اخبار سراسری

ستاد احیای قنوات در خراسان جنوبی تشکیل می‌شود

 

 – استاندار خراسان جنوبی اعلام کرد: با توجه به خشکسالی بی‌سابقه در این استان ستاد احیای قنوات به پیشنهاد رییس جمهوری تشکیل می‌شود.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی بیرجند به نقل ازخبرگزاری  ایرنا :حمید ملانوری جمعه شب در نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی که با حضور رییس جمهوری در پایان سومین سفر استانی آیت الله سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، از تشکیل ستاد احیای قنوات به زودی خبر داد.

وی با تقدیر از رییس جمهوری و هیات همراه به دلیل انتخاب استان به عنون سومین مقصد سفرهای دولت افزود: استان از چهار پیشران مهم توسعه‌ای و اقتصادی در بخش‌های کشاورزی، معدن، گردشگری و مرز برخوردار است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی از محورها و پیشران‎‌های توسعه‌ای به خوبی بهره‌مند است و کشاورزی یکی از چهار محور توسعه‌ای خراسان جنوبی با تولید ۲۲ هزار تن زرشک، ۶۷ تن زعفران، هفت هزار تن عناب، ۱۲ هزار تن پسته، ۵۰ هزار تن انار و ۲۲ میلیون شاخه گل نرگس است.

وی ادامه داد: در کنار این محصولات شاخص در استان خرما، پنبه و سایر محصولات نیز تولید می‌شود اما ارزش افزوده این محصولات ناچیز است.

ملانوری با بیان اینکه در حوزه معدن ۴۸ نوع کانی معدنی با عیار خوب و بالا در خراسان جنوبی داریم گفت: انواع معدن غنی با ظرفیت بالا را داریم که می‌تواند به عنوان محور مهم توسعه اقتصادی استان باشد.

وی گفت: در حوزه گردشگری نیز سه اثر ثبت جهانی و ۹۴۰ اثر ثبت ملی داریم و در مناطق مختلف خراسان جنوبی، ظرفیت‌های گردشگری خوبی داریم که زیرساخت‌ها از جمله خانه‌های بوم‌گردی هم ایجاد شده که به این بخش می‌تواند کمک کند.

مقام عالی دولت در استان با اشاره به ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان و چهار گذرگاه مرزی در خراسان جنوبی گفت: از مرز ماهیرود صادرات خوبی داریم و سایر مرزها به دلیل عدم موافقت افغانستان تعطیل بودند که در حال حاضر با حمایت حضرتعالی و وزیر کشور تلاش کردیم که معابر دیگر را فعال کنیم.

وی افزود: مرز یزدان به دلیل همجواری با روستای کلاته نظر کشور افغانستان با هفت هزار نفر جمعیت در قالب خرده‌فروشی فعال شده و تا سه هفته آینده مرزهای دوکوهانه در نهبندان، یزدان در زیرکوه و گلورده در درمیان فعال خواهند شد.

ملانوری با بیان اینکه از ۱۱ شهرستان استان فقط ۲ شهرستان برخوردار هستند و مابقی از مناطق کم‌برخوردار محسوب می‌شوند تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های کم‌نظیر استان به ویژه منابع انسانی، علما، دانشمندان، نخبگان و دانشگاه‌های قوی، مراکز علمی، تحقیقاتی، پژوهشی و وجود ۶ تن از پدران علوم، ظرفیت بزرگی است که می‌تواند کمک کند تا استان از محرومیت خارج شود.

وی گفت: در قالب اختیاراتی که دولت تفویض کند، استان می‌تواند در یک بازه زمانی چهار و سه ساله خود را از محرومیت خارج کند.

استاندار خراسان جنوبی افزود: ستاد توسعه خاوران در راستای محور شعار سال و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی همه دستگاه‌های اجرایی، بخش‌های دانشگاهی، نخبگان و فعالان بخش خصوصی را در فضایی هم‌افزا دور هم جمع کرده تا بروکراسی‌های اداری را بشکنیم.

وی گفت: در این ستاد که هر هفته به ریاست استاندار تشکیل می‌شود، مجوز بی‌نام صادر شده که آماده واگذاری به بخش خصوصی است و حتی متعهد شده‌ایم برای سرمایه‌گذاری‌هایی که مجوز نداریم، درخواست‌ها بعد از ۲ هفته تعیین تکلیف می‌شود و ظرف یک ماه هم مجوز می‌گیرند.

ملانوری اعلام کرد: در همین بازه زمانی کوتاه، پنج هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در استان رقم خورده است.

وی به شرایط زیرساختی استان هم اشاره کرد و گفت: ۹۹ درصد نقاط شهری و ۷۵ درصد نقاط روستایی از آب شرب سالم برخوردار هستند و تابستان امسال با راه‌اندازی قرارگاه آب، آبرسانی سیار را بدون کمترین مشکلی انجام دادیم.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شرکت گاز استان در شهریور امسال به عنوان شرکت نمونه کشوری انتخاب شد افزود: ۱۰۰ درصد نقاط شهری و ۹۶ درصد مناطق روستایی از شبکه گاز برخوردارند.

وی اظهار داشت: در حوزه ارتباطات و دیجیتال هم اقدامات خوبی در استان صورت گرفته است.

ملانوری گفت: در بخش ذخیره کالاهای استراتژیک از جمله شکر، مرغ، گوشت و نهاده‌های دامی با تلاش دستگاه‌های مرتبط شرایط مطلوبی داریم و الان ماهانه ۲۲ هزار تن نهاده دامی در استان توزیع می‌شود.

وی اضافه کرد: باندهای دوم محورهای مواصلاتی به دلیل وسعت استان و قرار گرفتن در مسیر محورهای ترانزیتی کشور نیاز به کمک دارد و کارگاه‌های فعال نیز به تزریق اعتبارات نیاز دارند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: درخصوص راه‌آهن هم قطعه مهم بیرجند به یونسی است که دستور حضرتعالی را می‌طلبد.

وی با اشاره به اینکه دو سوم مساحت استان را کویر تشکیل می‌دهد گفت: کویر ظرفیت بزرگی محسوب می‌شود و ما برای استفاده از این ظرفیت، اطلاعات جامع کویر را تهیه خواهیم کرد.

ملانوری افزود: برای فرآوری محصولات بخش کشاورزی، تعاونی بسیار بزرگی راه‌اندازی می‌شود.

وی دو رویداد مهم اخیر استان را برگزاری انتخابات با مشارکت حداکثری مردم و مدیریت کرونا عنوان کرد و گفت: قطعا حضور پر خیر و برکت رییس جمهوری در قالب سومین سفر استانی خیرات و ثمرات بسیاری را برای خراسان جنوبی به همراه خواهد داشت.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: اگرچه آیت الله رئیسی در استان به جهت نمایندگی مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری به موضوعات اشراف دارند، اما انتظار است تا مشکلات استان با مدیریت و دستورات این سفرها و برنامه‌ها رتق و فتق شود.

وی افزود: در حوزه زیرساختی مطالباتی وجود دارد که توجه ویژه دولت را می‌طلبد.

ملانوری گفت: خراسان جنوبی با ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع و جمعیت ۸۰۰ هزار نفری سومین استان پهناور کشور است که این موضوع ارائه خدمات در استان را بسیار پرهزینه می‌کند.

وی افزود: چندی پیش در خراسان جنوبی ۶ ایستگاه دیجیتال را به بهره‌برداری رساندیم که تنها پنج هزار نفر از مزایای آن بهره‌مند شدند در حالی که یک ایستگاه در نقاط شهری شاید بیش از ۵۰ هزار نفر از مزایای آن برخوردار شوند.

وی با تاکید بر اینکه ارائه خدمات زیربنایی در خراسان جنوبی با توجه به جمعیت کم و وسعت زیاد پرهزینه است گفت: امیدواریم حضرتعالی کمک کنید که بتوانیم خدمات و زیرساخت‌ها را به گوشه گوشه استان ببریم.

 ۵۵۰ کیلومتر باند دوم راه‌های استان در دست اجراست 

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: ۵۵۰ کیلومتر باند دوم راه‌های استان در دست اجراست که برای تکمیل آن به ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

وحید داعی اضافه کرد: ابتدای سال گذشته ۶۱۴ کیلومتر باند دوم راه در خراسان جنوبی داشتیم که در سال جاری به ۷۵۱ کیلومتر رسید.

وی با بیان اینکه ۱۳۷ کیلومتر باند دوم در یک سال احداث شد گفت: ۲۲ درصد باند دوم در یک سال گذشته به بهره‌برداری رسید که یک رکود در احداث باند دوم محسوب می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی اظهار داشت: ابتدای سال گذشته حجم قراردادهای ما هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود که امروز به ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی افزود: در حال حاضر ۵۵۰ کیلومتر باند دوم در دست اجراست که حدود ۳۵ درصد به صورت میانگین پیشرفت فیزیکی دارد.

داعی گفت: برای سال جاری هم اجرای ۱۱۳ کیلومتر را هدف‌گذاری کردیم که به بهره‌برداری برسانیم.

وی با اشاره به خلق منابع خارج از ردیف‌های اعتباری گفت: سال گذشته در این خصوص ۲ ظرفیت را در استان فعال کردیم که یک مورد ماده ۵۶ بود و در پروژه بیرجند – قاین هم ۵۰ میلیارد تومان از بانک مسکن فایناس گرفتیم و به پروژه تزریق کردیم.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی افزود: در محور فردوس – دیهوک از بانک سپه مجوز گرفتیم و در محور سربیشه  – ماهیرود از بانک تجارت ۱۰۰ میلیارد تومان دریافت شد، برای محور طبس – بشرویه از مسیر خداآفرید هم اخیر مجوز سازمان برنامه و بودجه را گرفتیم.

وی درباره حوزه راه‌آهن گفت: راه‌آهن طبس با ظرفیت بسیار خوب زیر بار فعالیت است و ابرپروژه چابهار، بیرجند و یونسی را در حال کار داریم.

داعی بیان کرد: خوشبختانه ۳۲ کیلومتر از قطعه ۱۶ پروژه راه‌آهن بیرجند – یونسی که محل اتصال است، در حال اجراست و ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، راه‌آهن فردوس هم با ۲۰ درصد در حال اجراست.

وی به وضعیت بخش مسکن اشاره کرد و گفت: طرح اقدام ملی مسکن در استان شامل هفت هزار و ۲۰۰ واحد است که ۳۰۰ هکتار زمین برای بخش مسکن اختصاص داده‌ایم و اکنون برای اجرای سهم یک میلیون واحد مسکونی دولت سیزدهم در خراسان جنوبی آمادگی لازم وجود دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: اولین بار در کارگروه امور زیربنایی ستاد توسعه خاوران برای سرمایه‌گذاران مجوز بی‌نام صادر صادر شده است.

وی با اشاره به به درخواست‌های حوزه راه و شهرسازی در زمینه تکمیل راه‌های استان اضافه کرد: در بخش راه ۵۵۰ کیلومتر در دست اجراست که حدود ۱۲ ردیف ملی می‌شود و تکمیل آن ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

داعی گفت: از محل پیوست یک قانون بودجه ۵۱۵ میلیارد تومان ردیف‌های خراسان جنوبی است که تقاضا داریم تخصیص صد درصد شود تا عقب‌افتادگی استان جبران شود.

وی افزود: همچنین از بند «ط» تبصریه ۲ قانون بودجه ۴۱۹ میلیارد تومان برای راه‌های استان پیش بینی شده است که درخواست داریم در مجموع این ۹۵۰ میلیارد تومان از این دو ردیف اعتباری تخصیص یابد تا تحولی خوبی در زمینه احداث‌ راه‌های استان رخ دهد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: مطالبات پیمانکاران راه استان ۲۵۰ میلیارد تومان است که درخواست داریم به صورت فوری پرداخت شود.

وی بیان کرد: برای پروژه سه راهی شهید زارع به سمت بشرویه و محور مرزی بیرجند – اسدیه به سمت میل ۷۸ تقاضای اختصاص اعتبار از محل کمیسیون ماده ۲۳ را داریم.

داعی گفت: در حوزه راه‌آهن نیز ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان فایناس صندوق توسعه ملی و بانک‌ها به پروژه تزریق شود تا زودتر پروژه به اتمام برسد.

وی افزود: برای استان کم‌برخوردار خراسان جنوبی درخواست داریم درصدی از ارزش افزوده برای توسعه حوزه حمل و نقل تخصیص یابد.

رییس جمهوری صبح امروز به همراه جمعی از اعضای هیات دولت در سومین سفر استانی خود و در سفری از پیش اعلام نشده از طریق شهرستان طبس وارد استان خراسان جنوبی شد و ضمن دیدار با مردم طبس در حرم امامزاده حسین بن موسی الکاظم (ع)، از معدن زغالسنگ پروده طبس هم بازدید کرد.

آیت الله رییسی ظهر امروز در ادامه سومین سفر استانی خود با استقبال نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، استاندار و جمعی از مسوولان وارد مرکز استان شد و با حضور در گلزار شهدای بیرجند به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

وی عصر امروز به صورت سرزده از محله کاظمیه شهر بیرجند بازدید کرد و سپس در نشست با نمایندگان اقشار مردم، ایثارگران، نخبگان و علمای استان خراسان جنوبی که در محل فرهنگسرای شهر بیرجند برگزار شد، حضور یافت.

وزیران کشور، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس دفتر رئیس جمهوری و معاون اجرایی رئیس جمهوری، آیت الله رئیسی را در سومین سفر استانی همراهی کردند و حضور در نشست شورای اداری استان آخرین برنامه این سفر یک روزه بود.

رییس جمهوری هفته‌های گذشته نیز در سفرهای سرزده، پنجم شهریور به استان‌ خوزستان و یازدهم شهریور ماه به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد و امروز نوزدهم شهریور سومین سفر استانی را به خراسان جنوبی اختصاص داد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا