اخبار داخلی

برگزاری چهل و نهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند علیرضا خامه‌زر در اولین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در ۱۴۰۳/۰۲/۲۲ به برگزاری هشت جلسه شورای گفت‌ و گو در سال گذشته اشاره نمود و افزود: این جلسات ۳۴ مصوبه داشته که تاکنون ۲۰ مصوبه اجرا شده، ۱۲ مصوبه در حال پیگیری و ۲ مصوبه هم اجرا نشده است.

وی بیان کرد: سال گذشته مجموعه بخش دولتی استان نسبت به بخش خصوصی حضور کمتری در جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی داشته‌ که امیدواریم در سال جاری حضور تمام و کمال بخش دولتی را در شورا داشته باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: انتقال حساب‌ واحدهای بزرگ معدنی به استان، راهکارهای استفاده از ظرفیت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در سایر بخش‌های اقتصادی، مشکلات ناشی از الزام متقاضیان دریافت گواهینامه ویژه ماشین آلات سنگین، درخواست اجرای کامل ماده ۲۲ قانون معادن، لزوم تشکیل گمرک تخصصی زرشک و عناب در استان و درخواست اجرای کامل ماده ۱۴ قانون معادن از مهمترین مصوبات در حال پیگیری شورا است.

وی با تاکید بر انتقال حساب‌های واحدهای تولیدی و معدنی بزرگ به داخل خراسان جنوبی افزود: همچنین شرط انتقال حساب‌ها به داخل استان باید گردش مالی باشد و اطلاعات دقیقی از گردش مالی حساب‌ها نداریم که باید استعلام شود.

خامه‌زر عنوان کرد: براساس استعلام صورت گرفته از ۱۱ بانک عامل، حساب بانکی ۵۶ درصد شرکت‌های بزرگ، خارج از استان بوده که ۵۰ درصد آنها مربوط به حوزه معدن است.

خامه زر در جلسه شورای گفتگو به ابلاغ دستور العمل نحوه انجام و تأیید ثبت سفارشات ارزی واحدهای تولیدی، بازرگانی و سهمیه ارزی سال ۱۴۰۳ دفاتر تخصصی وزارت صمت و اهمیت موضوع مدیریت منابع ارزی کشور و واردات و نقش آن در تولید، به ایرادات این دستور العمل (دستور العمل شماره ۶۷۹۳۲/م/ص مورخ ۱۴/۰۱/۱۴۰۳) اشاره نمود و افزود: این دستور العمل بند به بند در جلسه کارشناسی شورای گفت و گوی استان مورخ ۱۹/۰۱/۱۴۰۳ با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی مرتبط و تشکل های بخش خصوصی بررسی و موارد ذیل به عنوان اهم ایرادات دستورالعمل مذکور عنوان گردید:

– در مورد واحدهای تولیدی که از محل بدون انتقال ارز اقدام به واردات مواد اولیه و تجهیزات خود نمایند اشاره نشده است.

– مدت زمان در نظر گرفته شده برای تأمین ارز هر ثبت سفارش کم می باشد.

– ابطال ثبت سفارش به هر دلیل موجب از بین رفتن ۲۵ درصد از رقم همان ثبت سفارش از سهمیه واحد تولیدی خواهد شد و مواردی که خارج از حدود اختیارات واحد تولیدی بوده و قصور از جانب واحد تولیدی نبوده است، در نظر گرفته نشده است. (مانند تعطیلات اجباری ناشی از قطع برق، گاز، … و خرابی خط تولید)

– بستری در خصوص ثبت آمار تولیدی واحدهای معدنی در نظر گرفته نشده است که با توجه به اینکه استان هایی مانند خراسان جنوبی، استان های معدنی می باشند توجه به این امر ضروری می باشد.

– مدت زمان بررسی مدارک توسط دفاتر تخصصی و معاونت های مربوطه لحاظ نگردیده است که این امر می تواند باعث طولانی شدن فرایند مربوطه و در نتیجه ایجاد مشکل برای فعالان اقتصادی گردد.

– در دستورالعمل مذکور به واردات ماشین آلات و مواد اولیه موضوع سرمایه گذاری خارجی و همچنین منابع ارزی آن اشاره نشده است.

– در دستورالعمل در خصوص واردات واحدهای تولیدی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و همچنین تأمین منابع ارزی این واحدها هیچگونه اشاره ای نشده است.

در ادامه نمایندگان دستگاه های مرتبط به ارائه نظرات پرداختند و نهایتاً با دستور استاندار محترم پیشنهادات جلسه کارشناسی شورا مورخ ۱۹/۰۱/۱۴۰۲ جهت پیگیری در سطح ملی مصوب گردید.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی هم با اشاره به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: دستگاه‌های نظارتی با همراهی بیشتر، قدرت خطر پذیری مدیران استان را افزایش دهند، شاید دستگاه‌های نظارتی همراهی لازم را داشته باشند اما مدیران ما از آنها ترس دارند که باید این ترس از مدیران گرفته شود.

مهدی جعفری بیان کرد: آمادگی داریم هفته‌ای یک جلسه تخصصی رفع موانع در راستای جهش تولید را در شهرستان‌ها داشته باشیم تا با حضور مسئولان استان در این جلسات قوانین دست و پاگیر رفع موانع تولید احصا و بررسی شود.

وی افزود: حضور نمایندگان مجلس در شورای گفت‌ و گوی دولت و بخش خصوصی نقش موثری در اصلاح رویه قوانین و تصویب قوانین جدید دارد، ما باید محتوای لازم را برای تصویب و ارتقای قوانین و پیگیری به نمایندگان بدهیم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: در زمینه تحقق شعار سال سراغ بخش خصوصی، دولتی و واحدهای تولیدی خواهیم رفت تا به اهداف پیش‌بینی شده برسیم.

وی با بیان اینکه برای تحقق شعار سال بر سه محور تمرکز کرده‌ایم گفت: واحدهای فعال را مراقبت خواهیم کرد که ارتقا یابند، واحدهای نیمه فعال و راکد را به مرحله تولید خواهیم رساند و ایجاد سرمایه‌گذاری‌های جدید اولویت‌ سوم در زمینه تحقق شعار سال خواهد بود.

جعفری افزود: شورای گفت‌ و گوی دولت و بخش خصوصی مهمترین رکنی است که باید در سال جهش تولید مورد توجه بخش دولتی و خصوصی قرار گیرد تا بتوانیم در راستای تحقق شعار سال گام برداریم همچنین خرید کالاهای تولید داخل استان توسط دستگاه‌های اجرایی ضروری است و در این زمینه ابلاغ لازم به دستگاه‌ها صورت گرفته‌ است.

وی بیان کرد: به دنبال راه‌اندازی گمرک تخصصی زرشک در استان هستیم تا عایدات این محصول راهبردی به تولیدکنندگان برسد.

استاندار خراسان جنوبی گفت: حضور بخش دولتی در جلسات شورای گفت‌ و گوی دولت و بخش خصوصی استان خوب نیست و باید تقویت شود.

جواد قناعت، استاندارخراسان جنوبی در این نشست شورای گفت‌ و گوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی اظهار کرد: حضور حداکثری بخش دولتی در جلسات منوط به حضور استاندار است که منطقی نیست.

وی تصریح کرد: از آنجایی که جلسات پررنگ و موثر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در تحقق شعار سال، رونق تولید، معیشت و توسعه استان تاثیرگذار است باید حضور حداکثری بخش دولتی را در جلسات داشته باشیم.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در این شورا مشکلات بخش خصوصی به صورت موردی و بی‌واسطه بررسی و حل می‌شود گفت: وقتی شتاب توسعه‌ای بخش خصوصی بالا برود، سود آن را نظام، دولت و مردم می‌برند و تا وقتی بخش خصوصی سود نبرد، استان به پیشرفت نخواهد رسید.

وی با بیان اینکه تصمیمات کلان و مهم باید در شورای گفت‌ و گو رقم‌ بخورد افزود: باید در این جلسات انعطاف لازم در تفسیر قوانین به نفع بخش خصوصی باشد.

قناعت گفت: بررسی مصوبات و عملکرد شورای گفت‌ و گوی دولت و بخش خصوصی استان در سال گذشته نشان می‌دهد که بیشترین مصوبات در بخش معدن و کشاورزی بوده‌ که نشان از پویایی این دو کمیسیون است.

وی بیان کرد: انتظار این است که کمیسیون‌های دیگر اتاق بازرگانی هم فعال‌تر از قبل و پیگیر مسائل و مشکلات باشند، باید خودمان به دنبال رفع مشکلات بخش خصوصی با اشرافیت بر موضوع و هدف واحد یعنی توسعه استان باشیم.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به حضور پیوسته نمایندگان مردم در مجلس گفت: با این وجود حضور نمایندگان یا نماینده آنان را در شورای گفت‌ و گوی دولت و بخش خصوصی مورد انتظار است.

وی با یادآوری حضور موثر استان در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران ادامه داد: کمیته ویژه ای به ریاست معاونت امور اقتصادی استانداری، دبیری اتاق بازرگانی و اعضای اصلی بخش دولتی و خصوصی استان تشکیل شود تا درخصوص حضور موثر استان در نمایشگاه‌های ملی و بین المللی به نحو احسن تصمیم‌گیری شود.

قناعت از مسئولان متولی خواست بهبود شاخص کسب و کارها را به صورت ویژه در دستور کار قرار دهند همچنین نمایندگی وزارت امور خارجه، توسعه دیپلماسی اقتصادی را با توجه به ظرفیت‌های استان قوی‌تر دنبال کند.

وی گفت: اگر روند توسعه‌ای خراسان جنوبی کُند بوده است باید علت‌ها را در مدیریت‌های قبلی و کنونی استان جست و جو کرد.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه باید قدرت خطرپذیری مسئولان استان ارتقا یابد، بیان کرد: نباید سرمایه گذاران را در استان دلسرد کنیم بلکه باید فرش قرمز را برای ورود آنان پهن کنیم.

وی افزود: برخی افراد انتقاد دارند چرا مسئولان استان این قدر در تهران حضور دارند، در حالی که نمی‌دانند اختصاص اعتبار و ‌رفع موانع با پیگیری‌های جدی در تهران محقق می‌شود، پس باید برای توسعه استان همه ما در مرکز بدویم و بجنگیم.

قناعت با بیان اینکه توسعه با نگاه‌های بسته محقق نمی‌شود گفت: باید نگاه و جهان‌بینی در مدیران استان تغییر کند اگرچه با همین شرایط نیز شاهد گره‌گشایی از طرح‌های زیربنایی استان در ۲ سال اخیر بوده ایم.

وی با اشاره به شعار سال اضافه کرد: تمامی دستگاه‌های اجرایی مکلفند برنامه عملیاتی جلب مشارکت مردم در حوزه‌های تولیدی مرتبط با آن دستگاه را در راستای فرهنگ‌سازی، ترویج و توسعه مشارکت و توان افزایی مردم، حداکثر طی یک هفته آینده آماده و به معاونت اقتصادی استانداری اعلام کنند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: توسعه قراردادهای مشارکت عمومی – خصوصی به منظور تکمیل و اجرای طرح‌های مشارکت با بخش خصوصی در راستای تحقق شعار سال ضروری است.

وی افزود: با توجه به تصویب نامه هیات وزیران اینکه اهداف کمی بخش‌های مختلف اقتصادی به منظور تحقق برنامه جهش تولید اعلام شده، دستگاه‌های اجرایی استان مکلفند طی یک هفته نسبت به برش استانی آن اقدام و نتیجه را به معاونت امور اقتصادی استانداری اعلام کنند.

قناعت گفت: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مکلف است عملکرد دستگاه‌ها در برنامه شعار سال را به عنوان یکی از معیارها در جشنواره شهید رجایی قرار دهد تا از دستگاه‌های برتر قدردانی شود.

وی با تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد در راستای جهش تولید افزود: در دولت سیزدهم بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی خراسان جنوبی احیا و فعال سازی شده‌ است.

استاندار خراسان جنوبی در بخش دیگر سخنانش گفت: خدمات دهی به شرکت‌ها و واحدهای بزرگ اقتصادی بخش خصوصی در استان منوط به انتقال حساب‌های بانکی شود همچنین حساب‌های بانکی انتقالی همراه با گردش مالی باشد.

وی از مدیران موثر بخش خصوصی و دولتی استان خواست با برگزاری جلسات تخصصی و موردی راهکارهای لازم را برای منع خدمات دهی به شرکت‌ها و واحدهایی که نسبت به انتقال حساب بانکی خود اقدام نکرده‌اند، ارائه دهند.

قناعت تاکید کرد: انتقال حساب بانکی شرکت‌های بزرگ به داخل استان همراه با همدلی و کار تیمی باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا