اخبار سراسری

تأکید بر تقویت زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک در مرز ماهیرود

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، حسین زارعی در مراسم تجلیل از عوامل صادرات خراسان جنوبی اظهار داشت: این نشست‌ها هرساله با هدف تقدیر و ایجاد انگیزه برای دست‌اندرکاران تجارت خارجی برگزار می‌شود تا فعالان این حوزه که نقش مستقیم در توسعه صادرات دارند، مورد حمایت و تشویق قرار گیرند.

وی با اشاره به حمایت‌های مدیریت استان از توسعه تجارت مرزی افزود: توجه ویژه به ظرفیت‌های مرزی به‌ویژه در مرز ماهیرود باعث شده این گذرگاه به یکی از بهترین و فعال‌ترین مرزهای کشور تبدیل شود و در مقایسه با مرزهای مشابه در شرق کشور، جایگاه نخست صادراتی را به خود اختصاص دهد.

زارعی با تأکید بر هم‌افزایی بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی گفت: امروز همه بازیگران این حوزه به‌صورت یک تیم عمل می‌کنند و همین همدلی، زمینه‌ساز اتفاقات مثبت در تجارت خارجی استان شده است.

افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایران و افغانستان

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی استان از شکل‌گیری سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان فعالان اقتصادی دو کشور خبر داد و تصریح کرد: در سال‌های گذشته ۵۷ گروه سرمایه‌گذاری مشترک شکل گرفته که ۱۷ مورد آن تنها در یک سال اخیر محقق شده است؛ این موضوع نشان‌دهنده اعتماد متقابل و ظرفیت بالای همکاری‌های اقتصادی در منطقه است.

وی توسعه زیرساخت‌هایی مانند جاده، آب و برق در محدوده‌های مرزی را لازمه جهش صادراتی دانست و گفت: اگر این زیرساخت‌ها تقویت شود، مرز ماهیرود می‌تواند به ظرفیتی مشابه بندر شهید رجایی برسد که روزانه هزاران کامیون در آن تخلیه و بارگیری انجام می‌شود.

زارعی ادامه داد: در حال حاضر میانگین تردد روزانه در مرز ماهیرود به حدود یک‌هزار و ۲۰۰ کامیون رسیده و در صورت تکمیل پروژه‌های ارتباطی، این عدد قابلیت افزایش قابل توجهی دارد.

وی به پروژه راه ارتباطی ماهیرود – فراه اشاره کرد و گفت: این پروژه که پس از سال‌ها پیگیری فعال شده، نقش مهمی در کاهش زمان حمل‌ونقل و هزینه تجارت خواهد داشت و با بهره‌برداری از آن، شاهد رشد قابل ملاحظه‌ای در صادرات، ترانزیت و حتی تردد مسافری خواهیم بود.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی استان خاطرنشان کرد: مجموعه اقدامات انجام‌شده در حوزه زیرساخت، سرمایه‌گذاری و هماهنگی بین دستگاه‌ها، منجر به رشد تجارت خارجی استان نسبت به سال گذشته شده و این روند همچنان ادامه دارد.

وی در پایان تأکید کرد: با تداوم حمایت‌ها، تکمیل زیرساخت‌ها و حفظ همدلی میان بخش خصوصی و دولت، خراسان جنوبی می‌تواند به یکی از کانون‌های اصلی تجارت با افغانستان و حلقه اتصال اقتصاد شرق کشور به بازارهای منطقه‌ای تبدیل شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

دکمه بازگشت به بالا