ضرورت جذب سرمایه گذار با شرکت در نمایشگاه های ملی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: در نمایشگاه ها باید بیشتر به سمت معرفی محصولات و جذب سرمایهگذار حرکت کنیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، علیرضا خامه زر در جلسه برنامه ریزی به منظور حضور موثر استان در هفدهمین نمایشگاه بین المللی معدن اظهار کرد: اگر تجربه شرکت در نمایشگاههای ملی و بین المللی را کسب کنیم باید به عنوان استان معدنی داخل استان نیز نمایشگاهی در حوزه معدن برگزار کنیم.
وی با اشاره به برگزاری هفدهمین نمایشگاه معدنی و صنایع وابسته در تهران، افزود: این نمایشگاه از سیزدهم لغایت شانزدهم آبان ماه برگزار می شود.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه استان خراسان جنوبی در این نمایشگاه غرفهای در ابعاد حدودا ۱۲۰ متر را خواهد داشت، گفت: سعی خواهیم کرد قسمتی از غرفه بابت کیوسکهای اطلاعات هوشمند و میتینگ و مابقی با مواد معدنی غرفه آرایی شود.
وی با اشاره به اینکه ۱۷ محدوده طلای قابل واگذاری در استان وجود دارد، عنوان کرد: بخشی از غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه معدنی تهران با حضور متخصصین این حوزه باید جهت جذب سرمایهگذار پیش بینی شود.
وی بیان کرد: باید جلسهای با حضور تعدادی از شرکت بزرگ معدنی برگزار و از آنها جهت کمک و شرکت در نمایشگاه معدنی تهران دعوت شود.
جواداشرفی،معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هزینه تمام شده غرفه بین معدنکاران تقسیم بندی شود، اظهار کرد: دولت نیز میتواند در هزینههای جاری همچون تولید محتوا کمک کننده باشد.
وی با بیان اینکه در تولید محتوا، مواد معدنی اولویت دار مد نظر قرار گیرند، افزود: محتوای تعریف شده نباید به صورت پراکنده تنظیم شود.
اشرفی با اشاره به اینکه انتقال نمونههای معدنی استان نباید به روزهای منتهی به برگزاری نمایشگاه موکول شود، گفت: کلیه نمونهها باید از یک هفته قبل به دفاتر یا انبارهای شرکتهای مستقر در تهران منتقل شود.
وی با بیان اینکه باید در اولین فرصت از شرکتهای بزرگ استان جهت حمایت و شرکت در نمایشگاه معدنی تهران دعوت شود، عنوان کرد: برای سالهای آینده باید یک سالن مجزا جهت شرکتهای معدنی استان در این نمایشگاه در نظر گرفته شود.
احمدپروین، رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: رفت و آمد و حمل و نقل مجموعه نمونه سنگ های قابل استفاده در نمایشگاه هزینه سنگینی دارد.
وی با اشاره به اینکه تولید محتوا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، افزود: اگر هر شرکتی بخواهد کاتالوگ مخصوص به خود را داشته باشد تاثیر و جذابیت چندانی برای مخاطب و سرمایهگذار نخواهد داشت.
رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه حجم رایزنی در نمایشگاه بسیار مهم است، گفت: استان خراسان جنوبی باید بازیابی کرومیتهای عیار پایین و مدیریت باطلههای معدنی را مد نظر قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه ماده معدنی بنتونیت باید در این نمایشگاه مورد توجه باشد، عنوان کرد: با توجه به اینکه در حوزه گوهرسنگها تا کنون خروجی مناسبی نداشته ایم باید این حوزه را در نمایشگاه معدن ساماندهی کنیم.
پروین با بیان اینکه استان خراسان جنوبی توان این را دارد به رقم بالای ۴۰۰ میلیون دلار صادرات در حوزه سنگهای ساختمانی و مواد معدنی برسد، اظهار داشت: با تغییر روشهای استخراج و شیوههای سنگبری می توانیم به این مهم دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه تراکم کمپرسورهای برقی در غرب کشور و تهران است، افزود: باید یک واحد در این راستا در شرق کشور راه اندازی شود.
رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه موضوع شهرک طلا و جواهر باید پررنگ دیده شود، گفت: با توجه به ظرفیت های استان بحث ژئوتوریسم نیز باید در تولید محتوا دیده شود.
وی با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی میتواند در کنار معرفی محصولات با تنظیم تقویم نمایشگاهی فراخوان برگزاری را برای دیگر استان ها بدهد، عنوان کرد: در غرفه آرایی باید نمادسازی مدنظر قرار گیرد.
حجت ایمان طلب، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان نیز در این جلسه اظهار کرد: باید یک تقویم نمایشگاهی در حوزه معدن خراسان جنوبی برنامهریزی شود.
وی با بیان اینکه کاتالوگی موثر و مفید ویژه خراسان جنوبی با تکیه بر مواد معدنی باید تهیه شود، افزود: حضور در نمایشگاه معدنی تهران بهترین فرصت جهت ارتباط دادن شرکتهای دانش بنیان با حوزه های مختلف معدنی همچون زغال سنگ یا بنتونیت است.
محمدجوانشیر، نائب رئیس نظام مهندسی معدن استان در این جلسه با اشاره به اینکه پیشران بخش اقتصادی خراسان جنوبی معدن است، اظهار کرد: مزیتهای اصلی حوزه معدن استان باید شناسایی شوند تا بتوانیم با تمرکز بیشتری روی آن کار کنیم.
وی با بیان اینکه پتانسیلهای منحصر به فرد حوزه معدن باید بیشتر مد نظر قرار گیرد، افزود: خراسان جنوبی در حوزه سنگهای ساختمانی، گرانیت ها و خاکهای صنعتی به ویژه بنتونیت ظرفیت های زیادی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه معادن تشکلی جهت قیمت گذاری ندارند، گفت: باید مجموعه جهت کنترل قیمتها در حوزه معادن پیشبینی شود.
جوانشیر با بیان اینکه تولید محتوا باید به گونهای باشد که در حوزه پتانسیلهای معدنی استان به دنبال سرمایه گذار باشیم، عنوان کرد: برگزاری نمایشگاه معدنی در استان خراسان جنوبی از ضروریات است و باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه امروز تکنولوژی به سمتی پیشرفته است که از باطلههای معدنی نیز استفاده میشود، بیان کرد: در این حوزه باید بسترسازی لازم جهت سرمایه گذاری انجام شود.
وی ادامه داد: اگر در گذشته در مرز به فاصله هر ۵۰ کیلومتر یک واحد صنعتی، معدنی راه اندازی می کردیم امروز تمامی مسائل اقتصادی، فرهنگی و امنیتی استان برطرف می شد.
مسلم جابری، معاون دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه موضوع فرسوده بودن ماشین آلات و تجهیزات همواره از گلایهبندیهای معدن کاران بوده است، اظهار کرد: نیازمندیهای معدنی استان در حوزه ماشین آلات و تجهیزات باید جمع بندی شود.
وی ادامه داد: اگر تجهیزات به روز وارد استان شود معادن ضعیف و نیمه فعال یا راکد میتوانند به توانمندی برسند.
ابوالفضل آرزومندان، مسئول امور بین الملل اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: دبیرخانه ای مشترک متشکل از اتاق بازرگانی، سازمان نظام مهندسی، معدن خانه معدن، سازمان صمت و استانداری برای امور اجرایی شرکت در نمایشگاه معدنی تهران تشکیل شده است.
وی بیان کرد: باید از ظرفیت دانشگاهی استان و معدن کاران در حوزه تولید محتوا استفاده شود.
حمیدرضا یوسفی، نائب رئیس اتاق تعاون استان در این جلسه با اشاره به اینکه اتاق تعاون ۲۳ شرکت تعاونی در حوزه معدن دارد، اظهار کرد: باید مدیریتی انجام شود که اگر شرکتی به صورت مستقل قصد حضور در نمایشگاه معدنی تهران را دارد در مجاورت غرفه استان باشد.