خراسان جنوبی میزبان نمایشگاه فناوری اطلاعات/ نمایشگاه فناوری اطلاعات، کامپیوتر ، شهر هوشمند و اقتصاد دیجیتال در خراسان جنوبی برگزار می شود
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوین اتاق بازرگانی بیرجند گفت: نمایشگاه با موضوع کامپیوتر، موبایل، شهر هوشمند و ارائه توانمندیهای دولت الکترونیک در ماه های آتی در شهر بیرجند برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، مهدی باقری در سومین جلسه کمیسیون فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوین اتاق بازرگانی بیرجند، اظهار کرد: پیرو استقبال ویژه مقام عالی استان در روز فناوری اطلاعات مقرر شد امسال نمایشگاه فناوری اطلاعات در خراسان جنوبی برگزار شود و در همین راستا از اشخاص،شرکتها،ادارات و موسسات فعال در این حوزه دعوت بهعمل می آید تا در این رویداد با شکوه شرکت نمایند
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوین اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه قطعاً تعامل جمعی و همفکری می تواند نتیجه ای عالی در برگزاری نمایشگاه داشته باشد، افزود: متاسفانه امروز بازار اقتصادی خوبی لذا سعی شده این نمایشگاه با حداقل اعداد و ارقام برگزار شود.
علاقه مندان میتوانند جهت دریافت غرفه به کمیته برگزاری این رویداد مستقر در کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی مراجعه نمایند
باقری با بیان اینکه تمام سعی خود را جهت برگزاری رویدادهای آموزشی خوب در حاشیه این نمایشگاه خواهیم کرد، عنوان کرد: قطعا از ایده های دانشگاهها و پارک علم و فناوری استان به عنوان صاحبان دانش جهت برگزاری این رویدادهای استقبال می شود.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای بزرگ تهرانی و صاحبان برند در این نمایشگاه حضور و از چندین محصول نیز رونمایی خواهد شد، بیان کرد: اگر قرار است هر اتفاقی در حوزه بخش خصوصی بیفتد باید از بدنه خود بخش خصوصی شروع شود چراکه تا تعامل بین بخش خصوصی برقرار نشود نباید توقع زیادی ازدولت به تنهایی داشته باشیم.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوین اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه فناوری اطلاعات هوش مصنوعی و آی تی زیرساخت همه صنوف و حوزههای مختلف اقتصادی کشور است، اظهار داشت: شهرداری بیرجند میتواند به صورت قوی در نمایشگاه حضور داشته باشد چرا که این نمایشگاه خروجی مناسبی در قالب قراردادهای بسیار مهم در حوزه شهری خواهد داشت.
باقری با بیان اینکه نیاز داریم دانشگاه در نمایشگاه جهت هم افزایی دانش با بازار کار ایده های مناسب ارائه دهد، گفت: حضور استارتآپها در نمایشگاه بسیار خوب است و مد نظر قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه بسیاری از خریدهای داخلی استان از دیگر استان ها انجام می شود، عنوان کرد: آسیب شناسی در خصوص مجوز افتا باید در دستور کار قرار گیرد.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوین اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه سود بازار کامپیوتر در حوزه سخت افزاری بین ۵ تا ۱۰ درصد است، اظهار داشت: متاسفانه مدیران فناوری در تمامی ادارات تصمیم گیرنده خرید نیستند و نگاه مدیران پشتیبانی بیشتر به قیمت گذاری ها است.
وی با اشاره به اینکه حضور شرکت ها در حوزه تولید محتوا قطعا خروجی بسیار خوبی از نمایشگاه به جای خواهد گذاشت، افزود: همچنین حضور سازندگان شهر هوشمند در این نمایشگاه میتواند فناوری اطلاعات را در این حوزه درگیر کند.
باقری ادامه داد: اگر شرکت ها و استارتاپ های با ایده های جذاب وارد میدان شوند قطعا همه شتاب دهندهها و تسهیلگرها در بدنه نظام صنفی رایانهای و مشاورین کمیسیون فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوین از آن ها حمایت خواهند کرد.
فرهاد بیدختی، دبیر کمیسیون فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوین نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری نمایشگاه الکامپ در خراسان جنوبی، اظهار کرد: این نمایشگاه با موضوع کامپیوتر، موبایل، شهر هوشمند و ارائه توانمندیهای دولت الکترونیک در دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
سیناسرحدی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: باید ارتباطی ویژه بین موضوع تخصصی انرژی و فناوری اطلاعات در استان برقرار شود.
وی با بیان اینکه حوزههای فناوری اطلاعات در استان باید جدی گرفته شود، افزود: قطعا برگزاری نمایشگاهها همچون نمایشگاه الکامپ چهره شهر و استان را تغییر خواهد داد.
مصطفی بهی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه همفکری با بخش خصوصی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیازی ضروری است، اظهار کرد: حمایت از توسعه اقتصاد دیجیتال و کسب و کارهای بخش خصوصی به عنوان قطعه بزرگی از پازل فناوری اطلاعات باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: بدون شک هر چقدر توسعه زیرساختها به خوبی صورت گیرد و آخرین تکنولوژیها از حیث دسترسی انجام شود اما بخش خصوصی ای نباشد که از این ظرفیت ها به نفع مردم استفاده کند، اکثر تلاشها بینتیجه خواهد ماند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با بیان اینکه امروز توسعه صرفا توسعه زیرساختی و توسعه از حیث ایجاد دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت جهان نیست، افزود: برگزاری نمایشگاههای فناوری اطلاعات فرصت مغتنمی برای نمایش دادن ظرفیتهای حوزه فناوری اطلاعات استان است.
بهی با اشاره به اینکه بخش دولتی یکی از مشتریان بزرگ بخش خصوصی است لذا کنار هم بودن این دو بخش در نمایشگاه نباید باعث شود بخش خصوصی رسالت اصلی خود را فراموش کند، گفت: نگاه بخش دولتی باید بهرهبرداری از بخش خصوصی باشد نه اینکه صرفاً ارائه خدمات را مد نظر داشته باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه نگاه بخش دولتی خراسان جنوبی در کاربری فناوری اطلاعات به دیگر استانها است، عنوان کرد: علی رغم اینکه شرکتهای بزرگی با مجوزهای ملی در استان وجود دارند اما از جانب بخش دولتی مورد بی توجهی قرار می گیرند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برگزاری این نمایشگاه فرصت مناسبی برای آسیب شناسی موضوعات بخش فناوری اطلاعات از سوی بخش دولتی است، بیان کرد: دستگاههای اجرایی خراسان جنوبی باید از ظرفیت شرکتهای داخل استان استفاده کنند.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی باید در این نمایشگاه نقد شود، اظهار داشت: اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان به صورت مجدانه تلاش خواهد کرد تا اپراتورها و شرکت های مهم ملی در این نمایشگاه شرکت داشته باشند.
بهی ادامه داد: اداره کل ارتباطات پس از قطعیت تاریخ برگزاری نمایشگاه سعی می کند معرفی در حوزه جذب شرکتهای بومی سایر استانها را به نحو احسن انجام دهد.
وی افزود: اداره کل ارتباطات همچنین از طرحهای حوزه فناوری اطلاعات جهت تامین منابع حمایت خواهد کرد.
هادی سورگی، نایب رییس کمیسیون فناوری اطلاعات و عضو هیئت مدیره نظام صنفی رایانه ای خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به بازدید از نمایشگاه جیتکس، اظهار کرد: تمام خدمات الکترونیک و هوش مصنوعی دبی در این نمایشگاه به کار گرفته شده بود.
وی با بیان اینکه استارتاپ های ایرانی در این نمایشگاه حضور خوبی داشتند، افزود: باید شرایطی فراهم کنیم تا قسمتی از نمایشگاه فناوری اطلاعات خراسان جنوبی در اختیار استارتاپها قرار گیرد.
عضو هیئت مدیره نظام صنفی رایانه ای خراسان جنوبی ادامه داد: شرکتهای مهم و بزرگ استان باید در این نمایشگاه حضور داشته باشند.
محمدرضا بهدانی ،عضو کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی بیرجنددر این جلسه اظهار کرد: با توجه به اینکه افراد شرکت کننده در این نمایشگاه اغلب صاحب دانش و فناوری هستند لذا فضای نمایشگاهی باید در خور و شایسته افراد باشد.
هادی عرفانی، نماینده کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان جنوب ظرفیت بانکداری الکترونیک و نوآوریهای استان را در این نمایشگاه ارائه خواهد داد.
وی ادامه داد: باید پیش بینی لازم برای دعوت از ظرفیت ها و سرمایه گذاران کشور افغانستان و سایز استان های همجوار همچون سیستان و بلوچستان و کرمان فراهم شود.
سپهری مدیر فناوری اطلاعات شرکت توزیع برق خراسان جنوبی در این جلسه اظهار کرد: استفاده از استارتاپها در زمینه هوش مصنوعی در نمایشگاه باید مورد توجه قرار گیرد.
حمید سعادت فر، مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه بیرجند نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه از استارتاپها باید به شدت حمایت شود، اظهار کرد: دعوت از مسئولین و سرمایهگذاران استانها و کشورهای مجاور برای شرکتهای خصوصی جذابیت زیادی ایجاد میکند.
نادرعلوی، مدیر سرمایهگذاری و مشارکت شهرداری بیرجند در این جلسه اظهار کرد: نیازسنجی مبتنی بر ایده پردازی و پیگیری از سوی بخش خصوصی در حوزه های مختلف بخش دولتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید مد نظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه معضلات و مشکلات حوزههای مختلف باید از سوی متفکرین فناوری اطلاعات شناسایی شود، افزود: اگر میخواهیم شهر الکترونیک ایجاد کنیم باید حتما در حوزه آموزش شهروند الکترونیک نیز فعالیت داشته باشیم.
سعید صباغ، رئیس برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: با توجه به اینکه شرکتهای دولتی تلاش میکنند تا دی ماه بودجه خود را در حوزههای مختلف هزینه کنند لذا زمان برگزاری جلسه در سالهای آینده باید زودتر پیشبینی شود.
وی بیان کرد: متاسفانه شرکتهای بسیار کمی در استان موفق به اخذ مجوز افتا شدهاند لذا در این زمینه نیز باید راهکارهای مناسبی ارائه شود.
فرزانگان، معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: امروزه بزرگترین دغدغه استان در حوزه صنعت بُعد مسافت است لذا حوزه نرمافزار میتواند کمک شایانی در این زمینه باشد.
وی با بیان اینکه تشکیل کمیسیون فناوری اطلاعات در اتاق بازرگانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، افزود: شرکتهای بزرگ دنیا عمدتاً بازار مصرف را خودشان ایجاد میکنند لذا وجود کمیسیون فناوری در استان و مراجعه به سازمانهای متعدد میتواند جرقهای برای ایجاد بازار مصرف شرکتهای استان باشد.
سعید کسرائی نیا، مدیرعامل کلینیک کسب و کار آروین در این جلسه با اشاره به اینکه بخش تجاری نمایشگاه فناوری اطلاعات باید برای مخاطب جذابیت داشته باشد، اظهار کرد: بخشهای نمایشگاهی و فناورانه باید به صورت جداگانه در نمایشگاه حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم مشارکت مردم و بازدید کنندگان را در ایده پردازیها داشته باشیم شرکتهای آیتی استان به یک بانک ایده بزرگ تبدیل خواهد شد، افزود: فضای نمایشگاه باید به گونهای طراحی شود تا مخاطب با آن ارتباط برقرار کند.
کسرائی نیا با اشاره به اینکه چیدمان غرفهها و تبلیغات گسترده از اهمیت بالای برخوردار است، گفت: اختصاص بودجه مناسب جهت تبلیغات و طراحی نمایشگاه به ماندگاری هرچه بیشتر این گونه نمایشگاهها کمک میکند.
ولی اله احمدی،کارشناس دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری نیز در این جلسه اظهار کرد: دفتر سرمایهگذاری استانداری به عنوان متولی برگزاری نمایشگاه در سطح استان آمادگی پای کار آوردن بخش دولتی در نمایشگاه فناوری اطلاعات را دارد.
وی با بیان اینکه شهرداری قائن و سرپیشه در حوزه شهر هوشمند اقدامات بسیار خوبی انجام دادهاند، افزود: متاسفانه شهرداری بیرجند اقدام فاخر و درخوری در راستای ایجاد شهر هوشمند نداشته است لذا باید مورد بررسی قرار گیرد.
امیرحسین جوینده، نماینده کمیسیون عمران اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه اظهار کرد: تا هنگامی که شهر توسط شهرساز و استانداردها هوشمند طراحی نشود و زیرساختها برای ارتباط با شبکه گسترده شهری فراهم نشود شهر هوشمندی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه باید بازاریابی خوبی برای شرکتهای فعال استان در حوزه خدمات شهر هوشمند انجام شود، افزود: دفاتر مشاوره در حوزه شهرسازی، نظام مهندسی، معمارها و انبوه سازها باید به صورت تخصصی حوزه شهر هوشمند ورود کنند و تکنولوژی های روز دنیا برای آن ها ارائه شود.
جوینده با اشاره به اینکه باید در حوزه استفاده از خدمات شهر هوشمند فرهنگ سازی نیز وجود داشته باشد، گفت: باید از ظرفیت استارتاپهایی که در حوزه تبلیغات و حوزه های فرهنگ سازی شهر هوشمند فعالیت میکنند، استفاده شود.
وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه مجازی برای تمام کسب و کارهای استان از اهمیت بالایی برخوردار است، عنوان کرد: کمیسیون عمران در حوزه طراحی و غرفهسازی و دخیل کردن تکنولوژیها با حوزه ساخت در نمایشگاه نیز آمادگی لازم را دارد.
مسعود بیانی، نماینده بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه یکی از اصلیترین رسالتهای بنیاد ملی نخبگان حفظ و نگهداشت نیروی انسانی کیفی و نخبه است، اظهار کرد: متاسفانه امروز یکی از معضلات بزرگ استان مهاجرت نیروهای نخبه است.
وی ادامه داد: باید از ظرفیت شرکتهایی که نیروهای بومی خراسان جنوبی در خارج از استان تاسیس کردهاند، استفاده شود.
هوشیار مقدم، مدیر مرکز رشد پارک علم و فناوری خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: اگر قرار است قسمتی از نمایشگاه برش بخورد و خالی بماند میتوان از ظرفیت نمایشگاه الکامپ و پژوهش در یک نمایشگاه استفاده کرد.
وی بیان کرد: از آن جایی که اکثر شرکت ها توانایی غرفه سازی را ندارند لذا باید کمیته ای ذیل کمیسیون تشکیل و استانداردهایی در این خصوص تعریف شود.
هوشیار مقدم با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۱۴ واحد فناور در استان خراسان جنوبی حضور دارند، افزود: از این تعداد حدود ۶۰ واحد در حوزه آی سی تی فعالیت دارند.
وی ادامه داد: از مجموع شرکتهای دانش بنیان نیز حدود ۱۷ شرکت در حوزه آی سی تی و فناوری اطلاعات فعالیت می کنند.
مدیر مرکز رشد پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با بیان اینکه خوشبختانه در حوزه تلفیق کسب و کارهای خانگی با آی سی تی اتفاقات بسیار خوبی افتاده است، گفت: کسب و کارهای فیزیکی که از طریق پلتفرمها ارائه محتوا دارند میتوانند در نمایشگاه حضور داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه ارتباط با مشتری و نحوه ارائه محصول از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است لذا باید مد نظر قرار گیرد، عنوان کرد: باید نگاهی حرفهای در قالب برگزاری کارگاههای آموزشی داشته باشیم.
هوشیار مقدم بیان کرد: تهیه و تدوین کتابچه در حوزه آی سی تی استان و ارائه آن در نمایشگاه می تواند بسیار موثر و جذاب باشد.