اخبار داخلی

رئیس اتاق بازرگانی بیرجند تاکید کرد: پیشنهادات بخش خصوصی مبنای تصمیم گیری‌ها قرار گیرد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند،روز سه شنبه در جلسه هم اندیشی تجار و فعالان اقتصادی با  حضور رئیس بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور و رئیس بسیج اتاق ایران تأکید کرد:  تولیدکنندگان، کارآفرینان و صادرکنندگان حرف برای گفتن زیاد دارند که کمتر مبنای تصمیم‌گیری قرار گرفته و در فضای کسب و کار انطباق کمی دارد.

وی افزود: در فرایند توسعه اقتصاد تولید، توزیع، مبادله و مصرف حلقه های یک زنجیره اند و ابتدای آن تولید است و ئر صورت حل مشکلات این حوزه،مسائل بخش توزیع کمتر خواهد شد.

محسن احتشام با تاکید بر حمایت از تولیدکنندگان گفت: تولید کننده ای که در استان دانش و سرمایه مادی و معنوی خود را هزینه می کند مانند عابد بزرگی است که عبادتی عظیم انجام می دهد و معاش عده ای را فراهم می کند با این نگاه باید به تولید کننده و کارآفرین نگریست.

وی نظام توزیع را معیوب خواند وتوضیح داد: تولید کننده هم از این وضعیت راضی نیست. در نگاه فرایندی به تولید، فقط ارائه نشدن تسهیلات بانکی مطرح می شود در حالی که تولیدکننده حتی در معرفی محصول خود ناتوان است  برای مثال نظارتی بر اجاره تابلوهای تبلیغاتی در شهرها نیست و بیشترین نظارت ها بر کاسبان و تولیدکنندگان متمرکز شده است در صورتی که در عصر بازاریابی و فروش معرفی محصولات نقش بزرگی در عایدی فروش برای تولیدکنندگان دارد.

وی همچنین به مشکلات مبادله و مصرف اشاره کرد و گفت: زمانی که تولید کننده در برگشت ارز حاصل از صادرات و فروش مشکل دارد با قوانین تعهد ارزی باید واحدش را تعطیل کند . تولید کننده و تاجرانی با تجربه چند ساله وجود دارند که حاصل عمرو تجربه آن ها کمتر مبنای تصمیم گیری قرار می گیرد و به همین دلیل تصمیمات کارا و موثر نیست و مشکلات تولید و صادر کننده و بازار را حل نمی کند.

به نظر وی در توزیع برخی خدمات، عدالتی بین تولید کنندگان نیست و بر تولید کننده عمده نظارت نمی شود مثل پتروشیمی ها

وی از مسئولان کشوری درخواست کرد: پیشنهادات و نظرات بخش خصوصی، اصناف، بازاریان و… در تصمیم گیری ها مورد توجه قرار گیرد قانون هم ، اتاق بازرگانی را به عنوان مشاور مشخص کرده است.

وی تعداد اعضای اتاق بازرگانی بیرجند را هزار و دو نفر بیان و اضافه کرد: ۸۰۴ عضو، کارت دارند و ۱۹۸ کارت بازرگانی معتبر است و بخش زیادی به دلیل تعهدات ارزی توان تمدید کارت خود را ندارند.

احتشام گفت: نگاه فرایندی به تولید مشخص می کند که گرانی مواد اولیه موجب افزایش قیمت تولید می شود و تولید کننده مجبور است محصول را گران بفروشد و این به معنای گران فروشی نیست.

احتشام با اشاره به سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی گفت: امید است همه بتوانیم حافظ آرمان‌های این سردار بزرگ باشیم.

همچنین رئیس کمیسیون توسعه صادرات، مدیریت واردات، حمل و نقل، ترانزیت، گمرک و امور مرز اتاق بازرگانی بیرجند در این نشست گفت: با توجه به وجود افغانستان در همسایگی خراسان جنوبی ۶۰۰ قلم کالا از ایران به افغانستان صادر می‌شود.

علیرضا خامه‌زر افزود: خراسان جنوبی با مرز رسمی ماهیرود حدود ۳۰ درصد ارزشی و ۵۰ درصد وزنی خدمات صادرات ایران به افغانستان را به عهده دارد.

وی گفت: سال‌ها رتبه اول صادرات به افغاستان را داشتیم و همواره سهم ۳۰ درصدی بازار افغانستان از آن خراسان جنوبی بوده است.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به اهمیت صادرات به افغانستان گفت: صادرات ایران به افغانستان معادل ۲ برابر صادرات به ۱۵ کشور اتحادیه اروپا است.

وی بیان کرد: موازنه تجاری همیشه به نفع ما بوده البته این از ایرادات صادرات است و هیچ گاه آن کشور را به عنوان شریک صادراتی نپذیرفته‌ایم.

خامه‌زر گفت: درخواست داریم جایگاه ویژه در میز افغانستان به خراسان جنوبی اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در حوزه مرز، دالان خدمات به سایر نقاط کشور است گفت: دبیرخانه اتاق مشترک ایران و افغانستان به خراسان جنوبی داده شود تا برخی از مسایل را بتوانیم راهبری کنیم.

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: اگرچه سهم تعاون در اقتصاد ۲۵ درصد تعریف شده اما اکنون ۸۰ درصد اقتصاد کشور در دست دولت است.

غلامحسین حسینی افزود: هنوز بخش دولتی به بخش خصوصی و تعاونی نگاه خاصی دارد و واگذاری‌ها با خست انجام می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم نظارت دولت به عنوان نهاد حاکمیتی گفت: گاهی نظارت‌ها مانع انجام کار بوده و تا زمانی که شرایط برای فعالان اقتصادی باز نشود نمی‌توان انتظار رشد و توسعه داشت.

رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی اظهار داشت: برخی اشکالات در ساختار اقتصادی کشور وجود دارد که نیازمند تدبیر است.

وی افزود: شکاف ایجاد شده در عرصه اقتصاد باید مورد بررسی قرار گیرد که نیازمند اصلاحات قانونی است.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هم با اشاره به وجود ۶۰۰ واحد تولیدی در شهرک‌های صنعتی استان گفت: بالغ بر ۵۰ درصد این واحدها علیرغم سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی که در آنها انجام شده، تعطیل است.

محمدعلی رمضانی افزود: برخی از این واحدهای تولیدی دچار بیکاری پنهان هستند لذا برای سرمایه در گردش نتوانسته‌اند پروانه تولید اخذ کنند و عمده واحدهای تولیدی تعطیل شده بارانداز واحدهای تولیدی خارج استان هستند و نقش انبار را بازی می‌کنند.

وی گفت: آسیب‌شناسی علت تعطیلی این واحدها در سال ۱۳۹۷ توسط اتاق بازرگانی انجام و بایگانی شده لذا اکنون نیازمند به‌روز رسانی است.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه باید سهم استان خراسان جنوبی از صادرات به کشورهای همسایه مشخص شود ادامه داد: جز چند صنعت معدود از جمله سیمان و کاشی، استان تولیدات صادراتی ندارند.

وی موانع نظام بانکی را مشکل اساسی واحدهای تولیدی دانست و گفت: منابع تکلیفی نداریم، تسهیلات از منابع داخلی بانک‌ها نیز امسال پرداخت نمی‌شود لذا اکثر واحدهای تولیدی تسهیلاتی از قبل داشتند که سررسید آن را پرداخت کردند اما برای دریافت مجدد تسهیلات مشکل دارند.

رمضانی با تاکید بر اینکه تامین نقدینگی از مهمترین مشکلات فعلی واحدهای تولیدی استان است افزود: دستگاه‌های دولتی ادعا دارند که ۲۰ درصد از تسهیلات به بخش صنعت پرداخت شده اما برای ما نامشخص است.

وی با بیان اینکه اگر تسهیلاتی پرداخت شده به دو، سه شرکت بزرگ خصولتی بوده است گفت: از همین رو صنایع کوچک و متوسط سهمی از تسهیلاتی بانکی نداشته‌اند در حالی که اشتغال و ارزش افزوده آنها بیش از صنایع بزرگ است

. در ادامه « سید محمدرضا مظلوم زاده» مدیر عامل شرکت جام زرشک سرخ از قاین به تولیدات این مجموعه اشاره کرد و توضیح داد: برای گرفتن وام کلان باید شرکت های موجود دانش بنیان شودکارهای بزرگی برای زرشک انجام شده اما ۹۰ درصد آن فله خارج می شود. شرکت ما چند طرح دارد که عملی شدن آن ها وام می خواهد تا درآمد زایی و اقتصادی بیشتری برای منطقه داشته باشد .

وی فناوری دیگر را تهیه قرص جوشان زرشک معرفی کرد که حدود ۳۰۰ میلیون تومان سرمایه برای تولید و گرفتن مجوز و… لازم دارد. علاوه بر این قرص و حبه گل زعفران نیز قابل تولید است که آنتی اکسیدان زیادی دارد و می توان ازآن قرص جوشان نیز تهیه کرد.

وی همچنین به طرح استفاده از پرچم زعفران در تولید عسل و ارسال و کاربرد آن در تولیدات عسل استان های آذربایجان اشاره کرد که طعم زعفران را تغییر می دهد علاوه بر این ریشه زعفران هم در مهار چندین نوع سرطان کاربرد دارد و قابل اسانس گیری است.

مظلوم زاده طرح بعدی شرکتش را به کار بردن برگ زرشک برای تغذیه در مرغداری های بیان کرد که موجب افزایش وزن طیور می شود. علاوه براین تولید مربای زرشک ، سس و رب آن نیز نیز نیاز به زیرساخت دارد اما متاسفانه این طرح ها به دلیل نداشتن سرمایه متوقف شده است.

زینلی، مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی سربیشه و اولین کارگاه ظروف سرامیکی دست ساز با اشاره به مراحل سنتی و دستی  ساخت این ظرف ها و ایجاد اشتغال در کارگاهش، درخواست وام برای گسترش محل کار، کوره ، کارگاه و جذب افراد بیشتری را درخواست کرد.

خاتمی، مدیر عامل یک واحد تولیدی هم گفت: برای حمایت از سرمایه گذارو رونق تولید صحبت زیاد می شود اما در عمل خبری نیست. در دنیا تسهیلات با نرخ پایین و تنفس داده می شود اما اینجا سرمایه گذار حمایت نمی شود و با این وضعیت، تیشه به ریشه اش می زنند.

وی موضوع تکراری تعهدات ارزی و برگشت ارز را مثال زد و افزود:با آماده نبودن زیرساخت های ارزی قادر به صادارت نیستیم.صادرات با پایین ترین نرخ انجام می شود، امکان رقابت در صادرات نیست، تمدید مهلت پرداخت وام هم کمکی به سرمایه گذار نمی کند و علاوه براین ها هزینه هایی مانند حق بیمه پرسنل ، بروکراسی های اداری باعث می شود سرمایه گذار به جای دغدغه های تولید، در پیچ و خم مشکلات دیگر گرفتار شود بدون آن که مشکش حل شود و باید روال کار سرمایه گذارتسهیل گردد.

به گفته وی واحدهای کوچک هم نیاز به تسهیلات دارند چند سال گرفتار هزینه های کارشناس، بروکراسی اداری و… شدیم و بعد از آن به بهانه اختصاص تسهیلات به استانی دیگر، باز هم وام ما به جایی نرسید.

طالبی،مدیر عامل تعاونی روستایی زنان سرچاه تازیان و مدیر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، هم به مرز مشترک با افغانستان و قابلیت های آن اشاره کرد و توضیح داد: در سفر سال قبل تجار افغانستانی، درخواست تامین گیوه تولیدی این تعاونی را مطرح کردند اما به دلیل نداشتن سرمایه و نقدینگی و ناتوانی در تامین ماشین آلات و تجهیزات این موقعیت از دست رفت و در حال حاضر از کرمانشاه، گیوه مورد نیاز آن ها صادر می شود و قرار داد بستند.

وی تاکید کرد: وام ها به افراد خاص و تشکل های غیر واقعی پرداخت می شود اما شرکت تعاونی ما بی بهره است در حالی که با راه اندازی کار تولید گیوه، برای ۲۰۰ زن سرپرست خانوار اشتغال ایجاد می شد.

حسین خالدی، رئیس اداره راهبری شغلی کمیته امداد امام خمینی استان در این جلسه تصریح کرد: همه استان ها مشکل دارد اما خراسان جنوبی شرایط خاصی دارد که اگر موقعیت آن در کشور و بین مسئولان مد نظر قرار بگیرد فضا و شرایط برای ارائه خدمات به استان فراهم می شود. شاید در مورد شرایط سخت طبیعی،شاید وضعیت استان مشابه برخی نقاط دیگر باشد اما منابع آبی خراسان جنوبی، مبتنی بر قنات است که در خشکسالی بیشتر از مناطق دیگر کشور، بیشترین آسیب می بیند و این موضوع بر تولید و سایر بخش ها هم تاثیر دارد.

وی به بخش بازار و مصرف هم پرداخت و توضیح داد: مصرف جمیعت می خواهد خراسان جنوبی، سومین استان پهناور کشور است که جمعیت کم و پراکندگی زیاد دارد و این ها هزینه های تولید را بالا می برد و از طرفی استان، ظرفیت مصرف همه تولیدات ،صنایع دستی و … را ندارد و نیاز به بازارهای همجوار می طلبد. خراسان جنوبی تنها استانی است که ۵۰۰ کیلومتر با اولین کانون جمعیتی دیگر و بازار مصرف و استان فاصله دارد.

وی به این مشکلات وجود ضعیف ترین سیستم حمل و نقل کشور را اضافه کرد و ادامه داد: این عوامل باعث شده که تولیدات خانگی برای مصرف داخل استان زیاد باشد و از آن طرف ، خراسان جنوبی از مناطقی است پایین ترین سرانه درآمدی درکشور را دارد و این مسایل اقتصاد در استان را مشکل و تایید می کند خراسان جنوبی با هیچ استان محروم و مشابه خود قابل مقایسه نیست.

وی چند نکته عملیاتی برای استان بیان کرد: در راستای ایجاد نمایشگاه و فروشگاه دایمی صنایع دستی و محصولات تولیدی استان در تهران و مشهد، یک پایگاه کنترل کیفی تولیدات شکل بگیرد.همچنین از استفاده مزیت های کشاورزی افغانستان بیشتر و به منظور واردات، بسته بندی و عرضه بهداشتی این اقلام اقدام شود.

پس از وی،« سیدرضا حسینی» ناظر مجمع بسیجیان و معاون کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تصریح کرد: چنانچه در استانی حادثه ای مانند زلزله رخ دهد منطقه دیگری به عنوان معین تعریف می شود اما معلوم نیست در مورد خشکسالی ۲۱ ساله خراسان جنوبی چگونه برخورد می شود و بسنده کردن به اقدامات موجود وحمایت های بخش خصوصی، کافی نیست.

وی گفت: استان معدن دارد اما سهم معدنکارانش گرد وخاک است، در مورد معادن و سرمایه گذاری های در استان کارهایی شده اما در مرکز کوتاهی شده است و جایگاه مشخصی نداریم.

وی ادامه داد: از بسیج اصناف انتظار می رود در این  سفر موثر واقع شده و مسائل استان را به تهران منعکس شود.

سید حسن خیریه، رئیس کمیسیون کشاورزی،صنایع غذایی و آب اتاق بازرگانی بیرجند هم گفت: گفتنی ها بیان شد اما اگر به مصوبات عمل شود خوب است .تمام ارگان هایی که در کشور تصمیم گیری می کنند به قول خود عمل نمی کنند و تولید کننده ها را با مشکل مواجه می کنند .

وی به چند مثال از بخش درتولید مرغ پرداخت و توضیح داد: به قیمت گذاری مطرح و مصوب عمل نمی شود مرغ و جوجه زیر قیمت مصوب به فروش می رسد و این مرغدار را دچار مشکل می کند خوب است که قول و مصوبه ای مطرح نشود وگرنه به آن عمل شود.

منوچهری، مدیرعامل یک مجموعه دیگر هم با اشاره به نیاز به اشتغال و کارهای زودبازده اضافه کرد: بعضی کارها سرمایه و زمان زیاد می خواهد و یک مشکل خیلی از سرمایه گذار نبود نقدینگی است، از آن طرف وقتی برای گرفتن وام معرفی می شود ولی بانک ها اعتبار ندارند.  از آن طرف برخی ارگان های دولتی مانند شهرداری ها برخی کارها فقط متعلق به خودشان می دانند و سرمایه گذرا را تکلیف به کار در خارج از محدوده شهر می کنند.

«منوچهری» مسئول یک واحد دیگر هم موضوع رفع تعهد ارزی را تکرار کرد و گفت : افغانستان به ما دلار می  دهد و ریال نمی دهد و باید در بازار آزاد مبادله کنیم و این تحمیل هزینه ها بنگاه ها متضرر و ورشکست می کند.

وی داد: باید قیمت تمام شده محصول پایین باشد اما برخی مسایل نیاز به نظارت دستگاه های دولتی دارد؛ برای مثال کرایه بار مرتب افزایش دارد اما به این مسئله پرداخته نمی شود و فقط از تولید کننده نقد می شود که چرا افزایش قیمت دارد. این تغییرات پنهان رخ میدهد اما مردم از آن خبر ندارند.

ملکی، کارگزار گمرک هم میزان پایین صادرات و واردات کشور از ابتدای امسال را در مقایسه با برخی کشورهای دیگر بیان کرد و در مورد علت پایین بودن حجم مبادلات اقتصادی کشور توضیح داد: نگاه علمی به اقتصاد نیست. بخش خصوصی معتاد به دولت است و برای وام و … باید به دولت پناه ببرد.

وی همچنین  بالا بودن رانت در کشور اشاره کرد که برای مثال واردات دارو در انحصار دو شرکت است و با وجود نیاز و آمادگی برای واردات با آن مخالفت شده است.

وحید نیا، مدیرعامل یک واحد دیگر هم گفت: مشکل استان را نهادهای نظارتی بیان و اضافه کرد: تایید نهایی کارشناس مشکل واحدها است موضوع بعد دادن وام ها به کارکنان اداره ها به جای واحدهای صنعتی، معدنی است که باعث تورم در استان می شود.

 علی صادقی،مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال ۳۶۰ میلیون دلار صادرات کالا از این استان انجام شده که ۲۰ درصد آن محصولات تولیدی استان بوده و مابقی مربوط به دیگر استان‌ها است.

وی افزود: در ۱۵ سال اخیر افغانستان رتبه پنجم صادرات از ایران را داشته اما اکنون هند به این جایگاه رسیده و با توجه به جمعیت هند می‌تواند امیدوارکننده باشد اما تضعیف بازار افغانستان جای نگرانی دارد.

وی با بیان اینکه صادرات افغانستان از سال گذشته تاکنون روند رو به رشدی داشته است گفت: سهم ایران از صادرات هفت ماه امسال افغانستان ۱۶ میلیون دلار بوده است.

مدیرکل دفتر امور هماهنگی اقتصادی استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: افغانستان به کشورهای متعددی صادرات انجام می‌دهد و در آن کشورها مشکل قرنطینه حل شده اما در استان ما هنوز این مشکل پابرجاست.

وی گفت: البته مصوبه ایجاد قرنطینه در مرز افغانستان از سفر اخیر رئیس جمهور اخذ شده و در حال حاضر هم امکان واردات برخی از محصولات افغانستان به کشور وجود دارد.

صادقی با بیان اینکه استان‌های کم‌برخوردار نیازمند نگاه ویژه و متفاوت هستند افزود: خراسان جنوبی در حوزه‌های زیرساختی ضعف‌هایی دارد و از مبادی تولید مواد اولیه دور است لذا برای جذب سرمایه‌گذار نیازمند مشوق‌های مالیاتی، اعتباری و تسهیلاتی بوده که برنامه‌هایی را دولت در این زمینه دنبال می‌کند.

وی گفت: علاوه بر ضعف‌ها اما در زمینه‌های مختلف خراسان جنوبی دارای ظرفیت‌هایی است و علاوه بر مشکلاتی که در حوزه تولید و صادرات است اما ظرفیت‌هایی در زمینه معدن، کشاورزی، گردشگری، صنایع دستی و مرز وجود دارد که اگر مساعدت شود با ظرفیت‌های موجود می‌توانیم شاهد توسعه در استان باشیم.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی عنوان کرد: در حوزه مرز و بازارچه‌های مرزی هم زیرساخت‌های خوبی فراهم شده و برای ارایه تمامی خدمات در مرز از نیروهای بومی استفاده می‌شود.

وی با اشاره به مشخص شدن نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان با محوریت استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی گفت: بر این اساس قرار شده که واردات برخی اقلام و محصولات کشاورزی از افغانستان تسهیل شود.

درویش، مسئول بسیج اتاق بازگانی ایران با تشکر از همه فعالان حوزه بسیج استان، اتاق بازرگانی و واحدهای موجود به تلاش های دکتر حسن پور برای حل مشکلات اصناف خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: زحمات وی جای تقدیر دارد. همچنین زحمات اتاق بازرگانی بیرجند و شورای تخصصی بسیج اصناف که می توانند مشکلات در شهرستان ها را در صورت حل نشدن در استان ،به تهران منتقل کنند. در استانها بسیج اصناف برای حل مشکلات واحدها تلاش می کند و در صورت اجبار به مرکز منعکس می شود.

غلامرضا حسن‌پور،رئیس بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور هم در این جلسه گفت: هدف از بسیج در عرصه اقتصاد ادامه فرآیند توسعه و تسهیل امور است اما قصد تصدی‌گری و دخالت ندارد.

حسن پورافزود: بسیج حلقه واسط بین بخش خصوصی و دولت است و به موضوعات بر زمین مانده ورود پیدا می‌کند.

وی با اشاره به سهم دولت در اقتصاد گفت: ورود بسیج به عرصه تولید و اقتصاد موجب تسهیل امور شده و به دنبال روشن کردن چراغ تولید است.

رئیس بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور با تاکید بر اینکه بسیج اهل معامله نیست افزود: برخی عیوب بر نظام توزیع وارد بوده اما این فقط مربوط به بازار نیست بلکه برخی ایرادات در توزیع بورس هم وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه رده بسیج در بورس و بانک مرکزی هم ایجاد می‌شود گفت: وجود بیکاری پنهان در برخی واحدهای تولیدی گزارش شده که باید دنبال شود.

حسن‌پور با اشاره به نزدیکی فرهنگی بین ایران و افغانستان ادامه داد: مردم این کشور علیرغم دارا بودن ضریب هوشی بالا اما همواره تحت ظلم بوده‌اند.

وی برای پیگیری اختصاص دبیری میز افغانستان به خراسان جنوبی قول مساعد داد و گفت: شفاف‌سازی پرداخت ۲۰ درصد تسهیلات به بخش صنایع هم مورد تاکید بوده و دولت به دنبال روشن کردن همه امور است.

رئیس بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان اهمیت زیادی دارد و به‌خصوص برای مزیت‌های استانی باید بر این موضوع تمرکز شود.

وی با تاکید بر لزوم تقویت محصولات راهبردی هر استان گفت: دسته‌بندی محصولات، فرآوری و معرفی آنها از اهمیت زیادی برخوردار است که باید در این زمینه کمک کرد.

حسن‌پور یادآور شد: بسیج باید به عنوان حلقه‌ای بین اشتغال خرد خانگی و صادرکننده‌ها قرار گیرد تا بتوان ظرفیت‌های بالقوه را به فعل تبدیل کرد.

وی افزود: هر جا به دیگران تکیه کردیم، ضربه خوردیم اما بسیح به دنبال استفاده از توان داخلی و چینش ظرفیت‌ها در کنار هم است.

رئیس بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور با اشاره به حمایت‌های بسیج از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: تاکنون توانسته‌ایم با وصل این شرکت‌ها به مجموعه‌های توزیعی و صادراتی در راستای تقویت تولید گام برداریم.

وی بر لزوم اطلاع‌رسانی درست از اقدامات حمایتی تاکید کرد و گفت: تکمیل زنجیره‌های تولیدی از موضوعاتی است که باید در این زمینه ورود جدی‌تری داشته باشیم.

حسن‌پور عنوان کرد: ورود جدی بسیج به هر عرصه‌ای منجر به گره‌گشایی‌هایی شده که ثمرات آن در دوران کرونا مشهود است.

وی بر هم‌افزایی و همدلی در حل مشکلات تاکید کرد و گفت: تعریف ما از بسیج، اولویت قرار دادن منافع ملی است.

رئیس بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور ادامه داد: بسیج در انتخابات اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و بخش خصوصی دخالتی نخواهد داشت فقط درخواست برگزاری حضور پرشور در انتخابات را داریم و استفاده از خرد جمعی در انتخابات اهمیت دارد.

وی تاکید کرد: جمع بندی جلسه و نتایج آن برای تهران ارسال شود و هر کاری در حد ممکن در مورد وزارتخانه ها برای حل مشکلات مطرح شده انجام می شود.

در پایان جلسه احکام اعضای بسیج اتاق بازرگانی بیرجند هم اعطا شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا