۱۱ پروژه صنعتی در خراسان جنوبی بیش از ۶۰ درصد پیشرفت دارد
– رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: ۱۱ پروژه صنعتی بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در این استان وجود دارد و کارخانه فولاد قاینات نیز تا یک ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی بیرجند به نقل از خبرگزاری ایرنا :عباس جرجانی جمعه شب در نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی که با حضور رییس جمهوری در استانداری برگزار شد، افزود: تکمیل ۹ پروژه نیز به ۹۰ درصد رسیده است که تا پایان دهه فجر افتتاح میشوند و با بهرهبرداری از آنها زمینه اشتغال هزار و ۵۰۰ نفر در استان فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت سه معدن طلا در استان گفت: پیشبینی میشود تا پایان سال جاری ۷۰۰ کیلوگرم طلا در شهرستانهای نهبندان و خوسف استحصال شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه در حوزه معدن استان ۱۳ هزار نفر و در حوزه تجارت ۸۷ هزار نفر مشغول به کار هستند اظهار داشت: تایر و لاستیک، کنسانتره مس، کک، مواد شوینده، کاشی و سرامیک، خوراک دام و ساری از عمده محصولات تولیدی خراسان جنوبی است.
وی عنوان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی برای حل مشکلات واحدهای صنعتی این استان در پنج ماه گذشته بیش از ۴۲ جلسه برگزار کرده است.
جرجانی با بیان اینکه ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی استان پرداخت شده است یادآور شد: ۱۰۰ طرح سرمایهگذاری در ستاد توسعه خاوران شناسایی شده که ۴۰ درصد مجوز بینام دارند و آماده واگذاری زمین هستند.
وی با بیان اینکه از ۵۲ ماده معدنی کشور ۴۸ ماده در استان خراسان جنوبی وجود دارد گفت: منیزیت، خاکهای صنعتی، کک، سنگهای تزئینی، فلورین، پتاس، سرب و روی بینظیر در این استان وجود دارد همچنین ۷۶ درصد زغالسنگ کشور در شهرستان طبس تولید میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به وجود سیلیس در نهبندان با عیار ۹۹ درصد افزود: برای استفاده از این ظرفیت مهم درخواست داریم واحد فرآوری شیشه برای کمک به توسعه اقتصادی استان و منطقه احداث شود.
وی با اشاره به فعالیت ۳۴ هزار واحد صنفی در استان بیان کرد: به ازای هر ۲۲ نفر یک پروانه صنفی در استان صادر شده که این میزان در کشور به ازای هر ۳۳ نفر است و متاسفانه حوزه صنعت و معدن به سمت اصناف حرکت کرده است.
جرجانی گفت: در زمینه مشاغل خانگی تسهیلات خوبی پرداخت شده است و با ظرفیتسازیهایی که توسط سازمانهای توسعهگر انجام شده ظرفیت خوبی در این بخش خواهیم داشت.
وی گفت: در حال حاضر ۵۰ هزار بافنده فرش دستباف در استان خراسان جنوبی مشغول به فعالیت هستند و در این زمینه ۲ برند جهانی نیز ثبت شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه ۳۰ درصد صادرات کشور به افغانستان از خراسان جنوبی انجام میشود ادامه داد: در همین زمینه درخواست داریم توجه ویژهای به مرز و بازارچههای مرزی این استان داشته باشید چراکه زیرساختهای استان از جمله راه، آب و برق کفایت تجارت ما را نمیکند و باید مورد توجه واقع شود.
وی در ارتباط با مرزنشینان استان عنوان کرد: کولهبری در استان خراسان جنوبی وجود ندارد اما برای همه مرزنشینان کارت پیلهوری صادر شده است و صادرات بدون واردات اجرا میشود که درخواست داریم اقلام صادراتی و وارداتی افزایش یابد.
جرجانی با اشاره به اینکه مجوز اجرای طرحهای ریسندگی و بافندگی در طبس و بشرویه اخذ شده است گفت: هنوز اصلاحیه لازم برای اجرای این طرحها در استان صادر نشده در حالی که سرمایهگذار آماده همکاری است لذا درخواست داریم هرچه سریعتر مشکلات این طرح برطرف شود.
وی افزود: در دولتهای مختلف اعلام کردیم مشوقهای خاص برای خراسان جنوبی در نظر گرفته شود چراکه این استان مستثنی از دیگر استانها نیست و خواهشمندیم مشوق خاصی برای جذب سرمایهگذار در نظر بگیرید.
رییس سازمان صمت خراسان جنوبی با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی استان گفت: واحدهای تولیدی برای تامین گاز دچار مشکل هستند و درخواست کمک به منظور تامین زیرساختهای لازم به خصوص برای واحدهای معدنی را داریم.
وی افزود: اگر بتوانیم از ظرفیت قانونی ماده ۱۴ استفاده کنیم میتوانیم زیرساختهای لازم به ویژه حوزه معادن را در استان فراهم کنیم.
تلاش برای توسعه کشت گلخانهای و آبیاری نوین
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: زیرساختهای لازم برای اجرای طرح توسعه نهضت گلخانه در استان انجام شده و برای تکمیل این طرح نیازمند ابلاغ تسهیلات کمبهره هستیم.
غلامرضا قوسی افزود: تفاهمنامه طرح توسعه نهضت گلخانهای در قالب هزار هکتار بین شرکت شهرکهای کشاورزی ایران و استانداری خراسان جنوبی با هدف تولید بیشتر و اشتغال فارغالتحصیلان بخش کشاورزی منعقد شد و در دستور کار است.
وی گفت: زیرساختها لازم در تمامی شهرستانهای خراسان جنوبی در حال تکمیل است و منتظر تسهیلات کمبهره برای احداث سازهها هستیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: توسعه کشتهای گلخانهای با توجه به محدودیتهای موجود در استان در زمینه کمبود آب، ظرفیت تولید و اشتغالزایی خوبی برای استان است.
وی با بیان اینکه در حوزه فرآوری محصولات استراتژیک در استان دچار مشکل هستیم تصریح کرد: در حال حاضر ۲۲ درصد زعفران، ۱۸ درصد عناب و ۳۲ درصد زرشک تولیدی استان فرآوری و حجم زیادی از تولیدات خامفروشی میشود.
قوسی گفت: در ستاد توسعه خاوران ۴۰ طرح سرمایهگذاری بالغ بر هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تهیه شده و سرمایهگذاران مشخص است که اگر منابع کمبهره در اختیار بخش کشاورزی قرار بگیرد، میتواند جلوی خامفروشی را گرفته و ارزش افزوده ایجاد کند.
وی با بیان اینکه ۲۸ درصد جمعیت استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند یادآور شد: ۷۰ درصد درآمد بیش از ۴۱ درصد روستائیان استان از بخش کشاورزی کسب میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ظرفیت تولیدات محصولات کشاورزی استان را ۹۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: بیشتر محصولات کشاورزی استان شامل عناب، زرشک، زعفران و پسته است که ارزش اقتصادی بالایی دارد.
وی با اشاره به برخی چالشهای بخش کشاورزی با توجه به خشکسالی، کاهش آبدهی قنوات و چاههای کشاورزی افزود: پایین رفتن سفره آب در استان، کیفیت منابع آبی و خاک را کاهش داده که این موضوع کاهش راندمان، عملکرد تولید و بهرهوری تولید را در پی داشته است.
قوسی با اشاره به تدوین سند سازگاری با کمآبی خراسان جنوبی به اولین اولین استان اظهار داشت: این سند در حوزه بخش کشاورزی شامل سه پروژه سازهای، غیرسازهای و افزایش تولید است.
وی توسعه سیستمهای نوین آبیاری را از اولویتهای استان در بخش کشاورزی برشمرد و گفت: تاکنون ۳۲ هزار هکتار از اراضی استان مجهز به سیستمهای آبیاری نوین شده که سبب صرفهجحویی ۸۰ میلیون مترمکعب آب شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین ۱۲ هزار هکتار آبیاری تحت فشار در استان در دست اجرا و ۲۵ هزار هکتار نیز آماده اجرا است که اگر منابع آن تامین شود، اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون هزار و ۷۲ کیلومتر از طول مسیر قنوات استان احیا شده است گفت: این میزان ۲۵ درصد کل قنوات استان را شامل میشود که در صورت تامین اعتبار تا پنج سال آینده به ۵۰ درصد افزایش مییابد.
قوسی با بیان اینکه برای همه قنوات استان شناسنامه تهیه شده است افزود: احیا و بازسازی قنوات در روستاها در زمینه عدم مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها بسیار حائز اهمیت است.
وی عنوان کرد: چرخه تولید مرغ و تخم مرغ در خراسان جنوبی تکمیل است و این استان در حوزه تامین این اقلام و قیمت تنظیم بازار جزو معدود استانهایی بود که با مشکل مواجه نشد.
حضور در شورای اداری استان آخرین برنامه سفر یک روزه رییس جمهوری به خراسان جنوبی بود که شب گذشته در پایان سومین سفر استانی آیت الله سید ابراهیم رئیسی و هیات همراه برگزار شد.
وزیران کشور، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس دفتر رئیس جمهوری و معاون اجرایی رئیس جمهوری، آیت الله رئیسی را در سفر به استان خراسان جنوبی و ۲ شهرستان طبس و بیرجند همراهی کردند.
رییس جمهوری هفتههای گذشته نیز در سفرهای سرزده، پنجم شهریور به استان خوزستان و یازدهم شهریور ماه به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد و روز جمعه نوزدهم شهریور سومین سفر استانی خود را به خراسان جنوبی اختصاص داد.