در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند با مطرح شد، بسیج اصناف پای درددل تولیدکنندگان استان خراسان جنوبی
محسن احتشام در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند اظهارکرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با فعالان اقتصادی،تولید کنندگان و کارآفرینان برتکریم این افراد و حمایت از تولید تأکید داشتند .
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن وکشاورزی بیرجند با تأکید بر اینکه توسعه کشور از مسیر حمایت از تولید میگذرد، ادامهداد: حمایت از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان زمینهساز تولید ثروت عمومی و کاهش فقر در جامعه است.
وی با اشاره به اینکه مسئولان باید در سال رونق تولید موانع تولید در حوزه صنعت و معدن را کاهش و فضای کسب و کار را مرتب پالایش کنند، افزود: البته از جنبه دیگر ما تولیدکنندگان باید بیشتر از پیش عزم خود را جزم و تلاش و کوشش کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن وکشاورزی بیرجند گفت: در حوزه صادرات به افغانستان بارها و بارها نسبت به کاهش صادرات هشدار دادهایم و اکنون بعد از یک سال متولیان امر دریافتهاند که در بسیاری از بخشهای صادراتی اشتباهاتی صورت گرفته است.
احتشام اظهارکرد: اگر موانع صادراتی به کشورهای افغانستان و عراق بیش از این برداشته میشد بیشک تولیدکنندگان با جسارت بیشتری در بازارهای بینالمللی حضور پیدا میکردند و شاهد افزایش اشتغال بودیم.
وی بیانکرد: با ایجاد موانع صادرات برخی کالاها به افغانستان کاری کردیم که بخشی از بازارهای صادراتی که تولیدکنندگان با سختی به دست آورده بودند را به راحتی به برخی دیگر از کشورهای منطقه بدهیم.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن وکشاورزی بیرجند با اشاره به اینکه بخش خصوصی و بخش دولتی باید در راستای رونق تولید همیشه و همواره در کنار هم باشند، گفت: با توجه به اینکه فعالان اقتصادی با تجربیات زیاد در حوزه تولید نظرات کارشناسی ارائه می دهند باید سخنان آنان را بشنویم.
احتشام با تأکید بر اینکه تولیدکنندگان در واقع مدیران عامل توسعه ملی هستند، اظهارکرد: چند سال قبل پایش دقیق نسبت به وضعیت صنعت و تولید استان داشتیم ولی به راستی چه میزان از نتایج این پایش استفاده شد.
سید حسین خیریه، رئیس کمیسیون صنایع غذایی،کشاورزی،آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهارکرد: سالهاست که دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه تکریم تولیدکننده و استفاده از کالای تولید داخل را میشنویم ولی به راستی چه میزان در این زمینه عمل کردهایم.
وی بیانکرد: ما تولیدکنندگان در خراسانجنوبی از ماههای ابتدایی انقلاب کار را صادقانه شروع کردیم و امروزه نیز علیرغم سختیهایی چون دوری از مرکز تلاش بر انجام فعالیتهای تولید سالم و ایجاد اشتغال در استان داریم.
رئیس کمیسیون صنایع غذایی،کشاورزی،آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند با تأکید بر اینکه بارها تولیدکنندگان خراسانجنوبی در عرصه تولید و در سطح کشوری مورد تجلیل قرار گرفته و برتر شناخته شدند، گفت: باید نهایت تلاش برای رفع موانع تولید صورت گیرد.
خیریه اظهارکرد: با توجه به گذشت یک سال و نیم از ممنوعیت صادرات خوراک دام و طیور، و پیگیری هایی که برای این موضوع شده همچنان این مشکل باقی و موجب کاهش اشتغالزایی در واحدهای تولیدی مرتبط شده است.
وی بیانکرد: ما در ارتباط با افغانستان یک دلار نیز اخذ نکرده و همه ارتباطات ما به صورت ریالی بوده است ولی مسئولان از ما مطالبه تعهد ارزی دارند.
خیریه با اشاره به اینکه اشاره به اینکه قوه قضائیه در رأس و رئیس کل دادگستری خراسانجنوبی حامی تولید و تولیدکنندگان هستند، بیانکرد: با این وجود برخی از قضات با احکام قضایی امنیت تولید و سرمایهگذاری در استان را به خطر میاندازند.
وی ادامهداد: با توجه به اینکه کشور ما در یک جنگ اقتصادی است، حتی بدون اینکه سود به دست آوریم تولید را ادامه میدهیم ولی بالاخره باید بتوانیم پاسخگوی حقوق کارگران، بدهیهای بانک و سایر درآمدهای خود باشیم.
رئیس کمیسون کشاورزی اتاق بازرگانی با اشاره به افزایش قیمت خوراک دام و طیور و کرایه حمل و نقل، افزود: با توجه به این شرایط انگیزهها برای تولیدکنندگان کاهش مییابد.
حمیدرضا امینی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهارکرد: ما در حال نبرد اقتصادی هستیم ولی جبهه رو به روی ما دشمن خارجی نیست بلکه با مقررات خلق الساعه و استنباطهای نادرست از مقررات صحیح دست به گریبان هستیم.
وی بیانکرد: ما در مقابل دشمن خارجی با تمام توان ایستادهایم ولی به راستی در مقابل مقررات نادرست صادرشده از سوی بانک مرکزی و سایر نهادها که به تولید صدمه میزنند، چه باید بکنیم.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه جامعه صنعتگر هنوز در بلاتکلیفی قرار دارد، ادامه داد: صنعتگران با سختگیریهای اداره مالیات، تأمین اجتماعی و بانک های مختلف رو به رو است.
امینی با اشاره به اینکه باید نگاه نسبت به تولیدکننده و فعال اقتصادی را تغییر دهیم، بیانکرد: قوانین باید شفاف، روشن و حامی اقتصاد و تولید ملی باشد و در غیر اینصورت نخواهیم توانست به هدف رونق و توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم.
علیرضا خامه زر، رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند گفت: متأسفانه در برخی از موارد بدنه اجرایی از گذشته قوانینی چون تعهد ارزی را وضع کرده که خود مانعی برای رونق تولید است.
وی با اشاره به اینکه قانون در خراسانجنوبی سختگیرانهتر از همه جای کشور اجرا میشود، ادامه داد: متأسفانه در حوزه مالیات و تأمیناجتماعی نیز این سختگیریها و تعاملهای حدأقلی با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی وجود دارد.
رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند افزود: مگر یک بخش خصوصی چقدر توان دارد که بتوانیم یک تنه علیرغم موانع ایجاد شده توسط بانکها، تأمیناجتماعی و مالیات بتواند به تولید ادامه دهد.
خامهزر با اشاره به اینکه نگرش مسئولان باید نسبت به تولید تغییر پیدا کند، گفت:متأسفانه گاه خستگی کار با قوانین متعدد بر تن تولیدکننده باقی می ماند.
عبدالرضا حیدری، رئیس بسیج اصناف خراسانجنوبی نیز در این جلسه اظهارکرد: ما در بسیج معتقدیم هر کس کار بر زمین مانده در کشور را انجام میدهد در حقیقت یک بسیجی است که نمونه آن برخی از تولیدکنندگان خراسانجنوبی هستند.
وی با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی در حوزه کارهای خیر در زمان اتفاقاتی چون سیل نیز اقدامات بسیار خوبی انجام دادند، بیانکرد: ما بسیجیان هر کجا احساس کنیم که مانعی برای رشد و توسعه وجود دارد منتظر ابلاغیه و دستورالعمل نمیمانیم و هر کار که از دستمان برآید انجام میدهیم.
رئیس بسیج اصناف خراسانجنوبی ادامهداد: ۴۳ سند بالادستی در حوزه فرهنگ، تولید، صنعت و علم در کشور وجود دارد اما به راستی چه میزان از این اسناد بالا دستی و مورد تأکید رهبر انقلاب در عرصه عمل اجرایی شده است.
حیدری با تأکید بر این مجموعه بسیج فعالان اقتصادی بازوی اتاق بازرگانی و بخش خصوصی است، یادآور شد: نقش تبلیغات و رسانهها در حوزه تولید بسیار تأثیرگذار است که نباید از این بحث مهم غفلت کرد.
وی با اشاره به اینکه کار تبلیغی و مستند بسیار خوبی در حوزه زعفران و موانع آن انجام شد، گفت: امیدواریم همه این حساسیت را برای استفاده از کالاهای تولیدی خراسانجنوبی و حمایت از تولیدکنندگان این دیار داشته باشیم.
رئیس بسیج اصناف خراسانجنوبی اظهار کرد: زمانی اقتصاد به رشد و توسعه می رسد که زیر ساختهای بومی و داخلی داشته و کفه آن به سمت صادرات باشد که از این مهم نباید غفلت کنیم.