اخبار داخلی

خراسان جنوبی بهشت توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: خراسان جنوبی بهشت توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر است و باید به عنوان پیشران حوزه اقتصادی مد نظر قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، سیناسرحدی در جلسه کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه امروز موضوع انرژی از ضروریات هر جامعه ای است، اظهار کرد: بر اساس برنامه  توسعه ۱۴ هزار مگاوات کسری برق وجود دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور نیاز جدی به توسعه حوزه انرژی های تجدیدیپذیر دارد، افزود: خوشبختانه اخیرا نیروگاهی ۱۰ مگاواتی در حوزه شهرستان نهبندان سرمایه گذاری شده است.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه بهای احداث هر مگاوات نیروگاه بین مبلغ ۶۸۰ تا ۷۳۰ هزار دلار شناور است، گفت:استان خراسان جنوبی بهشت توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر بوده و سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری باید انگیزه داشته باشد،

سرحدی ادامه داد: شرایط اقلیمی بسیار مطلوب حوزه انرژی خراسان جنوبی می تواند این حوزه را به پیشران جدی در حوزه توسعه اقتصادی استان تبدیل کند و برای سرمایه گذاران  جذاب است.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه دولت مستقر در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر قدم های خوبی برداشته و دستورالعمل های زیادی به سمت تسهیل گری صادر کرده است، اظهار داشت: مانع اصلی سرمایه گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر تامین اعتبار است.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند بیان کرد: علی رغم اینکه قرارداد های خرید تضمینی حوزه انرژی به عنوان سند دولتی و تضمین بانکی قابل دریافت و پذیرش است اما متاسفانه بانک های استان به شدت از این موضوع روی‌ بر می گردانند.

وی با اشاره به تصویب چهار مصوبه در کمیته کارشناسی و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، افزود: علی رغم اینکه مصوبات شورای گفتگو به لحاظ قانون هم تراز مصوبات هیئت دولت است اما متاسفانه مصوباتی که در این حوزه داشته ایم با بی توجهی و بی مهری بانک ها مواجه شده است.

سرحدی با بیان اینکه متاسفانه یکی از راه های چهارگانه توسعه اقتصاد در استان مورد بی توجهی قرار گرفته است، گفت: ماه ها از مصوبه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گذشته اما هنوز نتوانستیم برنامه اجرایی آن را از بانک ها بگیریم.

وی با اشاره به اینکه تا زمانی که زیرساخت انرژی در استان فراهم نباشد هیچ صنعتی رشد نخواهد کرد، عنوان کرد: جذب اعتبارات استان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر باید جدی گرفته شود.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه هنگامی که مصرف برق خانگی بالا می رود کشاورزی و صنعت قربانی می شود، اظهار داشت: هر نوع قطع برق باعث افزایش قیمت تمام شده کالاها می شود که این موضوع برای کارفرما توجیه اقتصادی ندارد و منجر به تعطیلی در حوزه تولید می شود.

وی با اشاره به اینکه عدم اجرای مصوبات شورای گفتگو باید به مقام عالی استان گزارش و مصوبه مجددا گردش داده شود، افزود: کمیسیون هماهنگی بانک ها باید با توجه به مصوبه شورای گفتگو جلسه ای با بانک های عامل برگزار و گزارش جلسه را ارائه می داد که متأسفانه کوتاهی کرده است.

سرحدی با بیان اینکه متاسفانه در واگذاری اراضی پیچیدگی هایی گذاشته می شود که راه را برای ورود سرمایه ها به استان می بندد، گفت: در حال حاضر استان همجوار خراسان جنوبی از کشور افغانستان نیاز به ۵۰۰ مگاوات برق دارد که فرصت بسیار خوبی جهت رشد اقتصادی استان است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه ذهنیت برخی افراد و مسئولین انتقال حساب واحدهای بزرگ به داخل استان را دچار مشکل کرده است، عنوان کرد: متاسفانه برخی بانک ها اسرار حساب بانکی مشتریان خود را نگه نمی دارند و مشکلاتی را در این حوزه به وجود می آورند.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه متاسفانه گاهی اوقات بخش نامه ها در ذهن مسئولین کشوری است اما در خراسان جنوبی اجرا می شوند، افزود: نیاز به رشد و فرهنگ سازی ذهنی در خراسان جنوبی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه کشور ایران جزو هشت کشور با ظرفیت بالای لیتیوم است لذا باید زیرساخت ایجاد جایگاه برای خودروهای برقی را فراهم کرد، گفت: تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی به راحتی و بدون هیچ آسیبی قابل جمع شدن است و نگرانی در بستر خاک ایجاد نمی کند.

  مهدی فرخی،کارشناس اعتباری سرپرستی بانک ملی استان نیز در این جلسه اظهار کرد: تسهیلاتی که بانک ها می توانند در حوزه انرژی اعطا کنند صرفا در قالب تسهیلات تکلیفی قانون بودجه است.

وی بیان کرد: در سال جاری هیچ‌ مجوزی بابت پرداخت تسهیلات خارج از مصوبه صادر نشده است.

حبیبی،کارشناس دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری در این جلسه اظهار کرد: انرژی های تجدیدپذیر به دلایل محیط زیستی هر روز در سراسر جهان محبوبیت بیشتری پیدا می کنند و کشور ما نیز به با توجه به ضرورتی که در کاهش اثرات مخرب گازهای گلخانه ای که از سوخت های فسیلی منتشر می گردند، از جمله آلودگی هوا،گرم شدن کره زمین و … وجود دارد،به راهکار استفاده از انرژی های پاک مثل انرژی خورشیدی روی آورده است.

وی گفت:خراسان جنوبی با وجود متوسط ۳۰۰ روز آفتابی از مجموع ۳۶۵ روز سال در بیش از دو سوم مساحت استان با پتانسیل بالا در حوزه انرژی خورشید بوده و بستر مناسبی برای احداث نیروگاه خورشیدی دارد.

  احمدعجمی،نماینده بسیج سازندگی استان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۶۸ نیروگاه به شبکه متصل شده اند، اظهار کرد: از این مجموع ۴۰ تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی مختص بهزیستی توسط بانک ملی پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ نیروگاه در حال اجرا و برای ۵۵ نیروگاه متقاضی وجود دارد، افزود: از اعتبارات سال ۱۴۰۳ سهمیه اجرای حدود ۲۰۰ نیروگاه در استان وجود دارد که همت بانک ها را جهت اعطای تسهیلات می طلبد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در حوزه واگذاری زمین چالش هایی وجود دارد، گفت: اگر واحدهای بزرگ استان حساب های خود را داخل استان داشته باشند قطعا ناترازی بانک ها از بین خواهد رفت و بخشی از مشکلات حوزه بانک ها برطرف خواهد شد.

 مرتضی رستگار مقدم،کارشناس شرکت توزیع برق استان در این جلسه با اشاره به ضرورت استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی، اظهار کرد: تا کنون در استان خراسان جنوبی ۵۲ نقطه با ظرفیت ۶۶ مگاوات پتانسیل سنجی شده است.

وی با بیان اینکه تا کنون همچنین ۱۲ نیروگاه بزرگ مقیاس با ظرفیت ۲۹۰ مگاوات در سطح استان احصا شده است، افزود: شهرک خورشیدی خوسف با ظرفیت ۱۵ مگاوات در حال راه‌اندازی است.

رستگارمقدم با اشاره به اینکه ۲۰ درصد مصرف برق ادارات باید از طریق انرژی‌های تجدید پذیر تامین شود، گفت: این موضوع به عنوان یک تکلیف قانونی کمک بسیار بزرگی به پایداری شبکه می کند و باید مدنظر قرار گیرد.

وی بیان کرد: صنایع نیز تا پنج سال باید سالانه یک درصد از مصرف انرژی خود را از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین کنند.

  حسین رضازاده، نماینده پیمانکاران استان در این جلسه اظهار کرد: با توجه به اینکه خودروهای برقی کم کم وارد کشور می شوند لذا باید احداث جایگاه های برقی را باید در دستور کار قرار دهیم.

وی با بیان اینکه اگر صادرات انرژی به کشور افغانستان را تامین نکنیم قطعا بازار را از دست خواهیم داد، افزود: سخت گیری های قانونی در خراسان جنوبی باید کمتر و به مسائل با دید بازتری دیده شود.

علی کرمانی،نائب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: متاسفانه مرکز تحقیقات کشاورزی در حوزه تغییر کاربری از ابتدای کار سخت گیری زیادی می کند.

وی با بیان اینکه موضوع درآمدزایی مرکز تحقیقات تبدیل به یک مین زیر پای سرمایه گذاران شده است، افزود: متاسفانه مرکز تحقیقات با قیمت گذاری های بالا در حوزه کارشناسی بسیاری از سرمایه گذاران را دلسرد کرده است.

محمد حسن شبانی، رئیس اداره حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی استان نیز در این جلسه بر اصلاح زیرساخت ها به منظور دست یابی بر توسعه تأکید نمود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا