رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند : عنابستانهای خراسانجنوبی فرصتی برای رونق گردشگری است
دبیر کل مجمع مجالس آسیایی و رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند گفت:عنابستانهای خراسانجنوبی فرصتی برای رونق گردشگری است.
محمدرضا مجیدی در همایش ملی عناب اظهار کرد: کویر خراسانجنوبی سرمایهای است که سه سال پیش در فهرست میراث جهانی ثبت شد.
دبیر کل مجمع مجالس آسیایی و رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اظهار کرد: اگر بودجه را با کمترین وابستگی به نفت ببندیم نقش سایر مؤلفهها چون عناب و گردشگری در اقتصاد روز افزونتر خواهد شد.
مجیدی بیان کرد: اگر گردشگری را با محوریت عناب راه اندازی کنیم در فصل برداشت این محصول شاهد ورود گردشگران زیادی به شرق کشور و خراسانجنوبی خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه عناب حتی در داخل کشور نیز شناخته شده نیست، ادامه داد: در صورت بهرهگیری از فرصتها حتی همین عنابستانهای خراسانجنوبی با جذب گردشگر میتواند نقش مهمی در رونق دیپلماسی گردشگری داشته باشد.
گردشگری مصداق کامل اقتصادی مقاومتی است
دبیر کل مجمع مجالس آسیایی و رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند گفت: کار در حوزه گردشگری مصداق کامل اقتصاد مقاومتی است.
مجیدی با بیان اینکه این سمپوزیم و همایش باید به برنامه ملی عناب ختم شود، اظهار کرد: هر چند عناب برای کل کشور است ولی اینکه استان دیگری به عنوان پایلوت پروژههای این محصول مطرح شود، کم لطفی به خراسانجنوبی است.
وی بیان کرد: در حوزه محصول عناب در کنار صنایع بسته بندی باید به فرآوری های مرتبط با آن توجه ویژهای شود.
دبیر کل مجمع مجالس آسیایی و رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ادامه داد: در حوزه دیپلماسی به دنبال بهانه برا گفتوگو و افزایش روابط هستیم و محصولات استراتژیک چون عناب یکی از بهترین این بهانهها است.
مجیدی با اشاره به اینکه در شرایط تحریم که به دلایلی چراغ برخی از صنایع کم فروغ است، افزود: گردشگری میتواند موجب رونق اقتصاد در خراسانجنوبی و کشور شود.
وی یادآور شد : ایجاد ستاد توانمندیهای خراسانجنوبی در عرصه بین المللی نیز در توسعه استان بسیار تأثیر گذار است.
جلال الدین صادقی رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این همایش اظهار کرد: همایش ملی عناب ثمره چهار هزار و ۸۰۰ نفر ساعت برنامهریزی، کار و پژوهش است.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی بیان کرد : بیش از ۹۵ درصد عناب کشور در خراسانجنوبی تولید می شود و اقتصاد بسیاری از خانوارهای روستایی به این محصول وابسته است.
سه هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی خراسان جنوبی زیر کشت عناب است
صادقی با اشاره به اینکه سه هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی خراسانجنوبی زیر کشت این محصول است، ادامه داد: سالانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن عناب نیز تولید میشود.
وی با بیان اینکه هنوز عناب به دو صورت خشک و تازه به فروش میرسد، گفت: در حوزه عناب باید برندسازی با استفاده از تکنولوژی جدید شکل بگیرد که جهاد دانشگاهی با سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال در این موضوع فعالیتهای خوبی داشته است.
وی اظهارکرد: باید سطح اگاهی عمومی در زمینه خواص معجزه آسای عناب افزایش یابد و یافتههای پژوهشی و فرآوردههای مبتنی بر تحقیقات علمی در این زمینه در قالب کتاب در اختیار علاقمندان گذاشته شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: ثروت های خدادادی چون عناب باید به گونه ای توسعه یابد که بتواند جایگزین مناسبی برای نفت شود.
غلامرضا قوسی ادامه داد: عناب نه تنها یک محصول استراتژیک بلکه فوق استراتژیک است و زمینه ماندگاری روستائیان را به وجود میآورد.