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با تاکید بر اینکه امروزه به تفکر مدیریت استراتژیک نیاز داریم، گفت: مدیریت باید به گونهای باشد که در شرایط تغییر، تحول و بحران بتواند استراتژیهایی تعریف کند تا تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی، صادرکنندگان، کارآفرینان و بنگاههای اقتصادی را از مرگ و میر نجات دهد و به سوی اهداف تعیین شده هدایت کند. احتشام تأکید کرد: با یک برنامه نمیتوانیم به اهداف بلند اقتصادی خود برسیم چون چالشهای زیادی در فضای کسب و کار وجود دارد، لذا بایستی تفکرات برنامه ریزی را به سمت فرایند مدیریت استراتژیک پیش ببریم. وی خاطر نشان کرد: بخشنامهای تحت عنوان روشهای برگشت ارز حاصل از صادرات در اختیار صادرکنندگان قرار میگیرد، همه میدانیم ارز حاصل از صادرات یک وظیفه ملی است و باید به چرخه برگردد اما چگونگی برگشت آن را باید در یابیم. احتشام که به عنوان یکی از صادرکنندگان نمونه ملی نیز معرفی شده است، عنوان کرد: بایستی تصمیمات کارا و موثر گرفته شود تا انگیزه حضور در بازارهای جهانی برای صادرکننده در شرایطی که درگیر جنگ اقتصادی هستیم را فراهم کند. به گفتۀ وی صادرکنندگان در شرایط کنونی کار بسیار سختی بر عهده دارند لذا توقع داریم با سیاستها و تصمیمات کارا و موثر شاهد بهبود فضای کسب و کار مدنظر مقام معظم رهبری باشیم.
فرآیند مبادلات تجاری تسهیل و تصحیح شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند درخواست کرد که فرایند مبادلات تجاری تسهیل و تصحیح شود چرا که تولید، توزیع، مبادله و مصرف حلقههای یک زنجیره هستند که باید نگاه فرایندی به آنها داشته باشیم. احتشام با تأکید بر اینکه تولید صادراتمحور نیاز به کیفیت دارد، گفت: اگر تولید مورد حمایت قرار بگیرد در صادرات نیز موفق خواهیم بود چراکه وارد بازار جهانی شدن نیاز به کارهای باکیفیت و متمایز دارد. وی ادامه داد: در حلقه تولید، توزیع، مبادله و مصرف، خام فروشی نباید باشد در حالیکه بخش زیادی از محصولات کشاورزی و معدنی استان خام فروشی میشود و باید به سمت برندسازی حرکت کنیم تا این حلقه به توسعه متوازن ختم شود. به گفتۀ وی خراسان جنوبی دارای ظرفیتهای زیادی است لذا مح
روم نیست بلکه بسیار غنی است که باید برای نقاط ضعف چارهاندیشی شود چرا که در راستای مولفههای اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری، توسعه صنایع فراوری در حوزه معادن و کشاورزی باید افزایش یابد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند خواستار تسهیل صادرات به کشور افغانستان شد و بیان کرد: بازارچههای مرزی استان که اکنون سه بازارچه غیرفعال است باید بازگشایی شود و طرف افغانستانی را قانع کنیم که مبادلات مرزی سبب رفاه برای دو کشور خواهد شد. احتشام کمبود نقدینگی را از دیگر مشکلات تولیدکنندگان استان دانست و افزود: در این زمینه قرار شد بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به استان اختصاص یابد که جای قدردانی دارد. وی یکی دیگر از خواستههای صادرکنندگان را ثبات نرخ ارز برشمرد و عنوان کرد: با ثبات نرخ ارز دیگر نیازی به سامانههای سنا، نیما و سایر نیست، همچنین تک نرخی شدن و ثبات نرخ ارز میتواند به توسعه صادرات کشور کمک کند. به گفتۀ وی هزینههای بالای حمل و نقل یکی از مشکلات صادرکنندگان استان می باشد که امید است در بستههای مشوق صادراتی این موضوع دیده شود.
به سمت عمل گرایی باید رفت
معاون امور استانهای اتاق بازرگانی ایران هم در این آیین گفت: در سالهای اخیر اقدامات زیادی انجام شده است اما صادرکنندگان و تولیدکنندگان بخاطر تحریمهای خارجی ناراحت نیستند بلکه نگرانی آنها از تحریمهای داخلی و مدیریت است. سید جواد زمانی افزود: امروز بیکاری و مشکلات اقتصادی در جامعه وجود دارد اما معتقدیم هیچ مسئولی در مملکت ما نیست که درد تولید، صادرات و فعالان اقتصادی را نفهمیده باشد ولی باید از گفتوگو فراتر رفته و به سمت عملگرایی برویم چرا که گفتوگو درمانی هیچ مشکلی را حل نمیکند و باید اقدامات و کارهای ما به سمت عملگرایی برود. وی بیان کرد: صادرات یعنی تولید، تولید یعنی اشتغال و اشتغال به معنای درآمد ملی است لذا اگر صادرات با مشکل مواجه شود در نتیجه شاهد مشکلات زیادی از قبیل بیکاری، عدم درآمد ملی و مسائل و مشکلات اقتصادی خواهد شد.
تشریفات مربوط به مرزنشینان کم می شود
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی هم در این مراسم عنوان کرد: امکان تجدیدنظر در اقلام مبادلات مرزی تصویب شده است از این رو اقلام مورد نیاز کشور از جمله همه قطعات صنعتی و خودرو میتواند از طریق مرزنشینان تامین شود. حسین مدرس خیابانی افزود: هیات وزیران امروز مصوبهای را در ارتباط با تسهیل مبادلات مرزنشینی تصویب کرد که تشریفات مربوط به مرزنشینان را کم و مبادلات را تسهیل میکند چرا که اگر درهای دیگر توسط دشمنان به روی ما بسته شده است اما مرزنشینی میتواند مسیر و ظرفیتی باشد تا با کشورهای دیگر تبادل و ارتباط برقرار کنیم و تصور این است تمامی تشریفات گمرکات از مبادلات مرزی حذف شده است. وی
بسته حمایتی برای صادرات
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی اعلام کرد: چند روز پیش در کنفدراسیون صادرات اعلام شد بانک مرکزی جمهوری اسلامی به صورت ماهانه میزان بازگشت ارز صادرکنندگان را به حوزه مالیاتی اعلام میکند و سازمان مالیات موظف است پس از یک ماه مالیات ارزش افزوده که از صادرکنندگان دریافت کرده است که شاید بیش از یک هزار میلیارد تومان باشد را به چرخه صادرات برگرداند. مدرس خیابانی همچنین از تهیه بسته حمایتی بازاریابی و صادرات خبر داد و افزود: ۲ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات در قالب این بسته اختصاص یافته است که در استان هم میتوانید برای ایجاد پایانه صادراتی و توسعه زیرساختها از آن بهرهبرداری کنید و وزیر صمت، وزیر اقتصاد و دارایی و رییس سازمان برنامه و بودجه، این بسته را امضا خواهند کرد و به زودی ابلاغ خواهد شد که تقاضا داریم به سرعت سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی را معرفی کنید تا از این تسهیلات بهرهمند شوند. وی با بیان اینکه خودگردانی بازارچههای محلی در لایحه بودجه سال ۹۹ دیده شده است، افزود: درآمد حاصل از فعالیت بازارچه مرزی برای توسعه زیرساختهای همان بازارچه هزینه خواهد شد که بازارچه ماهیرود سربیشه در خراسان جنوبی نیز از این ظرفیت بهرهمند خواهد شد.
تنها راه توسعه، صادرات است
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی با بیان اینکه محدودیتهای بین المللی اجازه نداده است در مسیر توسعه حرکت کنیم، عنوان کرد: تنها راه باز کردن مسیر، صادرات است و معتقدیم توجه به صادرات امروزه شاید موثرترین مسیر برای رونق تولید است که در برنامههای دولت نیز قرار دارد. مدرس خیابانی تأکید کرد: بدون شک تقدیر، تجلیل و تکریم از صادرکنندگان نمونه امسال نسبت به سالهای قبل رنگ و بویی دیگر دارد چون صادرکنندگان توانستند در سختترین شرایط اقتصادی گوی سبقت را از سایر رقبا بربایند و بازارهای صادراتی ایران را از چنگ آنها در بیاوردند. وی ادامه داد: امروز میتوانیم با افتخار اعلام کنیم با وجود همه مشکلاتی که وجود داشت در ۹ ماه گذشته ۳۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم و علیرغم اینکه دشمنان معتقد بودند با قطع یا کاهش صادرات نفتی میتوانند ایران را از پا در بیاورند اما با همت صادرکنندگان صادرات غیرنفتی ۹ ماه است که کانون اداره امور کشور از محل ارز می باشد. به گفتۀ وی بدون توجه و اهمیت صادرات رونق تولید شکل نخواهد گرفت چرا که بخش عمدهای از واحدهای تولیدی کشور با مشکلات عدیدهای از جمله نقدینگی، کمبود منابع و مواد اولیه، متراکم بودن هزینههای جاری، مسایل بیمه و بانکی مواجه هستند و اگر همه این مشکلات را یک روزه به صورت معجزه وار حل کنیم اما نتوانیم تکلیف بازار صادرکنندگان را روشن کنیم هیچ کاری انجام نشده است.
تشکیل میز پایانه صادراتی در خراسان جنوبی
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: استان خراسان جنوبی با یک مرز طولانی با کشور افغانستان به عنوان چهارمین شریک تجاری ایران ظرفیت خوبی دارد که باید از این ظرفیت استفاده شود. مدرس خیابانی از تشکیل میز پایانه صادراتی ویژه محصولات استراتژیک خراسان جنوبی خبر داد و افزود: این موضوع به جد پیگیری خواهد شد تا به نتیجه برسد. وی تصریح کرد: توسعه راهها و ریل آهن به عنوان زیربنای صادراتی یکی از بزرگترین خدماتی است که در این استان مرزی دنبال میشود و استان را از بن بست نجات خواهد داد و بایستی از ظرفیت ترانزیتی خراسان جنوبی استفاده شود چرا که ایران در موقعیت ترانزیتی منحصر بهفرد قرار دارد که باید از این ظرفیت استفاده کرد. به گفتۀ وی نسخه اول نقشه راه توسعه صادرات تهیه شده است و برای همه اعضای شورای عالی صادرات ارسال خواهد شد تا شاهد جهش صادراتی باشیم اما حواسمان باشد علیرغم تهدیدها برخی اوقات شاید استراتژی رشد محدود شود لذا باید وضع موجود را حفظ کرد.