اخبار داخلینمایشگاه های داخلی

خراسان جنوبی در ایران کانماین ۲۰۲۵

محمد نصیری، نماینده مردم بشرویه، سرایان، طبس، فردوس و عشق‌آباد در مجلس، در بازدید از غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه معدن اظهار داشت: خراسان جنوبی امسال در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن و صنایع وابسته حضور بسیار پررنگی داشته است. این استان با ظرفیت‌های معدنی و صنعتی خود، هنوز به شکل بالقوه باقی مانده و باید بالفعل شود تا اثرگذاری واقعی خود را در اقتصاد کشور نشان دهد.

وی افزود: در حوزه طبس بزرگ‌ترین معادن زغال‌سنگ خاورمیانه از نظر حجمی و کیفی وجود دارد که دنیایی از زنجیره انرژی را با خود به همراه دارد و نیروگاه زغال‌سنگ‌سوز نیز در حال اجرا است. همچنین معادن سرب و روی در عشق‌آباد و بشرویه وجود دارد که بسیاری از آنها یا فعال نشده‌اند یا به صورت خام‌فروشی محصولات معدنی عرضه می‌شوند.

نصیری با اشاره به اهمیت بنتونیت خاوران در شهرستان سرایان گفت: این حوزه پتانسیل ایجاد تحول جدی در فرآوری و زنجیره محصولات معدنی را دارد. باید اقدامات بیشتری در زمینه فرآوری محصولات معدنی و ایجاد زنجیره‌های مرتبط انجام شود تا زمینه حضور سرمایه‌گذاران در بخش معدن فراهم شود.

وی همچنین به ظرفیت ویژه استان در زمینه صادرات اشاره کرد و گفت: خراسان جنوبی در مقایسه با بسیاری از استان‌ها، حتی استان‌های صنعتی، یک ظرفیت مهم دارد؛ مرزهای استان که می‌تواند بازار مصرفی افغانستان و سایر کشورهای همسایه را هدف قرار دهد.

نصیری در پایان تأکید کرد: فعال‌سازی کامل معادن، توسعه زنجیره‌های فرآوری و جذب سرمایه‌گذاری، می‌تواند خراسان جنوبی را به یکی از قطب‌های مهم اقتصادی و معدنی کشور تبدیل کند.

خامه‌زر: بازگرداندن معدن به بخش خصوصی، کلید رهایی خراسان جنوبی از محدودیت‌ها

علیرضا خامه‌زر، رئیس اتاق بازرگانی بیرجند، با بیان اینکه خراسان جنوبی از ظرفیت‌های بالقوه معدنی بالایی برخوردار است، اظهار داشت: برای برون‌رفت استان از محدودیت‌ها و توسعه صنایع معدنی، باید بخش خصوصی فعال شود، صنایع تبدیلی راه‌اندازی گردد و حقوق دولتی معادن به توسعه محلی اختصاص یابد.

وی افزود: با وجود توانمندی‌های معدنی زیاد، محدودیت‌های جغرافیایی مانند دور بودن از دریا، دسترسی محدود به خطوط ریلی و کم‌آبی، در برخی حوزه‌ها باعث عقب‌ماندگی استان شده است. تمرکز بر توسعه صنایع تبدیلی می‌تواند مواد معدنی را به کالاهایی با ارزش افزوده بالاتر تبدیل کند و همزمان اشتغالزایی ایجاد نماید.

خامه‌زر با اشاره به حوزه طلا گفت: خراسان جنوبی در ذخایر طلا جزو سه استان برتر کشور است. هم‌اکنون چهار محدوده معدنی فعال و ۱۷ محدوده دیگر در آینده نزدیک فعال خواهند شد. علاوه بر طلا، سایر کانی‌ها و سنگ‌های ساختمانی نیز پتانسیل قابل توجهی دارند.

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند درباره نقش بخش خصوصی و دولت تأکید کرد: راه برون‌رفت اقتصاد کشور، بازگرداندن اقتصاد به بخش خصوصی واقعی است. بخش خصوصی تخصص، مهارت و توان اقتصادی دارد و باید جایگاه خود را در اقتصاد بازیابد. دخالت‌های دولت و اقتصاد دستوری، بخش خصوصی را به حاشیه برده و بسیاری از ناترازی‌های اقتصادی ناشی از همین مسئله است.

وی در نقد سیاست‌های جاری درباره حقوق دولتی معادن خاطرنشان کرد: طبق قانون، حقوق دولتی باید برای توسعه استان و حوزه معدن هزینه شود، اما در عمل این منابع به جای دیگر منتقل می‌شوند. انتظار داریم این منابع در محل خود صرف توسعه محلی و مسئولیت اجتماعی معدن‌داران شود تا اشتغال و رفاه جوامع محلی افزایش یابد.

خامه‌زر در پایان تأکید کرد: با بهره‌گیری از بخش خصوصی، توجه به صنایع تبدیلی، اختصاص منابع به محل معادن و ایجاد زیرساخت‌های مناسب، خراسان جنوبی می‌تواند در دهه آتی جایگاه قابل توجهی در اقتصاد کشور و حوزه معدن پیدا کند.
تیتر:
پودر بندرامام، مالک بزرگترین معادن باریت و بنتونیت، در مسیر توسعه صادراتی تا ۵۰ درصد

محمد مهدیون، مدیرعامل شرکت صنایع تولید پودر بندرامام، در بازدید از غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه معدن اظهار کرد: شرکت ما با مالکیت بزرگترین معادن باریت و بنتونیت و بیش از دو دهه فعالیت در این حوزه، اکنون در مسیر توسعه بازارهای صادراتی گام برداشته است و در افق پنج ساله سهم صادرات خود را تا ۵۰ درصد افزایش خواهد داد.

وی با اشاره به تأسیس شرکت در سال ۱۳۷۹ گفت: هدف از تاسیس این واحد صنعتی اکتشاف، استخراج و تولید پودرهای معدنی باریت و بنتونیت بوده است و با بهره‌گیری از نیروهای متخصص، دسترسی مستقیم به معادن باکیفیت و تولید پودرهای میکرونیزه با دانه‌بندی دقیق، توانایی رفع نیاز صنایع بزرگ فولاد، نفت و گاز با قیمت رقابتی را داریم و وابستگی کشور به واردات این محصولات استراتژیک را کاهش داده‌ایم.

مدیرعامل شرکت با توضیح کاربردهای محصولات افزود: باریت در حفاری چاه‌های نفت و گاز، صنایع رنگ، رزین، لاستیک، پلاستیک و صنایع شیمیایی استفاده می‌شود و بنتونیت نیز در حفاری، ریخته‌گری، تصفیه روغن‌های خوراکی، تولید رنگ‌های صنعتی، صنایع کشاورزی و خوراک دام کاربرد دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد تولیدات شرکت به صادرات اختصاص دارد و کشورهای عراق و حوزه خلیج فارس اصلی‌ترین مقصد هستند. برنامه داریم با افزایش ظرفیت تولید و رعایت استانداردهای بین‌المللی، وارد بازارهای آسیای میانه و آفریقا شویم.

مهدیون در خصوص فناوری‌های مورد استفاده و کنترل کیفیت گفت: با بروزرسانی فرآیند استخراج و تولید، سرمایه‌گذاری در معادن و راه‌اندازی خطوط فراوری جدید، کیفیت محصولات را مطابق نیاز مشتریان ارتقا داده‌ایم. نمونه‌برداری مستمر و انجام تست‌های آزمایشگاهی شامل دانه‌بندی، خلوص شیمیایی، رطوبت و pH مطابق استانداردهای ISO 9001، OCMA و API انجام می‌شود.

وی همچنین اقدامات زیست‌محیطی شرکت را شامل بازیابی و استفاده مجدد از آب، مدیریت پسماند و رعایت استانداردهای محیط زیست برشمرد و در زمینه توسعه اقتصادی و اشتغال بیان کرد: شرکت با ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، حمایت از تولید داخلی و همکاری با پیمانکاران و تأمین‌کنندگان محلی، سهم مهمی در رشد اقتصادی منطقه دارد.

مدیرعامل پودر بندرامام در پایان گفت: چشم‌انداز پنج‌ساله شرکت، تبدیل شدن به تولیدکننده برتر باریت و بنتونیت در منطقه و افزایش سهم صادرات تا ۵۰ درصد است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

دکمه بازگشت به بالا