مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی خبر داد؛ خرید ۵۰۰ تن زرشک کشاورزان/طرح توافقی مشکل را ریشهای حل نمیکند
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی بیرجند به نقل از خبرگزاری مهر، مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۰۰ تن زرشک به صورت توافقی خریداری شده است، گفت: خریدهای دولتی مشکل محصولات استراتژیک استان را به صورت ریشه ای حل نمیکند.
وحید ضیائیان احمدی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برای فصل زراعی جاری خرید حمایتی زعفران بر عهده صندوق حمایت از بخش کشاورزی گذاشته شده است و تعاون روستایی در این راستا ورود پیدا نخواهد کرد.
مدیر تعاون روستایی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی بیانکرد: البته امسال خوشبختانه بازار زعفران بسیار خوب و قیمتها در بازار نیز به نسبت سال گذشته افزایش داشته است.
دلالان زرشک را تا ۶ هزار تومان خریدند
ضیائیان احمدی با اشاره به اینکه خرید توافقی زرشک را نیز توسط تشکلهای بخش کشاورزی از دهم مهرماه آغاز کردیم، گفت: البته از همان زمان در هر مصاحبهای که داشتم به کشاورزان عزیز توصیه کردم که در فروش محصول خود عجله نکنند چرا که روزهای بهتری برای بازار زرشک وجود دارد.
وی با بیان اینکه زرشک را به قیمت بین ۸ تا ۱۱ هزار تومان خریداری میکنیم، اظهار کرد: این قیمت، قیمت کف بازار است و برای آن دسته از کشاورزانی است که هیچ مکان و مأوایی برای فروش ندارند در نظر گرفته شده است، چون دلالان حتی تا ۶ هزار تومان نیز خریداری میکردند.
اگر بخشهای مرتبط با محصولات استراتژیک خراسانجنوبی از جزیرهای عمل کردن بپرهیزند و در یک مدیریت واحد عمل کنند و از طرف دیگر از خام فروشی نیز فاصله بگیریم، این محصولات بازار خود را پیدا میکنند و نیاز به خریدهای دولتی با قیمتهای کف بازار و پایین نیستمدیر تعاون روستائی خراسانجنوبی بیانکرد: آن دسته از کشاورزانی که به توصیه ما گوش دادند و زرشک خود را با عجله نفروختند، زرشک را با قیمت در حدود ۴۰- ۴۵ هزار تومان و زرشک پفکی در بازار مشهد را تا ۸۵ هزار تومان نیز عرضه کردند.
خرید به هزار تن خواهد رسید
ضیائیان احمدی با اشاره به اینکه ظرفیت خرید ما در مرکز استان به صورت روزانه حدود ۱۰ تن بوده است، اظهار گفت: در مجموع تاکنون توانستیم که ۵۰۰ زرشک توافقی از کشاورزان خریداری کنیم و پیش بینی ما بر این است که مانند روال سال گذشته این میزان خرید به هزار تن نیز برسد.
وی افزود: در سال جاری زرشک خریداری شده را تهران، شیراز، اصفهان و کرمان ارسال کرده و در این استانها به فروش رساندیم.
مدیر تعاون روستایی خراسانجنوبی با تأکید بر اینکه خریدهای دولتی نمیتواند مشکل بازار فروش محصولات استراتژیک خراسانجنوبی را به صورت پایهای و ریشهای حل کند، یادآور شد: خریدهای دولتی مانند یک مُسکن فوری عمل میکند ولی برای پایدار ساختن شرایط برای فروش باید از روشهای دیگری استفاده کنیم.
مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: اگر بخشهای مرتبط با محصولات استراتژیک خراسانجنوبی از جزیرهای عمل کردن بپرهیزند و در یک مدیریت واحد عمل کنند و از طرف دیگر از خام فروشی نیز فاصله بگیریم، این محصولات بازار خود را پیدا میکنند و نیاز به خریدهای دولتی با قیمتهای کف بازار و پایین نیست.